بر اساس گزارش امروز وزارت بهداشت در 22 اردیبهشت 1400، اکنون ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

به گزارش جماران؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۳۶۶ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۵ هزار و ۹۳۴ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۴۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۵۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۰۷ هزار و ۷۶۱ نفر رسید.

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۱۶۲ هزار و ۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۵۰۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۷ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۳۳۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، اکنون ۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۹ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۲۷۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۱۹ هزار و ۷۹۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۹۴۳ هزار و ۷۲ دوز رسید.

جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری دارد و از ویروس جهش یافته در انگیس نیز خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تاکنون بیش از ۲۳ میلیون و ۳۴۰ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۲۵۴ هزار نفر جان باخته اند. گزارش های منتشر شده از هند حاکی از این است که تعداد مرگ روزانه کرونا در این کشور به حدود ۳۶۰۰ نفر در روز رسیده است و بیمارستانهای این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه هستند و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی کنند.  

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکسن های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است. مسئولان وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن سفارش داده بودند اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته است آمار مرگ های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۰ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

 

۲۲ اردیبهشت و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها

آمار مبتلایان به کرونا در استان‌ها و فوت شدگان ناشی از آن به مدد رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اجرای محدودیت‌ها و واکسیناسیون، در قیاس با ماه قبل سیر نزولی دارد، اما هنوز و به ویژه در آستانه عید سعید فطر، توجه به خودمراقبتی و پرهیز از عادی‌انگاری اهمیت دارد.

"از دیروز تا امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰)  بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۴۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند،  و   ۳۶۶ نفر بر اثر این بیماری جان باختند"، این تازه ترین آمار وزارت بهداشت از وضعیت مبتلایان به کرونا و فوت شده ها در کشور است.

در حالی که مسوولیت اجتماعی ایجاب می کند مانع از ابتلای خود و دیگران به کووید ۱۹ شویم، بسیاری از کارشناسان در آستانه عید سعید فطر و تعطیلات این مناسبت، نگران تکرار تجربه تلخ موج چهارم شیوع این بیماری در تعطیلات نوروز هستند.  

این کارشناسان معتقدند جریان واکسیناسیون علیه کرونا در کشور هم نباید رهایی از کرونا را  تداعی کند و به ویژه با توجه به خطر سویه های جهش یافته، شرایط موجود هنوز شکننده است.

در همین ارتباط، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که به ساری سفر کرده است، امروز گفت : سویه‌های جدید ویروس کرونا مانند کرونای هندی و آفریقایی بسیار نگران کننده‌تر از سویه‌های گذشته است چون این تردید جهانی وجود دارد که حتی واکسن‌های تولیدی کنونی روی آنها اثر بخشی ندارد.

دکتر محمدمهدی گویا با بیان این که نگرانی ها نسبت به خطر شیوع سویه جدید این ویروس اصلا کم نشده است، این نگرانی را جهانی توصیف کرد و گفت : طبق بررسی های صورت گرفته قدرت سرایت و شدت بیماری این ویروس جهش یافته بیشتر از سویه های گذشته است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت بر لزوم  رعایت نکات بهداشتی از جمله زدن ماسک ، فاصله اجتماعی و عدم حضور در اجتماع تاکید کرد و گفت: افرادی که  واکسن کرونا تزریق کردند نیز به هیج عنوان در مقابل سویه های جدید در امان نیستند و باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

 

تازه‌ترین وضعیت کرونا در استان‌ها 

در استان مرکزی، رییس بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) اراک با توجه به کاهش مراجعان، گفت: پذیرش مبتلایان جدید کرونایی در این مرکز صورت نمی گیرد و تنها بیماران قبلی کرونایی تا زمان ترخیص مراقبت های لازم و خدمات درمانی را دریافت می کنند.

دکتر "بهنام محمودیه" افزود: این تصمیم به دلیل اینکه مرکز درمانی و آموزشی حضرت ولی عصر(عج) اراک به عنوان سانتر تروما(تصادف) و ارتوپد استان فعالیت دارد، اتخاذ شده و از این پس بیماران جدید کرونایی در این بیمارستان بستری نمی شوند.

وی تاکید کرد : با توجه به این مهم،  اورژانس های این مرکز از بیماران کرونایی خالی شده و روند گذشته خود را آغاز کرده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز هم امروز اعلام کرد که اکنون ۹۱۴ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری هستند که ۱۲۵ نفر آنان طی ۲۴ ساعت گذشته پذیرش شده اند.

دکتر محمد فتحی افزود: ۱۵ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته با وجود تلاش های مدافعان سلامت در این استان جان خود را از دست دادند که مجموع جانباختگان این بیماری به سه هزارو ۷۷۶ نفر رسیده است.

در استان یزد که ۹ شهرستان با وضعیت کرونایی نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد دارد ،  سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: هم‌اکنون ۳۷۷ نفر به دلیل بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های استان بستری هستند که از این تعداد ۸۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

ابراهیم سلمانی افزود: از ۵۸۰ نمونه تهیه شده از مراجعان در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۶۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا در استان شناسایی شدند.

وی با بیان این که  از این تعداد ۳۲ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شدند و ۱۳۱ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند،  اظهار کرد در شبانه روز گذشته پنج نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان یزد جان خود را از دست دادند.

سلمانی تصریح کرد: برای پیشگیری از کرونا مردم باید نکات بهداشتی را در کنار پرهیز از دورهمی‌های خانوادگی و فاصله گذاری های اجتماعی رعایت کنند و از هرگونه دید و بازدید از اقوام و دوستان و نزدیکان و خصوصا سفر در تعطیلات عید فطر به خارج استان و حتی داخل استان یزد به دلیل ممنوعیت ترددها جدا پرهیز کنند.

اما در سیستان و بلوچستان اعلام شد که با افزوده شدن ۲۰۱ مورد جدید کرونا، تعداد مبتلایان کرونا از مرز ۳۴ هزار نفر گذشت.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اظهارداشت: هم‌اینک ۱۶۲ بیمار حاد تنفسی و ۸۲ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

وی شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان را یکهزار و ۲۸۵نفر ذکر کرد.

در همین حال در ایلام، آمار فوتی های ناشی از کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته روند افزایشی داشته است و به گفته  رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با فوت  ۲ بیمار دیگر، مجموع فوتی ها به ۷۶۷ نفر رسید.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۳۳ بستری جدید در مراکز درمانی بستری شدند که با این احتساب مجموع بستری های استان به ۱۶۴ نفر افزایش است.

شهرستان های دره شهر، آبدانان، ایلام، دهلران، مهران، چوار، ایوان و چرداول در وضعیت نارنجی و ملکشاهی، سیروان، بدره و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.

در لرستان، کرونا در شبانه روز گذشته  ۱۰ نفر قربانی یگر گرفت و مجموع قربانیان در این استان را به هزار و ۷۷۴ نفر رساند. 

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: شمار مبتلایان کرونا در این استان با شناسایی ۴۸۵ بیمار جدید طی شبانه روز گذشته به ۱۱۱ هزار و ۲۹۹ نفر رسید.

براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا، ۶ شهرستان لرستان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان های ۱۱ گانه استان در وضعیت قرمز شیوع ویروس قرار دارند.

در اردبیل هم اعلام شد که این استان در جایگاه نخست کشوری شیب نزولی شیوع کرونا قرار دارد. 

دکتر بابک نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل.میزان شیب نزولی شیوع کرونا در استان اردبیل را بیش از ۵۰ درصد تغییر منفی نسبت به ۲ هفته قبل اعلام کرد و گفت: سیر نزولی بیماری کووید.۱۹ در این استان همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به کاهش موارد فوتی، ابتلای جدید و شمار بیماران بستری همزمان در مراکز درمانی استان اردبیل بیان کرد: آمار مبتلایان جدید کرونا در استان اردبیل حدود سه هفته پیش با رکوردی کم سابقه به ۱۲۱ نفر افزایش یافته بود ولی با مهار فرایند شیوع، در روز گذشته به ۴۳ نفر کاهش یافت.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: مجموع شمار بستری همزمان مبتلایان کرونا در استان اردبیل نیز با ۲۴۳ مورد کاهش نسبت به ۱۷ روز پیش، از ۶۳۳ نفر به ۳۹۰ نفر افت کرده است.

 

محدودیت‌های کرونایی

اعمال مجموعه ای از محدودیت‌ها به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با گسترش کرونا در تعطیلات پیش رو و اقدام جهت حفظ سلامت عموم به اجرا درآمده است. 

ممنوعیت سفرهای بین شهری فارغ از یرنگ‌بندی‌های کرونایی یکی از این محدودیت ها به مناسبت تعطیلات   عید فطر ست که در همین ارتباط، رییس پلیس راه آذربایجان‌غربی امروز گفت  محدودیت‌های تردد از روز سه شنبه در محورهای مواصلاتی استان اعمال شده است و در این مدت تردد تنها برای خودروهای دارای مجوز پزشکی، اداری و قضایی امکان پذیر خواهد بود.

سرهنگ کمال حسین زاده با اشاره به اینکه بی توجهی به محدودیت‌ها جریمه خواهد شد، بیان کرد: میزان جریمه‌ها نیز براساس رنگ‌بندی استان ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان تعیین شده است.

وی  با بیان اینکه محدودیت ورود خودروهای غیربومی به این استان همچنان در محورهای استان اعمال می‌شود،  افزود: در حال حاضر مشکلی خاصی هم در محورهای آذربایجان غربی وجود ندارد و ترافیک در محورهای استان جریان دارد.

در استان اصفهان هم رییس اداره میراث فرهنگی کاشان از تعطیلی اماکن تاریخی و گردشگری این شهرستان  در تعطیلات عید فطر و تا اطلاع ثانوی خبر داد.

مهران سرمدیان  با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی در کاشان افزود: تعطیلی بناهای تاریخی و اماکن گردشگری با توجه به شیوع ویروس کرونا و با هدف پیشگیری از گسترش این ویروس صورت گرفته شد.

همچنین معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی کاشان اعلام کرده که تمامی مبادی ورودی کاشان از روز گذشته (سه‌شنبه) به روی خودروهای غیربومی کاملا بسته شد.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر در سراسر کشور در همه رنگ بندی‌ها خبر داده و گفته است: از روز سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت تا ظهر شنبه ۲۵ اردیبهشت مصادف با تعطیلات عید سعید فطر تردد بین استان‌ها ممنوع خواهد بود.

بر پایه مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل گروه‌های ۲ و ۳ و ۴ در وضعیت قرمز تا اطلاع بعدی تعطیل می‌شوند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک با جدیت بیشتری مورد پایش قرار خواهد گرفت.

همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستان‌های نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به این شهرستان‌ها ممنوع است.

در آستانه اشرفیه هم ورود به مراکز تفریحی و گردشگری ممنوع شد

فرماندار آستانه اشرفیه در استان گیلان گفت: طبق آخرین مصوبات ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا ، ورود کلیه مسافران و گردشگران به مراکز تفریحی و گردشگری این شهرستان در طول تعطیلات عید سعید فطر ممنوع است.

حمید رضایی با اشاره به وضعیت نارنجی این شهرستان و چگونگی برگزاری نماز عید فطر در منطقه نیز اظهار داشت: بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ، نماز عید فطر در این شهرستان در فضای باز و با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی برگزار خواهد شد.

وی مشارکت عمومی  را در مقابله با شیوع ویروس کرونا ضروری خواند و خاطر نشان کرد: انتظار می رود مردم با رعایت دستوالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با ویروس کرونا مانند استفاده از ماسک و مواد ضد عفونی کننده ، رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی  ، پرهیز از حضور در اجتماعات ، میهمانی ها  و دورهمی از شیوع این ویروس خطرناک جلوگیری کنند.

 

واکسیناسیون علیه کرونا

واکسیناسیون علیه کرونا در کشور اواخر بهمن ماه سال گذشته ابتدا با تزریق واکسن به کادر درمان در بخش مراقبت های ویژه  آغاز شد و پس از بیماران خاص (پیوند کلیه، دیالیزی، سرطانی، ام اس، تالاسمی و هموفیلی)، جانبازان بالای ۷۰ و ۵۰ درصد و شیمیایی، کارکنان مطب پزشکان و مراکز بهداشتی درمانی، تازه‌ترین گروه هدف آن سالمندان هستند. 

دکتر گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی امروز در ساری با اشاره به به تزریق واکسن در کشور توضیح داد: تک تک واکسن‌های کرونا که در کشور تزریق می‌شوند اگر عوارضی داشته باشند هم در سامانه سیب معاونت بهداشت وزارت بهداشت و هم در سامانه تی تک سازمان غذا و دارو با پر کردن فرم‌های ثبت عوارض، ثبت و بررسی می‌شود و خوشبختانه تاکنون هیچ یک از انواع واکسن‌های تزریق شده در کشور عوارض جدی و نگران کننده‌ای نداشته اند.

وی  با اشاره به این که خودم  به عنوان داوطلب تزریق کارآزمایی بالینی واکسن مشترک کوبایی با انستیتو پاستور ایران را انجام دادم ،اظهار داشت: تا کنون  مرحله نخست تزریق این واکسن در سه استان اصفهان ، زنجان و یزد به اتمام رسیده است و در پنج استان دیگر در حال انجام است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارتب بهداشت اظهار داشت: طبق برنامه تا پایان خرداد نتایج و بررسی های تزریق واکسن کرونا پاستور بر روی ۲۴هزار داوطلب در هشت استان کشور به دست خواهد آمد و در صورت رسیدن به نتایج نهایی و تایید سازمان بهداشت جهانی ، تولید انبوه آن شروع می شود.

همچنین رییس انستیتو پاستور ایران گفت که واکسن تولید شده در این موسسه نخستین واکسن با دوز یادآوری در جهان محسوب می‌شود.

دکترعلیرضا بیگلری در ساری افزود : در حالی که شرکت های سازنده واکسن کرونا در جهان تازه به فکر ساخت دز یادآور این واکسن افتادند ، در ایران این اقدام از هشت ماه پیش شروع شد و خوشبختانه می توان گفت واکسن پاستور اولین واکسنی است که دز یادآور آن طراحی و آماده عرضه شده است.

وی با اعلام این که اثربخشی واکسن مشترک ایرانی - کوبایی پاستور بر روی تحریک سیستم ایمنی بدن در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است ، اظهار داشت:  این واکسن در کارآزمایی مرحله اول و دوم نشان داده که در عین موثر بودن ، عوارض بسیار کمی دارد چرا که از کل پروتئین های ویروس استفاده نمی کند و در عین کارآیی ، بسیار کم عارضه است.

دکتر بیگلری از انجام پیش بینی های لازم برای تولید انبوه این واکسن با همکاری کوبا خبر داد و افزود : مطالعات و بررسی های میدانی و پیگیری های مداوم بر روی کارآزمایی مرحله سوم واکسن در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، بابل، اصفهان، هرمزگان، کرمان، همدان، یزد و زنجان در حال انجام است و جمع بندی آن اواخر خرداد صورت می گیرد.

 

آمار جان‌باختگان ویروس کرونا در استان مرکزی تک رقمی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: بر اساس گزارش مراکز درمانی این استان، آمار جان‌باختگان ناشی از کووید ۱۹ در شبانه روز اخیر تک رقمی شد و به ۹ نفر رسید.

دکتر سید «محمد جمالیان» روز چهارشنبه افزود: طبق مستندات و  یافته‌های آزمایشگاهی ۳۲۶ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا  ۲۴ ساعت گذشته در این استان شناسایی و ثبت شد.

وی بیان کرد: ۳۴ نفر از این بیماران به دلیل وخامت حال در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند ومراقبت و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت:  ۲۹۲ نفر از این بیماران کووید ۱۹ نیز به‌صورت سرپایی درمان گرفته‌اند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه بمانند.

دکتر جمالیان تاکید کرد: با احتساب ۳۲۶ موارد جدید بیماران کووید ۱۹ ، شمار مبتلایان به ویروس کرونا از زمان شیوع تا کنون به ۵۸ هزار و ۷۲ نفر رسیده است.

وی بیان کرد: شمار جان باختگان ناشی از ویروس کرونا نیز تاکنون در استان مرکزی یک هزار و ۹۹۲ نفر بوده است.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

 

تعداد مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان از مرز ۳۴ هزار نفر گذشت

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۲۰۱ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۳۴ هزار و ۲۲ نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هم‌اینک ۱۶۲ بیمار حاد تنفسی و ۸۲ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

وی شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان را یکهزار و ۲۸۵نفر ذکر کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از مردم تقاضا کرد؛ در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

وی بیان کرد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

هاشمی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه حدود ۸۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: از مردم درخواست می شود از سفر به شهرهای مجاور بطور جدی خودداری کرده و در روزهای عید فطر با حضور نیافتن در تجمعات و دورهمی ها حافظ سلامت خود و دیگران باشند.

وی با تاکید بر لزوم قرنطینه شدن مبتلایان یادآور شد: تمام افرادی که دارای علایم کرونا هستند باید خود را در منزل قرنطینه کرده و از حضور در جامعه و در بین مردم خودداری کنند.

هاشمی اضافه کرد: ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی در تمام رده های سنی مشاهده شده از این رو مردم باید بیشتر مراقب جوانان و کودکان خود بوده و همه از ماسک استفاده کنند.

 

۱۰ نفر دیگر در استان همدان قربانی کرونا شدند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت ۱۰ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۶۵ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز چهارشنبه افزود: ۳۵۴ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این استان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که در مجموع بیماران سرپایی مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۴۰ هزار و ۴۷۲ نفر و بیماران بستری مثبت به ۱۶ هزار و ۴۰۲ نفر رسید.

وی گفت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۷۳۰ مورد بود که ۱۳۱ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

 

شمار آزمایش مثبت کرونا در منطقه کاشان به حدود ۲۳ هزار نفر رسید

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۰۸ مورد جدید به ۲۲ هزار و ۹۷۳ نفر رسید.

مریم امیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل ۲۵۰ نفر است که ۲۲۳ بیمار در کاشان و ۲۷ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۴۰ نفر اعلام و اضافه کرد: ۳۴ نفر از بیماران در کاشان و ۶ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

ثبت ۱۱۰ مورد جدید کرونا در منطقه کاشان

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: ۲ مرد ۶۸ و ۸۸ ساله در ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی این شهرستان جان باختند.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۳۴ نفر با سن از ۳۱ سال تا ۸۵ سال در کاشان و ۳ نفر از آران و بیدگل با سن ۵۱ تا ۸۳ سال تحت مراقبت و درمان هستند.

امیدی گفت: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۶۸ هزار و ۲۵۲ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.

وی ادامه داد: در این مدت، ۱۰ هزار و ۹۵۳ بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.

به گفته وی، ۲۷۸ بیمار به درمانگاه دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کردند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: ۶۳۰ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) این دانشگاه است.

وضعیت کرونایی شهرستان‌ کاشان در برهه کنونی قرمز و شهرستان آران و بیدگل نارنجی است.

بر پایه مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل گروه‌های ۲ و ۳ و ۴ در وضعیت قرمز تا اطلاع بعدی تعطیل می‌شوند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک با جدیت بیشتری مورد پایش قرار خواهد گرفت.

همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستان‌های نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به این شهرستان‌ها ممنوع است.

ویروس کرونا اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

 

۹۱۴ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی البرز تحت مراقبت پزشکی هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که اکنون ۹۱۴ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری هستند که ۱۲۵ نفر آنان طی ۲۴ ساعت گذشته پذیرش شده اند.

دکتر محمد فتحی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت : ۱۵ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته با وجود تلاش های مدافعان سلامت در این استان جان خود را از دست دادند که مجموع جانباختگان این بیماری به سه هزارو ۷۷۶ نفر رسیده است.

وی بیان داشت:  ۴۱ هزار و ۶۸۴  بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که تاکنون ۳۶ هزار و ۹۸۴ نفر آنان بهبود یافته اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از مردم خواست با رعایت پروتکل های بهداشتی  شامل استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده ، رعایت فاصله اجتماعی و ماندن درخانه ها در مهار موج چهارم کرونا  به کمک مدافعان سلامت بشتابند.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز ، فردیس در وضعیت قرمز ، کرج ، ساوجبلاغ، چهارباغ  و نظرآباد نارنجی و طالقان و اشتهارد زرد کرونایی هستند. 

 

تعداد بیماران کرونایی بستری در قم به ۳۷۹ نفر کاهش یافت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه جاری، کل بیماران بستری در مراکز درمانی قم به ۳۷۹ نفر کاهش یافت.

محمدرضا قدیر در گفت و گویی با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به کرونا در این استان گفت: در شبانه روز گذشته ۶۹ بیمار با علائم کرونا پذیرش و ۶۱ بیمار جدید در مراکز درمانی قم بستری شدند.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت ۸۳ بیمار مبتلا به کرونا با بهبود وضعیت جسمانی خود از بیمارستان ترخیص شدند.

قدیر، آمار بیماران بدحال بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی در این استان را ۹۲ بیمار اعلام کرد و گفت: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۶ بیمار کرونایی دیگر  جان خود را از دست دادند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، ادامه داد: از یک هزار تست کرونای انجام شده در شبانه روز گذشته در این استان جواب ۲۱۹ مورد از این تست ها مثبت بود.

وی با اشاره به به آخرین روند واکسیناسیون در این استان گفت: تا کنون در مجموع ۲۳ هزار و ۳۳۴ دز واکسن بر اساس اولویت بندی اعلام شده وزارت بهداشت در این استان تزریق شده است.

استان قم که از ۱۸ فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

 

صدور هر گونه مجوز خروج از استان تهران متوقف شد

فرمانده ستاد مدیریت کرونای استان تهران گفت: با همکاری نیروی انتظامی و فرمانداری ها صدور هر گونه مجوز خروج از استان تهران متوقف شد، امیدواریم این محدودیت تا پایان تعطیلات عید فطر با جدیت و دقت در ۲۵ نقطه خروجی استان تهران اجرا شود.

علیرضا زالی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح بخش های جدید بیمارستان لقمان حکیم افزود: در تهران شیب بستری مبتلایان کرونا خیلی ملایم کم می شود، دلیل آن هم این است که بیماران در تهران معمولا بد حال تر هستند، ضمن اینکه بسیاری از بیماران در تهران ماهیت ارجاعی از شهرهای دیگر دارند و با حال وخیم به تهران آورده می شوند.

وی ادامه داد: در خیز چهارم عمدتا بیماران با حال عمومی بدتر بستری شدند، بنابراین انتظار این است که در تهران با تاخیر ۱۰ تا ۱۴ روز نسبت به کل کشور شاهد روند کاهشی کرونا باشیم.

فرمانده ستاد مدیریت کرونای استان تهران گفت: هم اکنون بر اساس آخرین آمار هفت هزار و ۳۵۰ بیمار بستری کرونا در بیمارستانهای استان تهران داریم. از این تعداد حدود هزار و ۹۸۰ بیمار در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته نیز هزار و ۵۰ بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان تهران بستری شدند و ۲۸۰ نفر از این بیماران بلافاضله در بخش مراقبت ویژه بستری شدند.

وی افزود: همزمان ترخیص بیماران نیز شتاب گرفته است. دیروز در استان تهران حدود هزار و ۳۰۰ بیمار از بخش های کرونا ترخیص شدند و به نوعی بین میزان بستری و ترخیص به تعادل رسیده ایم.

زالی گفت: میزان مراجعات سرپایی کرونا نیز در استان تهران نسبت به استانهای دیگر با سرعت کمتری کم می شود. در تهران دیروز ۱۲ هزار مراجعه سرپایی داشتیم که نیمی از آنان به بخش های درمان سرپایی مراجعه کردند و نیمی دیگر به مراکز بهداشت مراجعه کردند.

وی افزود: در راستای طرح اجرای طرح درمان سرپایی که ۱۹ مرکز را در تهران داریم، به نظر می رسد این مراکز توانسته تخت های شناور زیادی ایجاد کند، آخرین گزارش وزارت بهداشت که دکتر نمکی اعلام کردند نشان می دهد در کل کشور حدود ۱۰۰ هزار تخت شناور در قالب این طرح در سراسر کشور  فراهم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به دستور ستاد ملی کرونا و تاکید کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد کرونا درباره ممنوعیت سفرها قرار است با همکاری راهور و نیروی انتظامی این مصوبه اجرا شود. دیروز استاندار تهران نیز در این زمینه تاکید کرد.

وی افزود: در تهران ۲۵ نقطه خروجی اصلی داریم که اصلی مجاری خروجی هستند. کار سختی به عهده نیروی انتظامی که باید همه این مجاری را کنترل کند. همکاران نیروی انتظامی نیز وعده کرده اند که این کاربا دقت و جدیت کامل انجام می شود.

زالی ادامه داد: اقدام خوب دیگر این است که همه فرمانداری های شهرستانهای استان تهران مکلف شدند تحت هیچ عنوانی برگه مجوز خروج از استان تهران را صادر نکنند بنابراین خروج از استان تهران تا پایان تعطیلات عید فطر فاقد هر گونه مجوز است و چون هیچ مجوزی را نه نیروی انتظامی و نه فرمانداری ها صادر نمی کنند، بنابراین انتظار داریم با جدیت بیشتری این محدودیت ها اعمال شود.

وی درباره روند واکسیناسیون کرونا در تهران نیز گفت: روند واکسیناسیون در تهران متناسب با لجستیک و میزان تامین واکسن است. تیم های بهداشتی با شتاب خوبی کار می کنند. آمادگی کافی هم از نظر نیروی انسانی و هم فضای فیزیکی برای افزایش سرعت واکسیناسیون وجود دارد، خوشبختانه خبرهای خوبی داریم که هفته آینده واردات خوبی از واکسن کرونا خواهیم داشت. 

فرمانده ستاد مدیریت کرونای استان تهران افزود: پیش بینی می کنیم در استان تهران حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر افراد بالای ۶۰ سال هستند که در رمزه گروه هایی هستند که باید هر چه زودتر واکسن بزنند. به نظر می رسد بخش اصلی افراد بالای ۸۰ سال که در تهران حدود ۱۸۰ هزار نفر برآورد می شوند، اغلب واکسن زده اند و تقریبا دیشب واکسیناسیون این گروه در استان تهران تمام شده است.

وی گفت: عمده این افراد یا پیامک دریافت کرده بودند یا از طریق سامانه سلامت برای دریافت واکسن مراجعه کردند، کسانی هم که در سامانه سلامت ثبت نام کردند و هنوز مراجعه نکرده اند، زمان کافی برای واکسیناسیون دارند، بنابراین تا آخر این هفته برنامه واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال را اجرا می کنیم و از هفته آینده با تامین مطلوب و واردات واکسن به سرعت برای واکسیناسیون گروه سنی پایین تر نیز شروع کنیم و به هر میزان که واکسن تامین شود آمادگی برای انجام واکسیناسیون وجود دارد.

زالی افزود: دیروز چندین مرکز در شمال، شرق، جنوب، جنوب غربی و شمال غربی تهران همزمان برای واکسیناسیون افتتاح شد و تا جمعه همه مراکزی که به صورت بالقوه برای واکسیناسیون آمادگی دارند را تجهیز می کنیم و به محض اینکه واکسن در اختیار قرار گیرد، واکسیناسیون را انجام می دهیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.