وزارت بهداشت امروز پنجشنبه 24 تیر 1400 اعلام کرده است که در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش جماران؛ وقتی مثل امروز توسط وزارت بهداشت اعلام می شود که ۲۰۱ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند؛ یعنی جان باختن هموطنانی به شمار ۲۵ تن بر اثر کووید ۱۹ در جایی مثل سیستان بلوچستانی، ۱۱ تن در کرج ،سه بیمار هم در اردبیل و ۱۰بیمار دیگر در قم.
مرگ ۲۰۱ نفر در شبانه روز گذشته یعنی فوت یک نفر در خوی و یک نفر در میاندوآب . یعنی ۹ تن دیگر از هموطنان هم در یزد جان سپردند و فوت سه بیمار دیگر در کاشان.
امروز وزارت بهداشت اعلام کرد که با این ۲۰۱ نفری که طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور جان باختند، مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۵۹۲ نفر و مجموع بیماران کرونایی در کشور به سه میلیون و ۴۶۴ هزار و ۵۵ نفر رسید.
شمار بستری های امروز مبتلایان کووید ۱۹ در استان ها
وزارت بهداشت همچنین امروز اعلام کرد که درزمان حاضر چهار هزار و ۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.در این میان به نظر می رسد که در برخی مناطق شمار بستری ها افزایش هم داشته است. مثلا جایی مثل خلخال که پرویز وکیلی ، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ،درمانی خلخال گفت: آمار بستریهای روزانه افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان این شهرستان به دوبرابر افزایش یافت.
وکیلی امروز اظهار کرد: از دهم تیرماه امسال با افزایش روند صعودی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در این شهرستان عملا خیز پنجم کرونا شروع شده و در هفته جاری علاوه بر افزایش آمار کروناییهای بستری ، مراجعان سرپایی کرونا به بیمارستان امام خمینی این شهر به بالاترین حد خود در ۲ ماه گذشته رسید.
روند افزایش آرام و تدریجی بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل هم به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه دارد و این تعداد در شبانه روز گذشته با ۴۴ مبتلای جدید به ۲۵۴ نفر افزایش یافته است. ۵۵ نفر از این بستری های کرونایی در بخش های ویژه بیمارستانی تحت مراقبت قرار دارند.
دکتر شهرام حبیبزاده امروز اظهارداشت: شمار بیماران بستری و سرپایی کووید.۱۹ در استان به شدت در حال افزایش است و با توجه به شدت چرخه شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل، حداقل ۹۰ درصد مردم، باید معتقد و عامل به رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای توقف این فرایند باشند.
۲۴ تیر ماه و آخرین خبرهای کرونایی
امروز خبر افزایش بستری ها از آذربایجان غربی هم به گوش رسید. چرا که دکتر جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اعلام کرد: بستریشدگان سندرم حاد تنفسی در ادامه روند کاهشی به ۶۷۰ نفر رسیده است که نشان دهنده تداوم روند افزایشی است. طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۷۴ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا و ۱۲۳ نفر از آنان در مراکز درمانی بستری شده اند.
همچنین با توجه به اظهارات سخنگوی دانشگاه شهید صدوقی یزد روند سرعت انتشار ویروس کرونا که عامل بیماری کووید ۱۹ است، در استان یزد هم رو به افزایش است.
ابراهیم سلمانی گفت:هماکنون ۸۳۳ نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد به ۱۳۱ نفر در بخش مراقبتهای ویژه آی .سی.یو( I.C.U) خدمات درمانی ارائه می شود.
قرنطینه خانگی ۱۵۰۰ بیمار کووید ۱۹ در استان مرکزی، وضعیت قرمز چهار شهرستان قزوین و ۹ شهرستان از ۱۰ شهرستان استان یزد از جمله دیگر خبرهایی کرونایی امروز استان ها به شمار می آید.
۱۰ هزار نفر در زاهدان غربالگری کرونا شدند
و اما آمار بالا و نگران کننده مبتلایان به کووید ۱۹ در سیستان و بلوچستان طی روزهای گذشته نقل محافل شده است . به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با افزوده شدن ۲۵ مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته شمار فوتی کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۹۳۳نفر رسید.
شمار بالای مبتلایان و فوتی های کووید ۱۹ نظر بسیاری از مسئولان و مردم را نه تنها به خود جلب کرده بلکه باعث سفر وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به این خطه نیز شده است .
دکتر محمد عباسی ، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان امروز می گفت: مهمترین و ارزشمندترین مصوبه سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سیستان و بلوچستان رایگان شدن فرانشیز درمان سرپایی و بستری مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای این استان بوده است.همچنین وزیر بهداشت در این سفر اعلام کرد که سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه دروازه کاهش سن واکسیناسیون در کشور است بازههای سنی جدید برای تزریق واکسن از این استان شروع خواهند شد.
۲۴ تیر ماه و آخرین خبرهای کرونایی
وی افزود: به دستور وزیر بهداشت واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال بر خلاف سایر نقاط کشور ابتدا از سیستان و بلوچستان آغاز شده که این خود نشان از توجه وزارت بهداشت به این استان دارد. در موضوع دارو و کیتهای تشخیصی با وجود اینکه در سیستان و بلوچستان به اندازه کافی موجود است اما وزیر بهداشت قول دادند که اگر با کمبودی مواجه شدیم به صورت ویژه برای این استان ارسال خواهد کرد.
از طرفی حسن معتمدی، معاون اجرایی گروه جهادی شهید محمد زاده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز امروز اعلام کرد که افزونبر ۱۰ هزار نفر در ایستگاههای مسافربری، فرودگاه، راه آهن و ترمینال زاهدان در چند روز اخیر از نظر کووید ۱۹ مورد غربالگری قرار گرفتند. همچنین روزانه در سه نقطه از ایستگاههای مسافربری فرودگاه راهآهن و ترمینال نیروهای جهادی مستقر هستند.
به گفته معاون اجرایی گروه جهادی شهید محمد زاده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از مسافران عملیات تب سنجی و سنجش اکسیژن خون صورت میگیرد و در صورت وجود علامت یا مشکوک بودن به بیماری از فرد تست رپید و یا تست تشخیصی pcr به صورت رایگان گرفته میشود.
توسعه یافتگی زیرساخت بهداشتی مازندران ناشی از تصاحب سهم دیگر استانها نیست
از طرفی هم چند روز پیش یکی از نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی زیر ساخت های بهداشت و درمان این استان را با مازندران مقایسه و از وزیر بهداشت گله کرده بودند که در این خصوص دکتر قاسم جانبابایی معاون درمان وزیر بهداشت این پاسخ را داد: توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی مازندران مربوط به دهه ها قبل است . توسعه یافتگی زیرساخت بهداشتی مازندران ناشی از تصاحب سهم دیگر استانها نبوده است.
بر اساس اظهارات دکتر جان بابایی ، سابقه دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل است که به دهه ۶۰ بر می گردد .بخش قابل توجه و تقریبا تمامی امکانات درمانی و بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی بابل و مازندران از همان سال های اولیه تامین و تجهیز شد و مربوط به دوران کرونا نبوده و نیست.
پویش کمک به بیماران کرونایی سیستان و بلوچستان در خراسان
برای امروز پنجشنبه و در راستای کمک هموطنان به سیستان و بلوچستان این خبر از مشهد را هم داشتیم که فعالان اقتصادی بخش خصوصی سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی پویش "نگاه با محبت به هموطنان سیستان و بلوچستان" را با محوریت اتاقهای بازرگانی، صنایع, معادن و کشاورزی این سه استان تشکیل دادند.
به گفته، محمدحسین روشنک، دبیر پویشهای مردمی ستاد مقابله با کرونا در خراسان رضوی در پی بحران اخیر کرونا در سیستان و بلوچستان و افزایش تعداد مبتلایان و تعداد فوتی های کرونایی، این پویش توسط مردم، فعالان و تشکلهای اقتصادی بویژه اتاق بازرگانی استانهای خراسان و دبیرخانه پیگیری و هماهنگی پویشهای مردمی مقابله با کرونا در مشهد فعال شد.
وی با قدردانی از رییس اتاق بازرگانی ایران بابت اختصاص ۱۰ میلیارد تومان به کمک به مردم سیستان و بلوچستان، با همکاری اتاقهای بازرگانی استانهای سه گانه خراسان افزود: تاکنون ۲ کامیون ماسک به سیستان و بلوچستان ارسال شده است و درصدد جمع آوری کمکهای بیشتر مردمی و فعالان اقتصادی برای تامین ماسک و بسته های معیشتی برای مردم آن استان هستیم.
وضعیت حاد کرونا در کرمان و انتقاد استاندار
درست است که سیستان و بلوچستان ، این روزها مورد توجه قرار گرفته است اما همین توجه به نظر می رسد که مورد انتقاد استاندار کرمان قرار گرفته است چرا که امروز علی زینی وند، استاندار کرمان با بیان اینکه استان از نظر شرایط کرونا حادترین وضعیت را پس از سیستان و بلوچستان در کشور دارد از وزارت بهداشت به علت اختصاص نیافتن واکسن کرونا برای افراد بالای ۵۰ سال در این استان انتقاد کرد.
زینی وند به اظهارداشت: باتوجه به وضعیت حاد کرونا در استان بویژه در مناطق جنوبی و شرقی که همجوار با استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان هستند انتظار می رود وزارت بهداشت واکسن کرونا را با اولویت برای افراد بالای ۵۰ سال استان اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه تخصیص واکسن برای افراد بالای ۵۰ سال در شرایط کنونی کرونا در استان مطالبهای بحق، درست و مردمی است گفت: از آنجا که سهمیهای در این زمینه به استان اختصاص نیافته است از وزارت بهداشت انتقاد داریم.
به گفته استاندار کرمان، این استان جزو نخستین استانها به شمار میرود که باتوجه با حاد شدن وضعیت کرونا طی مکاتبه استاندار با وزیر بهداشت ضمن تشریح وضعیت، درخواست اختصاص واکسن برای افراد بالای ۵۰ ساله را داشته است.
خبرهای واکسنی از استان ها
گفتیم اوضاع سیستان و بلوچستان در خصوص مبتلایان به کرونا چندان مطلوب نیست بر همین اساس عظیم جوانمرد، فرمانده مرکز بهداری جنوب شرق و رییس بیمارستان نبی اکرم زاهدان روز پنجشنبه اعلام کرد که ۲۷ مرکز واکسیناسیون برای مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان با مشارکت بسیج جامعه پزشکی، سپاه سلمان و دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی شده است.
همچنین بهاء الدین حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد نیز گفته است که روزانه بیش از هزار واکسن کرونا به افراد واجد شرایط و جامعه هدف تعیین شده در این شهرستان تزریق میشود.
۱۰۰ درصد ساکنان مراکز بهزیستی ایلام واکسن دریافت کردند ، آغاز تزریق واکسن کووبرکت در جزیره کیش ، یک هزار دز واکسن کووبرکت در اختیار علوم پزشکی اراک ، آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال در آبادان و همچنین تزریق واکسن به بیش از سه چهارم سالمندان در آذربایجان غربی از دیگر خبرهایی امروز استان ها در خصوص تزریق واکسن کرونا بوده است.
ضمن اینکه امروز به نقل از ابوذر صباغی ، سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین خبرداشتیم که این شهرستان با پوشش واکسیناسیون ۱۱ درصد از جمعیت مشمول در شاخص مذکو در رتبه نخست را بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور کسب کرد. یعنی تاکنون ۱۵ هزارو ۵۰۰ واکسن برای مراحل دوگانه تزریق به خمین تحویل شده که ۱۴هزار ۵۰۰ دز آن به جامعه هدف تزریق شده است.
برپایی نماز جمعه در استان های یزد و خراسان رضوی
فردا جمعه است و در برخی مناطق کشور بابت همه گیر کرونا ، نماز جمعه برگزار نمی شود اما بر اساس اعلام مسوول رسانه و اطلاعرسانی دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یزد نماز جمعه فردا ۲۵ تیرماه جاری در ۲۸ پایگاه عبادی، سیاسی ۱۰ شهرستان این استان اقامه میشود. از طرفی دیگر مدیر دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی نیز اعلام کرده است که نماز جمعه این هفته همانند هفتههای اخیر در تمامی ۵۳ پایگاه نماز جمعه این استان اقامه میشود.
اگر وزارت بهداشت امروز اعلام کرده است که در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند با ذکر جزییات بیشتر از اخبار استان ها فقط از یک استان اردبیل می توان ادعا کرد که هماکنون شهرستان اردبیل در وضعیت قرمز، شهرستانهای پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، خلخال و بیلهسوار در وضعیت زرد قرار دارند. وضعیت کرونایی شهرستان کاشان هم که قرمز است.
طبق گزارش وزارت بهداشت، تاکنون پنج میلیون و ۵۰۷ هزار و ۸۴۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۶۹۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به هفت میلیون و ۷۲۷ هزار و ۵۳۴ دُز رسیده است.
روزانه ۲۰۰ نفر در فردیس به کووید مبتلا می شوند
معاون سیاسی ،امنیتی و اجتماعی فرماندار فردیس اعلام کرد که روزانه حدود ۲۰۰ نفر در این شهرستان به بیماری کووید 19 مبتلا می شوند که انجام اقدامات پیشگیرانه برای مهار این بیماری ضروری است.
علیرضا صیاد روز پنجشنبه افزود: عادی انگاری برخی از شهروندان، شهرستان فردیس را دوباره وارد وضعیت قرمز کرونایی کرد.
وی بیان داشت: تیم های نظارتی اصناف فردیس به 2 برابر افزایش پیدا کردند و تمام تلاش بر تقویت حوزه نظارتی برای مهار کرونا است.
معاون سیاسی ،امنیتی و اجتماعی فرماندار فردیس گفت: هیچ ابزاری به اندازه همراهی و همکاری مردم شهرستان فردیس نمی تواند بر کاهش مبتلایان به ویروس کرونا تاثیرگذار باشد بنابراین از مردم تقاضا می شود ما را یاری کنند.
صیاد افزود: پیک پنجم با شیوع ویروس کرونا دلتا همراه شده و سرعت انتشار ویروس و ابتلای آن سریع است .
وی بیان داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۹۵۱ نفر در این شهرستان جان خود را از دست داده اند.
صیاد ، آمار واکسیناسیون انجام شده در دز اول را ۲۰ هزار و ۱۱۲ واحد و در دز دوم را قریب به هفت هزار و ۸۰۳ واحد اعلام کرد و افزود: خوشبختانه روند واکسیناسیون در شهرستان با سرعت رضایت بخشی در حال انجام است و هیچ گونه مشکلی در این مسیر وجود ندارد.
وی گفت : هرگونه کم توجهی ، عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ، عادی انگاری ، افزایش ترددها و عدم استفاده از ماسک وضعیت شهرستان را به بحران جدی خواهد رساند و در آن صورت همه متضرر خواهند شد.
شهرستان فردیس ۶۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کلانشهرکرج مرکز استان البرز قرار دارد.
۱۰ بیمار کرونایی در قم جان باختند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره بهآخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز منتهی بهبیست و چهارم تیرماه جاری، ۱۰ بیمار که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت شده بود جان خود را از دست دادند.
محمد رضا قدیر در گفت و گویی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۸ تَن با علائم مشکوک و یا علائم قطعی ابتلا بهکرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره بهبستری شدن ۷۶ تَن از این افراد گفت: ۶۵ تَن که طی روزهای گذشته بستری شده بودند نیز بهتشخیص پزشکان معالج از بیمارستان مرخص شدند.
رئیس علوم پزشکی قم کل بیمارانی که هم اکنون در مراکز درمانی قم بستری هستند را ۴۰۲ تَن ذکر کرد و افزود: ۷۶ تَن از بیماران بهدلیل وخامت اوضاع جسمانی در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: از مجموع هزار و ۸۲۳ آزمایش کرونای انجام شده نتیجه ۴۳۷ مورد مثبت شد.
وی بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم ۷۴ هزار و ۷۹۵ دُز واکسن تزریق شدهاست.
قم از روز بیست و سوم تیرماه جاری از منطقه نارنجی وارد مناطق قرمز و پرخطر کرونایی کشور شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی کووید۱۹ میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
مرگ ۱۱ نفر و بستری شدن ۱۱۷ بیمار کووید۱۹ در البرز
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۱۱ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باختند و ۱۱۷ بیمار بدحال دیگر بستری شدند.
دکتر محمد فتحی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: اکنون ۸۳۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
وی بیان داشت : با مرگ ۱۱ بیمار کووید ۱۹ شمار کل فوت شدگان براثر این بیماری در البرز به چهارهزارو۴۰۰ نفر رسید.
فتحی گفت : ۵۰ هزارو۲۱ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که ۴۴هزارو ۷۷۹ نفر آنان بهبود یافته اند.
رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک مهمترین توصیه برای مهار کرونا است .
از مجموع هفت شهرستان تابعه البرز ، سه شهرستان قرمز ، شهرستان نارنجی و سه شهرستانی زرد کرونایی هستند.
۳ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان جان باختند
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سه مرد ۶۷، ۸۹ و ۹۰ ساله مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل جان باختند.
مریم امیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ۲۳۵ بیمار کووید ۱۹ در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۲۰۴ بیمار در کاشان و ۳۱ بیمار در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۳۶ نفر اعلام کرد و افزود: ۳۰ از بیماران در کاشان و ۶ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
ثبت ۱۵۶ مورد جدید کرونا در منطقه کاشان
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۵۶ مورد جدید به ۲۶ هزار و ۱۴۱ نفر رسید.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰ بیمار جدید حاد تنفسی در مراکز درمانی منطقه کاشان بستری شدهاند که ۳۴ نفر از سن ۲۶ تا ۷۸ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۶ نفر با سن ۳۲ تا ۸۵ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان هستند.
امیدی گفت: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۹۶ هزار و ۷۰۴ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.
وی ادامه داد: در این مدت، ۱۲ هزار و ۲۷۴ بیمار حاد تنفسی از بیمارستانهای کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به مراجعه ۴۶۳ نفر به کلینیکهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: یکهزار و ۲۳۱ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) این دانشگاه است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
وضعیت کرونایی شهرستان کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب قرمز و زرد است و تاکنون ۱۷ مورد قطعی و ۳۰۰ مورد مشکوک کرونای هندی در این منطقه شناسایی شده است.
ویروس کرونا اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.
ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی توصیه شده است.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
شمار مراجعان روزانه کرونایی در گیلان به ۴۰۰ نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مبتلایان بستری و سرپایی بیماری کووید ١٩ در گیلان سیر صعودی دارد، گفت: شمار بیماران کوویدی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی به ۴۰۰ نفر رسید.
دکتر آبتین حیدرزاده عصر روز پنجشنبه اظهار داشت: هم اکنون نزدیک به ۴۹۰ نفر به دلیل این بیماری در بیمارستان های گیلان بستری هستند که نزدیک به ١٠٠ بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان گیلان بستری هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارها روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار مبتلا به بیماری کووید ١٩ در استان گیلان مثبت شناسایی می شوند، اظهار داشت: با توجه به سیر صعودی بیماری رعایت توصیه های بهداشتی بیش از پیش باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ، شرکت در دورهمی ها و جشن ها از مهمترین دلایل سیرصعودی مبتلایان به کرونا در این استان است.
وی عدم رعایت پروتکل ها و محدودیت کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی توسط اصناف را از دیگر دلایل افزایش بیماری عنوان کرد و افزود: متاسفانه این پروتکل ها عمدتاً رعایت نمی شود لذا موجب دامن زدن بیماری می شود.
آمار مبتلایان به کرونا تقریبا از دهم ماه جاری در گیلان روند افزایشی دارد در این روز ۲۴۵ بیمار در بیمارستان های استان بستری بودند.
شهرستان های رشت، خمام، رودسر، رودبار، بندانزلی و آستارا به لحاظ رنگ بندی کرونایی قرمز ، سیاهکل، لاهیجان، آستانه اشرفیه، فومن، ماسال، صومعه سرا و تالش نارنجی و لنگرود، املش، شفت و رضوانشهر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
با این حال ادامه بی اعتنایی مردم در رعایت توصیه های بهداشتی شامل مسافرت ها، برگزاری مراسم های عروسی و عزا، دورهمی ها و شب نشینی ها می تواند مهمترین خطر در افزایش بیشتر مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در گیلان طی روزهای آینده باشد لذا برای جلوگیری از هر گونه عواقب جبران ناپذیر توجه به هشدار ها باید مورد اهتمام جدی همگان قرار گیرد.
برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا همه باید پروتکل های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا شامل رعایت فاصله فیزیکی، دوری از تجمعات و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.
افزایش قرمزشدن وضعیت کرونایی شهرهای استان سمنان دور از انتظار نیست
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: روند افزایشی قرمزشدن وضعیت کرونایی شهرهای استان با وجود روند صعودی شیوع و شناسایی کووید١٩ دور از انتظار نیست.
نوید دانایی روز پنجشنبه به رسانه ها گفت: روند افزایشی قرمزشدن وضعیت کرونایی در استان سمنان ادامه داشت و شهرستان سمنان پس از گرمسار تغییر وضعیت داد و از نارنجی به قرمز تغییر کرد.
وی تاکید کرد: پیش بینی برای روزهای آینده هم وجود دارد که شهرهای دیگر استان سمنان نیز قرمز شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه استانها و شهرهای همجوار استان سمنان طی هفته های گذشته به شکل عمده وضعیت شان قرمز شد و روند کرونای آنها افزایشی بود،ادامه داد: پیش بینی شده بود با وجود تردد بین شهرهای استان سمنان و شهرهای قرمز استان های دیگر، وضعیت شهرهای استان سمنان تغییر کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: ۱۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
وی با ذکر نمونه ای از روند افزایشی کرونا در استان سمنان در این هفته گفت: از دوشنبه تا چهارشنبه ۵۵ بیمار کرونا مثبت در مراکز ویژه در ۶ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان بستری شدند و از سهشنبه تا چهارشنبه ٨۶ تشخیص مثبت سرپایی ثبت شد.
دانایی اضافه کرد: روند مثبت و بستری شدن مبتلایان به کرونا در استان سمنان به شدت فزاینده است و اگر توجه نشود امکان افزایش ابتلا و جانباختگان وجود دارد.
وی با اشاره به کمرنگ شدن رعایت شیوهنامههای بهداشتی در استان سمنان گفت: این روزها کمتوجهی زیادی نسبت به شیوه نامه ها وجود دارد، دورهمی های زیادی اتفاق میافتد و بیتوجهی غیرقابل قبولی نسبت به زدن ماسک وجود دارد.
وی بیان کرد: برای اینکه بیش از این درگیر روند افزایشی کرونا نشویم، شهروندان باید مسائل بهداشتی را جدی تر بگیرند تا بیش از این شاهد قرمزشدن شهرهای استان نباشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: با ورود واکسن ایرانی و محموله جدید به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ، روند واکسیناسیون در شهرهای استان شدت گرفت.
وی ادامه داد: واکسیناسیون این روزها در استان سرعت گرفته و اگر در گروه ۶۵ تا ٧٠ سالهها شهروندی برای واکسیناسیون مراجعه نکرده، در سایت salamat.gov.ir ثبت نام کند تا پیامک دریافت کند و طبق دستور العمل پیامک برای دریافت واکسن مراجعه داشته باشد.
وی گفت: راهی جز واکسیناسیون گسترده برای کنترل کرونا نداریم و در کنار آن، شیوهنامههای بهداشتی که بارها بارها توضیح داده شده نیز باید همچنان از سوی تمام گروه های سنی و اقشار مردمی رعایت شود.
اکنون سمنان و گرمسار در وضعیت قرمز کرونایی، شاهرود،دامغان و مهدیشهر در وضعیت نارنجی و سرخه، میامی و آرادان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
۲۳ مبتلای کرونا در مهران بستری شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۵۱ مبتلای جدید کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که از این تعداد مهران با ۲۳ نفر بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
دکتر محمد کریمیان روز پنجشنبه اظهار داشت: همچنین از بستری های جدید ۱۲ نفر مربوط به ایلام، هفت نفر دره شهر، پنج نفر آبدانان، سه نفر دهلران و یک نفر بدره است.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ ابتلای جدید شناسایی شده است و مجموع مبتلایان استان به ۴۱ هزار و ۴۷۶ نفر افزایش یافت.
دکتر کریمیان یادآور شد: هیچ مورد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته ثبت نشده و مجموع فوتی های استان تا این لحظه ۸۱۰ نفر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شهرستان های ایلام، مهران، دره شهر و چوار در وضعیت قرمز و دهلران، آبدانان و بدره در وضعیت نارنجی قرار دارند.
دکتر کریمیان با بیان اینکه مجموع بهبودیافتگان کرونا استان ۳۹ هزار و ۸۲۷ نفر است، گفت: شهرستان های ملکشاهی، سیروان، ایوان، چرداول و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.
شیوع کرونا دلتا در گلستان کاهشی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که روند ابتلا و بستری مردم گلستان به ویروس کرونا دلتا نسبت به روز گذشته با کاهش ۱۷ نفری به ۷۷۷بستری کاهش یافت.
عبدالرضا فاضل اظهار داشت: براساس آخرین آمار ۱۰۴ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال ۳۲ نفر آنان وخیم لست.
وی گفت : در حال حاضر گمیشان نارنجی و سایر ۱۳ شهرستان گلستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان خودداری از حضور در مناطق پرازدحام و شلوغ ، استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی را به شهروندان توصیه کرد و از مردم خواست از رعایت پروتکلهای بهداشتی خسته نشوند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم گفت: این دانشگاه در حوزه زیرساخت های بهداشتی و درمانی مانند تختهای بیمارستانی، اکسیژن و دارو مشکلی ندارد اما ممکن است در صورت افزایش بیشتر تعداد بیماران نیازمند بستری، اندکی با مشکل مواجه شویم.
علی متکی اضافه کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، پرهیز از تردد و بیرون رفتنهای بیمورد و پرهیز از دورهمیهای خانوادگی میتواند خطر ابتلا به کرونا را کاهش دهد.
وی یادآور شد: براساس آخرین ارزیابی صورت گرفته میزان استفاده مردم استان از ماسک به شدت کاهش یافته به طوری که اکنون به ۳۹ درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: البته میزان استفاده از ماسک در صنایع و مشاغل گلستان ۸۵ درصد است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: در پیک چهارم شاهد ابتلای بیشتر مردم غرب استان به کرونا بودیم اما در پیک پنجم ابتلا در شرق استان بیشتر است.
متکی اضافه کرد: اکیپهای مرکز بهداشت بر رعایت محدودیتها از سوی اصناف نظارت دارند اما نظارت بر تمامی صنوف، زمانبر بوده و نیاز است که همشهریان نسبت به رعایت این مسائل اهتمام کافی داشته باشند تا هر چه زودتر از این پیک نیز عبور کنیم.
بستریهای کرونا در اردبیل به ۲۵۴ نفر افزایش یافت
روند افزایش آرام و تدریجی بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل ادامه دارد و این تعداد در شبانه روز گذشته با ۴۴ مبتلای جدید به ۲۵۴ نفر افزایش یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل روز پنجشنبه گفت: ۵۵ نفر از این بستری های کرونایی در بخش های ویژه بیمارستانی تحت مراقبت قرار دارند.
دکتر شهرام حبیبزاده افزود: در شبانهروز گذشته با فوت ۳ نفر دیگر از مبتلایان، مجموع جانباختگان کرونا در ۱۷ ماه گذشته در این استان به یکهزار و ۸۴۳ نفر افزایش یافت.
وی ادامه داد: شمار بیماران بستری و سرپایی کووید.۱۹ در استان به شدت در حال افزایش است و با توجه به شدت چرخه شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل، حداقل ۹۰ درصد مردم، باید معتقد و عامل به رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای توقف این فرایند باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با هشدار به شیوع گسترده موج پنجم کرونا در استان طی روزهای آینده اعلام کرد: هماکنون شهرستان اردبیل در وضعیت قرمز، شهرستانهای پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، خلخال و بیلهسوار در وضعیت زرد قرار دارند.
به گفته وی ، هم اکنون وضعیت شهر اردبیل در مقایسه با سایر شهرهای استان به مراتب حادتر است و انتظار میرود که علاوه بر اردبیل، سایر شهرها نیز در چند روز آینده وارد وضعیت قرمز شوند.
دکتر حبیبزاده تاکید کرد: با توجه به مشاهده سویه دلتای این ویروس موسوم به کرونای هندی در استان و سرعت بسیار زیاد آن در سرایت پذیری و درگیری سنین پایین، باید در رعایت دستورالعملهای بهداشتی به خصوص رعایت فاصله ۱.۵ متری، زدن ماسک و کاهش دورهمی دقت شود تا بتوانیم این خیز را مهار کرده و وارد وضعیت بحرانی تر نشویم.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و سامانه های تهویه در رستورانها، تالارها و مراسم عروسی اظهار کرد: برای جلوگیری از ابتلای جمعی، رعایت ظرفیت سالنهای آبدرمانی در سرعین، مشکینشهر و اردبیل و نیز ظرفیت تالارهای عروسی در ایام پیش رو بسیار ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین افزایش میزان سفرهای درون و برون استانی را زنگ خطری برای شیوع گسترده موج پنجم کرونا عنوان کرد و خواستار تعطیلی سفرهای غیرضروری و همه دورهمیها مانند شبنشینی، عروسی و مراسم دید و بازدید جمعی شد.
دکتر حبیبزاده، برگزاری هرگونه تجمع را موجب افزایش شمار مبتلایان کرونا عنوان و اضافه کرد: مهمترین خطر در روزهای آینده، برگزاری مراسم عروسی و سفر تابستانی شهروندان است و باید این مساله به شکل درست و مطابق با توصیههای بهداشتی مدیریت شود.
وی با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به تداوم فرایند واکسیناسیون کرونا در این استان گفت: از ۲۲ بهمن سال گذشته تاکنون ۱۰۱ هزار و ۶۵۹ دوز واکسن کرونا برای گروههای هدف در استان اردبیل تزریق شده است.
وی افزود: تاکنون ۷۰ هزار و ۶۲۱ دوز واکسن نوبت اول و ۳۱ هزار و ۳۸ دوز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.
بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه سال گذشته با ۲۲ فوتی، بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۲۱ نفر در روز ۲۷ فروردین ماه امسال و نیز بالاترین رکورد بستری همزمان بیماران کرونا با ۶۳۳ نفر در روز پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.
سه نفر دیگر در لرستان قربانی کرونا شدند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سه بیمار مبتلا به کرونا شبانهروز گذشته در استان جان باختند و شمار قربانیان این ویروس به یکهزار و ۹۵۱ نفر رسید.
دکتر "مریم کوشکی" روز پنجشنبه به رسانه ها اعلام کرد: همچنین ۳۳۸بیمار جدید کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته در استان شناسایی شد و شمار مبتلایان نیز به ۱۲۵ هزار و ۴۹۴نفر رسیده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۹۴ هزار و ۷۴۱ نمونه تست تشخیص کرونا به آزمایشگاه های استان ارسال شده که از این مجموع، ۳۹۰هزار و ۲۱۱ مورد پاسخ داده شده و ۲۶۴ هزار و ۷۱۴ نمونه آن منفی بوده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۴۹۸ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان بستری هستند.
براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا هم اکنون شهرستان های خرمآباد، بروجرد، پلدختر، سلسه و دلفان در وضعیت قرمز، رومشکان در وضعیت زرد و بقیه شهرستانهای۱۱ گانه استان در شرایط نارنجی قرار دارند.