مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: صنعت چاپ و نشر به دلیل ماهیت فرهنگی با انگیزه اقتصادی هیچ نسبت و سنخیتی ندارد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، سیدناصر اسحاقی در آئین گرامیداشت صنعت چاپ در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: صنعت چاپ به عنوان صنعت همزاد بشر از اول خلقت مورد توجه قرار گرفته به طوری که در روی درخت، سنگ و سایر صحنهها و ابزارها نقش و نگارهایی را مشاهده میکنیم که نشان دهنده اهمیت این امر و توجه به متون چاپی است.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ از کشور چین شروع شده و به سرعت در قلمرو وسیعی توسعه یافته است، خاطرنشان کرد: در فاصله رشد این صنعت و حرکت تکاملی آن از شرق به غرب وضعیت چاپ در ایران به شکل تعادلی به پیش رفته به طوری که امروز کشورمان در صنعت چاپ با دستیابی به نوآوریها و خلاقیتها پیشتاز است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به اینکه صنعت چاپ به بقا و ماندگاری کتاب، آثار ادبا و شعرا و ... کمک کرده است، گفت: امروز فعالان این صنعت در حقیقت حاملان محمولههای عظیم فرهنگی، ادبی و هنری هستند و جلوتر از نگاه اقتصادی یک نگاه فرهنگی در این حوزه به چشم میخورد.
اسحاقی ادامه داد: فعالان این صنعت تنها به سود و منفعت آن نگاه نمیکنند بلکه به واسطه صنعت چاپ همواره یک نگاه معرفتی و فرهنگی به این حوزه وجود دارد همانطوری که منزلت و ابهت یک معلم در اصالت کار فرهنگی و علمی اوست که هیچ وقت نمیتوان آن را با پول مورد ارزیابی و سنجش قرار داد.
وی با یادآوری اینکه فعالان این عرصه با عشق و علاقه به یک کار فرهنگی تاثیرگذار در حقیقت قلعهبانان فرهنگ و صیانتکننده این گنجینه عظیم هستند، تصریح کرد: فعالان صنعت چاپ به کار فرهنگی و ارزشی خود میبالند و هیچ وقت با انگیزه اقتصادی به فعالیت در این حوزه نمینگرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: یک کتابفروشی، یک چاپخانه و یک موسسه نشر در حقیقت محل حفظ و صیانت از رهاورد فکری و فرهنگی جامعه است که در حقیقت فعالان این بخش به میراث فرهنگی این جامعه و حفظ و نگهداری آن کمک کرده و به این حرکت عظیم خود افتخار میکنند.
اسحاقی به بازدید خود از یک کارخانه بستهبندی عسل اشاره کرد و گفت: هر چند در آن مقطع عدهای به بنده و معاونین فرهنگی و هنری ارشاد ایراد گرفتند که چرا ما به بازدید از یک کارخانه بستهبندی عسل رفتیم اما حقیقت این است که در این بازدید به همراه معاون هنری و فرهنگی تلاش کردیم تا به صاحب این کارخانه این حقیقت را بیان کنیم که با یک طراحی و نوآوری میتواند لیبل، آرم و نشان زیبایی را طراحی کرده و معروفترین محصول استان را به دنیا معرفی کند.
وی افزود: در صنعت چاپ ما در کنار تجهیزات جدید به دانش، خلاقیت و توانمندی نیروی انسانی باید بها دهیم تا با نوسازی در این دو حوزه صنعت چاپ به توسعه و پیشرفت قابل توجه دست پیدا کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی اردبیل افزود: ما در حال حاضر در استان اردبیل واحد چاپ 10 رنگ لیبل داریم که به عنوان مجموعه برتر در کشور و حتی خاورمیانه مطرح است که با واحدهای موفق کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس رقابت میکنند.
اسحاقی بیان کرد: هنرمندان این استان میتوانند با ارائه طرحهای خلاقانه زمینه چاپ و نشر محصولات متنوعی را فراهم کنند که ضرورت دارد در هر سه حوزه چاپ، نشر و کتاب اقداماتی را انجام دهیم تا یک حرکت تحولی رخ داده و پویائی این حوزه را به شکل روزافزون شاهد باشیم.
وی به فعالیت 140 چاپخانه در استان اشاره کرد و گفت: 40 درصد این چاپخانهها با دستگاههای افست و سنگین و 60 درصد به صورت چاپخانه دیجیتال و نانو با دستگاههای پیشرفته فعالیت میکنند به طوری که هنوز افست نقش خود را ایفا میکند و فعالان چاپ تلاش میکنند تا فعالیت خود را متناسب با تکنولوژیهای جدید پیشرفته کنند.
تجلیل از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ
در این مراسم رئیس اتحادیه چاپخانهداران، ناشران و کتابفروشیها نیز در سخنانی اظهار کرد: با ورود کتابفروشیها و ناشران به جمع فعالان صنعت چاپ و نشر در حال حاضر این اتحادیه با 300 نفر عضو فعالیت میکند و ما جزو اولین مجموعههایی بودیم که در زلزله کرمانشاه کمکرسانی و امدادرسانی را انجام دادیم.
یوسف سرایی خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم با توجه به مناطق تاریخی و پرجاذبه استان امکان چاپ این تصاویر در روی دفاتر و محصولات لوازمالتحریر دانشآموزان از طریق چاپخانهها فراهم آید و در کنار آن با حمایتی که مسئولان از این اتحادیه انجام میدهند صنعت چاپ، نشر و کتابفروشیها به جایگاه حقیقی خود برسد.
در این مراسم در کنار رونمایی از کتاب پیشگامان چاپ اردبیل نوشته حیدر محمدی اردی از برگزیدگان صنعت چاپ در حوزههای مختلف اعم از افستکار، طراح، برشکار، فعالان صنعت چاپ در شهرستانها و ... با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
انتهای پیام
کپی شد