سیل و آبگرفتگی در استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان، اصفهان و یزد به‌وقوع پیوسته است و در کرمان سیل طغیانی باعث گرفتاری 6 نفر از نیروهای اداره برق شهرستان کرمان شد و با وجود آنکه از روز گذشته تلاش ها برای یافتن این افراد آغاز شد صبح امروز اجساد این 6 نفر پیدا شد.

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از وقوع سیلاب در هفت استان، مفقود شدن ۶ نفر و امدادرسانی به ۱۴۸ آسیب‌دیده خبر داد و گفت: با وقوع سیل از ساعت ١٢ تا ۸ روز سه شنبه (چهاردهم اردیبهشت‌ماه) در برخی استان‌ها به ۱۴۸ نفر گرفتار در سیلاب، امدادرسانی شد.

مهدی ولی پور افزود: سیل و آبگرفتگی در استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان، اصفهان و یزد به‌وقوع پیوسته است.

وی خاطرنشان کرد: ۲۷ تیم در ۲۱ عملیات با به‌کارگیری ۲۶ دستگاه خودروی عملیاتی و ۱۲ دستگاه پمپ و لجن‌کش به آسیب‌دیدگان، خدمات امدادی ارائه کرده‌اند. با تلاش امدادگران ۱۲ باب منزل از آب تخلیه و ۲۰ خودروی گرفتار در آب هم رهاسازی شد، همچنین ۹ دستگاه چادر، ۱۷ تخته پتو، ۹۶ کیلوگرم نایلون و ۳۰ قوطی کنسرو میان سیل‌زدگان توزیع شد.

به گفته رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر با وقوع سیل از ساعت ۱۲ روز دوشنبه تا ۸ صبح امروز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه، ۶ نفر مفقود شدند، یک نفر در استان یزد، یک نفر در جاده اردکان به چوپانان و چهار نفر نیز از کارکنان اداره برق در کرمان مفقود شده اند که عملیات جست‌وجو و نجات ادامه دارد. همچنین تاکنون ۲۰ خودروی گرفتار در سیلاب هم با تلاش امدادگران رهاسازی و نجات داده شده‌است.

 

در پی وقوع سیل در گلباف؛ پیدا شدن پیکر بی جان 6 کارمند اداره برق کرمان

فرماندار کرمان گفت: سیل روز گذشته در بخش گلباف باعث گرفتاری 6 نفر از نیروهای اداره برق شهرستان کرمان شد و با وجود آنکه از روز گذشته تلاش ها برای یافتن این افراد آغاز شد صبح امروز با اعزام بالگرد هلال احمر اجساد این 6 نفر پیدا شد.

"علی بابایی" درباره اتفاق ناگوار عصر روز گذشته در بخش گلباف گفت: روز 12 اردیبهشت ماه جاری بارندگی ها در این بخش مشکلاتی ایجاد کرد که نیروهای ادارات برق، آب و راهداری شهرستان کرمان برای رفع مشکل به منطقه اعزام شدند.

وی ادامه داد: ساعت 5 عصر روز گذشته نیروهای اداره برق شهرستان کرمان در حال پیگیری و بررسی قطعی برق بودند و علی رغم اینکه هوا در آن منطقه مساعد بوده ولی در بالادست (سه راهی نیبید) به سمت گلباف بارش شدید تگرک اتفاق می افتد به حدی این بارش شدید بوده که کل بیابان سفید پوش می شود و پس از تگرک باران می بارد و حجم آب را چندین برابر می کند.

فرماندار کرمان اضافه کرد: متاسفانه این سیل طغیانی باعث گرفتاری 6 نفر از نیروهای اداره برق شهرستان کرمان شد و با وجود آنکه از روز گذشته تلاش ها برای یافتن این افراد آغاز شد صبح امروز اجساد این 6 نفر پیدا شد.

وی با اشاره به اعزام بالگرد هلال احمر به منطقه بیان کرد: 76 نفر از نیروهای هلال احمر برای یافتن این افراد اعزام شده بود و همچنین تیم های امدادی موتورسیکلت و بالگرد اعزام شده بود ضمن آنکه  نیروهای سپاه و بسیج، نیروی انتظامی و بخشداری نیز همکاری داشتند.

بابایی با اشاره به وقوع سیل در روز 12 اردیبهشت ماه در بخش شهداد اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به اقداماتی که در سال گذشته در این منطقه صورت گرفت اتفاق بدی نیفتاد و باید مدنظر داشت که اگر این اقدامات انجام نشده بود امسال نیز شاهد یک فاجعه در این بخش بودیم.

فرماندار کرمان با یادآوری سفر استاندار کرمان به بخش شهداد و بازدید از روستاهای در معرض خطر سیل عنوان کرد: در بازدید استاندار کرمان از روستاهای سالارآباد و امیرآباد و تکاب های شهداد و روستای رودخانه این منطقه بندهای خاکی برای جلوگیری از آسیب دیدن از سیلاب، احداث شد لذا بارندگی های سال جاری آسیبی به این روستاها نرساند.

وی ادامه داد: روز گذشته در اندهجرد و پشوئیه نیز بارندگی داشتیم که به آب و برق و راه ها خسارت هایی وارد شد اما مدیریت شده بود و ما سریع مشکلات پیش آمده را رفع کردیم.

بابایی تاکید کرد: سیلاب روز گذشته به روستاهای نسک و کشیت از توابع بخش گلباف خسارتی وارد نکرده است اما متاسفانه 6 نفر نیروی اعزامی اداره برق شهرستان در این حادثه جان خود را از دست دادند.

 

عشایر سمیرمی گرفتار در باران امدادرسانی شدند

امدادگران جمعیت هلال احمر با همراهی ماموران نیروی انتظامی شهرستان سمیرم به کمک عشایر گرفتار شده در بارش باران بهاری شتافتند.

رییس جمعیت هلال احمر سمیرم روز سه شنبه اظهار داشت: گروه‌های امدادی بعد از شدت گرفتن بارندگی و دریافت گزارش‌هایی مبنی بر گرفتار شدن شماری از خانوارهای عشایری، عازم این مناطق شدند.

به گفته سید نورمحمد موسوی، بارندگی ۲۴ ساعت گذشته باعث آب‌گرفتگی معابرو جاری شدن آب در مسیرهای دره‌ای و مراتع همجوار رودها در فصل کوچ شد وتعدادی از عشایر و دام‌های آنان را گرفتار کرد.

وی تصریح کرد: چند گروه امدادی به این مناطق در نقاط مرکزی و جنوب سمیرم اعزام شدند و پتو، پلاستیک، چادر و غذا بین عشایر گرفتار در باران توزیع کردند.

رییس جمعیت هلال احمر سمیرم با یادآوری ایجاد برخی مشکلات و حتی تلف شدن دام‌های عشایری در سالهای اخیر، ادامه داد: بهار سال ۹۷  بود حدود ۹۰۰ دام بر اثر سرما و بارندگی شدید از بین رفتند.

موسوی از عشایر خواست از حرکت در حاشیه دره‌ها و رودخانه‌ها در مسیر کوچ خودداری کنند تا گرفتار سیلاب ناگهانی نشوند.

سرپرست اداره منابع طبیعی سمیرم نیز با اشاره به اینکه هر سال شاهد کوچ تعدادی از عشایر، زودتر از زمان قانونی تقویم کوچ(۲۵ اردیبهشت) هستیم، اظهار داشت: همین عامل مشکلاتی مشکلاتی در ابتدا برای خود عشایر و در مرحله دوم برای سازمان های امدادرسان ایجاد می کند.

میثم جباری افزود: کمک شبانه به این خانوارها در مناطق کوهستانی همراه با گل و لای و بارش باران وظیفه انسانی و سازمانی نهادهای امدادی است اما کوچ زودهنگام آسیب ها و خطرهایی از جمله همین گرفتار شدن در باران و سرمازدگی یا حتی تلف شدن دام ها را به دنبال دارد.

وی باز دیگر از خانوارهای عشایری خواست ضمن رعایت زمان قانونی تقویم کوچ سالانه فصل بهار و ییلاق در ۲۵ اردیبهشت، برای حفظ مراتع تازه روییده و طبیعت بکر سمیرم نیز قدمی بردارند.

قرق کوچ بهاره امسال سمیرم نهم اردیبهشت ماه (17 روز زودتر از ۲۵ اردیبهشت، زمان رسمی تقویم کوچ) شکسته شد و با وجود بارش شدید باران عشایر به مرور در حال حرکت به سمت یوردها و عرف‌های(محل استقرار سیاه چادر عشایر) خود هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1508130
  • منبع: ایرنا و ایسنا
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.