ناصر عسکریفر مدیر کل دامپزشکی خوزستان با اشاره تاثیر منفی بیآبی بر سلامت دامسنگین به جماران گفت: وجود آب از نیازهای اصلی و اساسی گاومیشها است و اگر آب نباشد بیماری در دامهای سنگین افزایش پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار جماران، دکتر ناصر عسکریفر در حاشیه نمایشگاه دولت در اهواز در جمع خبرنگاران در خصوص تاثیر کمآبی بر دامسنگین اظهار کرد: خشکسالی و تنش آبی در حوضه رودخانه کرخه در تابستان جاری شاهد بودیم و این مساله تاثیر مستقیم بر سیستم ایمنی دامسنگین و نیاز ضروری گاومیشها به آبتنی دارد.
وی افزود:گاومیشها فاقد غدد تعریق هستند و به همین جهت بدن آنها امکان دفع گرما را ندارد و به همین جهت به آبتنی و شنا نیاز دارند. آب از نیازهای اساسی گاومیشها است.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان گفت: اگر آب وجود نداشته باشد، بیماریهای دامها افزایش پیدا میکند. به همین جهت در این وضعیت برای کنترل بیماریها، تقویت سیستم ایمنی دامها را در دستور کار قرار دادیم.
عسکریفر تصریح کرد: در همین راستا اقداماتی نیز صورت گرفته است به ویژه در شهرستانهای هویزه، دشتآزادگان، حمیدیه و بخشی از شهرستان اهواز که دامهای سنگین متاثر شدهاند، اقدامات مهم و شاخصی انجام شده است. ۱۴ نوع خدمت رایگان به جامعه هدف دارای دام سنگین و سبک ارائه شده است.
وی عنوان کرد: واکسناسیون مختلفی انجام شده است، همچنین سمپاشی، توزیع داروهای ضدحساسیت و مکملهای خاص برای مقابله با این شرایط و تقویت سیستم ایمنی دامها انجام شده است.خدمات متعدد بهداشتی بدون منت و رایگان در اختیار دامداران قرار گرفته است.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان در خصوص مقابله با سگگزیدگی گفت: سگ گزیدگی یا از سگهای ولگرد و یا از سگ خانگی رخ میدهد که سگ خانگی سه نوع دارد یا سگ نگهبانی است یا سگ گله یا سگ منزل است. واکسن کردن سگهای خانگی با دامپزشکی است اما واکسن کردن سگهای ولگرد با شهرداری است.
عسکریفر ادامه داد: در سال گذشته ۲۳ هزار قلاده سگ خانگی توسط دامپزشکی استان واکسیناسیون شدهاند، در خصوص سگهای ولگرد طبق قانون جمعآوری، کنترل و عقیم کردن سگهای ولگرد با شهرداری است و دامپزشکی نهاد نظارتی و مطالبهگر است.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری اهواز در سالهای اخیر در خصوص سگهای ولگرد موثرتر ورود کرده است و جمعیت سگهای ولگرد در شهر کنترل شده است، عملکرد شهرداری در این خصوص هنوز با رضایت کامل ما فاصله دارد و رضایت نسبی داریم.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان در خصوص عرضه محصولات دامی در معابر تصریح کرد: جمع آوری کشتار غیر مجاز دام در معابر و عرضه گوشت در معابر بر عهده شهرداری است.
عسکریفر در پاسخ به سوالی در خصوص نظارت بر بازرسان دامپزشکی گفت:به صورت نامحسوس فعالیت بازرسان کنترل میشود و اگر فردی از بازرسان دامپزشکی مرتکب تخلفی در نظارت خود شود، با او برخورد شدید میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر هم به کسی شکی وارد شود به مرجع رسیدگی به تخلفات اداری معرفی میشود و حتی تا زمان اثبات یا رد شدن اتهام، شهر محل فعالیت او تغییر میکند و به شهر دیگری منتقل میشود.