اولین نشست تاریخ شفاهی «یاد» با محوریت نقد و بررسی و رونمایی از کتاب «کردستان در روند انقلاب اسلامی»، همراه با سخنرانی اساتید دانشگاه و خاطرهگویی پیشگامان انقلاب اسلامی در نگارستان امام خمینی(س) اصفهان برگزار شد.
اولین نشست تاریخ شفاهی «یاد» با محوریت نقد و بررسی و رونمایی از کتاب «کردستان در روند انقلاب اسلامی»، همراه با سخنرانی اساتید دانشگاه و خاطرهگویی پیشگامان انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش جماران، مهدی بنکدار، مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(رس) اصفهان با اشاره به نقش حضرت زینب در بازگویی وقایع کربلا و انتقال آن به نسلهای آینده به اهمیت ثبت و ضبط تاریخ شفاهی خصوصا وقایع مربوط به قیام امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر برای محفوظ نگه داشتن آن از آفات و گذر زمان تأکید کرد.
وی یادآور شد: حفظ و تنظیم آثار و ترویج اندیشه امام خمینی(س) و انتقال آن به نسلهای آینده از وظایف ذاتی مؤسسه است و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اصفهان در همین راستا اقدام به برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی و هنری و همچنین ثبت و ضبط خاطرات پیشگامان انقلاب در اصفهان و بخشی از استانها و چاپ کتاب «اصفهان در انقلاب» نموده است.
بنکدار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «دنیا جنگ روایتها است»، به اهمیت برگزاری اینگونه نشستها و لزوم تولید محتواهای رسانهای در سطوح مختلف برای به دست گرفتن روایت اول و صحیح، بر انجام ثبت و ضبط تاریخ شفاهی به طور علمی و صادقانه تأکید کرد.
به گزارش جماران، علی داستانی بیرکی، عضو هیأت علمی دانشگاه، نیز در این نشست گفت: ان شاء الله آغاز خوبی برای بررسیهای علمی و محققانه بیشتر در حوزه تاریخ شفاهی و تاریخهای محلی باشد. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در عرصه تاریخ شفاهی و ثبت و ضبط چند هزار نفر مصاحبه و چاپ و آماده سازی بیش از 80 جلد کتاب در این زمینه اقدام کرده است. اما مسأله مهم که در زمینه تاریخ شفاهی مورد غفلت قرار گرفته این است که هدف ما از جمعآوری آثار و انجام فعالیتهای مربوط به تاریخ شفاهی چیست؟ برای چه زمانی و کجا ثبت و ضبط میکنیم؟ چنانچه در این زمینه طرح مسأله نکنیم، خیلی قابل استفاده نخواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم استفاده و بهره گیری از تاریخ شفاهی در پاسخ به سؤالات روز، گفت: امروز در جامعه شبهات و سؤالات زیادی پیرامون اندیشه و شخصیت امام خمینی(س) مطرح است؛ و ما چقدر توانستهایم با بهرهگیری از تاریخ شفاهی پاسخگو باشیم و تبیین کنیم؟
داستانی با اشاره به سخنرانیهای امام خمینی(س) و استفاده ایشان از تاریخ شفاهی در بیان مسائل و ارائه راهکار حل مسائل در بخشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در قالب توصیه به مردم، تذکر و هشدار به مسئولین، اظهار داشت: استفاده از منابع غنی در تاریخ شفاهی جهت پاسخگویی به سؤالات و اقناع جامعه بسیار ضروری است و یکی از علل موفقیت امام خمینی(س) در پیروزی انقلاب و همراهی مردم با ایشان مطرح کردن مسأله و تبیین آن با استفاده از مثالهایی از تاریخ بود.
وی با اشاره به مسأله شناخت و اهمیت آن در تاریخ شفاهی، تأکید کرد: در حوزه استعمار و تمام بخشهای آن، استعمارگران با مطالعه و شناسایی و ثبت دقیق و علمی تاریخ شفاهی و بررسی اطلاعات به دست آمده در هر زمان به استعمارگری پرداخته و میپردازند.
به گزارش جماران، در بخش دیگری از این مراسم با حضور استاد عباس نصر نویسنده کتاب «کردستان در انقلاب» و تنی چند از پیشگامان انقلاب در خصوص کتاب روند انقلاب اسلامی در کردستان تبادل نظر گردید.
بازگویی خاطراتی از مقاطع حساس و بحرانهای قبل و بعد از انقلاب در کردستان توسط دو نفراز همراهان امام و انقلاب در کردستان، شعر خوانی دو نفر از شاعران و اجرای موسیقی زنده از دیگر برنامههای این نشست بود.