پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

حجت الاسلام مجید انصاری تبیین کرد؛

شیوه امام(س) در مدیریت بحران بلایای طبیعی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به عملکرد مسئولان امر در کاهش آسیب‌های زلزله آذربایجان، شیوه‌های حضرت امام(س) در مدیریت بحران بلایای طبیعی را تبیین کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: استفاده از وجوه شرعیه، اعزام بازرس به منطقه آسیب دیده، توصیه صبر به آسیب دیدگان، تاکید بر اهتمام جدی مسئولان و ضرورت پیشگیری از آسیب‌ها را راهبردهای اساسی امام(س) در مواقع بروز بلایای طبیعی دانست.

وی در تشریح دیدگاه حضرت امام خمینی(س) در مورد استفاده از وجوه شرعیه برای کمک رسانی به افراد مصیبت زده گفت: نوعا مراجع عظام در حوادث پیش آمده، با توجه به خسارت‌هایی که رخ داده، اجازه استفاده از وجوه شرعیه از جمله سهم امام را برای کمک رسانی به افراد نیازمند می‌دهند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در زلزله‌های گلباف، قائنات و سیرچ خود حضرت امام(س) چنین اجازه ای را صادر کردند و آقای صدوقی، به عنوان نماینده امام مامور بررسی میزان خسارت زلزله‌های کرمان (گلباف و سیرچ) شدند.

وی گفت: به لحاظ فقهی، وجوه شرعیه برای کمک به آسیب دیدگان و فقرا و نیز رفع نیاز مسلمین است. حتی می‌توان از این سهم در کشوری دیگر که آسیب دیدگی برای دیگر مسلمین رخ داده شده باشد، استفاده کرد.

حجت الاسلام انصاری تاکید کرد: میزان استفاده را در هر زمان بررسی می‌کنند و مشخص می‌کنند چه مقدار از این سهم باید صرف امداد رسانی شود. در هر صورت، اصل استفاده از وجوه شرعیه و سهم امام خمینی(س) برای استفاده از افراد نیازمند، در راه ماندگان و رفع مشکلات اسلام و مسلمین صورت می‌گرفته است .

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به این سوال که انتظار حضرت امام(س) از مسئولین در چنین مواقعی چه بود، به بیان بخشی از فرمایشات امام و تاکیدات ایشان برای خدمت رسانی در چنین بلایایی پرداخت و تصریح کرد: وظیفه ذاتی مسئولین در همه زمان‌ها، خدمت رسانی به همه ملت است و آنچه در دست مسئولین هست از جمله بودجه، امانتهایی است از سوی مردم که در مواقع لزوم باید به آنها برگردانده شود‌.

وی ادامه داد: وقتی حوادث مصیبت بار در گوشه و کنار کشور عزیزمان مثل زلزله تاسف بار آذربایجان رخ می‌دهد، این وظیفه را برای آنان مضاعف می‌کند و مسئولین باید سعی کنند در زمان کمتر و با کیفیت بیشتر، به افراد داغدار و نیازمند کمک رسانی کنند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: باید با توجه به این که کشور عزیز ما بر روی گسل زلزله است و هر چند وقت ممکن است زلزله‌ای از این دست و با چنین مقداری یعنی 6 یا 7 ریشتر رخ دهد، نمی‌توان به این بلا غیرمترقبه گفت چون امکان وقوع آن وجود دارد، لذا برنامه ریزی و ساخت و ساز باید به گونه‌ای باشد که آسیب کمتری وارد شود.

حجت الاسلام انصاری تصریح کرد: شاهدیم در کشورهایی مثل ژاپن که بر روی خط زلزله هستند، به دلیل برنامه‌ریزی خوب و نگاهی عاقلانه و ساخت و سازی ایمن، زلزله‌هایی بیش از مقداری که در ایران رخ می‌دهد، آسیبی به آنان وارد نمی‌کند و این باعث تاسف است که با چنین شدتی در ایران، جان و مال مردم عزیزمان را می گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به این که مجمع تشخیص مصلحت نظام قوانین جامعی در این حوزه تصویب کرده است، امید است دولت ضمن همکاری در این مورد، بخشی از بودجه را صرف مقاوم سازی و بهسازی شهرهای عزیز کشورمان کند.

حجت الاسلام انصاری، ضمن طلب صبر برای مصیبت دیدگان این حادثه به فرازهایی از فرمایشات امام خمینی(س) درباره صبر و تحمل مصائب پرداخت و گفت: قطعا صبر و تحمل در مواقع وارد شدن بلایا در قرآن کریم هم مورد توجه واقع شده و برای آن اجر اخروی در نظر گرفته شده است. گرچه جبران بعضی از این حوادث امکان پذیر نیست؛ ولی می‌شود با صبر و تحمل، ادامه زندگی را در پیش گرفت، اما این اصلا به این معنی نیست که در قبال عدم همکاری مسئولان امر باید سکوت اختیار کرد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی(س) در هنگام وقوع چنین مواردی، ضمن حفظ روحیه قوی و مدیریتی خویش، با آرامش، مردم را به صبر و تحمل دعوت می‌کردند و با دستورهای جدی و آمرانه، مسئولین را موظف به رسیدگی سریع می‌کردند و همچنین از مردم هم می‌خواستند با دولت همکاری کرده و به کمک آسیب دیدگان بشتابند. البته ایشان برای نظارت بر هزینه‌ها و حسن عملکرد مسئولان، افرادی را به مناطق آسیب دیده می‌فرستادند تا میزان آسیب را بررسی کنند.

وی تاکید رسانه‌ها بر فرمایشات حضرت امام(س) و احکام و اعلامیه‌های ایشان در چنین مواردی را یکی از محورهای اثرگذار جلب مشارکت مردم در کمک به آسیب دیدگان دانست و گفت: ما در همه زمینه‌ها نیازمند بازخوانی و یادآوری فرمایشات روشن و ژرفناک امام(س) هستیم و رسالت رسانه‌ها در این زمینه بسیار جدی است.

منبع: پرتال حضرت امام خمینی‌(س)

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.