طبق گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 15 آذر 1400، در حال حاضر دو شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش جماران؛ مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۲۷۷ نفر رسید.
از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۳۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۵۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۸۲۱ نفر رسید.
همچنین تا کنون ۵ میلیون ۹۳۰ هزار و ۵۰۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، سه هزار و ۲۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۳۹ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۴۷۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۵۸ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۵۸۶ نفر دُز اول، ۴۸ میلیون و ۳۴۹ هزار و ۵۰۴ نفر دُز دوم و یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۵۴۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۷ میلیون و ۹۴۰ هزار و ۶۳۳ دُز رسیده است.
در شبانه روز گذشته نیز ۴۰۸ هزار و ۸۶۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
در حال حاضر دو شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.
این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.
همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید.
با این وجود، احتمال ورود سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون» هشدارهایی را در پی داشته است.
هرچند بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفتم آذر ماه گفت: تا به امروز موردی از ابتلا به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شایع شده، در کشور گزارش نشده است.
اما در کنار واکسیناسیون، مردم باید همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند تا از گزند کرونا و سویه های مرگبار آن در امان بمانند.
۱۵ آذرماه و آخرین خبرهای کرونایی استانها
نقشه آبی رنگ کرونایی کشور طی روزهای گذشته استرس و اضطراب ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ را در میان آحاد جامعه کم کرده است اما در کنار این آرامش، از دلهره ورود سویه جدید اومیکرون به کشورمان نباید غافل شد.
البته مسوولان اطمینان داده اند که تمامی مرزهای ورودی را تحت کنترل دارند تا حتی یک فرد آلوده به کرونا به کشور وارد نشود مصداق این ادعا اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز است که امروز در خصوص ورود چند تبعه از کشورهای هند، پاکستان و مصر به بندرگاه های خوزستان و چگونگی ورود افراد از طریق مرزهای این استان گفت: از این افراد تست گرفته شده بود ولی قبل از اینکه ۲۴ ساعت بگذرد و جواب تست آماده شود به آنها اجازه خروج از بندرگاه داده شده بود تا به سمت فرودگاه مهرآباد رفته و از کشور خارج شوند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان افزود: اگرچه این افراد از کشورهای پرخطر نبودند ولی برای اینکه روند نظارت اصلاح شود، تذکر داده شد که اگر کسی قصد ورود از سایر کشورها را داشت و از وی تست پی سی آر گرفته شد باید تا تعیین تکلیف نتیجه تست در همان کشتی بماند و اجازه خروج و روادید نباید به وی داده شود.
وی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت در رابطه با مرزهای زمینی، دریایی و هوایی، کشورها به سه دسته تقسیم شدند. کشورهای ویژه که سویه جدید در آنها گردش بالایی داشته، کشورهای پرخطر که بروز این سویه در آنها افزایش یافته و دسته سوم سایر کشورها هستند.کشورهای ویژه عمدتا آفریقایی بوده مانند بوتسوانا، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، آفریقا جنوبی و زیمباوه که ورود مردم این کشورها به طور مستقیم و غیرمستقیم ممنوع است همچنین ایرانی هایی که بخواهند از این کشورها وارد شوند حتما باید ۱۴ روز در قرنطینه بسر برند و سه نوبت تست پی سی آر داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همچنین یادآورشد: کشورهای دیگر که سویه جدید در آنها شناسایی شده حتما باید ۲ نوبت واکسیناسیون را انجام داده باشند و حداقل ۲ هفته از آخرین دُز آن گذشته باشد همچنین تست پی ی آر همراه داشته باشند اما در صورتی که همکاران بهداشت تشخیص بدهند و ما صلاح بدانند باید تست مجدد انجام دهند.
همچنین بر اساس اعلام دبیر ستاد مدیریت کرونا در خراسان رضوی کمیتههای تخصصی قرارگاه کرونای این استان به منظور جلوگیری از انتشار سویه اومیکرون که در کشورهای آفریقایی و اروپایی شایع شده در آمادگی کامل قرار دارند.
دکتر علیاصغر انجیدنی افزود: در این رابطه میزان رهگیری های مرتبط با بستگان و اطرافیان مبتلایان به کرونا در سطح خراسان رضوی افزایش یافته است.
۱۵ آذرماه و آخرین خبرهای کرونایی استانها
در رابطه با وضعیت تردد اتباع داخلی و خارجی از مرز زمینی آستارا در خبرهای امروز به این موضوع اشاره شده که قبل از شیوع کرونا، ترددها به رقم یک میلیون نفر و بیش از این هم میرسید و اکنون در پی ممنوعیت و محدودیت رفت و آمدها، به حدود ۱۶ هزار نفر در هشت ماه امسال تنزل پیدا کرده است.
همچنین پیش از شیوع کرونا روزانه ۲ تا سه هزار تبعه جمهوری آذربایجان، بدون الزام به داشتن روادید، از مرز زمینی آستارا وارد ایران می شدند و عده کثیری از آنها بعد از خرید مایحتاج خود به کشور خویش باز می گشتند و برخی نیز برای درمان، زیارت و دیدار با اقوام خویش به سایر شهرها و استان های ایران سفر می کردند.
در این شرایط رفت و آمد روزانه گردشگر و مسافر داخلی و خارجی از مرز، در چرخه اقتصادی این شهرستان و حتی استان گیلان تاثیرگذار بود و بنا بر اعلام اتاق اصناف آستارا، محدودیت رفت و آمدها سبب تعطیلی نزدیک به ۱۰ غرفه در بازار ساحلی و تعدادی دیگر از اصناف در پاساژها شد و اکنون تردد افراد در مرز آستارا به موارد خاص و ضروری محدود شده، به طوری که مدیرکل گمرک این شهرستان تعداد کل ترددکنندگان از مرز در هشت ماه گذشته را ۱۶ هزار و ۳۳۳ نفر اعلام کرد.
دکتر کریم رسولی تصریح کرد: از ابتدای امسال تا اول آذرماه یکهزار و ۳۰۱ هموطن از مرز آستارا به ایران وارد و یکهزار و ۲۳۰ هموطن نیز از این مرز خارج شده اند و همچنین ۶ هزار و ۸۰۲ تبعه خارجی نیز از مرز آستارا به ایران وارد و هفت هزار تبعه خارجی نیز از کشور خارج شده اند.
خبرنگاران مراکز استانی امروز ۱۵ آذرماه نیز به روال روزهای قبل در خبرها و گزارش ها به ارائه وضعیت کرونایی نقاط مختلف کشور پرداختند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می شود:
هرمزگان / طی ۷۲ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از کرونا در هرمزگان ثبت شده، آمار مبتلایان کرونا در هرمزگان ۷۲۳ نفر بوده و ۳۲ نفر در شبانه روز گذشته بستری شدند که حال ۶ نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است، آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در استان ۲ میلیون و ۵۲۱ هزار و ۶۴۰ نفر است، اکنون تمامی مناطق استان به جز شهرستان حاجی آباد در وضعیت آبی قرار دارند.
آذربایجان غربی / طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۸ نفر در این استان به کرونا مبتلا و ۳۶ درصد این تعداد معادل ۷۹ نفر در مراکز درمانی بستری شدند که این رقم بستری روزانه نیز از نهم تیر امسال، بی سابقه بوده و نشان دهنده کاهش قابل توجه بیماران است، در این مدت ۲ بیمار هم در شهرستان های ارومیه و میاندوآب جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و تاکنون بیش از چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده است.
اردبیل / آمار جانباختگان کرونا در استان اردبیل برای چهاردهمین بار طی سه ماه اخیر به صفر رسید و مجموع فوتیهای پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در رقم ۲ هزار و ۵۸۱ نفر باقی ماند، طی شبانه روز گذشته ۲۵ فرد جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری شدند که این میزان بستری نیز پایین ترین رقم در ۳.۵ ماه پیش بوده و نسبت به بالاترین آمار ثبت شده، ۱۶۴ نفر کاهش را نشان میدهد، هماکنون شهرستانهای اردبیل، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز و نمین در وضعیت آبی و شهرستان مشکینشهر، پارسآباد و بیلهسوار در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند و تاکنون ۸۹۲ هزار و ۴۰۰ دُز واکسن نوبت اول و ۷۴۴ هزار و ۸۳۸ دُز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است.
اصفهان / تاکنون ۹۱ درصد از جامعه هدف شهرستان خور و بیابانک در شرق استان اصفهان دُز اول و ۸۵ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و بر اساس آخرین رنگبندی همهگیری بیماری کووید-۱۹، این شهرستان در وضعیت آبی (خطر پایین) قرار دارد.
البرز / ۴۰ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای البرز پذیرش و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند و سه بیمار بدحال هم جان باختند و اکنون تمامی هفت شهرستان تابعه این استان در وضعیت آبی کرونایی به سر می برند.
خوزستان / پس از ۲۱ ماه از شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور، روز گذشته بستری بیمار جدید کرونایی در بیمارستان بزرگ دزفول به صفر رسید و این شهرستان اکنون در وضعیت آبی قرار دارد.
کردستان / ۵۲ درصد جمعیت هدف (بالاتر از ۱۲ سال) برابر با ۱۲۳ هزار نفر از مردم شهرستان سقز هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند و اکنون ۱۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان سقز بستری هستند.
کرمانشاه / ۲ نفر دیگر در شبانه روز گذشته فوت کرده و ۱۹۸ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی بستری شدند و شهرستانهای قصرشیرین، کنگاور، ثلاث باباجانی، اسلام آبادغرب و دالاهو در وضعیت آبی و شهرستانهای کرمانشاه، هرسین، سنقر وکلیایی، پاوه، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب، روانسر و صحنه هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
گیلان / در زمان حاضر مرگ و میر ناشی از کرونا در شهرستان رشت به یک نفر در روز رسیده و ۱۰۵ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در شهرستان رشت بستری هستند و تاکنون ۷۳۶ هزار و ۷۹۰ نفر شامل افزون بر ۸۷ درصد، دز یک و ۶۶۲ هزار و ۸۰۰ نفر معادل ۷۸ درصد، دز دوم کرونا را دریافت کرده اند و شهرستان رشت مرکز استان گیلان با ٨٨١ هزار و ٢١٤ نفر جمعیت در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.
خراسان رضوی / وضعیت کنونی شیوع ویروس کرونا در میان شهرستانهای ۳۳ گانه خراسان رضوی شامل یک شهرستان ارنجی، هفت شهرستان زرد و ۲۵ شهرستان آبی است، شهر طبس در استان خراسان جنوبی هم در وضعیت قرمز و بردسکن در شرایط نارنجی قرار دارد، تاکنون افزون بر ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی در استان خراسان رضوی دز نخست و ۷۱ درصد دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
سیستان و بلوچستان / با اضافه شدن ۸۸ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان این استان به ۱۳۲ هزار و ۹۱۸ نفر رسید و در این مدت یک نفر دیگر جان خود را از دست داد، هم اکنون ۱۵۹ بیمار حاد تنفسی و ۴۶ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
۴۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در منطقه کاشان ثبت شد
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شمار آزمایش مثبت کرونا در این منطقه از آغاز شیوع این ویروس (اسفند ۹۸) تاکنون با ثبت ۴۱ مورد جدید به ۵۴ هزار و ۹۰۳ نفر رسید.
مهدی دلاوری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: ۲۹۶ هزار و ۲۷۰ نفر از ابتدا شیوع کرونا تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی کاشان و آران و بیدگل مراجعه کردهاند و ۱۸ هزار و ۷۱۶ بیمار حاد تنفسی نیز از بیمارستانهای این شهرستانها مرخص شدهاند.
وی با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی در منطقه کاشان گزارش نشده است، اظهار داشت: در همین مدت ۱۰ بیمار جدید حاد تنفسی در این منطقه بستری شدند که از این تعداد هفت بیمار با سن ۲۶ تا ۹۴ سال در مرکزهای درمانی کاشان و سه نفر با سن ۴۲ تا ۷۴ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.
دلاوری ادامه داد: ۷۸ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۴۳ بیمار در کاشان و ۳۵ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۱۱ نفر اعلام و اضافه کرد: ۶ نفر از بیماران در کاشان و پنج نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به مراجعه ۲۷۳ نفر به درمانگاههای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته گفت: ۶ هزار و ۵۷۷ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.
وی در خصوص واکسیناسیون جمعیت بالای ۱۲ سال منطقه کاشان خاطر نشان کرد: از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تاکنون ۷۷ و ۳۸ صدم درصد واجدان شرایط نوبت نخست و ۶۴ و سه صدم درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کردهاند.
وضعیت کرونایی کاشان زرد و شهرستان آران و بیدگل آبی است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
شمار مبتلایان جدید کرونا در سیستان و بلوچستان به ۸۸ نفر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۸۸ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۲ هزار و ۹۱۸ نفر رسید.
دکتر سید محمد هاشمی شهری روز دوشنبه اظهارداشت: با فوت یک نفر دیگر در شبانهروز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۴۰نفر رسید.
وی با بیان اینکه هماینک ۱۵۹ بیمار حاد تنفسی و ۴۶ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست میشود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد گفت: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوتشدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.
کرونا ۲ خانواده دیگر کرمانشاهی را عزادار کرد
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فوت ۲ نفر دیگر در شبانه روز گذشته براثر ابتلای قطعی به کرونا گفت: مجموع جانباختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۰۲ نفر رسیده است.
«مهدی محمدی» روز دوشنبه افزود: هماکنون ۱۹۸ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که از این تعداد، ۶۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۶ نفر آنها وخیم است.
وی اظهار کرد: در شبانهروز گذشته ۴۵ نفر شامل ۱۵ بیمار مثبت بستری و ۳۰ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۲۰ نفر بیشتر است.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته ۶۸ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۶۸ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
محمدی ادامه داد: ۱۰ بیمار هم در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که در مقایسه با روز قبل تعداد آنها سه نفر کمتر است.
پنج شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت
براساس رنگبندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پنج شهرستان این استان از روز شنبه ۱۳ آذر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند که شامل شهرستانهای قصرشیرین، کنگاور، ثلاث باباجانی، اسلام آبادغرب و دالاهو است و شهرستانهای کرمانشاه، هرسین، سنقر وکلیایی، پاوه، گیلانغرب، جوانرود، سرپل ذهاب، روانسر و صحنه هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
بستریشدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجانغربی؛کمترین رقم طی ۵ ماه اخیر
رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی گفت: بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در استان به ۵۷۷ نفر کاهش یافته که کمترین رقم طی پنج ماه گذشته است.
علی احمد آقاپور روز دوشنبه افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۸ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۳۶ درصد این تعداد معادل ۷۹ نفر در مراکز درمانی بستری شدند.
وی اضافه کرد: این رقم بستری روزانه نیز از نهم تیر امسال، بی سابقه بود و نشان دهنده کاهش قابل توجه بیماران است.
وی با اشاره به روند کاهشی امیدوارکننده بستری شدگان در مراکز مراقبت های ویژه بیمارستان های استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۴۰ نفر در این مراکز بستری هستند و ۲۳ نفر نیز تنها با استفاده از دستگاه ونتیلاتور تنفس می کنند.
رییس کارگروه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته، متاسفانه ۲ بیمار در شهرستان های ارومیه و میاندوآب جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.
آقاپور گفت: با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی های ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان به هفت هزار و ۱۵۵ نفر رسیده است.
تاکنون ۳۲۱ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۲.۲ درصد از این تعداد، جان خود را از دست داده اند.
همچنین تاکنون بیش از چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دُز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شده است.
دومین روز متوالی بدون فوتی در چهارمحال و بختیاری ثبت شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: طی ۴۸ ساعت گذشته موردی از فوتی ناشی از ویروس کرونا در استان ثبت نشده و موارد فوتی در این استان کماکان یک هزار و ۷۳۸ مورد است.
مجید شیرانی روز یکشنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا نیز در استان شناسایی شده است که از این تعداد پنج بیمار بستری شدند و ۲۲ بیمار نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
وی، مجموع بستریهای فعلی در بخشهای کرونا مراکز درمانی استان را ۱۱۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد بیماری ۸۰ نفر قطعی اعلام شده و ۱۳ بیمار نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
شیرانی با بیان اینکه از از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۵۴ هزار و ۵۴۵ تست تشخیص مولکولی کرونا در استان گرفته شده است، تصریح کرد: از این تعداد تست یک سوم بیماران مشکوک به علائم بالینی کرونا در استان مثبت قطعی اعلام شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا در استان بهبود یافتهاند و ۲ درصد آنها جان خود را از دست دادهاند، خاطرنشان کرد: میزان موارد بهبودی در استان در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است.
شیرانی با بیان اینکه هنوز ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال استان در برابر کرونا واکسینه نشدهاند، افزود: این افراد سلامت خود و اطرافیانشان را به خطر میاندازند و توصیه میشوند هرچه سریعتر اقدام به دریافت واکسن کنند.
بر اساس جدیدترین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای کوهرنگ، فارسان، سامان و خانمیرزا در وضعیت آبی (کمخطر) و شهرستانهای شهرکرد، بروجن، لردگان، اردل، کیار و بن در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
۲ بیمار کرونایی در قم جان خود را از دست دادند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به پانزدهم آذرماه ۱۴۰۰، ۲ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این استان جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیر با اشاره به آخرین وضعیت کووید ۱۹ در قم، افزود: در این مدت ۳۳ بیمار با علائم ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای این استان پذیرش شدند.
وی اضافه کرد: از این تعداد، ۲۴ نفر بستری و ۲۸ نفر از افراد مبتلا به کرونا که در روزهای گذشته بستری شده بودند، ترخیص شدند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۱۵ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این استان بستری هستند که ۱۹ نفرشان بدحال میباشند.
قدیر بیان کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به پانزدهم آذرماه، ۲۱۵ تست تشخیص کرونا از شهروندان گرفته شده که ۴۱ مورد مثبت بوده است.
وی گفت: تاکنون یکمیلیون و ۳۷۱ هزار و ۷۰۹ دُز واکسن کرونا به شهروندان قمی تزریق شده است.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.