کتاب بازخوانی آموزه های سیاسی اسلام شیعی و مساله تحزب در قطع وزیری و 417 صفحه و شمارگان دو هزار نسخه به قلم مهدی براتعلی پور تدوین شده است و تلاش می کند به بررسی امکان بهره گیری از ارزش های دینی برای مفاهیم جهان نو به ویژه تحزب و ارائه نظرگاه فرهنگ سیاسی اسلام شیعی در دو رویکرد آرمانی و نهادی به مساله تحزب و بررسی تطبیقی ارزش های دینی ناظر به مساله تحزب در صدر اسلام و دوره کنونی با تاکید بر دیدگاه های امام علی(ع) و امام خمینی(س) و مباحثی دیگر بپردازد.

کتاب بازخوانی آموزه های سیاسی اسلام شیعی و مساله تحزب با تاکید بر دوره جمهوری اسلامی توسط موسسه چاپ و نشر عروج منتشر شد. این اثربه قلم مهدی براتعلی پور به بازار نشر عرضه شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، کتاب بازخوانی آموزه های سیاسی اسلام شیعی و مساله تحزب در قطع وزیری و 417 صفحه و شمارگان دو هزار نسخه به قلم مهدی براتعلی پور تدوین شده است و تلاش می کند به بررسی امکان بهره گیری از ارزش های دینی برای مفاهیم جهان نو به ویژه تحزب و ارائه نظرگاه فرهنگ سیاسی اسلام شیعی در دو رویکرد آرمانی و نهادی به مساله تحزب و بررسی تطبیقی ارزش های دینی ناظر به مساله تحزب در صدر اسلام و دوره کنونی با تاکید بر دیدگاه های امام علی(ع) و امام خمینی(س) و مباحثی دیگر بپردازد.
بخشهای پراکنده این پژوهش توسط برخی از نویسندگان و محققان خارجی در گذشته به رشته تالیف در آمده است؛ اما بداعت این اثر بازسازی مفهومی تحزب بر اساس ارزشهای فرهنگی حاکم بر جامعه و بیان امتیازات بهره گیری ازاین مفهوم ارزشی بومی در شرایط خاص تاریخی کشورمان است.
از دیگر ویژگیهای این اثر می توان به تلاش برای ارائه تصویری افقی از ساختار اجتماعی،سیاسی آرمانی فرهنگ سیاسی شیعه و بهره گیری از ظرفیت های موجود، اولویت بخشیدن به مساله تحزب و رقابت نهادهای مدنی برای کسب قدرت سیاسی در تجدید قدرت سیاسی رهبران جامعه اسلامی، مقایسه میان دیدگاههای نظری گذشته و کنونی در ارزشهای دینی الگویی و بررسی مساله تحزب در فرهنگ سیاسی اسلام شیعی به مثابه یک اولویت در سیاست یا از باب دفع افسد به فاسد اشاره کرد.
روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی و فنون گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای بوده که به دلیل ویژگی خاص این پژوهش یعنی توجه به مساله نظرگاه آموزه های سیاسی اسلام شیعی در دو رویکرد آرمانی ونهادی به مساله تحزب، انتخاب گردیده است.
نویسنده مقدمه خود را با این پرسش آغاز می کند که آیا احزاب سیاسی حلقه رابط میان مردم و حکومت هستند و یا ابزار دموکراسی ها و حکومت های مردم سالار برای پیشبرد اهداف خود در میان توده های مردم؟
نویسنده بر این باور است که حضرت امام(س) با بازخوانی آموزه های اسلام شیعی و به ویژه با بهره گیری از الگوهای حکومتی امیرالمومنین(ع)، روایتی از اسلام شیعی ارائه می کند که با مفاهیم دوران مدرن سازگاری پیدا می کند. این روایت از اسلام شیعی که در برابر سایر رهیافت های متعارض در انطباق پذیری مبانی دینی و تحزب، شامل مبانی فقهی و کلامی تحزب، تعارضات اساسی میام مفروضات و بنیان های نظری اسلام و تحزب، و تلاش برای برقراری رابطه این همانی میان تحزب و عناصری از فرهنگ سیاسی اسلام قرار می گیرد، به دنبال آن است تا با بومی سازی آموزه های سیاسی اسلام شیعی توام با نگاهی عمل گرایانه، از دستاوردهای معنوی و فکری دوران مدرن مانند تحزب در اداره کشور بهره ببرد.
کتاب در سه بخش و نه گفتار تدوین شده است و به مباحثی نظیر تعاریف و بررسی مبانی نظری، بررسی تطبیقی جایگاه تحزب در دورن ساختار نظام مفهومی اندیشه مدرن و آموزه های سیاسی اسلام شیعی، الگوی آرمانی تحزب در آموزه های سیاسی اسلام شیعی، تحزب در اندیشه سیاسی، اسلام شیعی و آموزه های سیاسی آن، رهیافت متعارض در انطباق پذیری آموزه های دینی و تحزب، پیش شرط انسان شناختی تحزب،فرد سیاسی خود سامان و انتخابگر، پیش شرط جامعه شناختی تحزب ،جامعه سیاسی مشارکت جوی فراگیر، پیش شرط سیاسی تحزب، نظام سیاسی مردم سالار، الگوی آرمانی تحزب رویکرد نهادی، الگوی آرمانی تحزب در رویکرد کارکردی، راهکارهای عملی برای غلبه بر مشکل تشتت و پراکندگی بین نیروها می پردازد.
از جمله مزایای این اثر تحقیقی و پژوهشی فهرست مفصلی از منابع فارسی، انگلیسی و عربی آن است که می تواند مورد استناد و استفاده علاقمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
علاقمندان می توانند این اثر و سایر انتشارات نشر عروج را از مراکز پخش این نشر واقع در خیابان انقلاب، بین 12 فروردین و فخرازی، فروشگاه مرکزی تلفن:66404873 و خیابان انقلاب، تقاطع حافظ، فروشگاه شماره 1 تلفن:66701297 و خیابان انقلاب، خیابان 12 فروردین ، خیابان شهدای ژاندارمری، فروشگاه شماره 2 تلفن:66955737 و حرم مطهر حضرت امام خمینی (س)، ضلع شمالی ، فروشگاه شماره 3 تلفن:55203801 و کلیه نمایندگی های فروش در استانها تهیه کنند.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.