مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی گفت: امروز شاهد بیان طنزآلود و نیشخند در برخی رسانههای مجازی به شخصیت بزرگی مانند دکتر علی شریعتی هستیم و این یک جفای بزرگ به او به عنوان یک میراث معنوی بزرگ است.
به گزارش جماران به نقل از مهر، حجت الاسلام علی یونسی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی صبح امروز دوشنبه 5 آبان در مراسم اعطای گواهی 4 اثر ثبت شده در فهرست منطقه ای آسیا و اقیانوسیه برنامه حافظه جهانی یونسکو با حضور جمعی از مسئولان دولتی و همچنین چهره های دانشگاهی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد، در سخنانی گفت: ایران، چه ایران قانونی امروز و چه ایران فرهنگی و تاریخی، سرشار و مالامال از گنجینه عظیم میراث ایرانی و اسلامی است و ما باید هم آن را بشناسیم و هم آن را بشناسانیم.
وی افزود: این یک رسالت تاریخی است که به دوش فرهیختگان، دانشمندان و آگاهان ایرانی است که رسالت خود را در مقابل نسل های آینده و همه بشریت ایفا کند چراکه این ارزش ها و میراث ها به همه بشریت تعلق دارد.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی اضافه کرد: ما نگهبان و حافظ ارزش ها و میراث ها هستیم که گرچه به ایرانیان تعلق دارد و ما در واقع متعلق به همه بشریت هستیم و باید آن را به همه بشریت معرفی کنیم و با این معرفی هم نسل های آینده خود را حفظ کرده ایم و هم به نسل های ما که در معرض بی هویتی، نسیان، فراموشی و غفلت هستند، آنها را یادآوری کرده ایم.
یونسی با تاکید بر اینکه بخشی از این میراث، میراث حسینی است، تاکید کرد: شاید مهمترین میراث تاریخی و اسلامی ما، میراث حسینی است. در عاشورای حسینی، سراسر ایران و منطقه، نمایشگاه میراث حسینی میشوند که اینها شامل تعزیه ها، عزاداری ها و نوحهخوانی ها است که همه آنها بخشی از میراث ملی ایرانیان است.
وی سپس با نکوداشت یاد دکتر علی شریعتی و تلاشی که این اندیشمند معاصر برای شناساندن هدف قیام امام حسین (ع) در کربلا به جهان انجام داد، گفت: مرحوم شریعتی به بهترین بیان این حقیقت و میراث را به ما نسل غفلت زدگان معرفی کرد. متاسفانه ما این روزها شخصیت بزرگ شریعتی را فراموش کرده ایم، او در کتاب «حسین وارث آدم، به زیباترین بیان» این موضوع را ارائه کرده است.
یونسی افزود: وارث یعنی میراث دار ارزش های معنوی پیامبران و امام حسین(ع) این ارزش ها را در خود جمع کرده است و در واقع بزرگترین نقش ایشان، میراث داری است، امام حسین(ع) میراث دار واقعی معنوی انسان های بزرگ مانند عیسی مسیح، موسی، ابراهیم و محمد است. آنها از خود میراث مادی نداشتند میراث انبیا، یک میراث معنوی است و حسین(ع) تجسم این ارزش ها است.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی گفت: متاسفانه ما مرحوم شریعتی را که بزرگترین یادآور این ارزش ها است، فراموش کرده ایم. امروز دو گروه به مرحوم شریعتی جفا کردند، یک متحجرین و دو غرب باوران و غرب باختگان. امروز شاهد بیان طنزآلود و نیشخند در رسانه های مجازی به این شخصیت بزرگ هستیم و این جفای بزرگی است به میراث معنوی ما چراکه مرحوم شریعتی خود یک میراث و یک اثر بی نظیر است. دکتر شریعتی توانست در بازآفرینی هویت دینی و تاریخی ما نقش اساسی خود را ایفا کند و همه ما به او بدهکاریم.
یونسی افزود: امروز در همه جای ایران فرهنگی شاهد آثار معنوی ایران زمین هستیم اما به دلیل اینکه رشد لازم را نداریم، از گذشته خود بی خبریم و چون از گذشته خود بی خبریم، دیگران به راحتی می توانند فرزندان ما را غارت کنند و نسل بی هویتی را برای ما به جای بگذارند.
کپی شد