تولید صفحات خورشیدی پیشرفته با قابلیت حفظ شارژ برای هفته ها

تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا به شیوه جالب توجهی برای الگوبرداری از فوتوسنتز گیاهان جهت تولید نسل جدیدی از صفحات خورشیدی دست یافته اند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، در فرآیند طراحی و ساخت سلولهای خورشیدی همواره از فوتوسنتز گیاهی الهام گرفته شده است. از این رو کاملا بدیهی است که هرگونه توسعه و تحولی در این عرصه نیز با نیم نگاهی به برگ سبز درختان صورت گیرد.

به تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس شیوه ای نوین ارایه کرده اند که با استفاده از آن سلولهای خورشیدی ساخته می شود که قابلیت حفظ شارژ تا هفته ها را دارند. این درحالی است که در نمونه های فعلی ذخیره سازی شارژ تنها برای چند ثانیه امکانپذیر است.

دانشمندان با بررسی دقیق ساختارهای نانویی برگ درختان که در آن مولکولهای باردار منفی جدای از مولکولهای باردار مثبت قرار می گیرند به تحولی امیدوارکننده در صنعت روبه رشد تولید صفحات خورشیدی دست یافته اند. درحقیقت همین جداسازی به ظاهر ساده است که عامل اصلی بالابودن بازده فوتوسنتز در برگ گیاهان است.

این دانشمندان متوجه شده اند که برای الگوبرداری از ساختار نانویی شبکه برگ درختان و استفاده در سلولهای خورشیدی پلاستیکی (که ارزانتر از نمونه های تولید شده توسط سیلیکن است) باید از دو قطعه مختلف یعنی یک پلیمر و یک دریافت کننده نانویی استفاده کنند.

در نتیجه یک فرآیند مبتنی بر این قطعات، امکان ذخیره سازی شارژ الکتریکی برای هفته ها فراهم می شود.

گرچه این فناوری جدید هنوز برای ورود به مرحله تولید تجاری آماده نیست اما در آینده نزدیک بازار تولیدات صفحات خورشیدی را دگرگون خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاه تان را بنویسید