هنگامی که حضور مورچه ها در خانه موجب آزار و اذیت ما شود آنها حشراتی مزاحم به حساب می آیند. حمله مورچه ها به خانه می تواند عوامل مختلفی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، صرف نظر از اینکه چه چیزی مورچه ها را تحریک و جذب کرده است، گاهی حضور مورچه ها موجب آزار و اذیت صاحبخانه می شود. برای مبارزه با این موجودات مزاحم در خانه، باید آگاهانه وارد عمل شوید تا آنها را ریشه کن کرده و از دست آنها خلاص شوید. ابتدا باید گونه مورچه ای را که به خانه شما هجوم آورده است، شناسایی کنید تا بتوانید آنها را ریشه کن کنید. دلیل این کار این است که عادت های غذایی مورچه ها به گونه آنها بستگی زیادی دارد. به عنوان مثال، مورچه های درودگر را هیچ گاه نمی توان درحال خوردن شکر یافت و همچنین مورچه های شیرینی خوار را در حال خوردن مبلمان بجز مواقعی که روی آن شیرینی ریخته شده باشد. شناسایی مورچه ها می تواند به شما در تعیین بهترین راه های ممکن برای ریشه کن کردن آنها و دور نگه داشتن شان از خانه کمک کند. این موجودات کوچک و مزاحم از طریق روش های مختلفی می توانند به خانه شما راه پیدا کنند: از زیر زمین، سوراخ دیوار ها، کف و زیربنای خانه، درز های سقف، سطل آشغال، پسماندهای غذایی، نوشیدنی ها ریخته شده بر روی زمین و ... . چگونه مورچه ها را از خانه دور نگاه داریم؟ یک دلیل عمده که مورچه ها تمایل دارند وارد خانه ما شوند غذاست. بیشتر مورچه ها جذب مواد شیرین و چسبنده می شوند، از این رو مطمئن شوید آبمیوه یا چای شیرین روی زمین نریزید و همچنین از انداختن شیرینی یا شکلات در اطراف خانه بپرهیزید. برای خلاص شدن از دست مورچه ها باید مطمئن شوید هیچ منبع غذایی در دسترس شان قرار ندارد. برای دور نگه داشتن مورچه ها از خانه می توانید روش های زیر را به کار بگیرید:
- مطمئن شوید تمامی سطل آشغال های موجود در خانه درپوش مناسب دارند.
- هر گونه غذا یا مایعی که روی زمین ریخته شد، باید به سرعت پاک شود.
- باقی مانده های غذایی در آشپزخانه باید به خوبی تمیز شوند.
- غذاها را به خوبی بپوشانید.
- باقیمانده های ظرف های غذا را پاک کرده و زود آنها را بشویید.
- با استفاده از مواد بازدارنده مختلف تمام راه های ممکن برای ورود مورچه ها را مسدود کنید. نمونه این مواد می تواند گچ، نمک، پودر بچه باشد. می توانید این مواد را در اطراف پنجره ها، دیوار ها و حتی زیر درها پاشیده و مانع از ورود مورچه ها شوید.
- از بوها و ترکیباتی استفاده کنید که مورچه ها توان تحمل آنها را ندارند. مورچه ها نمی توانند بوی روغن نعناع، فلفل سیاه، فلفل قرمز، برگ بو، دارچین، گل میخک و سرکه را تحمل کنند. هنگام استفاده از این روش ها برای دفع مورچه ها، اگر بچه کوچک در خانه دارید باید بسیار مراقب باشید.
- هر جایی را که احتمال می دهید مورچه می تواند وارد شود، مسدود کنید. این موجودات به خاطر جثه بسیار کوچکی که دارند، می توانند به راحتی از درزها و شکاف های بسیار کوچک عبور کنند. این درزها و شکاف ها ممکن است تا زمانی که لشکر مورچه ها از آنها عبور و مرور نکنند، مورد توجه قرار نگیرند یا حتی دیده نشوند.
- از بین بردن رد مورچه ها: مورچه ها به صورت گروهی حرکت می کنند، از این رو جایی که یک مورچه دیده شود مطمئن باشید مورچه های دیگری هم وجود دارند. دلیل این کار این است که مورچه ها فرکانس های ردیابی از خود صادر می کنند که مورچه های دیگر می توانند آنها را دنبال کنند. ابتدا باید نقطه شروع ردپای آنها را مشخص کرده و به سرعت یک مانع بر سر راه آن بگذارید. برای این کار می توانید از گچ، نمک، پودر بچه، ژل نفت استفاده کنید و مورچه ها را از عبور از این ورودی متوقف کنید. یکی از روش های زیر نیز می تواند در از بین بردن این ردها مؤثر باشد:
- ریختن محلول سفید کننده یا سرکه بر روی این ردها و پاک کردن آن با یک پارچه خیس یا دستمال توالت؛
- کشیدن یک اسفنج صابونی بر روی ردها و جمع آوری مورچه ها، سپس ریختن آنها درون سینک ظرفشویی (تا زمانی که کاملاً مطمئن شوید رد به طور کلی پاک شده است با اسفنج آن را پاک کنید.).
- از بین بردن مورچه های گشت زن: مورچه های گشت زن برای جست و جوی غذا به بیرون از لانه فرستاده می شوند. اگر متوجه شدید مورچه ای تنها در حال گشت زدن در کابینت آشپزخانه تان است، هرگز اجازه ندهید به لانه اش باز گردد، زیرا به محض بازگشت، محل غذا را به دوستانش اطلاع داده و ارتش بزرگی از مورچه ها به سمت کابینت شما هجوم خواهند آورد. مورچه گشت زن از محل غذا تا لانه یک رد از خود به جای می گذارد که مورچه های دیگر را به منبع غذا هدایت می کند. بنابراین، بهترین راه این است که به سرعت این مورچه را از بین برده و مانع از بازگشت او به لانه شوید، در غیر این صورت تنها پس از چند دقیقه شاهد هجوم لشکر عظیمی از مورچه ها به آنجا خواهید بود.
- جست و جوی لانه مورچه ها: بهترین راه ریشه کن کردن مورچه ها از بین بردن لانه آنهاست. اگر مورچه های درودگر به خانه تان حمله کرده اند و سبب آسیب به اسباب و اثاثیه منزل تان شده اند، حتماً در اسرع وقت باید راهی برای از بین بردن آنها پیدا کنید. پیدا کردن لانه مورچه ها کار آسانی نیست و زمان و انرژی زیادی می برد. مورچه ها مناطق مرطوب مثل کف زمین و چهار چوب هایی را ترجیح می دهند که نرم بوده و لوله کشی آب در آن قسمت نشتی کمی داشته باشد. مناطقی را که به وسیله آب آسیب دیده اند، جست و جو کنید. حمام، اتاقک های زیر شیروانی، دیوارهای بیرونی، مکان هایی هستند که در آنجا می توان لانه مورچه ها را یافت. به محض کشف لانه مورچه، آن را با حشره کشی که حاوی دلتامترین، بیفنترین یا پرمترین است، پر کنید. چوب های شکسته و هرگونه نشتی آب را تعمیر کنید.
- جارو کردن مورچه ها: بر روی ناحیه ای از زمین اندکی خاک دیاتومه یا پودر تالک ریخته و با جارو برقی همزمان مورچه ها و پودر را جارو بکشید. با این کار مورچه ها به محض جارو شدن می میرند. همچنین می توانید از اینگونه مواد در سطل های آشغال و جاهایی که ممکن است مورچه ها در معرض آنها قرار بگیرند، استفاده کنید. پاشیدن خاک دیاتومه و یا پودر تالک از تبدیل جارو برقی شما به لانه مورچه ها جلوگیری خواهد کرد، بنابراین این نکته بسیار مهم را نادیده نگیرید.
- مخلوط مایع ظرفشویی، آب و الکل طبی: یک قاشق غذا خوری مایع ظرفشویی و یک قاشق غذا خوری الکل طبی را درون یک بطری اسپری تمیز بریزید. سپس مقداری آب درون بطری بریزید. بطری را به خوبی تکان دهید تا زمانی که حباب ایجاد شود؛ سپس آن را اسپری کنید. وجود الکل در این محلول مورچه ها را از محل هایی که بوی الکل گرفته اند، دور نگاه خواهد داشت.
- خیار سبز: مورچه ها نمی توانند مزه و بوی خیار سبز را تحمل کنند، از این رو می توانید برای خلاص شدن از مورچه ها آن را مورد استفاده قرار دهید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که خیار را ریز کرده و در مکان هایی که مورچه ها قصد پیشروی دارند قرار دهید. این کار مورچه ها را از آنجا دور خواهد کرد.
- آب لیمو: استفاده از آب لیمو روشی بسیار ساده و همیشه در دسترس برای مبارزه با مورچه هاست. مقداری آب لیمو را با آب مخلوط کرده و مکان هایی را که مورچه زده است، با آن اسپری کنید. این روش برای خلاصی از مورچه ها بسیار مؤثر است.
- آرد ذرت: این روش برای از بین بردن مورچه ها بسیار مطمئن است، زیرا مورچه ها توانایی هضم آرد ذرت را نداشته و بعد از خوردن آن خواهند مرد. در مکان هایی که مورچه وجود دارد، آرد ذرت ریخته و بقیه کار را به دست خودشان بسپارید.