یک زن 44 ساله امریکایی برای نخستین بار در دنیا، با بهرهگیری از نوعی قلب مصنوعی آزمایشی و با کمک «پروفسور عباس اردهالی» در مرکز پزشکی رونالد ریگان دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس، قلب پیوندی را با موفقیت دریافت کرد.
به گزارش جی پلاس، وی نخستین بیمار در جهان است که با استفاده از یک قلب مصنوعی آزمایشی، قلب پیوندی را با موفقیت دریافت میکند.
«قلب مصنوعی کامل» ۵۰ سیسی به نام SynCardia، نسخه کوچکتری از قلب ۷۰ سیسی بزرگتر به همین نام است که در سال ۲۰۰۴ برای افرادی که در صف انتظار پیوند بودند، توسط سازمان غذا و داروی فدرال تایید شد. این قلب از آن زمان تاکنون توسط ۱۴۴۰ بیمار در سراسر جهان به کار رفته است.
قلب ۵۰ سیسی SynCardia برای استفاده توسط بیماران با جثه کوچک از جمله اکثر زنان، تعدادی از مردان و بسیاری از نوجوانان مبتلا به نارسایی قلبی دو طرفه مرحله نهایی ارائه شده است. در این نوع نارسایی، هر دوی طرفین قلب خون کافی برای حفظ بدن را پمپاژ نمیکنند.
قلب مصنوعی، پشتیبانی مکانیکی لازم را به بیمار ارائه داده تا زمانی که یک اهداکننده قلب برای وی پیدا شود.
«نما کاهالا» از بیماری عضله قلب محدود رنج میبرد و نارسایی قلبی او به اندازهای پیشرفته بود که جراحی ترمیم و سایر ابزارهای مکانیکی دیگر نتوانستند به وی کمک کنند.
پزشکان، قلب نارسای او را با یک قلب مصنوعی جایگزین کردند در حالی که وی در انتظار پیوند قلب بود. قفسه سینه این بیمار برای دریافت قلب مصنوعی ۷۰ سیسی بیش از حد کوچک بود. جراح ایرانی تحت مقررات سازمان غذا و و داروی امریکا توانست یک ابزار آزمایشی ۵۰ سیسی SynCardia را در بدن وی بکارد.
دکتر عباس اردهالی، پروفسور جراحی و مدیر برنامه پیوند قلب و ریه در دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس، در این باره گفت: شرایط خانم کاهالا به سرعت در حال وخیم شدن بود و ما امیدوار بودیم این فناوری آزمایشی در دسترس بتواند جان وی را تا زمانی که یک اهداکننده قلب برای او پیدا شود، نجات دهد.
پس از جراحی دو ساعته برای کاشتن قلب مصنوعی، کاهالا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و درمانهای فیزیکی روزانه برای قویترکردن وی جهت انجام جراحی پیوند آغاز شد. دانشمندان سرانجام با پیداشدن یک اهداکننده قلب، موفق شدند قلب وی را به بدن این بیمار پیوند بزنند.
منبع: ایسنا