پایگاه خبری جماران: استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه اصفهان با تأکید بر اینکه مطالبه مردم اصفهان حق است، گفت: مردم اصفهان روز اول با مسالمت گفتند ما این آب را می خواهیم و نماینده مردم اصفهان در مجلس هم آنجا صحبت کرد و درگیری هم نبود. درگیری هایی که بعدا درست شد چیز دیگری است و ممکن است افراد منحرف و منافق این درگیری ها را درست کرده اند و مال مردم اصفهان نیست.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران به آیت الله محمدعلی ابراهیمی را در ادامه می خوانید:
به نظر حضرتعالی دولت در قبال اعتراضات کشاورزان و سایر اقشار مردم اصفهان چه وظیفه ای بر عهده دارد؟
آب مال اصفهان است و دولت های قبل آب را بسته اند و این دولت هم ادامه می دهد؛ لذا مطالبه مردم «حق» است و باید آب را به آنها بدهند. یعنی مردم نمی خواهند اغتشاش کنند، می گویند آب را به جاهای دیگر داده اید و کشاورزی ما خشکیده پس باید این آب را به خودمان بدهید. این حرف صحیح است و خلاف نیست. اما آنها هم نباید کاری کنند که جامعه را به هم بزنند، این صحیح نیست.
مردم اصفهان روز اول با مسالمت گفتند ما این آب را می خواهیم و نماینده مردم اصفهان در مجلس هم آنجا صحبت کرد و درگیری هم نبود. درگیری های که بعدا درست شد چیز دیگری است و ممکن است افراد منحرف و منافق این درگیری ها را درست کرده اند و مال مردم اصفهان نیست.
دولت در زمان کوتاه نمیتواند مشکلات را حل کند
آیا راه حل های بخشی و مقطعی پاسخگوی بحران ملی بی آبی هست؟
الآن مردم دولت را قبول دارند ولی در زمان کوتاه نمی تواند مشکلات را حل کند و معطلی دارد. یعنی هم مردم نباید عجله کنند و هم دولت باید هرچه می تواند تلاش کند تا مسأله بین-بین باشد و مشکلات حل شود. در مدتی که این دولت بر سر کار بوده کارهای بسیار مهمی را انجام داده است.
رویکرد صدا و سیما در پوشش اعتراضات اخیر را چگونه ارزیابی می کنید؟ انعکاس صدای مردم چه تأثیری در کاهش تنش ها دارد؟
من راجع به این صحبت نمی کنم؛ چون یک مسأله سیاسی است، باید خود سیاسیون اظهار نظر کنند.
صدا و سیما وظیفه دارد صدای مردم را خوب پوشش بدهد
به نظر شما اگر صدا و سیما صدای مردم را خوب پوشش بدهد تنش ها کمتر نمی شود؟
مسلما صدا و سیما وظیفه دارد همین کار را بکند. یعنی کاری کند که هم تضعیف جمهوری اسلامی نباشد و هم حق این مردم به آنها گفته شود و حرف مردم را به مسئولین برساند. البته مسئولین هم وظیفه دارند این حرف ها را بشنوند. اصلا رأی به مسئولین برای این است که به وظایفشان عمل کنند؛ اما سریع نمی شود.
با توجه به آسیب چند باره ای که خط لوله یزد – اصفهان پیدا کرده، چگونه می توان از تبدیل شدن بحران آب به تنش و اختلاف مردم چند استان همجوار جلوگیری کرد؟
این را باید کارشناسان بگویند و من راجع به اینها نمی توانم صحبت کنم.
توصیه شما در این زمینه به مردم و کشاورزان چیست؟
توصیه من این است که از صداقت دست بر ندارند و با واقعیات کار داشته باشند. تحریک های دشمن روی آنها اثر نکند؛ خیلی از این چیزها تحریک های دشمن است و دشمن دنبال فرصت می گردد که کجا می تواند آرامش مردم ما را به هم بزند. مردم مواظب باشند وقتی می خواهند خواسته های خود را بگویند کاری نکنند که دشمنان خوشحال شوند. یعنی طوری رفتار کنند که هم حقشان را گفته باشند و هم دشمن نتواند سوء استفاده کند.
توصیه شما به مسئولین در خصوص نحوه برخورد به اعتراض مردم چیست؟
توصیه من به مسئولین است که حالا که خدا به ما لطف کرده و چنین رهبری داده و سال ها است با صداقت و خوبی خطرها را درست دفع کرده اند، نباید کاری کنیم که موجب تضعیف جمهوری اسلامی باشد. کسی نمی گوید اشکال نیست، اشکال هست، اما مردم حوصله کنند و از رئیس جمهور جدیدی که بر سر کار آمده چیزی را پیش از موعد تقاضا نکنند. مسئولین هم حواسشان جمع باشد که بهتر از دولت قبل کار کنند و اگر صداقت داشته باشند می توانند کارها را اصلاح کنند.
اعتراض مردم در ابتدا مسالمت آمیز بوده است
به نظر شما برخی برخوردهای تندی که در روزهای اخیر انجام گرفت درست بود یا نباید اتفاق می افتاد؟
اعتراض مردم در ابتدا مسالمت آمیز بوده ولی در میان آنها افرادی نفوذ کرده و حتی ضرب و جرح ایجاد کردند و این جور نیست که مأموران هم در مقابل این افراد چیزی نگویند.
ولی بالأخره شاید می شد با مردم جوری کنار بیایند و با آرامش قضیه را تمام کنند.
از اینجا قضاوت کردن اشتباه است. هرکسی باید صحنه را دیده باشد تا بتواند بگوید تقصیر چه کسی است و ما نمی توانیم در این مورد حرف بزنیم.