استاندار اردبیل گفت: در بررسیهایی که آب منطقهای انجام میدهد، سهم 25 درصدی شهرداریهای دارای آبهای گرم تعیین شده و نسبت به پرداخت این سهم اقدامات قانونی انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، اکبر بهنامجو در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اردبیل، اظهار کرد: ما در برخی از مناطق استان به ویژه شهرستان خلخال با مشکل بیکاری روبهرو هستیم که ضرورت دارد مجوزهای لازم برای سرمایهگذاران در توسعه واحدهای تولیدی و خدماتی جدید صادر شده و به نوعی بستر و زمینه اشتغال مولد در این مناطق فراهم آید.
وی با اشاره به موافقت کارگروه زیربنایی استان با طرحهای سرمایهگذاری و کمک واقعی به سرمایهگذاران در اجرای پروژههای متعدد تصریح کرد: احداث هتل پنج ستاره را در شهر اردبیل پیگیر هستیم و سرمایهگذاری که قرار بود در نزدیکی این مکان پمپ بنزینی احداث کند، باید نسبت به تغییر و جابهجایی این پروژه اقدام کرده و با در نظر گرفتن شرایط سعی در اجرای پروژه خود در مکان دیگری داشته باشد.
استاندار اردبیل به مصوبه قانونی مجلس در اختصاص بخشی از درآمد حاصل از آبهای گرم به شهرداریها گفت: شهرداری سرعین، کوثر و مشگینشهر میتواند از این منابع درآمدی حاصل از آبهای گرم استفاده کند که ما پیشنهاد میکنیم 25 تا 30 درصد براساس مصوبه قانونی در این زمینه اعمال مدیریت انجام شده تا شهرداریها از محل این درآمد بتوانند توسعه زیرساختهای گردشگری را در شهرهای مورد نظر انجام دهند.
بهنامجو با انتقاد از ورود آبهای گرم و خروجی آلوده آنها به داخل رودخانهها افزود: باید هر چه سریعتر فرمانداریها و شهرداریها در سرعین و مشگینشهر در این زمینه برنامهریزی دقیقی را انجام دهند تا اجازه داده نشود تا صاحبان آبهای گرم خروجی آبهای گرم خود را وارد رودخانهها کرده و به آلودگی فضا منجر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امیدواریم شوراها و شهرداریها در سرعین و مشگینشهر با دریافت این مبالغ نسبت به اجرای پروژههای زیربنایی در حوزه گردشگری اقدامات قانونی را انجام داده و به صورت شفاف محل هزینهکرد این منابع را تعیین کنند تا درآمد حاصل از این محل اعتباری صرف پرداخت حقوق و مزایای کارکنان شهرداری نشود.
بهنامجو همچنین به بررسی ابعاد مختلف فاز اول تا پنجم سند آمایش استان اشاره کرد و ادامه داد: در یک افق 25 ساله این سند به عنوان یک سند بالادستی مورد توجه قرار خواهد گرفت تا در کنار آن اسناد توسعه شهرستانها نیز تهیه و زمینه عملیاتی و اجرایی شدن آنها فراهم آید.
وی اضافه کرد: ما باید آمارهای دقیقتری را در این حوزه احصا کرده و آمارهای قدیمی را اصلاح کنیم که در این باب همکاری بین بخشی و دستگاههای اجرایی ضروری به نظر میرسد.
بهنامجو خاطر نشان کرد: در قالب این سند باید دورنمای توسعه استان به روشنی مشخص شود تا ما بدانیم از کجا به کجا میرسیم و دقیقاً در 25 سال آینده به کدام نقطه توسعهای دست خواهیم یافت.
استاندار اردبیل ضرورت به روز کردن آمارها را در کنار ارائه گزارشهای دقیق از وضعیت مهاجرتها و همچنین نحوه کاستن از این آسیب منطقهای را یادآور شد و اظهار کرد: باید براساس یک برنامه میان مدت نسبت به کاهش جمعیت در روستاها و افزایش جمعیت در برخی از مناطق شهری برنامهریزیها و هدفگذاری را به گونهای انجام دهیم تا مشکلات، دغدغهها و آسیبها در این حوزه برطرف شده و زمینه یک حرکت جهشی را در توسعه استان اردبیل شاهد باشیم.
در این جلسه محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز مصوبات کارگروه زیربنایی را در پنج بند قرائت کرده که اکثر این مصوبات با موافقت اعضای شورای برنامهریزی و توسعه استان اردبیل قرار گرفت.
در ادامه این جلسه حسن پور فرماندار شهرستان سرعین و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل نیز به بند «ب» قانون برنامه ششم توسعه در تخصیص بخشی از درآمدهای آبهای گرم به شهرداریها اشاره کرده و از شورای برنامهریزی خواستند تا هر چه سریعتر در این زمینه تعیین تکلیف نهایی به انجام برسد.
بر همین اساس قرار شد با نامهنگاری که از طریق استانداری با وزارت کشور انجام میشود، درصد پرداخت عوارض از محل آبهای گرم به شهرداریها و شوراها در سرعین، مشگینشهر و شهرستان کوثر تعیین شده تا شهرداریها از این محل و منابع درآمدی استفاده کنند.
در این جلسه مجری تهیه سند آمایش استان اردبیل نیز به صورت مفصل از تهیه و مراحل تدوین این سند سخن به میان آورده و شاخصهای مختلفی را در بخشهای اقتصادی و توسعهای بیان کرده و در نهایت تعدادی از مدیران اجرایی استان اردبیل نیز نظر خود را در این باب اعلام کردند.
انتهای پیام
کپی شد