طبق گزارش وزارت بهداشت در شنبه 2 مرداد 1400، در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش جماران؛ مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:کرونا جان ۲۵۹ نفر دیگر را در ۲۴ ساعت گذشته گرفت و مجموع جانباختگان به ۸۸ هزار و ۵۳۲ نفر رسید.
از دیروز تا امروز (۲ مرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۸ هزار و ۶۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۰۹ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۶۶۴ هزار و ۲۸۶ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون سه میلیون ۲۳۹ هزار و ۱۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
چهار هزار و ۷۸۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۵ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۴۰۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا کنون ۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۶۱۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶ هزار و ۶۲۸ دُز رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام و پس از دریافت پیامک نوبت دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
دوم مرداد و آخرین اخبار کرونا در استانها
ویروس کرونا با جهش های خود گویی خیال رفتن ندارد و هر بار به شکلی مردم را گرفتار می کند، از طرفی متخصصان امر راه پیشگیری از این بیماری را توجه جدی به نکات بهداشتی و همزیستی با وضعیت کنونی می دانند اما با وجود توصیه های مکرر رعایت نکات به ظاهر ساده هم از سوی عده ای جدی گرفته نمی شود.
با گذشت ۱۷ ماه از شیوع کرونا، با همراهی مردم و کادر درمان و تلاش مسئولان پیک های مختلف کرونا پشت سرگذاشته شده است اما این ویروس ریز جثه هر بار با شکلی بروز و ظهور می یباد و در جدیدترین سویه خود با نام «دلتا» زنگ پیک پنجم و خطر همه گیری این ویروس را در کشور به صدا در آورده است.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شیوع ویروس دلتا در شهرهای کشور رو به افزایش است بطوریکه اکنون ویروس غالب دلتا است و در ایران در حال چرخش بوده و همه استانها را فراگرفته است.
به گفته علیرضا رییسی میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر ۵۰ درصد رسیده که منجر به افزایش و شیوع بیماری شده است .
وضعیت کرونا در استانها
در زمان حاضر سویه دلتا در مشهد و خراسان رضوی به سرعت در حال چرخش است و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در پایان هفته تعداد مبتلایان در استان به بالاترین حد خود می رسد.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای استان خراسان از هزار و ۴۰۰ نفر گذشت.
دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: از این تعداد ۳۱۳ نفر در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند و طبق پیش بینی ها با اوجگیری تعداد مبتلایان، خراسان رضوی در هفته جاری قله موج پنجم کرونا را تجربه خواهد کرد.
وی اضافه کرد:
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم گفت:۱۸ بیمار کرونایی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخشهای مراقبتهای ویژه درمانی بستری هستند.
پرویز یزدان پناه اظهار داشت: شمار قربانیان ویروس کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت یک بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته به ۷۲۴ نفر رسید.
دوم مرداد و آخرین اخبار کرونا در استانها
استاندار همدان هم بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی از سوی مردم تاکید کرد و گفت: از همه ظرفیتهای استان برای پیشگیری، کنترل و مقابله با ویروس کرونا استفاده میشود.
سید سعید شاهرخی با قدردانی از تلاشهای فرمانداران و دانشگاه علوم پزشکی افزود: طبق بررسی ستاد ملی مقابله با کرونا شرکت در اجتماعات و دورهمی های خانوادگی و شب نشینی ها سهم ۹۲ درصدی در ابتلا به بیماری کووید ۱۹ داشته است.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگی و انسجام خوبی بین دستگاههای اجرایی استان و اعضای ستاد استانی در مقابله با کرونا برقرار است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین نیز گفت: به رغم اطلاع رسانی درباره سرعت شیوع ویروس کرونا با سویه دلتا، عادی انگاریها همچنان ادامه دارد و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در استان کمتر از ۴۸ درصد است.
پیمان نامدار در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، افزود: با توجه به سیر صعودی بیماری کووید ۱۹ با سویه دلتا، کلیه شهرستان های استان قرمز شده است و روزانه بیش از ۱۰۰ بیمار به تعداد بیماران بستری اضافه می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر با کمبود تخت و تجهیزات درمانی مواجه نیستیم اما هیچ تضمینی در ادامه مسیر و افزایش بی رویه این ویروس وجود ندارد.
به گفته رییس بیمارستان بوعلی زاهدان ،هماینک ۷۰ بیمار با مشکلات حاد تنفسی در این بیمارستان بستری بوده که از این تعداد ۱۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
دکتر شهاب الدین مشایی ر اظهارداشت: ظرفیت تختهای بستری برای بیماران کرونایی در بیمارستان بوعلی زاهدان فعلا ۸۵ تخت بوده و ۱۵ تخت هماینک خالی است.
استاندار زنجان نیز بر ضرورت رعایت محدویتهای کرونایی تاکید و گفت: در شرایط حاکم راهی غیر از رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا وجود ندارد.
فتح الله حقیقی با بیان اینکه طی ۱۷ ماه شیوع کرونا در استان، به ازای هر هزار نفر در استان از ۱۴۷ نفر تست ابتلای به کرونا گرفته شده است، افزود: اجرای بیشتر تست های تشخیص کرونا به بیماریابی کمک میکند و جلوی سرایت بیماری به افراد دیگر گرفته می شود.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان هم اعلام کرد:۱۱ شهر و روستای فوق قرمز با بحران کرونایی و ۶ شهر با وضعیت قرمز هستند که این ،بدترین شرایط ظرف یک و نیم سال گذشته هم اینک بر شهرستان های لارستان، خنج و اوز حاکم است.
وحید یگانه اظهار داشت:با آخرین بررسی وضعیت رنگ بندی کرونا، شهرهای لار، لطیفی، خور، آشنا، بالاده ، بیرم، دشتی، کهنه، کورده خنج و دهستان درز وسایبان در وضعیت فوق قرمز کرونایی و همچنین براک، ده فیش، محمله، جویم، صحرای باغ و سده نیز وضعیتی قرمز دارند.
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: اماکن و باشگاههای ورزشی چهار شهرستان این استان به علت شیوع ویروس کرونا از امروز به حالت تعطیل درآمدند.
غفار امانی افزود: در پی اعلام ستاد مقابله با کرونا استان زنجان مبنی بر مقابله و پیشگیری از ابتلا ورزشکاران به این بیماری منحوس، فعالیت کلیه اماکن و باشگاه های ورزشی در شهرستان های زنجان، ابهر، خرمدره و خدابنده تا اطلاع ثانوی، ممنوع اعلام شد.
در بیرجند و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان گفت: روند شناسایی موارد مثبت و بستری بیماران کرونایی استان خراسان جنوبی در خیز پنجم بیماری همچنان افزایشی است.
محمد دهقانی در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا افزود: هفته گذشته ۲۰۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدند که از نظر تعداد از مرز خیز چهارم هم گذشته است.
وی گفت: در ارتباط با شاخصهای متوسط روزانه بستری هم موارد مثبت روند افزایشی و سیر صعودی دارد و از نظر تحلیل سرعت شیوع بیماری هنوز بستریها در حال افزایش است و به ثبات نرسیدیم.
روند واکسیناسیون در استان ها
تمامی واکسنهای تایید شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، از ابتلا به شکل شدید بیماری و بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از دلتا کرونا محافظت میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص واکسیناسیون در این استان گفت :واکسیناسیون با سرعت در حال انجام است و بیش از ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تاکنون واکسینه شدهاند.
عباسعلی درستی با بیان اینکه روزانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر از مردم آذربایجان شرقی واکسینه میشوند، افزود: در روزهای آتی با افزایش تعداد دُزهای دریافت واکسن، این رقم قابل افزایش بوده و ما متعهد شدهایم تا هر روز حداقل یک درصد از جمعیت استان را واکسینه کنیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجان شرقی نیز گفت: متاسفانه این بیماری در استان با سرعت بالایی همانند نقاط دیگر کشور در حال گسترش است.
رنگ کرونایی چهار شهرستان میانه، سراب، عجب شیر و آذرشهر در هفته جاری به قرمز تغییر یافته و تعداد بستریهای استان نیز با افزایش قابل توجهی طی روزهای اخیر از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.
در قزوین و به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین، تاکنون ۶۶.۷ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال استان قزوین معادل ۱۳۳ هزار و ۲۰۲ نفر واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
منوچهر حبیبی با بیان اینکه روند واکسیناسیون هم اکنون شتاب گرفته و همچنین منظم است، افزود: ۱۰ پایگاه واکسیناسیون در سطح استان فعال است که در شهر قزوین سه مرکز پایگاه تجمیعی واکسیناسیون وجود دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهیندژ نیز گفت: حدود ۱۰ هزار نفر از شهروندان واجد شرایط این شهرستان از ابتدای واکسیناسیون عمومی تاکنون نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کردهاند.
امین قلندرزاده افزود: بیش از هفت هزار نفر از مجموع دریافت کنندگان واکسن کرونا در شهرستان شاهیندژ،دز اول خود را تزریق کرده و حدود سه هزار نفر نیز علاوه بر دز اول مرحله دوم و تکمیل فراِیند واکسینه خود را انجام دادهاند.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز هم گفت: واکسیناسیون رانندگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی درون شهری روز شنبه در اهواز آغاز شد.
امراله مردانی اظهار داشت : سازمان تاکسیرانی اسامی ۲ هزار و ۴۰۰ نفر و سازمان اتوبوسرانی نام ۳۰۰ نفر را در اختیار ما قرار داده که آنها را واکسینه خواهیم کرد. واجدان شرایط با در دست داشتن کارت ملی به این مرکز تجمیعی مراجعه کرده و واکسن خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه به لحاظ سهمیه واکسن مشکلی نداریم افزود: از جامعه هدف، درخواست داریم که برای تزریق واکسن به مراکز تجمیعی مراجعه کنند زیرا این مکانها به لحاظ وسعت بزرگتر بوده و امکان انتشار بیماری در آن کمتر است.
استاندار قم نیز با اشاره بهاینکه واکسیناسیون کرونا مطابق سند ملی واکسیناسیون کرونا در حال انجام است گفت: امر واکسیناسیون باید در میان گروههای مختلف سِنی بیشتری در این استان توسعه پیدا کند.
بهرام سرمست در بازدید از مرکز واکسیناسیون کرونا در محل نمایشگاههای بینالمللی قم اظهار داشت: واکسیناسیون کرونا در قم بر اساس سند ملی آغاز و مرحله نخست واکسیناسیون گروههای هدف نیز بهاتمام رسیده و مرحله دوم هم درحال انجام است.
وی در ادامه افزود: درخواست ما از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این است که گروههای ۵۵ سال بهبالا و حتی ۵۰ سال بهبالا را نیز در دستور کار قرار بدهند.
رییس مرکز بهداشت قم با اشاره به آغاز واکسیناسیون کرونا برای رانندگان اتوبوس و تاکسی در شهر قم، گفت: محل تزریق واکسن این رانندگان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی پیشبینی شده است.
سیامک محبی اظهار داشت: با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری قم بهویژه معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری، از سی و یکم تیرماه واکسیناسیون رانندگان اتوبوسهای درونشهری آغاز شده و رانندگان از ساعت هشت در ۲ شیفت صبح و عصر میتوانند با مراجعه به مرکز واکسیناسیون نمایشگاه دائمی استان واکسن کرونا را دریافت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با اشاره به کاهش شمار مراجعان برای تزریق واکسن کرونا طی روزهای اخیر اظهارداشت: اینک ظرفیت روزانه تزریق واکسن در مناطق زیرمجموعه این دانشگاه به میزان ۱۲ هزار نفر (بالای ۶۰ سال) را داریم اما تنها حدود هزار نفر مراجعه میکنند.
دکتر حمیدرضا رشیدی نژاد درباره وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان کرمان گفت: حدود ۷۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال در استان واکسن دریافت کردهاند و فقط آمار واکسیناسیون شهرستان راور از سایر نقاط استان کمتر و ۴۰ درصد بوده است.
استاندار کرمان نیز با اشاره به وضعیت بحرانی کرونا در این استان گفت: شرکتهای اقتصادی و صنعتی بزرگ با مراودات خوب خارجی واکسن مورد نظر وزارت بهداشت را وارد و در این وضعیت حداقل کارکنان خود را واکسینه کنند.
علی زینیوند افزود: ورود شرکتهای بزرگ اقتصادی به واردات واکسن کرونا هزینهای برای دولت ندارد و این شرکتها میتوانند حداقل نیروهای مشغول بهکار در واحدهای تولیدی و اقتصادی خودشان را واکسینه کنند.
به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو ، ۴۰۹ هزار و ۹۸۷ دز واکسن کوو ایران-برکت در واکسیناسیون عمومی تزریق شده است.
کیانوش جهانپور با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: تا صبح امروز ۴۰۹ هزار و ۹۸۷ دز واکسن کوو ایران - برکت در فرآیند واکسیناسیون عمومی در سراسر کشور تزریق شده است.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، تا کنون ۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۶۱۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶ هزار و ۶۲۸ دُز رسید.
کرونا و محدودیت ها
با توجه به قرمز بودن ۶ شهرستان استان ایلام رییس پلیس راه این استان گفت: طبق مصوبات ستاد مقابله با کرونا، تردد و ورود و خروج به شهرهای گروههای قرمز و نارنجی تا عادی شدن شرایط در استان کماکان ادامه دارد.
سرهنگ همتی زاده اظهار داشت: رانندگانی که به این مناطق تردد غیرضروری داشته باشند،برابر مصوبات ستاد ملی کرونا اعمال قانون می شوند.
هم اکنون ۶ شهرستان ایلام، بدره، چوار، مهران، آبدانان و دره شهر قرمز هستند.
فرماندار آبیک قزوین نیز از اجرای طرح تشدید محدودیتهای کرونا در این شهرستان خبر داد و گفت: شرایط قرمز کرونایی محدودیتها را به آبیک بازگرداند.
شهرام احمدپور افزود:با توجه به اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا هم اکنون وضعیت شهرستان آبیک قرمز بوده و روند بستری بیماران کرونایی شیب صعودی به خود گرفته است.
وی همچنین گفت: فعالیت تمامی آرامستانها در شهرها و روستاهای سطح شهرستان ممنوع است و مراسم تدفین حداکثر با ۱۵ نفر از بستگان درجه یک برگزار می شود.
دوم مرداد و آخرین اخبار کرونا در استانها
استاندار قزوین هم گفت: با توجه به وضعیت قرمز کرونایی استان، فرمانداران از صدور مجوز تردد خودروها ظرف ۱۰ روز آینده خودداری کنند.
هدایت الله جمالی پور در ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا افزود: نزدیک به ۱۸ ماه تلاش دستگاه ها برای مقابله با ویروس کرونا، سبب شد تا استان قزوین به معنی واقعی کلمه در شرایط بدی قرار نگیرد.
وی ادامه داد: امروز شرایط استان به نحوی است ک نیاز به اعمال محدودیت ها و تمهیدات جدی است.
جمالی پور در خصوص ورود پلاک های غیر بومی به استان، گفت: نیروی انتظامی در این زمینه با همکاری دادستان ها برخورد قانونی داشته باشند و از ورود پلاک های غیربومی به استان جلوگیری نمایند.
فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز از ممنوعیت فعالیت گروههای شغلی ۲، سه و چهار این شهرستان به دلیل وضعیت حاد شیوع کرونا از امروز شنبه ۲ مرداد تا پایان هفته جاری خبر داد و تاکید کرد که واحدهای صنفی متخلف حتی گروه شغلی یک که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند، بدون اغماض پلمب میشوند.
عبدالقدیر کریمی در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای گنبدکاووس، اظهارداشت: برابر مصوبه امروز ستاد مقابله با کرونا، فعالیت تمام گروههای شغلی به جز گروه یک در این شهرستان ممنوع است.
روند ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان کاهشی شده است
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: با شرایط و روندی که در استان اتفاق افتاده اعداد و ارقام کرونا کاهشی شده ولی همچنان نگران تعداد بستری هستیم و این میزان در جنوب استان نگرانکننده است.
علیرضا شهرکی روز شنبه اظهارداشت: در مورد واکسیناسیون پویش خوبی شروع شده ولی همچنان استقبال از این امر آنگونه که میخواهیم اتفاق نمیافتد از اینرو باید همگان کمک کنند تا شانس زندگی بهتر در اثر این واکسیناسیون برای همه فراهم شود.
وی افزود: امیدوارم مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا اتفاقی نیافتد و روند ثابت شده کرونا در سیستان وبلوچستان باقی بماند و در این هفته از قله پیک کرونا گذر کنیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همچنان ممنوعیت تردد درون شهری در ساعات ۲۲ تا سه شب برقرار است تصریح کرد:مردم نیز سعی کرده در سطح شهر جز در موارد ضروری حضور نداشته باشند و تمام پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک و دستکش را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: در مرزها محدودیتهای سختگیرانهای برای مقابله با ویروس کرونا اتفاق افتاده و ترددهای مرزی به مرز صفر رسیده مگر در بخشهای تجارت که آن هم با کنترلهای کامل در جدار مرز داخل خاک کشورمان و با منفی شدن تست کرونا آنان انجام میشود.
شهرکی افزود: امیدواریم با کاهش ارتباطات میان مردم، قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در استان خیلی زود به شرایط ایمنی از جهت همهگیری این ویروس خطرناک و سلامتی مردم دست پیدا کنیم.
شهرکی ادامه: توصیه به همگان این است که رعایت پروتکلهای بهداشتی را داشته باشند در غیر اینصورت با هماهنگی دستگاه قضایی و نظارتی اقدام به پلمب واحدهای نظارتی هم خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: عادیانگاری و سهلانگاری در رعایت اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها از سوی مردم علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان است.
بستریشدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجانغربی به ۸۲۲ نفر افزایش یافت
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: بستریشدگان سندرم حاد تنفسی در ادامه روند افزایشی به ۸۲۲ نفر رسید که ۵۷ نفر بیشتر از سه روز گذشته است.
دکتر جواد آقازاده روز یکشنبه افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۸ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۱۵۵ نفر از آنان در مراکز درمانی بستری شدند.
وی ادامه داد: از کل بستری شدگان ۲۴ ساعت گذشته ۷۷ نفر معادل ۵۰ درصد آمار استانی مربوط به ارومیه بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی از بستری بودن ۱۵۴ نفر از بیماران کرونایی در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی آذربایجان غربی خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد ۱۵ نفر با استفاده از ونتیلاتور تنفس می کنند.
آقازاده با اشاره به فوت یک نفر در آذربایجان غربی طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ گفت: با اضافه شدن این تعداد، کل فوتی ها در آذربایجان غربی به چهار هزار و ۸۵۸ نفر رسیده است.
تاکنون حدود ۱۹۰ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده اند.
۵۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری بستری شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۹ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در بخشهای درمانی ویژه کرونای استان بستری شدند که از این تعداد آزمایش ۵۳ نفر مثبت اعلام شد.
مجید شیرانی روز شنبه افزود: همچنین با مراجعه ۳۵۵ بیمار مشکوک به مراکز بهداشتی استان، آزمایش ۱۰۲ بیمار سرپایی نیز مثبت اعلام شد و باید در خانه اصول قرنطینه را همراه با توصیههای پزشکی رعایت کنند.
وی از فوت یک بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته، تصریح کرد: شمار فوتشدگان ناشی از این ویروس در استان به یک هزار و ۱۸۵ نفر رسید.
شیرانی با هشدار نسبت به سرعت افزایش شیوع کرونا در استان، تصریح کرد: چنانچه روند شیوع کرونا در استان به همین شکل تداوم یابد موج پنجم کرونا در استان طولانی خواهد شد و این موضوع با توجه به فرسودگی کادر بهداشت و درمان و ناکافی بودن تختهای بیمارستانی چالش جدی برای استان به وجود میآورد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان کاهش یافته است و دورهمیها و مراسمهای متعدد عروسی و عزا در استان در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: انتظار میرود مردم در استفاده از ماسک و به ویژه رعایت فاصله اجتماعی جدیت بیشتری داشته باشند.
هماینک شهرستانهای شهرکرد، بروجن و فارسان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، شهرستانهای لردگان، اردل، کیار در وضعیت در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای کوهرنگ، خانمیرزا، بن و سامان در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
۲ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در کرمانشاه جان باختند
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فوت ۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ افزود: مجموع جانباختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به یک هزار و ۹۵۱ نفر رسیده است.
«مهدی محمدی» روز شنبه افزود: هم اکنون ۴۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای این استان بستری هستند که این تعداد نسبت به روز گذشته تغییری نکرده است.
وی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۹۰ نفر در مراکز درمانی این استان بستری و ۸۷ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۵۴ بیمار مثبت بستری و ۱۷۴ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۸۳ نفر بیشتر است.
چهار شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه گفت: براساس رنگبندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای کنگاور، صحنه، گیلانغرب و سنقروکلیایی از روز پنجشنبه (۳۱ تیر) در وضعیت قرمز کرونایی قرار میگیرند.
محمدی افزود: براساس رنگ بندی جدید شهرستانهای کرمانشاه، اسلامآبادغرب، سرپلذهاب، هرسین، جوانرود و پاوه هم اکنون در وضعیت نارنجی به سر میبرند.
وی تاکید کرد: براساس این گزارش، شهرستانهای ثلاث باباجانی، دالاهو، روانسر و قصرشیرین نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
۵۵۹ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان بستری هستند
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۵۵۹ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۴۸۴ نفر در کاشان و ۷۵ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
مریم امیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۵۰ نفر اعلام کرد و افزود: ۴۳ از بیماران در کاشان و هفت نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته یک مرد ۸۲ ساله در اثر کرونا جان باخت.
ثبت ۱۶۶ مورد جدید کرونا در منطقه کاشان
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۶۶ مورد جدید به ۲۷ هزار و ۹۵۲ نفر رسید.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۶ بیمار جدید حاد تنفسی با سن ۲۸ تا ۹۰ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۹ نفر با سن ۲۶ و ۷۸ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان هستند.
امیدی گفت: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۲۰۲ هزار و ۹۷ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.
وی ادامه داد: در این مدت، ۱۲ هزار و ۶۵۷ بیمار حاد تنفسی از بیمارستانهای کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: یکهزار و ۵۷۲ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) این دانشگاه است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
وضعیت کرونایی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی قرمز است و تاکنون ۱۷ مورد قطعی و ۳۰۰ مورد مشکوک کرونای هندی (دلتا) در این منطقه شناسایی شده است.
اعظم باقری سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل امروز از تکمیل ظرفیت تختهای فعال ویژه بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان سیدالشهدا (ع) این شهرستان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا خبر داد و افزود: این بیمارستان ۴۵ تخت ویژه بیماران کرونایی داشت که شب گذشته با افزایش شمار بستری شدگان کرونا تکمیل شد که تمهیداتی برای افزایش تعداد تخت های ویژه کرونا در این بیمارستان گرفته شده است.
همچنین ابوالفضل شجاعی رییس مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی کاشان که ۲۵ تیر گفته بود ظرفیت ۶۰۰ تختخوابی بیمارستان از پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا و غیرکرونایی تکمیل شده است، ۲۷ تیر از انتقال بخش مراقبتهای ویژه تنفسی بیماران سرپایی و بستری موقت کرونایی این مرکز به سالن تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با ظرفیت ۴۵ تخت با توجه افزایش بیماران کووید ۱۹ بستری در این بیمارستان خبر داد.
افزایش قابل توجه شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در منطقه کاشان سبب برگزاری نشست فوقالعاده ستاد شهرستانی مدیریت کرونا در روز ۲۶ تیر شد و محمد حاجی جعفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان هشدار داد که روزهای سیاه کرونایی در صورت تداوم رعایتنکردن شیوهنامهها در پیش است.
ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی توصیه شده است.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی نگران کننده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند افزایشی تعداد مبتلایان به کرونا در استان خراسان رضوی نگران کننده بوده و موج پنجم شیوع این ویروس سهمگینتر و شدیدتر از موج قبلی آن است.
دکتر مهدی قلیان روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر تعداد بستریشدگان ناشی از کرونا در استان خراسان رضوی رشد ۷۰ درصدی نسبت به یک ماه گذشته داشته و طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۲۲ نفر در بیمارستانهای این استان بستری شدهاند.
وی ادامه داد: تعداد بستری شدگان ناشی از کرونا در استان خراسان رضوی اکنون به هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است که ۳۱۴ نفر از این تعداد در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند، در حالی که تعداد بیماران بدحال بستری در بخش مراقبتهای ویژه در آخر خرداد ماه ۱۸۲ نفر بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در خراسان رضوی نیز طی یک ماه گذشته از هشت نفر به ۱۵ نفر افزایش یافته است.
وی همچنین با اشاره به افزایش حدود ۲ برابری تعداد مراجعان سرپایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر روزانه بیش از چهار هزار نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت این دانشگاه مراجعه میکنند که نتیجه آزمایش کرونای ۵۰ درصد آنها مثبت است.
دکتر قلیان ادامه داد: با توجه به نظام ارجاع سطحبندی کرونا در حال حاضر مشکلی از نظر پذیرش بیماران و همچنین لوازم و تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی نداریم اما این امر با توجه به روند افزایشی بیماری قابل پیشبینی نیست.
وی گفت: در حال حاضر واکسیناسیون گروههای هدف در مشهد برای گروه سنی ۵۸ سال به بالا و در شهرستانهای زیرپوشش این دانشگاه برای گروه سنی ۵۵ سال به بالا آغاز شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم اکنون ۷۰ درصد جمعیت ۸۰ سال به بالا، ۸۰ درصد جمعیت ۷۰ تا ۷۵ ساله، ۶۱ درصد جمعیت ۶۵ تا ۶۹ ساله و ۴۶ درصد جمعیت ۶۰ تا ۶۴ ساله در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد واکسینه شدهاند.
وی ادامه داد: روند انجام واکسیناسیون در گروههای هدف به سرعت پیش میرود و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر هفته دو تا سه محموله واکسن دریافت میکند.
دکتر قلیان گفت: بررسی ها نشان داده است که فوتیهای ناشی از کرونا در جمعیت بالای ۷۰ سال کاهش یافته و میانگین سنی فوتشدگان از ۶۲ به ۵۳ رسیده که گسترش واکسیناسیون در سنین بالا و همچنین ابتلا به سویه هندی آن در سنین پایینتر علت اصلی آن مطرح شده است.
وی افزود: اکنون دوران خودمراقبتی و آگاهسازی است، بطوریکه هر فرد باید از خود و اطرافیانش مراقبت کند و با مشاهده علائمی مانند گلودرد، تب، بیحالی، کسالت، کوفتگی و آبریزش بینی خود را قرنطینه کند و رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل ماسک زدن، دوری از تجمع و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را جدی بگیرد.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کرونا جان ۲۵۹ نفر دیگر را طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور گرفته و مجموع جانباختگان ناشی از این ویروس در ایران به ۸۸ هزار و ۵۳۲ نفر رسیده است.
همچنین در این مدت ۱۸ هزار و ۶۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده که ۲ هزار و ۵۰۹ نفر آنها بستری شدهاند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور نیز به سه میلیون و ۶۶۴ هزار و ۲۸۶ نفر رسیده است.
کرونا در فارس به جان نوزاد دو ماهه هم رحم نکرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازبا بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته به ازای هر ساعت یک نفر بر اثر بیماری کووید۱۹ در استان فارس جان باخته است اعلام کرد: متاسفانه در بین فوتیها ، مرگ یک شیرخوار دو ماهه و یک کودک دو ساله نیز گزارش شده است.
مهرزاد لطفی شنبه در سیصد و شصت و هفتمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ابراز تاسف از جان باختن ۶۶ هم استانی بر اثر کرونا طی روزهای پایانی هفته گذشته، اوج گیری موج پنجم کرونا را نگران کننده خواند.
وی افزایش آمار جانباختگان ناشی از بیماری کووید۱۹ در افراد با سنین پایین را یک هشدار جدی برای مردم استان دانست و از مردم خواست تا ضمن جدی تر گرفتن شیوه نامه های بهداشتی، از تردد غیرضروری در سطح شهر بپرهیزند.
لطفی بیشترین دلیل افزایش انتقال و شیوع کرونا را حضور افراد در تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی و مراکز شلوغ و پُرتردد برشمرد و هشدار داد: افرادی که با افزایش گرمای هوا از ماسک کمتر استفاده می کنند و توصیه های بهداشتی را رعایت نمی کنند، موجب افزایش و انتشار بیماری کووید۱۹ می شوند.
دیگر معاونان و مدیران ارشد دانشگاه نیز در این نشست، ضمن اعلام گزارشی از آمار انجام واکسیناسیون در استان طی روز گذشته، آمار مبتلایان و افراد بستری در مراکز درمانی و بیمارستان های فارس، شیوه خدمت رسانی به مبتلایان و مراجعان به بیمارستان های شیراز و شهرستان های استان و علت های جان باختن مبتلایان کووید۱۹ در فارس، به بیان توضیحاتی درباره اقدامات حوزه خود در زمینه اجرای مصوبات پیشین این ستاد پرداختند.
شمار بستریهای کرونا در استان اصفهان از مرز ۲ هزار نفر گذشت
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شمار بستریهای مربوط به بیماری کووید-۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۲۱ نفر رسیده است.
آرش نجیمی روز شنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: یک هزار و ۳۲۶ نفر از این تعداد معادل ۶۵ درصد از مجموع کل مربوط به شهر اصفهان هستند.
وی ادامه داد: موج پنجم شیوع ویروس کرونا در استان اصفهان بلندترین موجی است که از زمان آغاز این بیماری تاکنون دیده ایم.
نجیمی با بیان اینکه شاهد یک مدیریت کنترل رها شده در جامعه هستیم ادامه داد: تصمیمات اتخاذ شده در حد ارائه و ابلاغ و صورتجلسه باقی میماند و عملی نمیشود.
وی افزود: شمار مبتلایان در تمامی ردههای سنی به شدت افزایش پیدا کرده و روزانه ۱۲۰ بیمار جدید در بیمارستان بستری میشوند و این نشان میدهد که برای مثال تا ۱۰ روز آینده بیش از یک هزار نفر بستری جدید خواهیم داشت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در صورت ادامه بیتوجهی به این موضوع شاهد تحت تاثیر قرار گرفتن مدیریت درمان و کارآمدی آن خواهیم شد که در مقایسه با دوره های قبل بسیار بدتر و بحرانی تر خواهد بود.
نجیمی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر رعایت پروتکلهای بهداشتی و آیین نامههای پزشکی در رابطه با ویروس کرونا به شدت کاهش پیدا کرده است و این مهم نه تنها در استان اصفهان بلکه در سایر نقاط کشور نیز مشاهده می شود.
وی درباره تاثیرگذاری قرنطینه و تعطیلی اصناف و دیگر مراکز تصریح کرد: در دورههای گذشته تنها تعطیلی اصناف و تحت نظر قرار گرفت و با توجه به اینکه تنها اصناف عامل انتشار ویروس نیستند مقابله خیلی کارآمدی رخ نداد و به صورت مقطعی شاهد کاهش تعداد بیماران بودیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تعداد مبتلایان و پذیرش بیمارستان را در سراسر استان در مقایسه با گذشته بیشتر شده است گفت: ادامه این روند شرایط بحرانی را برای استان اصفهان رقم خواهد زد و ظرفیت بیمارستانها را کامل میکند.
نجیمی اضافه کرد: در آن زمان افرادی که اکنون به توصیه ها و نظرات دانشگاهعلومپزشکی بی تفاوت بودند باید پاسخگو باشد
وی درباره وضعیت تزریق واکسن نیز اظهارداشت: در استان اصفهان تا کنون ۴۹۰ هزار نفر یک دُز واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردند و به ۱۳۴ هزار نفر هم ۲ دز تزریق شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درصد پوشش یک دز ۱۰ درصد و ۲ دز و ۲.۶ درصد و افراد بالای ۶۰ سال که دودوزه دریافت کرده اند ۶١ درصد است.
وی در پاسخ به پرسش درباره ویروس جهش یافته لامبدا در استان اصفهان گفت: انواع ویروس ها از جمله لامبدا و دلتا در استان اصفهان را داریم و این ویروسها در مقایسه با دورههای قبل از قدرت انتقال بالاتری برخوردارند.
نجیمی درباره افزایش شیوع ویروس کرونا ارتباط آن به رویدادهای سیاسی و مذهبی گفت: این فراز و نشیب ویروس ربطی به این وقایع ندارد و به کم شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی بر میگردد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: از زمان آغاز همه گیری بیماری کووید ۱۹ تاکنون تنها ۲ روز به صورت کامل قرنطینه به معنای واقعی انجام شده است و بقیه روزها شاهد قرنطینه ناقص بوده ایم و به همین دلیل افزایش شمار مبتلایان را رقم زده است.
وی اضافه کرد: هم اینک از ۲ نفر مشکوک به ابتلا به این بیماری یک نفر تست مثبت دارد و به همین دلیل میتوان برآورد کرد که وضعیت در آینده به شدت بدتر خواهد شد.
نجیمی خاطرنشان کرد: از آغاز زمان انتشار ویروس کرونا تاکنون ۱۱۹ هزار بستری داشتیم و ۸۱ هزار نفر نیز بهبود یافته اند اما این تعداد به علاوه افرادی که با واکسیناسیون شدهاند نمیتوان آمار قابل توجهی از لحاظ ایمنی جمعی دانست.