بهروز ندایی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل در یک غروب پاییزی با خبرنگاران ایرنا به گفت وگو نشسته و در باره آخرین وضعیت عمران استان به تفصیل سخن گفت؛ خلاصه این گفت وگو در پی می آید.

** ایرنا: آقای ندایی در نگاهی به پروژه های عمرانی در استان اردبیل و از سال های پیش نقطه تمرکز افکار عمومی بحث راه آهن و سرنوشت آن با توجه به وعده های مکرر برای افتتاح آن در گذشته بوده، آخرین وضعیت این پروژه زیربنایی و سرانجام آن با توجه به وضعیت اقتصادی کشورچگونه است؟
*** ندایی : اگر بخواهم صادقانه بگویم و وضعیت راه آهن را با چشم انداز پارسال تشریح کنم٬ با بودجه ای که برای این پروژه دیده شده بود 15 سال دیگر طول می کشید تا راه آهن به اردبیل برسد، با صحبت ها و رایزنی هایی که داشتیم سراغ فاینانس داخلی بانک ملی ایران رفته و خوشبختانه به نتیجه هم رسیدیم و این برای اولین بار در تاریخ اردبیل است که جذب فاینانس داخلی برای یک پروژه مهم اتفاق می افتد.
بانک ملی ایران هفت هزار و 500 میلیارد ریال برای این پروژه در نظر گرفته که قرار است در سه مرحله به تزریق شود و اخیرا هم مبلغ دو هزار و 500 ریال آن تزریق شده ، ضمن اینکه مبلغ پنج هزار میلیارد ریال اعتبار هم سازمان برنامه وبودجه در نظر گرفته که در مجموع با این روند پایان این پروژه تا پایان سال 1399 پیش بینی می شود.
ضمنا بزودی با پایان طرح مطالعات راه آهن اردبیل - پارس آباد شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه نیز خواهیم بود، این پروژه قرار است راه آهن ایران را به راه آهن جمهوری آذربایجان وصل کند و در سفر اخیر به باکو مقام های آذری برای اجرای آن اعلام آمادگی کردند.

** ایرنا- با توجه به فضای اقتصادی و تورم موجود اعتبار فعلی برای اجرای پروژه راه آهن اردبیل کافی است؟
*** ندایی : جای نگرانی نیست و همان طور که استاندار اردبیل هم اعلام کردند در زمان پیش بینی شده پروژه به پایان خواهد رسید و اگر هم لازم باشد اعتبار افزایش یافته و قطار به اردبیل خواهد ر سید.

** ایرنا : بحث راه های استان و وضعیت نه چندان مطلوب آنها نیز همیشه دغدغه مردم بوده، در این زمینه اقدام دولت در استان چه بوده و در آینده چه خواهد بود؟
*** ندایی : این دغدغه و گله مندی مردم به حق است٬ استان در زمینه راه با مشکلاتی روبروست و بر همین اساس برنامه جامعی برای این بحث زیربنایی در نظر گرفته شده، هم اکنون به ارزش یک هزار و 200 میلیارد ریال پروژه راه سازی در استان در دست اجرا بوده و انتظار می رود مبلغ بیشتری هم برای پروژه های راه سازی جذب کنیم.
در حال حاضر 130 کیلومتر بزرگراه در استان وجود دارد که از این نظر اردبیل استانی فقیر محسوب می شود اما با برنامه ریزی که از پارسال انجام شده قرار است طی چهار سال این مقدار را به 200 کیلومتر برسد و هم اکنون نیز 20 کیلومتر از بزرگراه های جدید در مسیر مشگین شهر٬ رضی و اردبیل آماده افتتاح است.
همچنین در جنوب استان هم پروژه های مهم راه سازی کلور- درام و خلخال به شمال از اولویت های کاری ماست، ضمن اینکه طرح مطالعه راه مناسب از کوثر به خلخال هم در حال انجام است.
** ایرنا: فرودگاه اردبیل و مشکلات ناشی از لغو پروازها همیشه برای مردم دردسر ساز بوده و هست ٬ برای حل این مشکل برنامه ای دارید؟
*** ندایی: واقعیت این است که موقعیت جغرافیایی فرودگاه اردبیل مناسب نیست و مخصوصا در زمستان مشکل آفرین است، برای رفع مشکلات ما دو راهکار را در دست بررسی داریم ، یکی تجهیز فرودگاه به دستگا ه های پیشرفته ناوبری که این هم خود برنامه ها و امکانات و زیر ساخت های خودش را می طلبد و دیگری سایت یابی برای احداث فرودگاه جدید که هر کدام مقرون به صرفه باشد آنرا عملیاتی خواهیم کرد.

** ایرنا: بحث کمربندی سوم شهر اردبیل و پیشرفت کند آن ؟
*** ندایی : این پروژه از طریق وزارت راه انجام می گیرد، واقعیت این است که هزینه تملک جهت احداث این کمربندی بسیار زیاد بوده و مشکلات حقوقی دارد که با رایزنی هایی که انجام داده ایم امیدواریم بزودی برطرف شود اما تاکید می کنم در حوزه راه سازی اولویت ما احداث بزرگراه هاست.

** ایرنا : آقای ندایی پروژه بزرگ پاتیاب سد خداآفرین بعنوان بزرگترین پروژه آب و خاک کشور توسط دولت در استان در حال اجراست، در باره آخرین وضعیت این پروژه مهم توضیح دهید ؟
*** ندایی: پروژه پایاب سد خدا آفرین با جدیت پیگیری می شود و برای ما بسیار مهم است، شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی در حال حاضر مشغول انجام پروژه های خود در منطقه هستند و خوشبختانه در حال حاضر هیچ پروژه ای تعطیل نیست، انشالله با بهره برداری این پروژه وزیر کشت رفتن آن شاهد رونق و افزایش درآمد کشاورزان و ایجاد فرصت های جدید شغلی در استان خواهیم بود.
طبق برنامه زمان بندی قرار است 37 هزار هکتار از اراضی پایاب خدا آفرین زیر کشت رود و بتدریج که کار زیرساختی در این مناطق به پایان برسد ما در نظر داریم اراضی آماده را زیر کشت ببریم و در این راستا بحث مربوط به واگذاری اراضی نیز شروع شده است.

** بحث آب و تعیین حق آبه از رودخانه های ارس و قزل اوزن بحثی طولانی اما مهم برای استان است، در این زمینه چه گام هایی برداشته شده است؟
*** ندایی: کار کارشناسی دقیقی دراین مدت انجام گرفته و هم در شمال و هم در جنوب استان٬ حق آبه از ارس و قزل اوزن در آب شرب ٬ کشاورزی و صنعت مشخص شده و امیدواریم تا سه ماه آینده نهایی شود.

** ایرنا: موضوع کمبود آب در استان تا چه حد جدی است ؟
*** ندایی: ما در استان به جز دشت اردبیل درهیچ نقطه مشکل جدی آب نداریم ، در این دشت نیز با برنامه ریزی و مطالعاتی که در دست اقدام می باشد، تلاش برای رفع مشکل و تقویت ذخایر زیرزمینی است.
همچنین با انتقال آب چاه از اطراف شهرک صنعتی مشکل آب مردم نمین و عنبران هم در حال برطرف شدن بوده و مردم این دو شهر نگرانی خاصی از این بابت نداشته باشند، ضمن اینکه با تکمیل سد عنبران این مشکل برای همیشه برطرف شود.
همچنین با حجم سرمایه گذاری سه هزار میلیارد ریالی که قرار است توسط وزارت نیرو و استان اردبیل تامین شود 10مجمتع آبرسانی در حال احداث بوده و با افتتاح آنها آبرسانی پایدار به 70 درصد روستاهای استان عملی خواهد شد.

** ایرنا : بحث گردشگری محور مهم توسعه استان بشمار می رود، اقدامات و برنامه های استان در این زمینه چیست؟
*** ایرنا: استان اردبیل ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری دارد و در راستای استفاده بهینه از این ظرفیت ها 20 سایت گردشگری در استان شناسایی شده و توسط میراث فرهنگی ٬ گردشگری و صنایع دستی در دست مطالعه است.
هم اکنون در شابیل ٬ آلوارس ٬ اندبیل خلخال ٬ بام خلخال و گیلارلو گرمی اقدام های عمرانی خوبی در حال اجراست و امیدواریم با بهره برداری از این پروژه ها ٬ رونق گردشگری را در استان شاهد باشیم.
بحث زمستان بیدار یکی از برنامه های اساسی استان در حوزه گردشگری بوده و با عملیاتی شدن آن شاهد خارج شدن توریسم استان از تک فصلی خواهیم بود ضمن اینکه در زمینه گردشگری سلامت نیز برنامه های مهمی در دست اجرا می باشد.

** ایرنا : آقای ندایی با بالا رفتن قیمت دلار بی شک شاهد برخی مسایل در حوزه اجرای پروژه های عمرانی خواهیم بود٬ در خصوص بر طرف کردن و یا به حداقل رساندن مشکلات چه اقداماتی انجام گرفته است؟
*** ندایی : برای پیمان هایی که تابع شرایط عمومی پیمان هستند به مانند دیگر استان ها مکاتباتی با آقای نوبخت داشته ایم و توانستیم موافقت هایی را در خصوص تعدیل و نرخ ارز و... را بدست آوریم که امیدواریم در به حداقل رساندن ضرر های پیمانکاران و ادامه روند انجام پروژه ها مفید باشد و در خصوص پیمانکاران پروژه های خاص همچون شرکت گاز و... که ضوابط مخصوص خود را دارند هم مکاتباتی داشته ایم که بزودی مشکلات آنها هم انشالله برطرف شود و هیچ پروژه ای تعطیل نشود.

** ایرنا : آقای ندایی از اینکه در این گفت و گو شرکت کردید از شما تشکر می کنیم .
*** ندایی : من هم از شما و همکارانتان در انعکاس بخشی از خدمات دولت در استان اردبیل تشکر می کنم.
6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.