طبق گزارش وزارت بهداشت در روز چهارشنبه 24 آذر 1400، در حال حاضر هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور در وصعیت قرمز کرونایی وجود ندارد.

به گزارش جماران؛ مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ نفر دیگر بر اثر ابتلا با کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و این در حالیست که در این بازه زمانی هیچ مورد فوتی در ۱۱ استان کشور گزارش نشده است.

از دیروز (سه شنبه) تا امروز چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۸۸ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۶۲ هزار و ۹۵۴ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۸۸۳ نفر رسید.

در شبانه روز گذشته نیز در ۱۱ استان شامل سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، سمنان، بوشهر، ایلام، هرمزگان، مرکزی، اردبیل، قم، گلستان و کرمانشاه، هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی گزارش نشده است.

همچنین تا کنون ۵ میلیون ۹۸۵ هزار و ۷۳۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

سه هزار و ۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۴۰ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۲۶۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

همچنین تا کنون ۵۸ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۶۶۰ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۸۷۳ نفر دُز دوم و سه میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۸۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۸۱ هزار و ۹۱۴ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته نیز ۳۲۳ هزار و ۲۵۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور در وصعیت قرمز کرونایی وجود ندارد.

تلفات روزانه بیماران کووید۱۹ در کشور روز دوشنبه ۲۲ آذر پس از گذشت ۵۶۶ روز، به کمتر از ۵۰ نفر رسید و ۴۲ نفر اعلام شد.

تلفات کرونا طی هفته های اخیر و پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور روندی کاهشی داشته که بدون شک این اتفاق را باید مرهون رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن دانست که با واکسیناسیون حداکثری تکمیل شد.

واکسیناسیون سراسری از ۲۲ بهمن سال گذشته در کشور آغاز شد، اما تا ۱۳ مرداد ماه زمان پایان دولت دوازدهم فقط ۱۴ میلیون و ۲۴ هزار و ۳۵ دز تزریق انجام شده بود اما از همین تاریخ یعنی شروع کار دولت سیزدهم تا ۱۶ آذر ماه شمار واکسن های تزریق شده ۹۴ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۹۶ دز بوده است.

جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران روز جمعه ۱۹ آذر ماه ضمن اعلام ورود محموله‌های ۸۵ و ۸۶ واکسن کرونا به تعداد بیش از یک میلیون دُز به کشور وارد کشور گفت: تاکنون و طی ۸۴ محموله تعداد ۱۴۸ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۳۰۸ دز واکسن وارد کشور شده بود که با ورود محموله‌های هشتاد و پنجم و هشتاد و ششم، تعداد کل واکسن‌های وارده از ۱۵۰ میلیون دز گذشت و به ۱۵۰ میلیون و ۲ هزار و ۷۰۸ دز رسید.

ویروس کرونا از اوایل اسفند ۹۸ در کشور شیوع یافت و تا کنون پنج خیز را پشت سر گذاشته است.

 خیز پنجم کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید.

 

۲۴ آذرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

 بنا بر اعلام کارشناسان حوزه بهداشت و درمان با شیوع سویه جدید کرونا به نام اومیکرون در جهان، احتمال ورود آن به کشورمان وجود دارد اما در صورت رعایت توصیه‌های بهداشتی و تداوم واکسیناسیون عمومی (تزریق نوبت سوم ) سرایت بیماری کمتر شده و مرگ و میر کاهش می‌یابد.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که سویه اومیکرون کرونا با سرعتی در حال گسترش است که در سویه‌های قبلی دیده نشده است و احتمالاً در بیشتر کشورها وجود دارد.

 ۷۷ کشور در زمان حاضر موارد ابتلا به سویه اومیکرون را گزارش کرده اند و واقعیت این است که اومیکرون احتمالاً در بیشتر کشورها وجود دارد، حتی اگر هنوز شناسایی نشده باشد.

اومیکرون چند هفته پیش در حالی شناسایی شد که هیچ‌گونه داده‌ای درباره علائم ابتلا به آن و خطرات ناشی از آن وجود نداشت. اکنون اما داده‌های اولیه در مورد گونه جهش‌یافته کرونا که به درک بهتر از علائم و تاثیر آن کمک می‌کند به تدریج در حال انتشار است؛ آنتونی فائوچی مشاور پزشکی ارشد کاخ سفید گفته هرچند قضاوت درباره میزان خطر اومیکرون چند هفته طول خواهد کشید اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که این سویه از انواع پیشین ویروس کرونا خطرناک‌تر نیست.

در همین حال رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اهمیت واکسیناسیون نوبت سوم و تاثیر آن بر مهار سویه اومیکرون تاکید کرد و گفت: تزریق نوبت سوم واکسن ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا را به ۹۰ درصد می رساند.

محمد مهدی گویا افزود: واکسیناسیون نوبت سوم مکمل واکسیناسیون دو نوبت قبلی است و برای همه مردم کشور الزامی است که نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین سلاح های بشر برای مقابله با این ویروس واکسیناسیون سراسری است. تجربه دنیا و ایران نشان داده هر قدر پوشش واکسیناسیون بالاتر باشد سرایت بیماری می تواند کمتر شده و مرگ و میر بیماری کاهش می یابد.

گویا ادامه داد: سویه اومیکرون قابلیت سرایت بسیار بالاتری از سویه های قبلی دارد. وقتی ویروس وارد کشوری می شود شاخصی را برای قابلیت سرایت آن اندازه می گیرند که آن شاخص زمان دو برابر شدن تعداد مبتلایان به ویروس است. این شاخص، یعنی دو برابر شدنِ مبتلایان در سویه اومیکرون طی دو روز اتفاق می افتد.

وی با تاکید بر اینکه این شاخص نشانه بسیار نگران کننده ای از سرایت ویروس است، اظهار داشت: با توجه به آنچه تاکنون در رابطه با این ویروس مشاهده شده و کشورهایی که به سرعت یکی پس از دیگری موارد ابتلای به این ویروس را گزارش می کنند از جمله کشورهای همسایه ما مثل ترکیه، پاکستان، امارات و عمان، انتظار داریم مردم عزیزمان پروتکل های بهداشتی را این بار با حساسیت بیشتری رعایت کنند و از این مهم تر این که واکسیناسیون نوبت سوم را جدی بگیرند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با تامین کافی واکسیناسیونِ تمام کسانی که لازم است نوبت سوم واکسن را دریافت کنند، تمام گروه های سنی تعیین شده که تاکنون گروه سنی بالای ۴۰ سال بوده و به تدریج گروه های سنی زیر ۴۰ سال هم به آنها اضافه خواهند شد را تحت پوشش قرار دهد.

خبر دیگر امروز اینکه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرده همه آزمایش های انجام گرفته اومیکرون در مرز بین المللی مهران تاکنون منفی بوده و تاکنون موردی از این سویه جدید در استان مشاهده نشده است.

 جمیل صادقی فر روز چهارشنبه در نشست قرارگاه استانی کرونا اظهار داشت: با توجه به اینکه رصد بهداشتی در مرز پروتکل های خاص خود را دارد، به همین دلیل پایگاه مراقبت مرزی در حال راه اندازی است.

وی افزود: از همه اتباع عراقی و زائرانی که از مرز بین المللی مهران وارد کشور شده اند، آزمایش کرونا و امیکرون گرفته شده است. بر اساس دستورالعمل جدید اگر فردی دارای کارت واکسیناسیون، بدون علامت و تست سی پی آر باشد، دیگر نیازی به آزمایش مجدد در ورود به کشور ندارد.

صادقی فر تاکید کرد: افرادیکه دارای علائم مشکوک به کرونا باشند یا تست پی سی ار نداشته باشند، حتما به محض ورود باید تست کرونا بدهند. اکنون همه کیت های آزمایشگاهی در مرز مستقر است و مشکلی در این زمینه نداریم.

وضعیت مبتلایان به کرونا و تداوم واکسیناسیون در استان‌ها

بنا به اعلام ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل آمار جان‌باختگان کرونا در استان اردبیل طی شبانه روز گذشته برای شانزدهمین بار در ۲ ماه اخیر به صفر رسید و مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان، در رقم ۲ هزار و ۵۹۲ نفر باقی ماند.

طی شبانه روز گذشته مجموع شمار مبتلایان بستری کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل به ۱۲۹ نفر رسید که این میزان بستری همزمان مبتلایان کووید.۱۹ در این استان ۷۶۸ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه پیش است.

در شبانه روز گذشته ۳۲ فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند که این میزان بستری روزانه مبتلایان نیز نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه قبل، ۱۵۷ نفر کاهش را نشان می‌دهد.

 تاکنون بالای ۹۳ درصد از جمعیت هدف بالای ۱۲ سال ساکن در استان اردبیل دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

از سیستان و بلوچستان خبررسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفته با افزوده شدن ۴۳ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۳ هزار و ۴۲۴ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: با فوت یک نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۴۵ نفر رسید.

هم‌اینک ۱۱۳ بیمار حاد تنفسی و ۳۵ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

همچنین امروز روابط عمومی آموزش و پرورش لارستان فارس اعلام کرد که شیوع و افزایش میزان مبتلایان کرونا در شهر خور این شهرستان باعث شد که مدارس و کلاس های درس حضوری در تمام مقاطع این منطقه از چهارشنبه ۲۳ تا ۳۰ آذرماه تعطیل شود. در صورت احتمال و ادامه روند شکننده ویروس کرونا احتمال تمدید روزهای تعطیل مدارس در این شهر وجود دارد.

تعطیلی مدارس شهر خور لارستان در حالی است که ظرف یک ماه گذشته دانشکده علوم پزشکی لارستان نسبت به وضعیت بحرانی و شکننده کرونایی در برخی مناطق این شهرستان هشدار داده بود و تصمیم مدیران آموزش و پرورش که با همکای ستاد مدیریت کرونا شهرستان بوده به دلیل همین هشدارها می تواند باشد.

هم اینک و با اعلام دانشکده علوم پزشکی لارستان شمار مبتلایان به کرونا در شهرستان های لارستان، اوز و خنج ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ مورد بوده است که همین تعداد نیز در بیمارستان ها و مراکز درمانی بستری هستند.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با فوت یک بانوی ۶۸ ساله از بندر عباس در شبانه روز گذشته شمار قربانیان کرونا در این استان افزایش یافت.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: هم اکنون آمار فوتی های کرونایی در استان هرمزگان به ۲ هزار و ۴۵۴ نفر رسید. امروز با بستری شدن ۱۷  نفر دیگر شمار کل بستری‌های کرونا در استان هرمزگان به ۶۹ نفر رسید.

از سویی دیگر رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: در شبانه‌روز گذشته فوت بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در این استان ثبت نشده و مجموع جان‌باختگان همان ۲ هزار و ۹۱۳ نفر روز قبل (سه‌شنبه) است.

مهدی محمدی افزود: هم‌اکنون ۱۳۲ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۲۷ نفر کمتر است که از این تعداد ۳۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال ۹ نفر آنها وخیم است.

وی اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته ۱۹ نفر شامل هشت بیمار مثبت بستری و ۱۱ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل چهار نفر کمتر است.

خبر دیگر اینکه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد : از ابتدای مرداد ماه سال‌جاری همزمان با سراسر کشور واکسیناسیون عشایر استان در دستور کار قرار گرفت و تاکنون از تعداد کل جمعیت بالای ۱۲ سال عشایر ساکن در چادر بیش از ۱۰۰ درصد نوبت اول و ۹۶ درصد نوبت دوم واکسن کووید را دریافت کرده‌اند.

دکتر ابراهیم شکیبا افزود: توجه ویژه به عشایر کوچنده ضروری است و ارایه خدمات مراقبتی، بهداشتی و درمانی به این قشر مولد یکی از ارکان اساسی و وظایف تعهدات مراکز بهداشت است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه اصفهان در مقایسه با میانگین کشوری وضعیت مناسبی در واکسیناسیون دارد، افزود: تعداد دُز تزریق شده نوبت اول در اصفهان سه میلیون و ۵۸۸ هزار و ۶۳۳ و تعداد دز تزریق شده نوبت دوم سه میلیون و ۲۴ هزار و ۵۶۶  و تعداد دز تزریق شده نوبت سوم ۱۸۷ هزار و ۱۵۷ است.

مهرداد زینلیان با اشاره اینکه از بهمن ۹۹ واکسیناسیون آغاز شده است، تصریح کرد: بیشترین تزریق واکسن در مهرماه جاری صورت گرفته است.

با اقدامات انجام شده در طرح شهدای سلامت ، خمینی شهر با ۷.۳۱ درصد، لنجان ۶.۴۱ درصد و نایین ۶.۱۹ درصد بیشترین پیشرفت پوشش واکسیناسیون را در بین شهرستان‌ها تا ۲۱ آذر داشته اند.

در خبری به نقل از دبیر کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۱۲۰ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال که ۶ ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونای آنها گذشته است دز سوم را نیز دریافت کرده اند که ۲۲ درصد از جمعیت واجد شرایط در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را شامل می شوند.

دکتر محمد پهلوان افزود: هم‌اکنون ۹۱ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دز اول واکسن کرونا و ۷۴ درصد هم دز دوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند.  در حال حاضر روزانه ۱۱۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی و بستری می‌شوند. هم اکنون از بین ۳۳ شهرستان خراسان رضوی پنج شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ شهرستان قرمز و نارنجی در خراسان رضوی وجود ندارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اشنویه گفت: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا تاکنون بیش از ۱۰۱ هزار دُز واکسن در این شهرستان به گروه‌های هدف تزریق شده و همچنان نیز ادامه دارد.

حسین زرزا اظهار داشت: تاکنون ۸۷ درصد از گروه سنی ۱۲ سال به بالای واجد شرایط دریافت واکسن کرونا در این شهرستان حداقل یک دز از این واکسن را دریافت کرده اند.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این شهرستان تاکنون پنج هزار و ۸۱۷ مورد مبتلا به کووید-۱۹ در این شهرستان شناسایی شده و شمار فوتی‌های ناشی از این بیماری نیز به ۱۱۹ نفر رسیده است.

بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ۲ شهروند این استان طی شبانه روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و شمار قربانیان این ویروس به ۲ هزار و ۶۷۵ نفر رسید.

مریم کوشکی افزود: ۵۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۷۰۵ نفر رسیده است.

در البرز هم  طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان باخت و ۳۰ بیمار بدحال دیگر به بیمارستان ها انتقال یافتند. اکنون ۱۴۹ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

همچنین ایلام در ۷۲ ساعت گذشته فوتی کرونا نداشته است و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مورد فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت نشده و ایلام سه روز بدون فوتی را پشت سر گذاشت.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: مجموع فوتی کرونا در استان تا این لحظه یک هزار و ۱۷۲ نفر است و در شبانه روز گذشته نیز ۱۵ ابتلای جدید شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۶۶ هزار و ۷۵۲ نفر افزایش یافت.

بر اساس اعلام سرپرست شبکه و بهداشت درمان مهریز از ابتدای طرح واکسیناسیون همگانی از هشتم اسفندماه ۱۳۹۹ تاکنون سه هزار و ۲۹۶ نفر از اتباع افغان مقیم این شهرستان علیه ویروس کرونا که منشای بیماری کووید -۱۹ است، واکسن دریافت کرده‌اند.

دکتر سید علیرضا پورمازار افزود: از این تعداد یک هزار و ۹۶۶ نفر دُز مرحله اول، یک هزار و ۳۰۹ نفر دُز مرحله دوم و بقیه دُز سوم را دریافت کردند.

وی ادامه داد: کار واکسیناسیون شهروندان مهریزی و اتباع خارجی در یک مرکز تجمیعی در شهر مهریز و ۶ مرکز روستایی بخش مرکزی با حضور تیم های مجرب ، پزشکان و پرستان ادامه دارد.

همچنین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین از جان باختن سه شهروند قزوینی طی شبانه روز گذشته در بیمارستان‌های استان براثر ابتلا به کرونا خبر داد.

عبدالله دیدبان افزود: در حال حاضر ۱۹۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان قزوین بستری شده و در حال درمان هستند که حال ۱۳ تن از آنها بدحال بوده و با کمک دستگاه ونتیلاتور تنفس می کنند.

خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، روند شیوع کرونا در استان را کاهشی با ثبات عنوان کرد و گفت: شیوع بیماری کووید ۱۹ در استان به کمترین میزان خود در یکسال اخیر رسیده است.

مجید شیرانی افزود: در حال حاضر ۵۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان بستری است، افزود: این در حالی است که بیماران سرپایی و بدحال بستری نیز بسیار کم شده است و انتظار می‌روند روند کاهشی ویروس در استان تداوم داشته باشد.

تاکنون ۸۶.۵ درصد جمعیت ساکن در استان دُز نخست و ۸۴ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

 

۴۰ مبتلای جدید کرونا در خراسان شمالی بستری شدند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: شبانه‌روز گذشته، ۴۰ مبتلای جدید کرونا بستری و یک بیمار کرونایی استان نیز فوت شد.

سیدجواد پورنقی روز چهارشنبه اظهار داشت: هم اینک ۱۳۸ بیمار دارای علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های خراسان شمالی بستری هستند.

وی رعایت شیوه نامه های بهداشتی را برای مهار بیماری کووید ۱۹ امری ضروری دانست و گفت: تصور ایمنی کاذب به جهت تزریق واکسن موجب به مخاطره افتادن سلامت عمومی و خسارت های جبران ناپذیر می شود.

پورنقی با اشاره به این که هم اکنون بیش از ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در استان واکسینه شده اند، خاطرنشان کرد: شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند، سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند زیرا با افزایش آمار واکسیناسیون، ایمنی عمومی در برابر ویروس کرونا ایجاد می شود.

براساس آخرین فهرست رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد،  شهرستان های مانه و سملقان، رازوجرگلان، فاروج و گرمه در وضعیت رنگبندی آبی کرونایی و چهار شهرستان بجنورد، شیروان، اسفراین و جاجرم نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

 

۲ نفر دیگر در  استان همدان قربانی کرونا شدند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با مرگ ۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به سه هزار و ۱۵۲ نفر رسیده است. 

دکتر «محمد طاهری» روز چهارشنبه افزود: همچنین با شناسایی ۲۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۸۰ و بیماران سرپایی مثبت به ۹۹ هزار و ۷۹۹ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰۵ مورد بود که ۳۵ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

طاهری گفت: همچنین ۹ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۲ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۶۵۱، بهار یک هزار و ۵۶۸، تویسرکان یک هزار و۵۸۵، رزن یک هزار و ۲۴۰، درگزین ۴۲۰، فامنین ۴۱۴ و کبودراهنگ یک هزار و ۵۴۳ نفر است.

 طاهری افزود: همچنین تاکنون پنج هزار و ۷۹۲ نفر در ملایر،  چهارهزار و ۱۶۲ نفر در نهاوند و ۱۲ هزار و ۲۵ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، هشت شهرستان «همدان، تویسرکان، ملایر، بهار، فامنین، درگزین، اسدآباد و رزن» در وضعیت آبی و ۲ شهرستان «نهاوند و کبودراهنگ» نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

 

فوتی‌های ناشی از کرونا در خراسان رضوی تک رقمی شدند

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با تدابیر دولت و گسترش واکسیناسیون عمومی فوتی‌های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان خراسان رضوی تک رقمی شده اما همچنان رعایت تدابیر بهداشتی و پروتکل های بهداشتی الزامی است و خطر کرونا بطور کامل رفع نشده است.

دکتر محمد وجدانی روز چهارشنبه در مراسم اهدای تجهیزات درمانی و بهداشتی از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران به دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: گرچه به دلیل واکسیناسیون گسترده، کشور وارد موج ششم شیوع کرونا نشد اما روز گذشته ۷۶ نفر در کشور بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند که این تعداد در استان خراسان رضوی تک رقمی بوده است. 

 

۲۹ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز گذشته ۲۹ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری و تحت معالجه و درمان قرار گرفتند.

محمدرضا قدیر در گفت‌وگویی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست‌وچهارم آذرماه ۳۷ تَن مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیزش قرار گرفتند.

همچنین افزود: ۱۶ تَن که طی روزهای گذشته بستری شده بودند، نیز به تشخیص پزشکان معالج برای انجام درمان در منزل از بیمارستان مرخص شدند.

وی ادامه داد: خوشبختانه هیچ فوتی کرونا مثبت نیز نداشتیم.

رئیس علوم پزشکی قم کل بیماران بستری در بیمارستان‌های استان را ۱۰۹ تَن ذکر کرد و افزود: ۱۸ تَن به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی یادآور شد: از ۱۹۱ آزمایش کرونا انجام شده نتیجه ۱۳ مورد مثبت شد.

 

شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری به کمترین میزان در یکسال اخیر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، روند شیوع کرونا در استان را کاهشی با ثبات عنوان کرد و گفت: شیوع بیماری کووید ۱۹ در استان به کمترین میزان خود در یکسال اخیر رسیده است.

مجید شیرانی روز چهارشنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: مدت زیادی می‌گذرد که از قله موج پنجم گذر کرده و هنوز موج جدید در استان شکل نگرفته است.

وی ادامه داد: هر چند این وضعیت اطمینان‌بخش نیست چون این ویروس جهش‌های متعددی دارد و ممکن است رفتارهای جدیدی داشته باشد اما اگر ساختار ویروس ثابت می‌ماند می‌توانستیم با اطمینان بیشتری بگوییم که موج بعدی شکل نخواهد گرفت.

شیرانی تصریح کرد: با این وجود هرچه فاصله از اوج قله بیشتر شود با اطمینان بیشتری می‌توان گفت شکل‌گیری موج بعدی ضعیف است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینه در حال حاضر ۵۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان بستری است، افزود: این در حالی است که بیماران سرپایی و بدحال بستری نیز بسیار کم شده است و انتظار می‌روند روند کاهشی ویروس در استان تداوم داشته باشد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به روند واکسیناسیون کرونا در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۶.۵ درصد جمعیت ساکن در استان دُز نخست و ۸۴ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

سید راشد جزایری در خصوص تزریق دُز سوم یا یادآور نیز گفت: تاکنون بیش از ۳۱ هزار نفر در استان که گروه سنی بالای ۴۰ سال می‌شود دُز سوم را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن در استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، از افرادی که تاکنون اقدام به دریافت واکسن نکرده درخواست کرد تا به پایگاه‌های واکسیناسون مراجعه کنند.

واکسینه شدن ۹۶.۵ درصدی فرهنگیان استان

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۹۶.۵ درصد فرهنگیان استان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، اظهار داشت: همچنین تاکنون ۸۹.۵ درصد جمعیت هدف دانش‌آموزی استان نیز واکسن کرونا را دریافت کرده است.

فرحناز قائدامینی مهمترین چالش در خصوص بازگشایی مدارس را تهویه کلاس‌های درس عنوان کرد و گفت: در استان به سبب سردسیر بودن و قرارگرفتن در فصل سرما امکان بازگذاشتن پنجره‌ها وجود ندارد و نیاز به دستگاه‌ها تهویه است.

وی اعتبار مورد نیاز برای تهیه تهویه کلاس‌های درس را ۳۶ میلیاردریال اعلام کرد و گفت: هفت هزار و ۲۰۰ کلاس درس استان نیاز به تهویه دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: کمبود خدمتگزار از دیگر چالش‌ها و کمبودهای مدارس استان است و علاوه‌بر آن به اقلام و تجهیزات بهداشتی و ضدعفونی کننده نیز نیاز است.

قائدامینی با تاکید بر اینکه تلاش‌ها بر این است تا محیط امن و بهداشتی برای حضور دانش‌آموزان در مدارس فراهم شود، افزود: یکی دیگر از چالش‌ها در این رابطه نبود سرویس بهداشتی در برخی از مدارس استان است.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های کوهرنگ، فارسان، سامان، خانمیرزا، بن و کیار در وضعیت آبی (کم‌خطر) و شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، اردل و لردگان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

 

کرمانشاه یک روز دیگر بدون فوتی کرونا را سپری کرد

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: در شبانه‌روز گذشته فوت بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در این استان ثبت نشده و مجموع جان‌باختگان همان ۲ هزار و ۹۱۳ نفر روز قبل (سه‌شنبه) است.

«مهدی محمدی» روز چهارشنبه افزود: هم‌اکنون ۱۳۲ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۲۷ نفر کمتر است که از این تعداد ۳۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال ۹ نفر آنها وخیم است.

وی اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته ۱۹ نفر شامل هشت بیمار مثبت بستری و ۱۱ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل چهار نفر کمتر است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۷۳ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

محمدی ادامه داد: پنج بیمار هم در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که در مقایسه با روز قبل تعداد آنها ۶ نفر کمتر است.

کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان کرمانشاه پس از ماه‌ها از ۲۰ آذر ماه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت.

محمدی افزود: براساس رنگ بندی جدید شهرستان های آبی استان کرمانشاه به هفت شهر افزایش یافت و هفت شهرستان دیگر استان همچنان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وی اظهار داشت: از ۲۰ آذر شهرستان‌های هرسین، سنقر و کلیایی، پاوه، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب و کنگاور در وضعیت زرد کرونایی و شهرستان‌های کرمانشاه، قصرشیرین، دالاهو، اسلام‌آبادغرب،  روانسر، صحنه و ثلاث‌باباجانی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.    

 

۴۳ نفر دیگر در سیستان و بلوچستان به کرونا مبتلا شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۴۳ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۳ هزار و ۴۲۴ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری روز چهارشنبه اظهار داشت: با فوت یک نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۴۵ نفر رسید.

وی با بیان اینکه هم‌اینک ۱۱۳ بیمار حاد تنفسی و ۳۵ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست می‌شود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را بخوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان‌ تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد گفت: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوت‌شدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.

 

کرونا سه خانواده دیگر کرمانشاهی را داغدار کرد

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه با اشاره به فوت سه نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ گفت: مجموع جان‌باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۱۳ نفر رسید.

«مهدی محمدی» سه‌شنبه شب افزود: هم‌اکنون ۱۵۹ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۱۵ نفر بیشتر است که از این تعداد ۴۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال هشت نفر آنها وخیم است.

وی اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته ۲۳ نفر شامل ۹ بیمار مثبت بستری و ۱۴ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل هشت نفر بیشتر است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته ۷۷ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۶۰ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

محمدی ادامه داد: ۱۱ بیمار هم در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که در مقایسه با روز قبل تعداد آنها پنج نفر بیشتر است.

کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان کرمانشاه پس از ماه‌ها از ۲۰ آذر ماه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت.

محمدی افزود: براساس رنگ بندی جدید شهرستان های آبی استان کرمانشاه به هفت شهر افزایش یافت و هفت شهرستان دیگر استان همچنان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وی اظهار داشت: از ۲۰ آذر شهرستان‌های هرسین، سنقر و کلیایی، پاوه، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب و کنگاور در وضعیت زرد کرونایی و شهرستان‌های کرمانشاه، قصرشیرین، دالاهو، اسلام‌آبادغرب،  روانسر، صحنه و ثلاث‌باباجانی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.    

 

وضعیت شیوع کرونا در ایلام پایدار است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: وضعیت کرونا در استان پایدار و آرامش نسبی در خصوص ابتلا و شیوع بیماری حکم فرماست.

جهانگیر رستمزاد روز چهارشنبه در نشست قرارگاه استانی کرونا اظهار داشت: رسانه های استان در ۲ سال شیوع کرونا بدون هیچ چشمداشتی پای کار بودند و نیاز است از آنها تجلیل شود.

وی افزود: تلاش آنان در کارگروه رسانه ای کرونا، فضای مجازی چه در بحث آگاهی بخشی به مردم در مورد رعایت پروتکل ها و چه در مورد ترغیب آنها برای واکسیناسیون قابل تقدیر است.

معاون استاندار ایلام، از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خواست از فعالان این عرصه تجلیل شود.

رستمزاد یادآور شد: چه در دوره استاندار قبل و چه اکنون پیگیر اعتبار برای تجلیل از فعالان رسانه ای استان در بحث کرونا بوده ام.

وی، از رسانه های استان خواست برای ترغیب مردم به منظور تزریق دز سوم واکسن کرونا پای کار بیایند.

معاون استاندار ایلام اظهار داشت: اکنون حدود سه الی چهار ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونا گذشته و باید افراد برای تزریق دز سوم مراجعه کنند.

رستمزاد اضافه کرد: اکنون آمار واکسیناسیون دانش آموزی در ایلام به ۹۰ درصد رسیده و آمار واکسیناسیون عمومی نیز درصد قابل قبولی است.

رعایت پروتکل ها در مدارس با جدیت پیگیری شود

رستمزاد از آموزش و پرورش ایلام خواست نسبت به نظارت و پیگیری مسایل بهداشتی، رعایت پروتکل ها، زدن ماسک و تهویه کلاس ها توجه جدی داشته باشد.

وی افزود: همچنین تزریق واکسیناسیون دز دوم دانش آموزی باید توسط مدیران مدارس پیگیری شود.

رییس قرارگاه استانی کرونا در ایلام همچنین خواستار پیگیری و اجرایی شدن مدیریت هوشمند در رابطه با کرونا شد و گفت: با اجرای مدیریت هوشمند در صورت شیوع پیک جدید

از طریق سامانه می شود به سرعت وضعیت را مدیریت و کنترل کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.