به گزارش ایرنا، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین (اردبیل ) با 2هزار و 55 هکتار مساحت در سال 85 در هیات دولت و در سال 89 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما پس از گذشت یک دهه هنوز روند
و تحقق آن از مطالبات جدی مردم این استان محسوب می شود.
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با رویکرد توسعه صنعت و صادرات، پیشران ترقی کشور محسوب می شوند و فعالیت آنها به لحاظ معافیت ها و مزیت های قانونی باجذب سرمایه گذاری داخلی وخارجی، اقتصاد بومی و تولید ملی را شکوفا می کند.
تسهیل واردات و صادرات کالا، حمایت از صنایع داخلی، جذب فناوری های نوین، سرمایه گذاری در تولید و توسعه منطقه ای، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی، ارتباط تجاری بین المللی، تحرک بخشی به اقتصاد منطقه ای، صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال مولد، جذب سرمایه گذاری، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده، ورود ماشین آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی و اشتغالزایی از اهداف و مزایای منطقه ویژه اقتصادی در استان می باشد.
با اینکه دولت تدبیر و امید پس از سال ها رکود فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی نمین، کلید فعالیت در آن را استارت زد اما انتظار می رود روند فعال بخشی آن شتاب گیرد چیزی که مسئولان استان در این زمینه وعده های امیدوار کننده ای ارئه می کنند.

*** استاندار : فاز اول منطقه ویژه اقتصادی نمین در شرف تکمیل است
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل با بیان اینکه فاز اول منطقه ویزه اقتصادی نمین در شرف تکمیل است، گفت : 100 هکتار فاز اول این منطقه در شرف تکمیل و واگذاری به سرمایه گذاران است ضمن اینکه عملیات احداث جاده دسترسی این منطقه انجام شده و هیچ مشکلی در سرمایه گذاری در آن وجود ندارد .
وی اظهار داشت: برای حل موانع موجود بر سر راه این طرح اقتصادی از حداکثر اختیارات استان استفاده می شود و اگر نیاز به پیگیری و مصوبه کشوری باشد نمایندگان استان در مجلس و استانداری اردبیل اقدام لازم را انجام می دهند.
وی ادامه داد : استانداری اردبیل در صورت کمبود نقدینگی سرمایه گذاران، تامین و تکمیل سرمایه در مراحل مختلف را بر عهده خواهد گرفت.
استاندار اردبیل با اشاره به اینکه شرکت سرمایه گذاری و پیمانکار مربوطه نسبت به تامین و دپوی مصالح مرغوب در فصل کاری اقدام نماید افزود: فرمانداری نمین نیز مشکلات محلی و معارضین احتمالی را مرتفع خواهد کرد.

*** فضا برای سرمایه گذاری در منطقه اقتصادی نمین آماده است
بهمن آذروش مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین هم گفت: بستر و فضا برای سرمایه گذاری در این منطقه با ارائه زمین ارزان قیمت با هدف رونق تولید و اشتغال به سرمایه گذاران آماده است.
وی افزود: چهار سرمایه گذار کلان برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی نمین در بخش پتروشیمی اعلام آمادگی کرده و در حال رایزنی برای سرمایه گذاری در این منطقه هستیم.
آذروش با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی نمین 2 هزار و 55 هکتار وسعت دارد، گفت: این طرح در پنج فاز قابل اجراست که فاز اول آن به مساحت یک هزار هکتار در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: این طرح در سال 85 مصوب و تا سال 94 عملا در مورد آن هیچ اقدامی صورت نگرفته بود که در اسفند 94 مصوبه هیات دولت برای اجرایی شدن این طرح مهم اقتصادی ابلاغ شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین با اشاره به عملیات اجرایی کارخانه کریستال در منطقه اقتصادی نمین افزود: عملیات اجرایی این کارخانه در 40 هکتار زمین و 22 هکتار سوله در حال اجرا بوده و پیش بینی شده برای 400 نفر در فاز اول و 2 هزار نفر در فازهای بعدی فرصت شغلی فراهم شود.
وی درباره اصلاح ورودی منطقه ویژه اقتصادی نمین گفت: اصلاح و زیر سازی ورودی منطقه به طول 4.400 کیلومتر توسط راه و شهرسازی اردبیل در دست اجرا است.
آذروش با بیان اینکه این طرح باعث رفع موانع تولید در استان می شود، گفت: راه اندازی این طرح بسیاری از موانع تولید را کاهش داده و در راستای حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی، مشکل خام فروشی را برطرف خواهد کرد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین تسهیل واردات و صادرات کالا ، حمایت از صنایع داخلی ، جذب فناوری های نوین ، سرمایه گذاری در تولید و توسعه منطقه ای ، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی ، ارتباط تجاری بین المللی، تحرک بخشی به اقتصاد منطقه ای ، صادرات غیرنفتی ، ایجاد اشتغال مولد ، جذب سرمایه گذاری ، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده ، ورود ماشین آلات خط تولید ، ابزار اداری بدون عوارض گمرکی و اشتغالزایی را از اهداف و مزایای منطقه ویژه اقتصادی در استان ذکر کرد.

*** موانع منطقه ویژه اقتصادی نمین برطرف شود
صدیف بدری نماینده اردبیل ، نیر ، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی هم گفت: موانع طرح منطقه ویژه اقتصادی شهرستان نمین که با هدف رونق اقتصادی و سرمایه گذاری ایجاد شده، باید بر طرف شود.
وی افزود: در حال حاضر شرکت طرف قرارداد شاهد به تعهدات خود در مورد راه اندازی این منطقه ویژه اقتصادی عمل نکرده و لازم است اقدامات جدی در این طرح انجام گیرد.
بدری اظهار داشت: البته در چند ماه گذشته اقدام خوبی از سوی استاندار اردبیل در جذب سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی نمین صورت گرفته که نیاز است این سرمایه گذاری ها بیش از گذشته سرعت داشته باشد.
او میزان اشتغالزایی این طرح را قابل توجه دانست و افزود: این منطقه ظرفیت اشتغال 2 هزار نفر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر به صورت غیر مستقیم را دارد که با توجه به رقم بالای بیکاری در استان بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی راه اندازی آن علاوه بر افزایش سطح تولید، نرخ بیکاری استان اردبیل را کاهش می دهد.
وی گفت: ورود کالای مصرف داخلی مطابق مقررات صادرات و واردات ، صدور بدون تشریفات کالا ، ورود کالا از مناطق آزاد تجاری و صنعتی با کمترین تشریفات گمرکی ، خروج بدون تشریفات کالاهای وارده از مناطق آزاد به منطقه ویژه اقتصادی و امکان واگذاری استفاده از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی به اشخاص حقیقی و حقوقی از مشوق های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی نمین است.
نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی تسهیل واردات و صادرات کالا ، حمایت از صنایع داخلی ، جذب فناوری های نوین ، سرمایه گذاری در تولید و توسعه منطقه ای ، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی ، ارتباط تجاری بین المللی ، تحرک بخشی به اقتصاد منطقه ای ، صادرات غیرنفتی ، ایجاد اشتغال مولد ، جذب سرمایه گذاری ، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده ، ورود ماشین آلات خط تولید ، ابزار و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی و اشتغالزایی را از اهداف و مزایای منطقه ویژه اقتصادی نمین ذکر کرد.
بدری اظهار داشت : مناطق آزاد و نیز ویژه اقتصادی بویژه برای استان های مرزی در واقع بعنوان دروازه هایی برای ورود به اقتصاد جهانی و حضور موفق دست کم در بخشی از آن در کنار مرزهای خود است.

*** سه کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی نمین احداث می شود
رضا کریمی نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی هم گفت: سه کارخانه با سرمایه گذاری بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال در منطقه ویژه اقتصادی نمین احداث می شود.
وی افزود: با استقرار کامل این سه واحد تولیدی برای بیش از 6 هزار و 500 نفر زمینه اشتغال ایجاد می شود.
کریمی با بیان اینکه همواره برای جذب سرمایه گذار تلاش می کنیم، اظهار داشت : با معرفی ظرفیت های استان اردبیل برای سرمایه گذاران به دنبال افزایش تولید ناخالص داخلی در استان بوده تا بتوان رشد اقتصادی را در این منطقه رقم زد .
وی افزود:اشتغال زایی و کارآفرینی از اهداف عمده ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین بوده و تکمیل و راه اندازی فاز های بعدی هم جزو مطالبه و خواسته مردم است .

*** ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین به نفع کل استان اردبیل است
عاطف ناصری فرماندار شهرستان نمین هم گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین به نفع کل استان اردبیل است و بیش از 70 درصد مردم استان از آن منتفع خواهد شد.
وی افزود: تمام امکانات زیرساختی منطقه ویژه اقتصادی نمین بر اساس ماده 23 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مهیا شده و باید اقدام های لازم برای ایجاد منطقه انجام شود.
ناصری بیان کرد: نزدیک بودن به فرودگاه اردبیل ، قرار گرفتن در مسیر بزرگراه ، نزدیکی به مرکز استان ، قرار گرفتن در جوار گمرک و دسترسی نزدیک به سایر استان های شمالی و همچنین داشتن امکانات خدماتی از جمله زیرساخت های لازم در این منطقه است.
ناصری افزود: منطقه ویژه اقتصادی نمین یکی از مهم ترین قابلیت های استان اردبیل است که باید همه مسئولان و نمایندگان برای استفاده از این مزیت تلاش کنند.
/6016/7110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.