نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تماس یکی از اعضای هیات رییسه، از پیگیری رییس مجلس و توقف روند جلب محمود صادقی خبر داد.

به گزارش جماران، محمدجواد فتحی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به تلاش ماموران برای جلب محمود صادقی اعلام کرد: در پی مطلع شدن از این مسئله به‌ همراه سیدفرید موسوی دیگر نماینده مردم تهران به منزل دکتر صادقی رفتیم و خوشبختانه پس از صحبت‌هایی که انجام شد، ماموران فعلاً از جلب ایشان منصرف شدند.

او گفت: احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رییسه مجلس نیز تماس گرفتند و از پیگیری رییس مجلس برای حل کردن این مسئله خبر داده و گفتند که آقای لاریجانی موضوع را پیگیری کرده و در نتیجه ماموران از ادامه تلاش برای جلب دکترصادقی فعلا منصرف شدند.

عضو هیات رییسه کمیته حقوقی فراکسیون امید با بیان این‌که این روند جلب یک نماینده مجلس، فاقد مبنای حقوقی است، اعلام کرد: مقامی که چنین تصمیمی را گرفته، مرتکب تخلف انتظامی شده است.

فتحی خاطرنشان کرد: بنابر ماده ۱۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری، در صورتی می‌توان متهم را جلب کرد که بدون عذر موجه در دادگاه و یا دادسرا حضور پیدا نکند و ماده ۱۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری هم موارد جلب ابتدایی و قبل از صدور احضاریه را در جرائم بسیار سنگین یا در مواقعی که محل اقامت و کسب و یا شغل متهم معین نباشد، پیش‌بینی کرده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: درحالی که دکتر صادقی اولاً فردی است کاملاً شناخته‌شده که محل کارش معین است و ثانیا اتهامی که به او وارد شده، اتهام سنگینی نیست که مجازات آن سلب حیات، قطع عضو یا حبس ابد باشد که بنابر قانون بتوان بدون احضار اولیه، نسبت به جلب متهم اقدام کرد و ثالثا طبق ماده ۱۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری جلب متهم به استثنای موارد ضروری باید در روز بعمل آید.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا نباید قانون نظارت بر رفتار نمایندگان ملاک برخورد با نمایندگان باشد، خاطرنشان کرد: درصورتی که احراز شود عمل انجام شده توسط نماینده مجلس در مقام ایفای وظیفه نمایندگی نبوده هم مقام قضایی حق احضار و جلب نماینده را ندارد و بنابر صریح تبصره ۱ ماده ۹ قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، تشخیص موضوع و مصداق مواردی که عمل نماینده مجرمانه بوده در صلاحیت هیات نظارت مجلس است و در این فرض هم که احراز ارتکاب عمل مجرمانه توسط هیات نظارت مجلس صورت گرفته باشد، دادسرا با توجه به شخصیت دکتر صادقی و عنوان اتهامی توهین و نشر اکاذیب حق صدور حکم جلب قبل از ابلاغ احضاریه را ندارد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اتهامی که ازسوی بازپرس عباسی از شعبه۴ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به دکترصادقی وارد شده، توهین و نشر اکاذیب به قصد تشویق اذهان عمومی بوده و این درحالی است که در چنین اتهامی، صدور حکم جلب سیار آن هم در شب رحلت پیامبر رحمت برای یک نماینده مجلس در تغایر آشکار با حقوق و آزادی‌های فردی تضمین شده در قانون اساسی است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در واکنش به ادعای یکی از خبرگزاری‌ها درخصوص بی‌توجهی محمود صادقی به شکایت‌های متعددی که در چند ماه گذشته از او صورت گرفته و در این پرونده نیز پیش‌تر برای صادقی احضاریه ارسال شده، یادآور شد: البته اطلاعی از این مسئله ندارم اما بر فرض هم که احضاریه ارسال شده باشد، صدور حکم جلب برای یک نماینده مجلس در شب پیش از تعطیلی و با این عنوان اتهامی غیرمنطقی است.

او خاطرنشان کرد: قانون‌گذار در موارد خاصی اجازه صدور حکم جلب در ساعات شب داده و به نظر می‌رسد این اقدام از سوی هر کسی صورت گرفته، بی‌تدبیری بوده و موضوع در دادسرای انتظامی قضات قابل‌ طرح است.

نماینده مردم تهران تاکید کرد: اگر تعقیب دکتر صادقی راجع به نطق وی در خصوص ضرورت شفاف سازی حسابهای قوه قضاییه باشد ،این گونه اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب تهران، مشروعیت پارلمان و فلسفه وجودی آنرا دچار چالش می‌کند و کارآمدی مجلس در اجرای وظیفه تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را به مخاطره می‌اندازد.

فتحی در پایان گفت: پس از توقف ماموران، ضمن تشکر از مردمی که مقابل درب منزل دکترصادقی تجمع کرده بودند، خواهش کردیم که این محل را ترک کنند تا خدایی‌ناکرده این مسایل مورد سوءاستفاده بیگانگان قرار نگیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.