کاندیدای انتخابات شورای شهر تهران در مراسمی به نام شورای پاک که انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار کرد، گفت: نقش شورای شهر در عملکرد شهرداری آنقدر مهم است که مجریان در شهرداری. شورای شهر با قوانین خود میتواند نظارت دقیق بر شهرداری داشته باشد. شورای پاک و مقتدر میتواند نگاه جدیدی باشد و ضرورت تهران است.
به گزارش خبرنگار جماران، این مراسم با حضور فاطمه دانشور، محسن هاشمی، احمد مسجدجامعی، احمد حکیمیپور برگزار شد.
محسن هاشمی، مدیر عامل اسبق مترو تهران اظهار کرد: شورای شهر با جدیت باید بر درآمدهایی که شهرداری زیر فشار از مردم دریافت میکند نظارت کند تا مکان مناسب خرج شود.
فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به فعالیتهای وسیعی که شهرداری دارد در مبحث درآمدها و هزینهها بیان کرد: شهرداری تهران به دلیل وسعت بالای شهر تهران، شهرداری عظیم الجثهای است که دارای ٦٠ تا ٧٠ هزار پرسنل است و یک اقتصاد بزرگ شهری را در بر میگیرد. بودجه شهرداری حدود ١٨هزار میلیارد تومان است. نظارت بر این بودجه بر عهده شورای شهر است و باید دید که در این چهار دوره، شورای شهر تهران چگونه بر این بودجه نویسی نظارت داشته است.
هاشمی با اشاره به نوع درآمدهای شهرداری ادامه داد: فقط ٣٠درصد درآمدهای شهرداری پایدار است و همین موضوع نشان میدهد که شهرداری ٧٠ درصد خطا میکند. این موضوع باید در دستور کار شورای شهر قرار بگیرد.
کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر تهران به درآمدهای نادرست شهرداری اشاره کرد و گفت: شهرداری با تخریب فضای سبز شهر و غیره درآمدهای نادرست دریافت میکند. همین تخریبها نیز فقط به نفع همان قشر ٤ درصدی است که آقای قالیباف بیان میکنند. در این حال نیز فقط شورای شهر میتواند بر این درآمدها نظارت داشته باشد و متأسفانه هنوز در این امر اول کار است.
هاشمی با اشاره به اینکه «شهرداری نباید بسیار عظیم الجثه باشد»، گفت: در این صورت بودجه شهرداری فقط صرف حقوق پرسنل شهرداری میشود و برای توسعه شهر هزینهای نمیشود. به همین دلیل شهرداری مجبور است به شهرفروشی و غیره روی بیاورد.
هاشمی تصریح کرد: در شهرداری یک پروژهای شروع میشود که ١٠٠هزار میلیارد تومان برایش در نظر گرفته میشود ولی در نهایت با ٧هزار میلیارد تومان تمام میشود. در اینجا وظیفه شوراست که نظارت کند تا چنین پروژههایی وارد شهرداری نشوند؛ مخصوصا در پروژههای فرامنطقهای باید نظارت دقیقتری انجام شود.
مدیر عامل اسبق مترو با اشاره به دوره شهرداری محمود احمدینژاد گفت: در زمان شهرداری ایشان شورای آبادگران بر سر کار بود. با اینکه آقای احمدینژاد با طرح مترو مخالفت کردند و طرح دیگری ارائه دادند اما شورای شهر وقت که موافق ایشان بودند با دفاع بنده که آن زمان مدیرعامل مترو بودم از طرح مترو، طرح احمدینژاد را رد کردند.
کاندیدای انتخابات شورای شهر تهران گفت: شورای شهر باید در هزینه کردن در بودجه شهرداری بسیار دقیق عمل کند اگر شورای پاکدستی داشته باشیم، شهرداری پاکی از نظر مالی نیز خواهیم داشت.
این مراسم با پرسش و پاسخ دانشجویان از مهمانها همراه بود. یکی از دانشجویان از حقوق شهروندی از محسن هاشمی پرسید. در این خصوص فرزند آیتالله هاشمی با اشاره به رونمایی منشورحقوق شهروندی توسط حسن روحانی بیان کرد: حقوق شهروندی در کشورهای توسعه یافته اتفاق افتاده است اما در کشور ما هنوز به مرحله عمل درنیامده است. اگر به تمام آن حقوق عمل شود و شهروندان بتوانند در صورت نقض آن حقوق به مراجع ذیربط مراجعه کنند و آنها موظف به رسیدگی باشند، بخش عمدهای از مشکلات شهر میتواند حل شود. این امر هم کاملا به اجرای شهرداری و نظارت شورای شهر بستگی دارد.
دانشجوی دیگر از خدمات محسن هاشمی و آیتالله هاشمی رفسنجانی و خانواده هاشمی تشکر کرد و از وصی آیتالله هاشمی رفسنجانی درخواست کرد که ناگفتههای ایشان را در بین مردم بیان کنند.
از سوی دیگر، فاطمه دانشور با اشاره به مشکلات اجتماعی شهر و خیریههای بیسند شهر بیان کرد: شورای شهر ابزار نظارت ندارد. ٤ سال است که من منتظر هستم آقای قالیباف اسناد خیریه متوسلین امام رضا را ارائه دهند. این خیریه بیمارستانی به نام دکتر سمیعی میسازند اما اسناد این خیریه مبهم است و درآمد آن مشخص نیست.
احمد حکیمیپور نیز بیان کرد که اشکال بزرگ شورای شهر تهران این است که بهدرستی مصوبات را پیگیری نمیکند.
وی گفت: شورای شهر به همت دولت اصلاحات شکل گرفته است و به مرور باید توسعه بیابد.
نماینده دیگر شورای حال حاضر شهرتهران، احمد مسجد جامعی گفت: شهرداری در کار فرهنگی و هنری بلاتکلیف است و این موضوع را در موارد دیگر نیز به خوبی میتوان مشاهده کرد. شهر تهران به شهرداری مقتدر و شورای شهر یکدست نیاز دارد.