خلیل نیکشاد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا در پارس آباد افزود: کانون ملخ ها در شهرستان پارس آباد قشلاق فتحعلی و آج اشمه بوده و پیش بینی می شود در منطقه بیله سوار نیز درگیری نسبی با این آفت وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته در برخی فصول ملخ در شمال غرب کشور به اراضی هجوم آورده و در منطقه مغان نیز زمان این هجوم متفاوت بوده است.
نیکشاد بیان کرد: هم اینک 2 گروه مجهز با تجهیزات کامل منطقه را رصد و پایش کرده و مبارزه شیمیایی با ملخ های مهاجم برای پاکسازی و حراست از اراضی کشاورزی در جریان است.
او اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده تا شهرستان پارس آباد مغان به عنوان آمادگاه مدیریت عوامل خسارت زای آفت عمومی در شمال غرب کشور معرفی شود تا علاوه بر اردبیل استان های دیگر را به صورت عملیاتی پشتیبانی کند.
در این حال معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اعلام کرد که حمله ملخ های مراکشی و ایتالیایی به مراتع و مزارع منطقه مغان در شمال استان اردبیل در چند روز اخیر با اقدام بموقع مهار شده است.
احمد شهریار آفت ملخ مراکشی و ایتالیایی در منطقه مغان را آفتی بومی شده و تک نسل عنوان کرد و گفت: وجود ملخ ها در 25 هزار هکتار از مزارع بویژه مراتع شهرستان پارس آباد ، اصلاندوز و بیله سوار مغان تخمین زده می شود و بر این اساس اقدامات لازم آغاز شده است.
وی با اشاره به مشاهده آفت ملخ در مزارع شمال استان از اول اردیبهشت ماه و آغاز عملیات کنترل و مهار ان از زمان مشاهده بیان کرد: تاکنون هزار و 500 هکتار از مناطق آلوده به وجود کانون های ملخ شناسایی و سمپاشی شده است.
شهریار اضافه کرد: با استفاده از سه تن سم ملخ کش ، کانون های اصلی وجود ملخ در منطقه سمپاشی شده و با تخصیص 20 میلیارد ریال اعتبار، عملیات سمپاشی و مبارزه با آفت ملخ در منطقه با استفاده از سه دستگاه ماشین آلات مجهز تا اواخر خرداد ماه نیز ادامه می یابد.
وی همچنین گفت: استاندار اردبیل برای تامین اعتبار مبارزه با ملخ ها و تهیه 15 تن سم مورد نیاز دستور لازم را صادر کرده و موضوع تحت کنترل کارشناسان جهاد کشاورزی قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به عشایر و دامداران منطقه توصیه کرد که حداقل تا یک هفته بعد از سمپاشی، از رهاسازی دام و طیور در مناطق سمپاشی شده در کانون های ملخ منطقه برای جلوگیری از تلفات احتمالی خودداری کنند.
منطقه مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد و از مناطق مهم تولید محصولات کشاورزی کشور و استان اردبیل به شمار می رود.
6016/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.