مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران گفت: برخی مخازن زباله در روز چهارشنبهسوری جمعآوری میشوند.
وی با اشاره به این دو مسئولیت گفت: اول کسانی که به این طرح میپیوندند و از شهر خارج میشوند، متعهد میشوند زباله خود را اخلاقاً از ماشین بیرون نیندازند. دوم اینکه مجموع زبالههای خود را در طبیعت رها نکنند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران گفت: بروشورهایی از سوی گروهی از سمنهای زیست محیطی به مسافران ارائه میشود که توضیحات لازم در آن نوشته شده و مسافران باید زبالههای خود را با خود حمل کنند و در اولین شهر مسیر در داخل مخزنهایی که به این منظور پیشبینی شده، قرار دهند، عکس بگیرند و در مسابقه ما شرکت کنند.
جعفری با اشاره به این مطلب که تفکیک زباله جدا از اینکه وظیفه اخلاقی و قانونی است، وظیفه شرعی هم است، گفت: ما از دفتر مقام معظم رهبری درباره تفکیک زباله استفتاء کردیم که ایشان فرمودند این کار واجب است و اگر تفکیک نکنیم، اسراف است و اسراف، حرام است.
پیمانکاران متخلف تفکیک زباله جریمه و اخراج میشوند
وی با اشاره به تفکیک از مبدأ زباله گفت: منظور ما تفکیک از مبدأ، مبادی تولید پسماند یعنی منازل، ادارات، واحدهای آموزشی و ... غیر از بیمارستان است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران با اشاره به اتومبیلهای تفکیک زباله، گفت: برخی از این وسایل نقلیه متاسفانه از روی مخازن شهری، زباله برمیدارند که این کار تخلف است و شهروندان در صورت مشاهده میتوانند با ۱۳۷ تماس بگیرند.
آمادگی ۲۱ کشور برای ورود به بحث زباله تهران
جعفری با اشاره به حضور سرمایهگذاران خارجی در بحث زبالهسوزها گفت: ما برای احداث زبالهسوزها به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و به همین دلیل مجبور شدیم زمینه سرمایهگذاری و برونسپاری آن را فراهم کنیم.
وی گفت: کشورهای خارجی که در این موضوع اعلام آمادگی کردهاند، با سرمایهگذاری صد درصدی در این بخش ورود کردهاند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران با اشاره به خواستههای شهرداری از این سرمایهگذاران، گفت: ما سه خواسته اصلی از سرمایهگذاران داشتیم؛ انتقال تکنولوژی به ایران، ساخت برخی سازهها در ایران و بهرهگیری از توان مهندسان ایرانی در ساخت زبالهسوزها.
وی افزود: ۴۵ شرکت از ۲۱ کشور برای این موضوع اعلام آمادگی کردهاند که ما به ۱۵ کشور رسیدیم و در بهار آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.
دریاچه شیرابه خشک شد
جعفری در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت دریاچه شیرابه، گفت: در این زمینه تسویهخانهها با توان فنی داخلی در حال فعالیت هستند. در حال حاضر تلاش کردیم شیرابه تولیدی در آرادکوه به میزانی باشد که توسط تسویهخانهها مدیریت شود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران تصریح کرد: زمانی وسعت این دریاچه ۱۸ هکتار بود که اکنون دیگر خبری از آن نیست و دریاچه شیرابه خشک شده است.
سال آینده نخستین کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی کلنگ زنی میشود
جعفری در ادامه با بیان این مطلب که در سال آینده شاهد کلنگزنی نخستین کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی با ظرفیت ۳۳۰۰ تن خواهیم بود، گفت: در مرحله بعدی با ساخت دومین کارخانه با ظرفیت ۳۷۰۰ تن به نقطهای خواهیم رسید که دیگر حتی دفن غیرمستقیم زبالهها در شهر تهران را نیز نخواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: در سال ۹۴ با توجه به فرهنگسازی و آموزش درخصوص تفکیک زباله توانستیم میانگین تفکیک زباله در شهر تهران را به ۱۷ درصد برسانیم.
وی افزود: البته در برخی مناطق شهر تهران این میزان تا ۲۰ درصد رسیده است و برخی مناطق نیز کمتر از ۱۷ درصد است اما پایین ترین درصد تفکیک زباله در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ۱۵ درصد بوده است. این میزان از تفکیک زباله به آنچه که شورای اسلامی شهر تهران تعیین کرده است تفاوت چندانی ندارد.
جعفری ادامه داد: یکی از مخاطراتی که در تمام دنیا در حوزه پسماند با آن مواجه هستند و شهر تهران نیز از این موضوع رنج میبرد، وجود زبالهگردها است. با انتقال این مخازن به مراکز مسکونی، صنعتی، تجاری و... میتوان این معضل را حل کرد.
انتقال برخی مخازن زباله به زیر سطح شهر
وی به انتقال مخازن زباله به زیزر سطح شهر تهران اشاره کرد و افزود: انتقال مخازن زباله به زیر سطح در تهران نیز از اقدامات پایلوتی خواهد بود که در سال ۹۵ اجرایی خواهد شد.
جعفری گفت: در حال حاضر در ۳۰ نقطه به صورت پایلوت این طرح اجرا شده که پس از مشاهده بازخوردها در خصوص ادامه این طرح، تصمیمگیری خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در تشریح اجرای این طرح ادامه داد: مخازن زبالهها در زیر زمین قرار میگیرند به گونهای که ورودی آنها با مبلمان منطقه انطباق داشته باشد و به زیبایی شهر بیافزاید. قطعا اجرای این طرح در جهت وارد کردن کمترین مخاطره بصری به شرح خواهد بود، البته در روند اجرای آن مشارکت شهروندان نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مخازن با ماشینهای مخصوص از زیر زمین بیرون کشیده شده و تخلیه خواهند شد.
جعفری در ادامه به برگزاری سمپوزیوم المانهای شهری با مواد بازیافتی در شهر تهران اشاره کرد و افزود: این طرح در قالب طرح بهارستان با تفاوتهایی نسبت به سالهای گذشته برگزار خواهد شد. در حال حاضر نیز برخی المانها که از مواد بازیافتی ساخته شدهاند در سطح شهر قابل مشاهده هستند که علاوه بر جاذبههای بصری میتوانند صرفه اقتصادی نیز به همراه داشته باشند.
زبالههای چهارشنبهسوری زودتر جمعآوری میشوند
وی درباره چهارشنبهسوری و آتش زدن مخازن پلاستیکی جمعآوری زباله در سطح شهر، گفت: بر اساس دستورالعملی که همه ساله به ما ابلاغ میشود، همکاران ما جمعآوری زباله در سطح معابر را زودتر شروع خواهند کرد.
جعفری اضافه کرد: برخی مخازن نیز جمعآوری میشوند تا شاهد کاهش آسیبها در این زمینه باشیم.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران گفت: متاسفانه فرهنگسازی غلط و برخی نگاههای سودجویانه چهارشنبهسوری در کشور مسیر غیرقابل قبول را طی کرده است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید