طبق گزارش وزارت بهداشت در روز یکشنبه 18 مهر، در حال حاضر هفت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش جماران؛ طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲۲۲ بیمار کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۲ هزار و ۵۹۲ نفر رسید.
کاهش تلفات روزانه کرونا طی دو روز اخیر به زیر ۲۰۰ نفر، امیدها را نسبت به تداوم این روند نزولی تقویت کرده بود اما با مرگ ۲۲۲ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته، ویروس شاخ دار نشان داد که قصد برای عقب نشینی ندارد.
تلفات روزانه کرونا روز جمعه ۱۶ مهر ماه با ۱۸۵ مورد مرگ، بعد از ۸۲ روز گردش در مدار بالای ۲۰۰ رقمی به پایین ترین سطح پس از پایان خیز پنجم کرونا در کشور رسید.
روز گذشته(شنبه) ۱۷ مهر ماه نیز با ۱۷۳ مورد مرگ، رکورد کاهشی از ابتدای تیر ماه تا کنون رقم خورد اما افزایش تلفات روزانه به بالای ۲۲۲ نفر حکایت از این دارد که باید بیش از پیش مراقب ویروس کرونا بود.
تزریق یک میلیون و ۴۲۳ هزار دُز واکسن کرونا در شبانه روز گذشته
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از دیروز(شنبه) تا امروز(یکشنبه) ۱۸ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۲۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۳۳ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۸۹۰ نفر رسید.
طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۲ هزار و ۵۹۲ نفر رسید.
تا کنون ۵ میلیون ۲۱۷ هزار و ۹۹۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۵ هزار و ۳۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۳ میلیون و ۲۴۶ هزار و ۴۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تزریق یک میلیون و ۴۲۳ هزار و ۱۵۷ دُز واکسن کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته
تا کنون ۴۵ میلیون و ۷۵ هزار و ۵۱۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۹ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۴۳۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۴ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید.
در حال حاضر هفت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد. در این خیز در ۲۸ مرداد و و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.
همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا(اسفند ۹۸) در کشور رسید.
۱۸ مهرماه و مهمترین اخبار کرونایی استانها
اغلب استان های کشور بواسطه شتاب در واکسیناسیون از قله پیک پنجم کرونا عبور کرده اند و وضعیت شیوع کرونا هم تغییر رنگ داده و شمار شهرهای قرمز نزولی شده اما رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم همچنان مورد تاکید است.
کرونا در ۱۹ماه گذشته، با ۵ پیک سنگین، براساس آمارهای رسمی جان بیش از ۱۲۲هزار نفر را در ایران گرفته است. با اینکه روند ابتلا و مرگ، نزولی شده اما همچنان خطر وقوع پیکهای بعدی کشور، کادر درمان را در حالت آمادهباش قرار داده است. بهطوریکه پیشبینی میشود که نهتنها در ایران که در سایر کشورهای دنیا، از اواخر و اوایل آبان، پیک جدیدی رقم بخورد.
آخرین خبرها از وزارت بهداشت از تزریق دُز اول واکسن به بیش از۴۵میلیون نفرحکایت دارد و با توجه به اینکه جمعیت هدف برای واکسیناسیون ۶۱میلیون نفر است، باید تعداد دُز دومیها که بالای ۱۸میلیون نفر است به ۶۱میلیون نفر برسد. با همین وضعیت اما پیشبینی میشود که حتی اگر پیک بعدی رقم بخورد، باز هم تعداد مرگها افزایش قابل توجهی پیدا نخواهد کرد.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت ۳۰ درصد گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال دوز اول واکسن را دریافت کردهاند و طرح واکسیناسیون دانش آموزان در تمامی استان ها با شتاب در حال اجرا است و همچنان، مراکز واکسیناسیون پذیرای دانش آموزان هستند.
بر همین اساس وزارت آموزش و پرورش هم طرح ضربتی واکسیناسیون دانشآموزان را در دستور کار خود قرار داد. در استان تهران ۱۰۰ مدرسه داخل شهر و حدود ۱۰۰ مدرسه نیز در شهرستانهای سرتاسر استان برای واکسیناسیون دانشآموزان در نظر گرفته شد. مسئولان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش امیدوارند که با اجرای این طرح جمعیت بیشتری از دانشآموزان و خانوادههای آنها را واکسینه کنند تا بلکه با بالا رفتن آمار واکسیناسیون عمومی شرایط بازگشایی تدریجی مدارس در نیمه دوم آبان ماه فراهم شود.
آخرین وضعیت کرونا در استان ها
تهران /شرایط کرونایی در تهران ناپایدار و شکننده است./ در تهران ۵ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان ها بستری هستند، که از این تعداد حدود ۱۴۰۰ نفر نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
زنجان / ۳۱۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۵ نفر مربوط به موارد مثبت روز گذشته است. / وضعیت کرونایی شهرستان زنجان همچنان نارنجی/ طبق آخرین رنگ بندی اعلام شده کرونایی پنج شهر این استان در وضعیت زرد، ۲ شهر آبی و یک شهر نارنجی قرا گرفتهاند.
کهگیلویه و بویراحمد/ با فوت ۲بیمار کرونایی طی ۲۴ساعت گذشته به مرز ۹۶۰ نفر رسید./۲۲۷ بیمار در بیمارستانهای معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند.
خراسان جنوبی / ۱۶۴ بیمار با علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان خراسان جنوبی بستری هستند که تست کرونای ۷۰ نفر مثبت بوده و ۱۷ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۹ نفر نامساعد است.
سیستان و بلوچستان/ با افزوده شدن ۱۷۴ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۵هزار و ۲۹۵نفر رسید.
قزوین / کرونا در قزوین با روند کاهشی مواجه است و در حال حاضر تعداد بیماران بستری در این استان به زیر ۴۰۰ بیمار رسیده است.
آذربایجان غربی / طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که کمترین تعداد، طی ۲ ماه گذشته است./ در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۹۴ نفر در آذربایجان غربی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده/ با اضافه شدن ۱۸، فوتیهای ناشی از کرونا در استان به ۶ هزار و۵۰۳ نفر رسید.
کرمانشاه / در شبانهروز گذشته ۱۳ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان در این استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۶۲۸ نفر رسیده است.هماکنون ۸۶۰ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۵۱ نفر کمتر شده است.
لرستان / ۲۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد تا مجموع مبتلایان به این ویروس به ۱۸۶ هزار و ۳۵۸ نفر برسد./
پنج بیمار مبتلا به کرونا نیز طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و اکنون تعداد قربانیان ویروس به ۲ هزار و ۵۲۹ نفر رسیده است.
ایلام / هیچ مورد فوتی ناشی از کرونا طی شبانه روز گذشته در ایلام ثبت نشده و هم اکنون مجموع فوتی های استان یک هزار و ۹۲ نفر است./ ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ ابتلای جدید کرونا شناسایی شد.
کردستان/ شمار مرگ و میر روزانه کرونا در موج پنجم در استان ۲ رقمی شد که این تعداد از ابتدای امسال تاکنون بی سابقه بوده است./ روند مرگ و میر در استان افزایش یافته و تنها در شبانه روز گذشته ۱۰ بیمار جان باختند.
آخرین خبرهای واکسیناسیون در کشور
تاکنون ۴۵ میلیون و ۷۵ هزار و ۵۱۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۹ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۴۳۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۴ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید.
خراسان رضوی / آغاز طرح تسریع واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۷ سالهدر مشهد / تعداد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۷ ساله مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۶۰ هزار نفر می باشد که تاکنون ۱۶۰ هزار نفر آنان علیه کرونا واکسینه شدهاند./ ۶۵ درصد واجدان شرایط بجستان واکسن کرونا دریافت کردند.
مرکزی/ ۴۰درصد ازجمعیت دانش آموزی کمیجان دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کردند./ ۹۳ درصد از جامعه فرهنگیان شهرستان کمیجان نیز دُز اول و ۸۳ درصد این گروه شغلی هر دو نوبت واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
کرمان/ حدود ۴۰ درصد از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال استان کرمان تاکنون واکسن کرونا را دریافت کرده اند./دانش آموزانی که به هر دلیل واکسن کرونا دریافت نکردهاند ملزم به انجام آزمایش کرونا یا pcr به صورت ۲ بار در هفته هستند.
اردبیل / تزریق واکسن کرونا در این استان نیز از مرز یک میلیون دُز گذشته و تاکنون یک میلیون و ۲۳ هزار و ۷۱۰ دُز واکسن کرونا تزریق شده است./ واکسیناسیون کرونا در خلخال از مرز ۸۰ درصد گذشت.
چهارمحال و بختیاری / واکسنهای تزریقی کرونا در چهارمحال و بختیاری به ۷۶۵ هزار دُز رسید./ برهمین اساس تاکنون ۷۶.۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دُز نخست و ۲۸.۳ درصد هر ۲ دُز واکسن را تزریق کردهاند.
البرز / بیش از ۲ میلیون دُز واکسن کرونا در البرز تزریق شد./ در مجموع برای ۷۰ درصد جمعیت هدف استان یک دُز واکسن تزریق شده است.
خوزستان / تاکنون حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن در استان خوزستان تزریق شده که از این تعداد ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر دُز اول و یک میلیون و ۵۰ هزار نفر هر ۲ دُز را دریافت کرده اند./ ۴۵ درصد جمعیت روستایی خوزستان واکسن کرونا دریافت کردند.
تهران / بیش از ۱۱ میلیون تهرانی واکسن کرونا دریافت کردند ./ تاکنون در استان تهران ۴۵ درصد افراد بین ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شده اند./ بیش از ۱۸ هزار نفر در مراکز سیار شهر تهران واکسینه شدند.
ایلام / هزار و ۴۳۹ دُز واکسن کرونا در استان ایلام تاکنون تزریق شده است./ بیش از ۴۱.۵ درصد از جمعیت دانش آموزی ۱۲ تا ۱۸ سال این استان حداقل یک دُز واکسن تزریق کرده اند که عدد قابل قبولی برای استان است.
قم/ تزریق دُز بوستر واکسن کرونا به کادر درمان قم آغاز شد./ از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم حدود ۸۵۰ هزار دُز واکسن تزریق شده که بیش از ۶۰ درصد مردم این استان را شامل میشود.
خراسان جنوبی / تاکنون ۴۲۵ هزار و ۹۱۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۲ هزار و ۳۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در استان به ۶۲۷ هزار و ۹۴۹ هزار دُز رسید.
هرمزگان/ ۸۵ درصد جمعیت هرمزگان برابر با بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دُز اول و ۳۵ درصد برابر با یک میلیون و ۱۰۷ هزار نفر دُز دوم را دریافت کردهاند.
کردستان / تاکنون ۲۷ درصد از دانشآموزان گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال استان واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
ساری / تاکنون ۷۵ درصد از دانش آموزان سواد کوه نوبت اول و همچنین حدود ۴۰ درصد از جمعیت هدف دو نوبت واکسن خود را دریافت کردند.
سیستان و بلوچستان/ افزونبر یک میلیون دُز واکسن کرونا در سیستان و بلوچستان تزریق شده است. /بر اساس آخرین ارزیابی ها واکسن کرونا تاکنون به ۴۵ درصد جامعه هدف ۱۸ به بالا و ۲۰ درصد جامعه ۱۲ تا ۱۸ سال سیستان و بلوچستان تزریق شده است.
قزوین/ بیش از یک میلیون دُز واکسن کرونا در قزوین تزریق شده است.
فارس / بیش از ۱۰۰ هزار نفر از دانش آموزان استان واکسن کرونا را دریافت کرده اند./
آذربایجان غربی / تزریق واکسن کرونا در مهاباد از مرز ۱۶۶ هزار دُز گذشت
مجموع فوتیهای کرونا در چهارمحال و بختیاری به یک هزار و ۶۰۰ نفر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از فوت ۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان در شبانهروز گذشته خبر داد و گفت: با احتساب فوتیهای جدید مجموع قربانیان ویروس کرونا در استان به یک هزار و ۶۰۰ نفر رسید.
مجید شیرانی روز یکشنبه افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به طور میانگین هر هفته کرونا در استان ۲۲ فوتی برجا گذاشته است.
وی ادامه داد: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۵۶۸ بیمار مشکوک به علائم بالینی کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه کردند که از این تعداد آزمایش ۲۲۸ بیمار مثبت قطعی اعلام شد.
شیرانی تصریح کرد: از بیماران جدید، ۳۰ نفر بستری شدند و ۱۸۹ نفر نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۳۸ هزار و ۷۰۰ مراجعه کننده مشکوک به کرونا به مرکز درمانی استان مراجعه کردند، تصریح کرد: از این تعداد ۲۹ هزار و ۹۵۷ نفر بستری شدند.
شیرانی با اشاره به افزایش جزیی بیماران کرونایی بدحال در استان، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴۳ بیمار کرونایی بدحال در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند.
از ابتدای شیوع کرونا تا ۱۸ مهر، ۲۲۵ هزار و ۱۳۷مورد تست مولکولی تشخیص کرونا در استان گرفته شده که بر اساس آن ۷۹ هزار و ۹۲۶ مبتلای به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شده است.
بر اساس جدیدترین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، فارسان، اردل، لردگان و بروجن کماکان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای بن، کیار، سامان، کوهرنگ و خانمیرزا در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
۳۶۲ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان بستری هستند
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اکنون ۳۶۲ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۲۸۰ بیمار در کاشان و ۸۲ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
مهدی دلاوری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به بستری موقت ۱۰۰بیمار در مرکزهای درمانی منطقه کاشان افزود: ۲زن ۷۱ و ۷۴ساله و یک مرد ۳۹ ساله بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی کاشان جان باختند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۳۶ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: ۲۸نفر از بیماران در کاشان و هشت نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
وی با اشاره به بستری موقت ۱۱ بیمار جدید از ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی این منطقه اضافه کرد: هفت بیمار در کاشان و چهار نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
دلاوری با بیان اینکه شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۰۹ مورد جدید به ۵۰ هزار و ۵۳۷ نفر رسید، ادامه داد: ۲۶۵ هزار و ۹ نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند ۹۸) تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی کاشان و آران و بیدگل مراجعه کردهاند و ۱۷ هزار و ۲۲۸ بیمار حاد تنفسی نیز از بیمارستانهای این شهرستانها مرخص شدهاند.
به گفته وی، در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۳۴بیمار با سن ۱۶ تا ۸۵ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۱۵ نفر با سن ۳۹ تا ۸۰ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.
وی با اشاره به مراجعه ۴۷۳ نفر به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته، ادامه داد: ۶ هزار و ۴۴ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به تزریق ۳۵۸هزار و ۲۴دُز واکسن کرونا از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل گفت: ۲۴۵ هزار و ۴۴۴ دز از این تعداد مربوط به نوبت نخست و ۱۱۲هزار و ۵۸۰دز مربوط به نوبت دوم بوده است.
وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب نارنجی و زرد است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
تلفات کرونا در کرمانشاه همچنان بالاست
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۱۳ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند، گفت: مجموع جانباختگان در این استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۶۲۸ نفر رسیده است.
«مهدی محمدی» روز یکشنبه افزود: در شبانهروز گذشته ۱۴۷ نفر شامل ۸۰ بیمار مثبت بستری و ۶۷ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که در مقایسه با روز گذشته ۲۴ نفر کمتر است.
وی اظهار داشت: هماکنون ۸۶۰ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۵۱ نفر کمتر شده است.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: از این تعداد، ۱۸۸ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۲۶ نفر هم وخیم است.
وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۵ نفر در مراکز درمانی استان با علایم بیماری کرونا بستری و ۲۳۱ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
محمدی ادامه داد: در شبانه روز گذشته ۳۵۲ بیمار هم در مراکز درمانی استان کرمانشاه برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که نسبت به روز قبل ۴۴ نفر کمتر است.
براساس رنگ بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای پاوه، جوانرود و سرپل ذهاب در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
براساس این گزارش، شهرستان های کرمانشاه، گیلانغرب، هرسین، سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستان های قصرشیرین، ثلاث باباجانی و دالاهو نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
فوت ۱۳ نفر و بستری شدن ۱۰۶ بیمار کووید۱۹ در البرز
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که ۱۳ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان باختند و ۱۰۶ بیمار بدحال دیگر بستری شدند.
دکتر محمد فتحی روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: اکنون ۶۹۹ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
وی بیان داشت: ۷۳ هزار و ۵۱۹ بیمار کووید۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان بستری شده اند که ۶۶ هزارو۶۶۶ نفر آنان بهبود یافته اند.
فتحی گفت: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو۱۴۹ نفر رسید.
رعایت فاصله اجتماعی ، استفاده از ماسک و تزریق واکسن مهمترین اقدام برای پیشگیری از کرونا در البرز است.
اکنون ۲ شهرستان کرج و فردیس در وضعیت نارنجی ، ساوجبلاغ ، چهارباغ ، نظرآباد و اشتهارد زرد و شهرستان طالقان آبی کرونایی است.
۱۷۴ سیستان و بلوچستانی دیگر به کرونا مبتلا شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۱۷۴ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۵هزار و ۲۹۵نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری روز یکشنبه اظهار داشت: با فوت یک نفر دیگر در شبانهروز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۵۴۶ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه هماینک ۱۳۶ بیمار حاد تنفسی و ۶۳ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست میشود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد.
هاشمی شهری بیان کرد: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوتشدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.
تمدید مهلت واکسیناسیون دانش آموزان/ ۴۵ درصد در تهران واکسینه شدند
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه فرآیند واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال آغاز شده؛ گفت که مهلت واکسیناسیون دانش آموزان تمدید شده و تاکنون در استان تهران ۴۵ درصد افراد بین ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شده اند.
علیرضا زالی درباره روند واکسیناسیون دانش آموزان افزود: این فرآیندی مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش است که با رعایت ملاحظات فنی در حال انجام است، اما در استان تهران در دو روز گذشته با توجه به اقبال عمومی که از روند واکسیناسیون صورت گرفته است.
شرایط کرونایی در تهران ناپایدار و شکننده است
او ادامه داد: روند اکثر شاخص های کرونا رو به نزول است، اما همان طور که کرونا بارها در ماه های گذشته نشان داده، باید شرایط تمامی استان ها از جمله تهران را ناپایدار و شکننده در نظر گرفت.
زالی با بیان اینکه تنها واکسیناسیون شرط کافی برای کنترل کرونا نیست، بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی و خودداری از برگزاری جشن ها و دورهمی های خانوادگی تاکید کرد.
وی با اشاره به فرآیند رو به تزاید واکسیناسیون در تهران و سایر استان های کشور، افزود: اما همچنان باید بدانیم برای کنترل کرونا واکسیناسیون شرط لازم است، اما شرط کافی نیست.
زالی شرط کافی برای کنترل کرونا در واکسیناسیون را، رعایت شیوه نامه های بهداشتی دانست.
وی با اشاره به تجارب کشورهایی که در کنترل کرونا موفق بوده اند، ترکیب فرآیند واکسیناسیون در کنار تعهد به رعایت شیوه نامه های بهداشتی را ضروری دانست.
زالی از شهروندان درخواست کرد که از برگزاری دورهمی های غیر ضروری مانند جمع های خانوادگی خودداری کنند.
وی با بیان اینکه اگرچه افراد واکسینه شده تا حدی نسبت به بیماری مصونیت لازم را پیدا می کنند، یادآور شد: اما این افراد همچنان می توانند در معرض آسیب پذیری نسبی باشند.
زالی افزود: فرد واکسینه شده حتما باید دو دوز واکسن را دریافت کرده باشد، اما هنوز بسیاری از افراد دوز دوم را دریافت نکرده اند و بنابر این شرایط همچنان ناپایدار تلقی می شود و توصیه ما رعایت صبورانه شیوه نامه های بهداشتی است.
او ادامه داد: در دو هفته ماه ربیع اول سال گذشته بعد از برگزاری مراسم های خانوادگی و جشن ها در این ماه، ما به سمت خیز سوم رفتیم و آمارها ۱۵ درصد افزایش در بستری بیمارستانی نسبت به ماه گذشته، ۱۲ درصد رشد در میزان مراجعین و ۱۸ درصد افزایش مرگ و میرها را نشان داد.
زالی عامل اصلی این افزایش آمارها را در سال گذشته عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی دانست و افزود: بنابر این باید با درس گرفتن از این تجربه تلخ، در کنار تسریع در روند واکسیناسیون برای کاهش روند بیماری تلاش کنیم.
وی مهمترین نقطه آسیب پذیری در این روزها را عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی، ساده انگاری و عادی انگاری دانست که در تحقق مصونیت سازی جمعی می تواند مشکل ایجاد کند.
زالی با بیان اینکه به صورت چشمگیری در میزان مراجعان سرپایی، میزان بستری در بخش های عادی و مراقبت های ویژه و میزان مرگ و میرها شاهد کاهش آمارها هستیم، افزود: اما طبق تجربه و درسی که کرونا به ما آموخته این شرایط را به ویژه در کلانشهرها باید ناپایدار و شکننده تلقی کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون در تهران ۵ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان ها بستری هستند، گفت: از این تعداد حدود ۱۴۰۰ نفر نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
بیش از ۱۱ میلیون تهرانی واکسن کرونا دریافت کردند
زالی با اشاره به روند رو به تزاید واکسیناسیون در روزهای اخیر در استان تهران یادآور شد: تا قبل از ظهر امروز بالغ بر ۱۱ میلیون و ۳۲۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی واکسینه شده اند که ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از این آمار هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند.
وی از شهروندان درخواست کرد در فرصت باقی مانده با توجه به وجود ۱۰۰۰ مرکز واکسیناسیون فعال در تهران نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند تا هرچه سریعتر به مصون سازی جمعی در تهران نزدیک شویم.
وی بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی در ادارات تاکید کرد و تسریع روند واکسیناسیون کارکنان مشاغل به ویژه مشاغل حساس را یادآور شد.
نقشه کرونایی خراسانجنوبی زرد رنگ شد
براساس آخرین رنگبندی کرونایی کشور ۹ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند و بیرجند تنها شهرستان نارنجی (پرخطر) این استان است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: خوسف تنها شهرستان در وضعیت آبی (کمخطر) در خراسان جنوبی است و در حال حاضر شهرستانهای قاینات، طبس، فردوس، بشرویه، نهبندان، درمیان، زیرکوه، سرایان و سربیشه به رنگ زرد هستند.
غلامرضا شریفزاده روز شنبه از انجام ۱۷۹ آزمایش مولکولی (PCR) جدید در شبانهروز گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد نمونه ۶۰ بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی شدند که شامل ۱۷ بیمار بستری و ۴۳ مورد سرپایی است.
وی بیان کرد: تعداد آزمایشات سریع (RT) در ۲۴ ساعت گذشته ۷۴ مورد بوده که از این طریق هم ۱۵ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شدند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی افزود: اکنون ۱۶۴ بیمار با علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان خراسان جنوبی بستری هستند که تست کرونای ۷۰ نفر مثبت بوده و ۱۷ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۹ نفر نامساعد است.
وی گفت: متاسفانه ۲ بیمار کرونایی دیگر در شبانهروز گذشته جان خود را از دست دادند و تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در استان به هزار و ۱۶۲ نفر رسید.
شریفزاده تصریح کرد: در حال حاضر روند شیوع کرونا در خراسان جنوبی ثابت است.
وی درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۴۲۵ هزار و ۹۱۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۲ هزار و ۳۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در استان به ۶۲۷ هزار و ۹۴۹ هزار دُز رسید.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی افزود: در مجموع تاکنون ۷۳.۸ درصد جامعه هدف استان واکسن دُز اول و ۳۵ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وی گفت: شهرستان بیرجند با تزریق دُز اول واکسن کرونا به ۷۷.۶ درصد جامعه هدف در واکسیناسیون استان پیشتاز است.
شریفزاده افزود: همچنین به ترتیب در شهرستانهای خوسف ۷۴.۵ درصد، نهبندان ۷۲.۹ درصد، فردوس ۷۲.۸ درصد، بشرویه ۶۹.۶ درصد، سربیشه ۶۹.۳ درصد، زیرکوه ۶۹.۳ درصد، سرایان ۶۸.۵ درصد، درمیان ۶۶.۳ درصد، طبس ۶۱.۹ درصد و قاینات ۶۱.۴ درصد از جامعه هدف دُز اول واکسن کرونا را دریافت کردند.
وی اظهار داشت: در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال انتظار داریم والدین اهتمام بیشتری داشته و برای واکسیناسیون فرزندان خود مراجعه بیشتری داشته باشند چون براساس دستورالعمل ابلاغی باید تا آخر هفته جاری پوشش را کامل کنیم.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز ۴۳ هزار دُز واکسن کرونا وارد خراسان جنوبی شد گفت: محموله جدید واکسن کرونا شامل ۳۵ هزار دُز واکسن سینوفارم، چهار هزار دُز برکت و چهار هزار دُز آسترازنکا است.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان اوایل تیر امسال در شروع خیز پنجم شیوع کرونا قرار گرفت و اواخر شهریور از قله موج پنجم عبور کرد.