روغن ماهی یک منبع غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ است که روش استفاده، نوع و چگونگی استفاده از آن مستلزم برخی تدابیر است. به گزارش خبرنگار سبک زندگی جی پلاس؛ "دانیلا ترولی"، یک گیاه شناس پزشکی و "فرانک لیپمن"، متخصص پزشکی یکپارچه در گفت و گو با "Yahoo Health" به پرسش هایی در رابطه با فواید یا مضرات روغن ماهی پاسخ داده اند.
-
روغن ماهی مفید است یا مضر؟
فرانک لیپمن می گوید: "من معتقدم روغن ماهی مفید است. این روغن موجب شکل گیری یک سیستم ایمنی قوی تر، قلب و عروق سالم تر، تورم کمتر، مفاصل سالم تر، بینایی بهتر، متابولیسم قوی تر و مدیریت وزن بدن می شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن ماهی موجب بهبود پوست، مو، ناخن ها و همچنین عملکردهای شناختی مانند قدرت تفکر، توجه، خلق و خو و حافظه می شود." دانیلا ترولی معتقد است: "در صورتی که روغن ماهی از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، فاسد و یا این که حاوی فلزات سنگین باشد، می تواند مضر واقع شود. در مجموع بهترین کار این است که ماهی های کوچک را که در آخر زنجیره غذایی قرار دارند، مصرف کنیم. هنگامی که من روغن ماهی را به عنوان یک مکمل توصیه می کنم، به عنوان مثال، در موارد بیماری های خود ایمنی، برندی را پیشنهاد می کنم که تنها سازنده روغن ماهی است."
-
هنگام خرید روغن ماهی به چه چیزی باید توجه کنیم؟
ترولی می گوید"به تولید کننده ای مراجعه کنید که به صورت انحصاری روغن ماهی تولید می کند. لیپمن بر روی اهمیت خلوص روغن ماهی تأکید دارد: "قبل از خرید روغن ماهی، حتماً تحقیق کنید. اطمینان حاصل کنید روغن ماهی با کیفیتی انتخاب می کنید تا از خلوص و حذف فلزات سنگین و آفت کش ها و آلاینده های دیگر مطمئن شوید.
-
چه کسانی باید روغن ماهی مصرف کنند؟
ترولی می گوید: "افرادی که از بیماری های مبتنی بر التهاب رنج می برند و افرادی که نمی توانند سه بار در هفته ماهی مصرف کنند. من روغن ماهی را به بیماران بیماری های خودایمنی مثل پسوریازیس یا آرتریت روماتوئید و افرادی که در خطر بیماری های قلبی عروقی قرار دارند توصیه می کنم. البته توصیه می کنم این افراد روغن ماهی را با گیاهان حاوی آنتی اکسیدان مصرف کنند تا از فاسد شدن آن در بدن جلوگیری کنند. توجه داشته باشید که رعایت نسبت امگا- ۳ و امگا- ۶ بسیار حائز اهمیت است. فواید بسیار زیاد مصرف روغن ماهی در گرو کاهش مصرف امگا- ۶ است. در پاسخ به این پرسش، لیپمن نظر دیگری دارد: "من توصیه می کنم همه باید به وفور از روغن ماهی استفاده کنند. این روغن توانایی بدن را در جلوگیری از بیماری های مزمن و التهاب کمک می کند. همانند ویتامین D، بدن نمی تواند اسیدهای چرب امگا-۳ مورد نیاز خود را تولید کند، بنابراین مجبور است آن را از منابع خارجی تأمین کند. ماهی های پر چرب و مکمل های روغن ماهی بهترین منابع تأمین امگا-۳ هستند. برگرفته از: Yahoo health
دیدگاه تان را بنویسید