ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد و طبق گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 22 شهریور 1400، در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴۸ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و با تزریق یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۲۰۵ دُز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور برای چندمین بار شکسته شد.
از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۵۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۱۶۳ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۲۷ رسیده است.
خوشبختانه تا کنون ۴ میلیون ۵۹۷ هزار و ۲۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۷ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴۸ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع تلفات کرونا در کشور به ۱۱۴ هزار و ۷۵۹ نفر رسید.
تا کنون ۳۰ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۳۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۲۴ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۵۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۹۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۶ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۳۴۸ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته با تزریق یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۲۰۵ دُز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور برای چندمین بار شکسته شد.
روز گذشته با تزریق یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۷ دُز واکسن کرونا، تزریق روزانه واکسن در کشور به رکورد جدیدی رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد.
تلفات کرونا در کشور ۲۸ مرداد ماه از مرز یکصد هزار نفر عبور کرد و روز سه شنبه دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ، رکورد تلفات روزانه طی ۱۹ ماه گذشته شکست.
کرونا اوایل اسفند ۹۸ در ایران شیوع یافت.
۲۲ شهریور ماه و آخرین خبرهای کرونایی استانها
روند واکسیناسیون علیه ویروس کرونا شتاب گرفته و چنانچه آمارها نشان می دهد در حال حاضر تزریق واکسن در کشور روزانه از مرز یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز عبور کرده است که این امر مهم ترین گام برای کاهش شیوع بیماری است.
دولت سیزدهم از نخستین روزهای کاری خود مقابله با کرونا و تسریع در واکسیناسیون مردم را جزو اولویتهای کاری خود اعلام کرد و حالا بهوضوح مشخص است که در یکماه گذشته سرعت واردات واکسن و تزریق آن به مردم افزایش یافته است.
ورود محموله های چند میلیونی واکسن به کشور به طور مستمر و تاکید بر سرعت بخشیدن به واکسیناسیون و ایمن کردن جامعه نشانگر حساسیت دولتمردان به سلامت مردم است.
همزمان با افزایش چشمگیر واکسیناسیون کرونا و روند رو به رشد تعداد واکسن زدهها و نیز کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در برخی استانها، چشمانداز روشنی برای مهار این ویروس ترسیم شده است.
در اغلب استان های کشور بواسطه شتاب در واکسیناسیون درحال عبور از قله پیک پنجم کرونا هستیم و روند این بیماری به تدریج درحال نزولی شدن است
مسئولان وزارت بهداشت نیز بیان کردهاند که تمام توانشان را در تسریع و تسهیل روند واکسیناسیون به کار گرفتهاند و حتی طبق آخرین اظهارات وزیر بهداشت، محدودیت سنی واکسیناسیون به زودی برداشته خواهد شد.
براساس آخرین مطالعه جهانی درمورد اثربخشی واکسن کرونا که مورد تایید قرار گرفت، نشان داد افرادی که واکسن می زنند ۱۱ برابر نسبت به سایر افراد احتمال مرگ و میر و بستری کمتری دارند.
از سویی دیگر شنیدن خبر وارد کردن ۱۰ میلیون دُز واکسن ویژه دانش آموزان خبر مسرت بخش دیگری است که نوید بخش روزهای خوب و حاکم شدن آرامش در جامعه خواهد بود.
در همین راستا دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در حاشیه آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی «فخرا» تصریح کرد: در مساله کرونا، سلامت مردم عمدتا با واکسیناسیون انجام می شود و در همه دنیا و مطالعات ثابت شده که تنها راهی که می توان با ویروس ها مقابله کرد واکسیناسیون است.
عین اللهی افزود: در این برهه زمانی به دلیل ضرورتی که داریم و می خواهیم سریع تر مردم را واکسینه کنیم مجبور به واردات واکسن هستیم و با واردات فراوانی که انجام دادیم به سرعت واکسیناسیون در کشور در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه اطمینان می دهم واکسن فخرا یکی از واکسن های خوب و با کیفیت بسیار بالا است، تصریح کرد: همکاران ما در معاونت غذا و دارو با دلسوزی ویژه ای به صورت شبانه روزی در مراکز تولید واکسن ها به کنترل کیفی محصول می پردازند.
وی یادآور شد: امروز با خیال راحت به واکسن های داخلی اطمینان داریم بویژه که شاهد بودیم مقام معظم رهبری از واکسن ایرانی استفاده کردند و این کار برای ما افتخاری بسیار بزرگ است که بالاترین مقام از این واکسن استفاده کرده است.
در همین زمینه سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه تا سه ماهه آینده تولید واکسن فخرا را به ۵ میلیون دُز در ماه خواهیم رساند، گفت: تا پایان سال ۲۰ میلیون دُز واکسن تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.
به گفته وی زمینه مقابله با ویروس کرونا از سال ۹۸ با تلاشهای شهید محسن فخریزاده و همکارانشان کار را آغاز کردیم و این مجموعه موفق شد واکسن ایرانی فخرا را به تولید برساند.
همچنین علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران از افزایش روند واردات واکسن در روزهای اخیر خبر داد و گفت: در روزهای آینده در واکسیناسیون کرونا شاهد سبد متنوعتری خواهیم بود.
آخرین اخبار کرونایی استانها
در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند که خروج از این وضعیت در کنار افزایش روند واکسیناسیون عمومی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را میطلبد.
چکیده تازه ترین وضعیت کرونایی استانها به شرح زیر است:
کهگیلویه و بویراحمد / شمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت ۲ بیمار کرونایی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته به مرز ۹۱۱ نفر رسید.
آذربایجان شرقی / اکنون یک هزار و ۸۶۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری بوده و طی ۲۴ ساعت گذشته نیز ۲۰ نفر مبتلای به این بیماری جان باختند.
سمنان / آمار مبتلایان کرونا در استان سمنان از ابتدای همهگیری، با ابتلای قطعی ۱۸۶ بیمار جدید، به ۶۶ هزار و ۶۰۳ نفر رسید.
خوزستان / ۱۲ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، هشت شهرستان نارنجی و هفت شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
گیلان / آمار فوتی های کرونا در شهرستان رشت هفته جاری یک رقمی شد و از ۲۰ نفر در هفته گذشته به هشت نفر رسید.
کرمانشاه / در شبانهروز گذشته ۱۳ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا در استان فوت کردند/ مجموع جانباختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۳۱۰ نفر رسیده است.
لرستان / ۶۳۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع این افراد به ۱۷۶ هزار و ۱۱۲ نفر رسیده است/هشت بیمار مبتلا به کووید۱۹ طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان نیز به ۲ هزار و ۳۷۴ نفر رسید.
البرز / ۱۵ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز جان باختند و ۱۴۸ بیمار بدحال دیگر در بیمارستان های بستری شدند.
اردبیل / در شبانه روز گذشته با بستری ۶۰ مبتلا به کرونا و ترخیص ۹۷ بیمار، مجموع بستریها در مراکز درمانی استان به ۵۰۸ نفر کاهش یافت که ۱۰۳ نفر از آنها در بخشهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
سیستان و بلوچستان /با افزوده شدن ۲۵۰ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۱هزار و ۳۴۲ نفر رسید/شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن یک نفر دیگر در شبانهروز گذشته به ۲ هزار و ۵۰۳ نفر رسید.
ایلام / در شبانهروز گذشته چهار نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا در استان فوت کردند/ مجموع جان باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به هزار و ۲۷ نفر رسیده است.
آذربایجان غربی/ بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان بعد از حدود یک ماه، طی ۲۴ ساعت گذشته به زیر ۳۰۰ نفر رسید/ با اضافه شدن حدود ۲۷۰ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونای بستری شده طی ۲۴ ساعت گذشته، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به ۲ هزار و ۱۷۰ نفر رسید.
آخرین خبرهای واکسیناسیون در کشور
براساس آخرین مطالعه جهانی درمورد اثربخشی واکسن کرونا که مورد تایید قرار گرفت، نشان داد افرادی که واکسن می زنند ۱۱ برابر نسبت به سایر افراد احتمال مرگ و میر و بستری کمتری دارند.
تهران / افزایش واکسیناسیون روزانه در تهران تا ۳۰۰ هزار دُز / امضا تفاهمنامه برای تسریع واکسیناسیون در تهران /در حال حاضر در تهران در مرحله اول ۱۲ مرکز در مناطق تحت پوشش سه دانشگاه علوم پزشکی برای ارایه خدمات ۲۴ ساعته راه اندازی شدند.
اردبیل / آمار واکسیناسیون در استان اردبیل ۲ درصد بیشتر از میانگین کشوری است و فرایند واکسیناسیون در این استان با سرعت مطلوب ادامه دارد/تاکنون ۳۵۳ هزار و ۷۲۶ دُز واکسن نوبت اول و ۱۷۴ هزار و ۴۳۸ دُز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.
کردستان / آغاز واکسیناسیون دانشجویان علیه کرونا در سقز
کرمانشاه /۶۳ درصد جمعیت هدف در گیلانغرب واکسن کرونا زدهاند/ ۹۲ درصد معلمان کرمانشاه واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
ایلام / تزریق روزانه واکسن کرونا در ایلام به ۱۰ هزار دُز رسید
بوشهر / برای دسترسی روستائیان به واکسن کرونا، طرح ضربتی واکسیناسیون جامعه روستایی بزودی در این استان اجرا میشود/ در زمان حاضر ۵۵۵ هزار دُز واکسن در استان بوشهر تزریق شده که از این شمار ۳۴۱ هزار نفر یک نوبت و ۲۱۴ هزار نفر نیز ۲ نوبت واکسن دریافت کردهاند/ با اعزام تیم واکسیناسیون کووید-۱۹ این شبکه ساکنان مرکز دهستان طسوج و روستاهای تابعه آن علیه این بیماری واکسینه شدند.
ارومیه / بیش از ۳۰ هزار دُز واکسن در ماکو تزریق شد
آذربایجان شرقی / تاکنون یکمیلیون و ۴۵۶ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال ادربایحان شرقی دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند/ در سه روز گذشته، روزانه بیش از ۱۰۰ هزار دز واکسن در سطح استان تزریق میشود/ آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۳۰ سال در تبریز
مرکزی / آغاز واکسیناسیون متولدین سال ۱۳۶۳ در استان مرکزی/ ۵۰ درصد جمعیت واجد شرایط دریافت واکسن کرونا در آشتیان تا سن ۴۱ سال در برابر کووید ۱۹ ایمنسازی شدند.
هرمزگان / تاکنون ۷۱ درصد از زنان باردار در این استان علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.
البرز / تمام سربازان وظیفه سپاه استان البرز در مقابل کرونا واکسیناسیون شده اند/ تزریق واکسن سربازان نیروی انتظامی البرز
گیلان / تاکنون ۲۷۵ هزار نفر از گروه های هدف شهرستان رشت دوز اول و ۱۴۲ هزار نفر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند / دریافت ۹۰ هزار نفر در تالش واکسن کرونا/
خوزستان / تاکنون بیش از ۲ میلیون دوز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است/ کاهش سن واکسیناسیون افراد در خوزستان به ۳۲ سال / بیش از ۷۰ درصد از جامعه فرهنگیان این استان در مقابل کرونا واکسینه شدند. / اختصاص ۴۹ هزار دٌز واکسن به جنوب غرب خوزستان
قزوین / آغاز واکسیناسیون فعالان حوزه گردشگری استان قزوین
سیستان و بلوچستان/ تزریق روزانه ۲۰ هزار دز واکسن کرونا در سیستان و بلوچستان/ از ابتدای طرح واکسیناسیون عمومی تاکنون به ٤٦ درصد جمعیت هدف چابهار واکسن کرونا تزریق شده است.
همدان / آغاز واکسیناسیون رانندگان تاکسی اینترنتی در همدان / طرح واکسیناسیون افراد براساس اولویت های اعلام شده در شهرستان همدان برای متولدین ۱۳۵۸ و قبل از آن درحال اجراست/ بیش از حدود ۷۰۰ هزار دُز واکسن کرونا تاکنون در استان همدان تزریق شده است.
اردبیل / ۳۷۳ هزار و ۸۶۲ دُز واکسن نوبت اول و ۱۸۱ هزار و ۹۹۲ دُز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.
آبان ماه شاهد بروز موج ششم کرونا در کرمانشاه خواهیم بود
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: باتوجه به پیش بینیهای صورت گرفته به احتمال زیاد آبان ماه امسال شاهد بروز موج ششم کرونا خواهیم بود لذا افراد باید هرچه سریعتر برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
دکتر محمودرضا مرادی عصر دوشنبه در نشست ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: امکان بروز پیک ششم در کشور و استان محتمل است و طبق پیش بینی ها به نظر می رسد آبان ماه شاهد بروز پیک ششم باشیم و باید از هم اکنون برای مقابله با این پیک جدید آماده شویم.
وی اظهار داشت: اکنون روزهای پایانی تابستان را سپری می کنیم و متاسفانه بسیاری از مردم در این روزها مسافرت می روند و همین امر موجب تشدید گردش ویروس در کشور می شود و می تواند کشور را در معرض بروز پیک ششم قرار دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: از طرفی از اواخر مهرماه با پایان گرفتن ماه صفر، مراسم جشن و عروسی از سرگرفته می شود و همین امر زمینه ساز بروز پیک ششم در کشور خواهد بود.
وی تاکید کرد: در مجموع بروز پیک ششم و شدت آن ارتباط مستقیمی با رفتار مردم دارد و هرچه رعایت پروتکل ها کمتر باشد، احتمال بروز پیک جدید و قدرت آن افزایش خواهد یافت.
واکسیناسیون یکی از راهکارهای مقابله با پیک ششم است
مرادی در ادامه یکی از راهکارهای اساسی مقابله با پیک ششم را تقویت روند واکسیناسیون در کشور و استان دانست و از همه افراد فراخوان شده خواست برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
وی گفت: تامین واکسن به میزان کافی در استان صورت گرفته و از طرفی تمام مراکز واکسیناسیون فعال هستند و از تمام گروه های سنی طبق فراخوان های داده شده می خواهیم هرچه سریعتر برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: تزریق واکسن نقش موثری در کاهش مرگ و میر و موارد شدید کرونا دارد و انجام واکسیناسیون می تواند موجب کاهش فوتی ها در صورت بروز موج های بعدی کرونا شود.
هم اکنون شاهد افزایش میزان مرگ و میر در استان هستیم
وی در ادامه گفت: موج پنجم کرونا در استان قدری آرام گرفته است، این موج جدید از شرق و جنوب کشور آغاز شد و برای همین با تاخیر به غرب کشور و کرمانشاه رسید و به تبع پایان گرفتن آن هم نسبت به استانهای دیگر با تاخیر خواهد بود.
مرادی اظهار داشت: خوشبختانه در هفته گذشته قدری از شتاب این موج کاسته شده و در یکی دو روز گذشته شاهد اندک ثباتی در آمار بستری ها هستیم که نوید این را می دهد از اواخر هفته وارد سیر نزولی این موج شویم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در هفته گذشته یک هزار و ۵۷۰ بستری داشتیم که این آمار به حدود یک هزار و ۵۰۰ بستری در هفته جاری رسیده و اگر مردم همکاری و پروتکلها را رعایت کنند این شیب نزولی ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: اگر شیب نزولی در اواخر هفته شروع شده و ادامه پیدا کند، به احتمال زیاد تا اواخر مهرماه بتوانیم از این موج خارج شویم.
مرادی یادآور شد: به دنبال افزایش بستری های کرونا در هفته های گذشته، هم اکنون شاهد افزایش مرگ و میر کرونا در استان هستیم و تعداد بیماران با حال وخیم هم به ۶۳ نفر رسیده که احتمالا حدود نیمی از آنها جان خود را از دست می دهند.
کرونا ۵ فوتی دیگر در چهارمحال و بختیاری برجا گذاشت
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری از فوت پنج بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: بر این اساس مجموع فوتیهای ناشی از این ویروس در استان از ابتدا تاکنون به یک هزار و ۴۸۵ نفر رسید.
مجید شیرانی روز دوشنبه افزود: همچنین در شبانهروز گذشته ۲۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است که از این تعداد ۴۷ بیمار بستری شدند و ۱۷۱ بیمار نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه روند کاهشی تعداد مبتلایان به کرونا در استان در هفته جاری نیز ادامه یافته است، تصریح کرد: طی ۲ هفته گذشته بین ۲۰ تا ۴۰ درصد تعداد مبتلایان سرپایی و بستری استان با کاهش روبرو شد و در پایان این هفته نیز میتوان درصد تغییرات شیوع کرونا در استان را اعلام کرد.
شیرانی نسبت به تداوم روند کاهشی شیوع کرونا در استان ابراز امیدواری کرد و گفت: چنانچه عامل محرکی در خصوص افزایش شیوع کرونا در استان رخ ندهد و روند طبیعی شیوع کرونا ادامه یابد میتوان امیدوار بود که ظرف یک ماه آینده به کف موج پنجم برسیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری مجموع بستریهای موجود در بخش ویژه کرونای مراکز درمانی استان را ۴۹۳ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۵۷ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
بر اساس جدیدترین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای فارسان، کوهرنگ و سامان از وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) به وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان خانمیرزا به وضعیت زرد (خطر متوسط) تغییر رنگ دادند.
همچنین شهرستانهای شهرکرد، بروجن، لردگان، کیار، بن و اردل کماکان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) شیوع کرونا قرار دارند.
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون (۲۱ شهریور) ۲۰۶ هزار و ۷۴مورد تست مولکلی تشخیص کرونا در استان انجام گرفته شده است که بر اساس آن ۷۴ هزار و ۲۱۹ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده است.
کرونا دفتر زندگی ۱۱ نفر دیگر را در استان همدان بست
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت که با فوت ۱۱ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۷۳۴ مورد رسیده است.
دکتر «محمد طاهری» روز دوشنبه افزود: همچنین با شناسایی ۷۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۶ هزار و ۳۸۹ و بیماران سرپایی مثبت به ۸۰ هزار و ۱۰۶ نفر رسید.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۴۴۳ مورد بود که ۲۴۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری اضافه کرد: ۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۶۶ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستانهای اسدآباد یک هزار و ۳۴۶، بهار یک هزار و ۳۴۱، تویسرکان یک هزار و ۳۹۷، رزن یک هزار و ۴۶، درگزین ۳۴۸، فامنین ۳۷۶ و کبودراهنگ یک هزار و ۳۵۵ نفر است.
طاهری خاطر نشان کرد: همچنین تاکنون پنج هزار و ۱۹ نفر در ملایر، سه هزار و ۳۱۱ نفر در نهاوند و ۱۰ هزار و ۲۷۷ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، فامنین و تویسرکان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان ها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا در لرستان
۶۳۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان لرستان شناسایی شد و تاکنون ۱۷۶ هزار و ۱۱۲ نفر در این استان به این ویروس مبتلا شده اند.
همچنین هشت بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان نیز به ۲ هزار و ۳۷۴ نفر رسید.
در حال حاضر تمامی ۱۱شهرستان لرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
تعداد مراکز تزریق واکسن کرونا در تهران باید افزایش یابد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تعداد پایگاه تزریق واکسن در تهران باید افزایش یابد و مراکز موجود باید به صورت دو شیفت و برخی مراکز به صورت شبانهروز به ارایه خدمت بپردازند.
دکتر علیرضا زالی در دیدار با جمعی از مدیران و بازنشستگان این دانشگاه با اشاره به اهمیت موضوع واکسیناسیون و تاکید مقام معظم رهبری و سایر مسئولان ارشد بر تسریع در روند انجام آن، اظهار داشت: به دنبال افزایش واردات واکسن، نیاز به تقویت زیرساختهای لازم به نحو مقتضی حس شد، بر همین اساس دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز واکسیناسیون متعددی را وارد مدار خدمت رسانی کردند و به تبع آن در استان تهران نیز بیش از ۱۴۴ پایگاه تجمیعی راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد این مراکز در شهر تهران مستقر هستند، ادامه داد: امور اجرایی تعدادی از این مراکز توسط سایر دستگاه ها تعیین تکلیف می شود و نظارت و تامین لجستیک آن ها بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی است. تعداد این قبیل مراکز رو به افزایش است و با وجود همکاری های بی شائبه دستگاه های اجرایی، ممکن است با چالش هایی مواجه شود، بنابراین نظارت بر این مراکز اهمیت ویژه ای دارد.
زالی ادامه داد: برونسپاری امور و بهرهگیری از ظرفیت نیروی انسانی سایر بخش ها در این مراکز تجمیعی، به علت تداوم فعالیت نیروهای بهداشتی در مراکز جامع خدمات سلامت و ارایه خدمت به مراجعین غیرکرونایی صورت گرفت.
وی اظهار داشت: تعدادی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون نیز با اجرا، هدایت و نظارت کادر بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی و همکاری دانشجویان، بسیجی ها، گروه های داوطلب و هلال احمر فعالیت می کنند، بخش دیگری از پایگاه ها هم هستند که مدیریت آنها برونسپاری شده و نیروهای بهداشتی دانشگاه ها مشغول ارایه خدمت هستند. در هر سه نوع از این مراکز، نظارت اهمیت ویژه ای دارد.
نیاز به اقدامی جهادی برای واکسیناسیون در تهران
زالی تصریح کرد: به علت شرایط پیچیده و تراکم جمعیت در استان تهران، نیاز به اقدامی جهادی در روند واکسیناسیون حس می شود و بنا به تاکید وزیر بهداشت باید حلقه نظارتی در این خصوص شکل گیرد تا شرایط به طور کامل مدیریت شود و نیازسنجی مراکز صورت گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر لزوم تشکیل هرچه سریعتر تیمهای بازرسی برای نظارت بر مراکز تجمیعی واکسیناسیون، از حاضران در این نشست به منظور رسیدگی به چالش ها و کمبودهای برخی مراکز بر اساس چک لیست تهیه شده درخواست همکاری کرد، بررسی اطلاعات استخراج شده و تحلیل وضعیت موجود از بازدیدها در آینده ای نزدیک به بهبود روند ارائه خدمات و تسریع در روند واکسیناسیون منجر خواهد شد.
زالی مهمترین مولفه قابل توجه در امر بازرسی مراکز را خدمت رسانی در ساعات تعیین شده دانست و گفت: نظم و جلوگیری از ازدحام، حضور پزشک، وجود تجهیزات مورد نیاز و رعایت موازین شرعی نیز از جمله مواد مهم محسوب می شود.
وی از فعالیت مراکز جامع سلامتی خبر داد که در شیفت صبح خدمات غیرکرونایی و در شیفت عصر، تزریق واکسیناسیون انجام میدهند، گفت: اجرای این مدل نیز در آینده ای نزدیک به بهبود روند این فرآیند کمک بسیاری خواهد کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به علت جمعیت بالای تحت پوشش پیشتاز تشکیل این تیم های بازرسی خواهد بود و سپس در سایر دانشگاه ها پیاده سازی خواهد شد.
زالی یکی از مشکلات واکسیناسیون را مراجعه بدون نوبت در بسیاری از مراکز اعلام کرد و گفت: هرچه گروه های سنی کاهش پیدا کند، این مشکل کمتر می شودو در حال حاضر دو گروه در حال دریافت واکسن هستند؛ گروهی که مطابق با سال تولد از طریق سامانه وزارت بهداشت ثبت نام می کنند و گروه مشاغل که با معرفی نامه مجاز به تزریق هستند و تمامی گروه ها به صورت در حال واکسینه شدن هستند.