رئیس حوزه علمیه کاشان با بیان اینکه امروزه نرخ را ارزان گرفته ایم، گفت: چه بسا الان به مداحها و یا حتی شماها پولی بدهند تا به فلانی، آیت الله العظمی بگویید. وقتی قرار باشد قیمت را آدمهای غیر خبره تعیین کنند معلوم است که هر بی سوادی دکتر و آیت الله می شود در حالیکه عناوین به سن و ریش و عمامه نیست.

رئیس حوزه علمیه کاشان با بیان اینکه امروزه نرخ را ارزان گرفته ایم، گفت: چه بسا الان به مداحها و یا حتی شماها پولی بدهند تا به فلانی، آیت الله العظمی بگویید. وقتی قرار باشد قیمت را آدمهای غیر خبره تعیین کنند معلوم است که هر بی سوادی دکتر و آیت الله می شود در حالیکه عناوین به سن و ریش و عمامه نیست.

به گزارش جماران به نقل از شفقنا، تعدادی از خبرنگاران این شهر در ضیافت افطاری که توسط آیت الله یثربی برای اصحاب رسانه برپا شده بود شرکت کرده و نظر وی را درباره مسائل مطرح کشور جویا شدند.

آیت الله یثربی در این دیدار با انتقاد از کسانی که رسانه را ابزار کاسبی می پندارند؛ گفت: رسانه وظیفه سنگین روشنگری را بر عهده دارد. خبر رسانی درست، آگاهی بخشی صحیح است و آگاهی بخشی هدایت است که اگر مردم فهم صحیحی داشته باشتند تصمیم صحیح می گیرند. اگر ما این کار را به مطامع مادی آلوده کنیم و با آن دست به زیاده خواهی بزنیم اصالت کار را از بین می بریم .

او قلم فروشی را خطری جدی دانست که باعث بی ارزش شدن حرفه خبرنگاری می شود و ادامه داد: یک صنعتگر که محصولی را تولید و از کنار آن ارتزاق می کند اگر محصول را از اصالتش جدا کرده و جنس نامطلوب در تولید به کار ببرد کارش را از ارزش می اندازد. نمی گوییم یک خبرنگار از زحمتی که می کشد نفع نبرد اما همه تلاشتان در مسیر نفع بردن و بهره برداری مادی نباشد. نگاه نباید نگاه کسب باشد. مخبر اگر عادل باشد خبرش قابل استناد است و اگر به سراغ مننفعت رفتید از عدالت خارجید.

رئیس حوزه علمیه کاشان ادامه داد: برخی از سایتها با نهادهای قدرت بند و بست می کنند تا کاسبی کنند. این کار نباید منجر به قلب واقعیت شود. کار ژورنالیستی خوب است اما باید جاذبه برای حقیقت درست کنیم.

او در پاسخ به سوال خبرنگار شفقنا که از او درباره ماده 48 آیین نامه آیین دادرسی جزایی پرسید گفت: برای این تقییدی که در ماده 48 ذکر شده است وجهی نمی بینیم. تقیید مطلقات ادله دلیل می خواهد و برای این تقیید ما در شرع دلیلی نداریم.

آیت الله یثربی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شفقنا درباره مطرح شدن بحث حجاب اختیاری در برخی نشستهای حوزویان گفت: حجاب اختیاری یا روزه اختیاری و یا جهاد اختیاری از ویژگی ها و برجستگی های شرع مقدس است و تمام احکام شریعت به اختیار مکلف است. یک جاهایی وجود دارد که اگر رعایت نکردن یک اصلی و یا یک قانونی به نظام عمومی جامعه لطمه بزند حاکمیت می تواند رعایت آن قانون و اصل را برای حفظ حرمت جامعه الزامی کند و الا اساس قوانین ما اختیار مکلف نسبت به انجام دادن یا انجام ندادن تکلیف است. کسی نمی تواند به ما بگوید مجبورید نماز بخوانید یا روزه بگیرید. حاکم شرع می تواند بگوید کسی که روزه نمی گیرد حق تظاهر به روزه خواری در جامعه را ندارد و حرمت جامعه مسلمین باید محفوظ بماند. حجاب هم از همین ماده است و باید حرمت جامعه اسلامی حفظ شود و اگر جایی باعث هتک حرمت عمومی جامعه شود حاکم می تواند دخالت کند.

او در پاسخ به این سوال که اگر شما امروز بخواهید برای حجاب تصمیم بگیرید به حجاب اختیاری رای می دهید یا حجاب اجباری گفت: ممکن است سلیقه ها برای اجرا متفاوت باشد. وقتی در عصر حضرت رسول صل الله علیه و آله تتبع کردم چیزی را پیدا نکردم که حضرت مردم را مجبور به پوشش کرده باشند و اگر ما آن سیره ها را مد نظر قرار دهیم وجهی برای الزام و اجبار نمی بینیم. مگر اینکه بگوییم شرایط زمانی متفاوت است گاهی در شرایطی وجود دارد که حاکم تشخیص می دهد که اگر جلوی یک مورد را نگیرد باعث خسارت عمده ای به جامعه می شود و عفت جامعه را مخدوش می کند.

رئیس حوزه علمیه کاشان بیان کرد: ما قبل از انقلاب بی حجابی داشتیم اما به بدی امروز نبود یعنی تفاوت چندانی با آنچه که امروز می بینیم نداشت. ولی گاهی به شهرهای شمالی که نگاه می کردیم خیلی بی مبالاتی زیاد بود و این واقعا برای فرزندان ما مخاطره آمیز است.

او ادامه داد: فکر می کنم این یک بحث فقهی نیست. فقه این است که ما نسبت به اجرای احکام شرعی آنچه که بین مکلف و خدای او است اجباری نداریم اما یکسری احکام است که به نظام مندی جامعه بر می گردد که باید حاکمیت تصمیم بگیرد. مراد از حاکمیت عقلاء جامعه است؛ یعنی در مجلس ما عقلا مصلح اندیشی کنند و بگویند این موضوع باید الزامی باشد یا نباشد.

حکم اولیه حضور بانوان در محافل عمومی مانند حکم حضور آقایان در این محافل است

آیت الله یثربی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور زنان در ورزشگاهها توضیح داد: نفس تفریح و تفرج اولا و بالذات مباح است مگر اینکه بگوییم عوارض منفی دارد که من این را بلد نیستم و آقایانی که اداره کننده کارند باید به این مساله پاسخ بدهند. اگر بگوییم حضور خانمها در هر مجلس عمومی اثر منفی دارد باید این اثر همه جا باشد. در این جمع هم الان چند خانم حضور دارند پس باید بگوییم حضور نداشته باشند. حکم اولیه حضور خانمها در محافل عمومی مثل حکم حضور آقایان در این محافل است و تفاوتی با هم ندارد مگر عوارضی بر آن مترتب شود. کسانی که به عدم جواز حکم می کنند لابد آنطرف سکه را می بینند که ما درست بلد نیستیم؛ ببینیم.

او در پاسخ به سوال یک خبرنگاری درباره زمان انتشار رساله عملیه گفت: ما بزرگانی در قید حیات داریم که بر ما سمت استادی دارند و باید جایگاه آنها حفظ شود و ما مگرر گفته ایم که شئون باید حفظ شود.

اصحاب رسانه شرافت روحانیت را حفظ کنند

این استاد حوزه ادامه داد: ما اینقدر ارزان گرفته ایم که به هرکسی که یک مقدار شال دور سرش پیچیده است آیت الله می گوییم. تا ما یادمان است به علامه حلی آیت الله علی الاطلاق می گفته اند. علامه ای که اگر تالیفات او را به چاپهای موجود بخواهیم جمع کنیم شاید صد جلد کتاب بشود و آن هم نه کتاب رو نویسی و روزنامه نویسی؛ کتاب عمیقی که هر ورق آن نیاز به چند روز فکر دارد. این نرخ ما بوده است و چه بسا الان به مداحها و یا حتی شماها پولی بدهند تا به فلانی " آیت الله العظمی " بگویید. وقتی قرار باشد قیمت را آدمهای غیر خبره تعیین کنند معلوم است که هر بی سوادی دکتر و آیت الله می شود. الان اگر کسانی هستند که لیسانس بیشتر ندارند اما چون پست گرفته اند دکتر خطاب می شوند. عناوین به سن و ریش و عمامه نیست. اصحاب رسانه این شرافت را حفظ کنند.

آیت الله یثربی با انتقاد از کمرنگ شدن اخلاق در جامعه گفت: وظیفه‌ای که ما داریم انتقال معارف دین به مردم است و مابقی امور در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد. من در جلسه با خانم‌های مبلغ در جمعه آخر شعبان گفتم که ما قبلا سنتی داشتیم که در هر خانه‌ای هر هفته جلسه‌ای داشتند و یک روحانی مسئله و حدیثی می‌گفت و روضه‌ای می‌خواند. هم انتقال مسائل اولیه به خانواده‌ها بود و هم محل دید و بازدید. الان زنان مسائل اصلی را نمی‌دانند چون یا مسجد نمی‌آیند و یا نمی‌خوانند و روحانیون هم توضیح نمی‌دهند.

او در پاسخ به سوال یک معلم خبرنگار از بازداشت یکی از معلمان در روزهای اخیر ابراز تاسف کرد و گفت: ما با برخورد قضایی با دگراندیشان هم مخالفیم. هر نوع برخورد اینچنینی در شان نظام اسلامی نیست.

دخالت غیرمتخصص در غیر حوزه تخصصی اش جایز نیست

رئیس حوزه علمیه کاشان در پاسخ به این سوال که آیا دخالت مداحان در بحثهای سیاسی را جایز می دانید گفت: ما دخالت هر غیر متخصصی را در غیر حوزه تخصصی اش جایز نمی دانیم.

آیت الله یثربی در پاسخ به سوالی درباره اختلاسهای دولت گذشته ؛گفت: واقعا اسباب تاسف و سرافکندگی و شرمساری است. شرایط به گونه‌ای شده که انگار هر کس دستش به هر جایی می‌رسید برمی‌داشت. کسانی را می‌شناسم که سال 84 یا 85 به اینجا می‌آمدند که ما واسطه شویم برای دو میلیون وام. الان خبر می‌رسد که همین‌ها چندین برج در تهران دارند. این گونه افراد هستند که تلاش می‌کنند فردی را برای نمایندگی معرفی کنند تا بتوانند به این فعالیت‌ها ادامه دهند.

او در پاسخ به این سوال که آیا انتظاراتتان از دولت روحانی برآورده شده است توضیح داد: برای قضاوت درباره یک اتفاق سیاسی باید کلان‌نگر باشیم و نسبت به موضوع اشراف داشته باشیم. همین سوالاتی که امروز در جلسه مطرح شد سه سال قبل نمی‌شد آزادانه مطرح کرد. ضمن این که ما نباید به انتخاب خود بسنده کنیم. باید از انتخاب و برنامه‌های دولت حمایت کنیم.

رئیس حوزه علمیه کاشان گفت: در جلسه‌ای که برای والده دکتر ظریف در کاشان داشتیم، ایشان خیلی تشکر کردند و بنده به ایشان گفتم شما از این مردم تشکر کنید و تشکر شما از مردم این است که به دکتر روحانی بگویید بدنه مردمی که به شما رای داده‌اند استحقاق کمک کردن دارند و باید بیش از اینها به آنها توجه کرد. ما سال‌های زیادی را دیده‌ایم و هیچوقت وضعیت جامعه مانند امروز نبوده است. چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب حتی در شرایط سخت جنگ هم اینگونه نبود که در ده سال اخیر اینقدر محتاج و نیازمند دیدیم. ما نباید شعار بدهیم و بگوییم پیشرفت کرده ایم بلکه ببینیم که چه چیزی غنی شد که الان این همه فقیر داریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.