دمنوش بابونه بنوشید
بابونه از خانواده کاسنی است منتها خواص کاسنی رو به سردی و خواص بابونه رو به گرمی است.
به گزارش جی پلاس، حسن اکبری، متخصص آسیب شناسی محقق طب اسلامی ایرانی، با اشاره به خواص بابونه افزود: بابونه خواص شگفت انگیزی دارد از جمله خواص گوارشی آن می توان رفع سوء هاضمه، جلوگیری از اسپاسم گوارشی، تقویت معده و اشتها به خصوص برای کودکان، درمان نفخ، رفع اسهال های عصبی کسانی که سندروم روده تحریک پذیر دارند، جلوگیری از زخم های معده به ویژه برای کسانی که سابقه خون ریزی معده دارند، درمان مسمومیت های غذایی، درمان ورم طحال و ورم کبد برای کسانی که کبد چرب دارند را نام برد.
دکتر حسن اکبری اظهار داشت: خیلی از دل دردهایی که افراد می گیرند به دلیل اسپاسم گوارشی است، وقتی عضلات معده منقبض می شود این انقباض باعث روی هم قرار گرفتن لبه های رگ ها می شود و خون به عضو نمی رسد و معده درد شدید می گیرد که در طب جدید برای درمان این درد باید کلی دارو استفاده شود اما در طب سنتی با دمنوش بابونه به راحتی درمان می شود.
وی در ادامه با اشاره به دمنوش بابونه تصریح کرد: درست کردن همه دمنوش ها مانند دم کردن چای است. روی پودر بابونه آب بریزید و بگذارید دم بکشد، بهتر این است که در حرارت ملایم ده دقیقه بجوشد تا جا بیفتد و سپس با نبات، خرما یا عسل می توان میل کرد.
این متخصص آسیب شناسی و محقق طب اسلامی ایران بیان کرد: از جمله خواص دیگر بابونه می توان به تقویت حافظه، تقویت اعصاب، آرامش بخش و خواب آور، ضد تشنج، درمان اضطراب و استرس، درمان سرگیجه همچنین خواص قلب و عروقی بابونه شامل گشاد کننده عروق قلبی، پایین آورنده فشار خون، بهتر کردن خون رسانی به مغز و کلیه و...) رقیق کردن خون و کمک کننده به کم خونی اشاره کرد.
وی عنوان کرد: بابونه مثل کورتون روی پوست عمل می کند هم می توانید بابونه را به صورت ضماد با عسل یا با شیر درست کنید و هم دمنوش و یا عصاره بابونه را با روغن حیوانی ترکیب کنند و برای کاهش التهابات و اگزاماهای پوستی روی آن ها بمالید. در ترمیم زخم های سوختگی، تقویت کنندگی و جوان سازی پوست و کنترل جوش های صورت، تفاله های دمنوش بابونه را با کمی عسل و چند قطره سرکه ترکیب کنید و شب ها به مناطقی که مستعد جوش است بمالید موثر است.
دکتر اکبری خاطر نشان کرد: بابونه از خانواده کاسنی است منتها خواص کاسنی رو به سردی و خواص بابونه رو به گرمی است مصرف این گیاه باید به قدر شربت باشد یعنی باید به قدری خورده شود که آسیبی به بیمار نرسد، باید یادمان باشد که داروهای گیاهی را تکراری و پشت سرهم مصرف نکنیم تا بدن بتواند از خواص آن ها استفاده کند چون این داروها هم می توانند مانند داروهای شیمیایی عارضه دار باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید