کارشناسان انگلیسی اعلام کردند دو سال آینده می توانند گرم ترین سال های جهان باشند.

کارشناسان انگلیسی اعلام کردند دو سال آینده می‌توانند گرم‌ترین سال‌های جهان باشند.

به گزارش جماران، کارشناسان اداره هواشناسی انگلیس با اعلام این خبر اظهار داشتند: تغییرات بزرگی در سیستم آب و هوایی روی خواهد داد و گازهای گلخانه‌ای تاثیر فزاینده‌ای بر روندهای طبیعی جوی می‌گذارند.

بررسی‌ها حاکی از آن است که پدیده «ال نینیو» در منطقه اقیانوس آرام تاثیرگذار است و انتظار می‌رود که تمام جهان را گرم کند. اما همچنین در این بررسی مشخص شد تابستان در اروپا ممکن است برای دوره‌ای خنک تر شود چرا که مابقی جهان گرم می‌شود.

کارشناسان مطالعات جوی تایید کرده‌اند که دمای سطح زمین در طول سال جاری میلادی (2015) نزدیک بالاترین رکورد قبلی و 68 صدم درجه گرم‌تر از میانگین دما بین سال‌های 1961 تا 1990 بوده است.‌

پروفسور «استیون بلچر»، رئیس اداره تغییرات اقلیمی سازمان هواشناسی انگلیس می‌گوید: می‌دانیم که الگوهای طبیعی هر سال بر دمای کره زمین اثر می گذارد اما دمای بسیار بالایی که امسال تاکنون تجربه کرده‌ایم، نشان‌دهنده ادامه تاثیر گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های انسانی است. همچنین این احتمال وجود دارد که سال آینده گرمای مشابهی تجربه شود و مشخص است آب و هوای محیط زیست ما همچنان در حال تغییر است.

به گفته کارشناسان، ترکیبی از تاثیرات افزایش گاز CO2 همراه با جریان‌های طبیعی اقیانوس‌ها موجب می‌شود سیستم آب و هوایی بسیار جالب به نظر برسد و تغییرات عمده‌تری ممکن است در حال رخ دادن باشند.

دو روندی که در دوره‌ای نزدیک بر الگوهای آب و هوایی تاثیر می‌گذارند در اقیانوس آرام وجود دارند. «ال نینیو» زمانی اتفاق می‌افتد که جریان اقیانوس آرام به طور متوسط هر پنج سال معکوس شود و در نتیجه در مناطقی که به طور معمول خشکسالی است، بارش باران اتفاق افتد و در مناطقی با بارش باران، خشکسالی رخ دهد. این پدیده می‌تواند خطر خشکسالی در آفریقای جنوبی، شرق آسیا و فیلیپین و نیز جاری شدن سیل در جنوب آمریکای جنوبی را به همراه داشته باشد.

دومین تغییر طبیعی، دگرگونی در الگوی دمای دهه‌ای در اقیانوس آرام شمالی است. این پدیده در فاز خنک بوده که به توقف افزایش متوسط دمای سطح اتمسفر در دهه گذشته منجر شده است و اکنون وارد فاز گرم شده و جهان را گرم‌تر می‌کند.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، اما یک فاکتور دیگر هم وجود دارد به گونه‌ای که دومین پدیده گرم‌کننده تاحدودی از طریق الگوی دمایی آتلانتیک شمالی تعدیل می‌شود و به فاز خنک تغییر وضعیت می‌دهد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.