بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع 'راهکارهای اندیشه ای و کاربردی تحقق تقریب مذاهب اسلامی' و با حضور 200 اندیشمند و متفکر از 57 کشور اسلامی صبح امروز - شنبه - در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گشایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران ، در این کنفرانس که تا دوشنبه - دوم اسفندماه - ادامه دارد اندیشمندان و متفکرانی از کشورهای عمان، فرانسه، عربستان، سوریه، تونس، چین، یونان، افغانستان، سودان، مصر، کویت، آمریکا، لبنان، هندوستان، الجزایر، سوئد، آذربایجان، انگلستان، اردن، اندونزی، ترکیه، عراق، گامبیا، قطر و امارات متحده عربی به بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای مناسب تقریب مذاهب و وحدت به بحث می پردازند.
همچنین 500 نفر از متفکران شیعه و اهل تسنن مناطق مختلف ایران (استان های مرزی کشور) دیگر میهمانان حاضر در این کنفرانس بین المللی هستند.
ایجاد زمینه های اتحاد و همبستگی جهان اسلام و همفکری علما و دانشمندان برای نزدیک سازی دیدگاه های علمی و فرهنگی آنان در زمینه های فقهی، اصولی، کلامی و تفسیری و بررسی مسایل و مشکلات مسلمانان و ارایه راه حل های مناسب و موضع گیری در شرایطی که دشمن می خواهد حضور سیاسی قدرتمندانه جمهوری اسلامی در عرصه های بین المللی را مخدوش کند، از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس سه روزه است.
در حاشیه این کنفرانس نشست کمیته های چهارگانه مجمع عمومی تقریب مذاهب شامل کمیته های تبلیغات، اقلیت های مسلمان، رویارویی با چالش های فراروی امت اسلامی و زنان و نقش آنان در تقریب و نشست بین المللی شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی متشکل از اعضای داخلی و خارجی این شورا برگزار خواهد شد.
برگزاری نمایشگاهی ازتازه ترین کتاب های منتشره مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، برگزاری مراسم ششمین دوره انتخاب کتاب سال تقریب به منظور تجلیل از داعیان راه حق و تقدیر از چهره های پیشگام تقریب از دیگر برنامه های جنبی این کنفرانس است
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با بیان اینکه این مجمع بیست سال پیش به دستور ولی امر مسلمین حضرت آیتالله خامنهای تاسیس شد، تصریح کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه راه پیشگامانی که شصت سال پیش در تاریخ معاصر بذر این اندیشه مبارک را از سرزمین مصر در تمامی جهان پاشیدند، اهداف بزرگی را دنبال میکند.
آیتالله محمدعلی تسخیری صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با تبریک میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) و با خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی، افزود: بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در روزهایی که موج بیداری اسلامی سراسر جهان اسلام را گرفته است و خیزشی بلند در راه اهداف بلند خود برداشته است و با انتفاضه انقلابی در شمال آفریقا شکل گرفته و طاغوتهای تونس و مصر را فراری داده و خاورمیانه جدید و اسلامی علیرغم خواست آمریکا و صهیونیست شکل میگیرد تا خوابهای دشمنان اسلام به کابوسی وحشتناک تبدیل شود و آرمانهای انقلاب اسلامی و امام راحل تحقق میپذیرد و عزت و سربلندی ملتهای مسلمان زیر پرچم کلمه توحید و توحید کلمه شکل میگیرد، برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی را نظارهگر باشیم که جهان اسلام از شرق آسیا تا شمال و غرب آفریقا و تا هر جایی که گویندگان لا اله الا الله و محمد رسولالله وجود دارند در وحدتی آرمانی به انسجام و یکپارچگی دست یافته و شاهد حاکمیت احکام نورانی اسلام باشند و دشمنان کینهتوز خود را از استکبار جهانی و صهیونیسم متجاوز و عمال داخلی آنها از بلاد خویش رانده و با عظمت و سرافرازی وعده محتوم الهی را تحقق بخشند و مظهر غلبه اسلام بر مکتبهای دروغین، الحادی و منحرف باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه با اشاره به شکلگیری این مجمع در بیست سال گذشته با اهدافی که برگرفته از کتاب، سنت و سیره اهل بیت(ع) و اصحاب بزرگ پیامبر اکرم است، گفت: کمک به امر احیا و گسترش فرهنگ معارف اسلامی، کوشش در راه ایجاد آشنایی بین علما، متفکران و پیشوایان مذهبی جهان اسلام، گسترش اندیشه تقریب بین اندیشمندان و انتقال آن به تودههای مسلمان، سعی در تشکیل جبهه واحد در قبال توطئههای دشمنان اسلام، تلاش در جهت احیا و گسترش اصل مترقی اجتهاد و رفع بدبینیها و شبهات بین پیروان مذاهب اسلامی از مهمترین اهداف بزرگ در شکلگیری مجمع تقریب مذاهب اسلامی بوده است.
تسخیری تاکید کرد: مجمع برای دستیابی به این اهداف از تمامی راهکارهای علمی، فرهنگی و تبلیغاتی مجاز و قانونی در سراسر جهان اسلام بهره برده است.
وی خاطرنشان کرد: تاسیس دانشگاه و موسسات آموزشی، انتشار کتاب و مجلات به زبانهای مختلف، برگزاری کنفرانسها در داخل و خارج کشور، عضویت در مجامع بینالمللی، کمک به تاسیس جماعتهای تقریب در سراسر جهان، فعالیت در فضای مجازی، تاسیس خبرگزاری تقریب، دعوت از هیاتها و شخصیتهای اسلامی، اعزام شخصیتهای اسلامی شیعه و سنی از جمهوری اسلامی ایران به سراسر جهان، انجام مصاحبه و سخنرانی در وسایل ارتباط جمعی و شبکههای ماهوارهای و راهاندازی برنامه ماهوارهای الوحده از مهمترین عناوین این فعالیتها بشمار میرود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در عین حال برگزاری سالانه کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را از جمله فعالیتهای شاخص و پرثمر این مجمع عنوان کرد و افزود: کنفرانس سالانه به مناسبت هفته وحدت در ایام ولادت حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) با دعوت از صدها اندیشمند داخلی و خارجی از مذاهب گوناگون برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون بیست و سه دوره این کنفرانس برگزار شده است که هر سال یکی از موضوعات مهم و حیاتی در راستای وحدت اسلامی و تقریب مذاهب قرار دارد، گفت: بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع راهکارهای فکری و عملی تقریب مذاهب اسلامی که به تصویب شورای عالی مجمع رسیده برگزار میشود.
تسخیری یادآور شد که در این کنفرانس محورهایی همچون تعمیق آیین میانهروی اسلامی در برداشت از شریعت، رعایت فقه اولویات و شناخت مقاصد الشریعه، رعایت اهداف کلی اسلام در صدور فتوا، احیای علمالخلاف و بررسی مقایسهای دانشهای اسلامی، اهتمام به اجتهاد جمعی فقهای مذاهب اسلامی، نظریهپردازی سیستمی در فقه اسلامی، تحکیم مبانی و ارزشهای تقریب مورد بحث قرار خواهد گرفت.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ابراز امیدواری کرد: طرح موضوعات فوق در این کنفرانس و بحثهای عالمانه و تخصصی گامی است راهگشا و رو به جلو در دستیابی به الفت و برادری، وحدت و انسجام، گسترش فرهنگ تقریب مذاهب و نیز حرکتی در مسیر موج بلند و توفنده بیداری مبارک اسلامی باشد که امروز جهان اسلام را در بر گرفته و به یاری خداوند ثمره شیرین آن تعامل، همبستگی و یکدلی امت اسلامی خواهد بود.
مولوی محمد اسحاق مدنی رئیس شورای عالی مجمع تقریب نیز طی سخنانی با قرائت آیاتی از قرآن کریم، بیان شرایط و حدود در اسلام را متضمن شرافت، آزادی و سربلندی امت اسلام دانست.
وی با اشاره به وضعیت سختی که مسلمانان در کشورهای مختلف دارند، تحرکات اخیر در برخی کشورهای اسلامی را امیدبخش توصیف کرد و گفت: مسلمانان متوجه این زیانی که بر آنها رفته شدهاند و احساس می شود بازگشتی به اسلام دارند. امیدواریم که این احساس زیان و جبران آن و بیداری، تداوم پیدا کند تا روزی که این امت به جایگاه شایسته خود برسند.
مولوی محمد اسحاق مدنی داشتن الگو را برای امت اسلام در شرایط فعلی بسیار مهم خواند و خطاب به مبارزان و امت اسلامی گفت: امروز بهترین الگو برای مسلمانان جهان جهت مبارزه با زورگویان و ابرقدرتها جمهوری اسلامی ایران است، البته معتقد نیستم که امتهای اسلامی از آنچه که در ایران است 100 درصد الگوبرداری کنند چون هر کشور و امتی شرایط خاص خود را دارد اما باید اصول مشترک را گرفته، آن را بررسی و از آن بهره برداری کنند.
رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به مبارزان ملت ایران در دوران رژیم پهلوی گفت: باید بررسی شود که چگونه عدهای از مردم ایران با دستان خالی بر قدرت شاه و بر تمام قدرتهای جهان پیروز شدند. نکته در اینجاست که اگر امروز مسلمانان فضای قبل را پیدا کنند باز هم فرشتگان به آنها کمک خواهند کرد چرا که نکته در این است که از قدرتها نترسیم. اگر در جنگ بدر مسلمانان با تعداد قلیل توانستند بر مشرکین پیروز شوند و فرشتگان به کمک آنها آمدند امروز نیز چنین خواهد بود.
- کدخبر: 16802
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد