طبق بیانیه امروز روابط عمومی وزارت بهداشت، در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون دو میلیون و ۳۳۵ هزار و ۹۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر رسیده است.

روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور و همچنین تعداد واکسن‌های تزریق شده کرونا اعلام کرد: تاکنون ۵۱۸ هزار و ۹۰۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دوز رسید.

از دیروز تا امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۴ هزار و ۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۴۳۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۳۳۵ هزار و ۹۰۵ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۸۳۷ هزار و  ۵۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

همچنین پنج هزار و ۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۱۴ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۱۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

 

دوم اردیبهشت و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها 

تداوم بی توجهی برخی افراد و اصناف به پروتکل‌های بهداشتی، تشدید شرایط کرونایی شهرها، تکمیل ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان ها، افزایش یا تمدید محدودیت ها و سرعت گرفتن فرآیند واکسیناسیون علیه کرونا، تصویری است که اخبار دریافتی از استان‌ها در دومین روز اردیبهشت نشان می‌دهند.

بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد، ویروسی که هم اکنون نقشه ایران را قرمز کرده و در هفته های اخیر با تاخت و تاز در بیشتر نقاط کشور در سایه  رعایت نشدن  نکات مهم بهداشتی، راه را برای ابتلا و قربانی کردن تعداد بیشتری از هموطنان هموار کرده است. 

براساس آمار رسمی، ۲۴ هزار و ۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته  شناسایی شد و کووید ۱۹ در همین مدت، جان ۴۵۳ نفر دیگر را در کشور گرفت.

استفاده از ماسک مخصوصا در فضاهای بسته، رعایت فاصله اجتماعی، شستن مداوم دست‌ها، پرهیز از حضور در تجمعات و سفرهای غیرضروری درون شهری و بین شهری از توصیه های مکرر و مستمر کارشناسان برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کروناست که در موج چهارم خیزش بسیار خطرناکتر از قبل است؛ زیرا جهش یافته  و این قابلیت را پیدا کرده که علاوه بر افزایش سرعت انتقال، جوان ها و کودکان را هم درگیر کند.

 علاوه بر این، به بیان یک دانشیار ویروس شناسی در ایلام، عامل بیماری کووید ۱۹ برای فرار از سیستم ایمنی برخی بیماران احتمالا تغییراتی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد سرخوشه هایی می شود که امیدواریم واکسن‌ها، برخی داروها و سیستم ایمنی خود فرد بتوانند این فریب ویروس را خنثی کنند.

دکتر اکرم آستانی افزود: اینکه این ویروس تا چه زمانی می خواهد در بین انسانها مانور دهد مشخص نیست اما نکته مهم این است که واکنش های سیستم ایمنی و عوارض آن بیشتر از اثرات این ویروس باعث وخیم‌تر شدن حال بیماران و مرگ آنها می شود.

اخبار دریافتی از نقاظ مختلف کشور حاکی از آن است که برای مهار بیماری و قطع زنجیره ابتلا، همکاری تمامی هموطنان در اجرای شیوه نامه ها و سرعت بخشی به واکسیناسیون عمومی ضروری است. 

در آذربایجان شرقی که بی تفاوتی شهروندان در برابر خطر بیماری شرایط حادی را در مراکز درمانی آن ایجاد کرده است، یک هزار و ۶۰۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که این رقم نسبت به بیشترین بستری ها در پیک سوم شیوع در آبان ماه سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.

به گفته مدکتر عباسعلی درستی عاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری شدند که بیشترین رقم در میزان بستری های روزانه در سال جاری است.

وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳ نفر بر اثر بیماری کرونا در استان جان خود را از دست دادند این در حالی است که در روزهای نخست فروردین ماه حداکثر یک فوتی داشتیم.

در استان  کرمانشاه هم ۶ نفر دیگر در شبانه روز گذشته تسلیم کرونا شدند و مجموع جان باختگان استان بر اثر ابتلای قطعی به کرونا از ابتدای اپیدمی تاکنون به یک هزار و ۶۲۲ نفر رسید.

تعداد بیماران بستری کووید ۱۹ در کرمانشاه در ۲۴ ساعت گذشته به ۸۶۳ نفر رسید که نسبت به روز قبل سه نفر افزایش یافته است.

 طی ۲۴ ساعت گذشته  ۴ بیمار کرونایی نیز در کاشان جان باختند.

به گفته مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل ۳۵۹ نفر است که ۳۰۶ بیمار در کاشان و ۵۳ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

مریم امیدی  همچنین گفت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۲۲۰ مورد جدید به ۲۰ هزار و ۲۵۸ نفر رسید.

اما در لرستان که تمامی شهرهای آن در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند، شمار قربانیان با فوت ۱۳ بیمار دیگر در شبانه‌روز گذشته ب به یکهزار و ۵۸۲ نفر رسید.

هم اکنون  یک هزار و۳۰۲ بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

در نقطه دیگری از کشورمان، البرز که وضعیت قرمز دارد، کرونا با به جا گذاستن ۳۴ قربانی در شبانه روز گذشته، رکورد تازه ای در موج چهارم شیوع  زد. 

دکتر محمد فتحی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که با مرگ این تعداد بیمار، شمار جانباختگان کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به سه هزارو۲۹۶نفر درالبرز رسیده است.

وی ادامه داد: اکنون در مجموع یک هزارو ۵۳ بیمار در این مراکز تحت مراقبت پزشکی ویژه قرار دارند.

فتحی از مردم خواست برای مهار کرونا در خانه ها بمانند و یادر صورت ضرورت با استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در مکان های عمومی حضور یابند.

در این میان، مراکز درمانی یزد هم که این روزها با روند صعودی مبتلایان مواجه هستند، ۱۱۴ بیمار جدید را در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان پذیرش کرده اند. 

هم اکنون شهرستان های تفت، بهاباد و بافق در وضعیت نارنجی و هفت  شهرستان دیگ در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.

اما بیمارستان‌های ملایر در استان همدان هم  دیگر ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را ندارند.

به گفته معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر،  ظرفیت تخت‌های سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و تامین اجتماعی دکتر غرضی ملایر تکمیل شده و دیگر امکان و ظرفیت پذیرش و بستری بیماران جدید کرونایی را ندارند.

حسین فارسی اصلی‌ترین عامل در روند صعودی شیوع ویروس کرونا را تداوم ترددها، دورهمی‌های خانوادگی و تجمع عنوان کرد و افزود: این در حالیست که مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اعمال محدودیت‌ها بی‌توجه شده‌اند و عادی‌انگاری کرونا در جامعه شرایط را خطرناک کرده است.

وی  با تاکید بر اینکه شرایط هر روز بدتر و وخیم‌تر می‌شود، اظهار کرد: اگر مردم حساسیتی نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشته باشند، هفته‌های بعد طبق اعلام مسوولان بهداشت و درمان، شرایط کرونایی بدتری را تجربه خواهیم کرد.

تمامی شهرستان های همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند 

در سیستان و بلوچستان نیز با افزوده شدن ۱۴۹ مورد جدید، تعداد مبتلایان به کرونا به ۳۰ هزار و ۹۴۵ نفر رسید و  هم‌اینک ۱۶۸ بیمار حاد تنفسی و ۸۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان تحت درمان قرار دارند.

 

سایر اخبار کرونایی 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت که مشکلی در خصوص تهیه داروهای مورد نیاز بیماران کووید ۱۹ در استان وجود ندارد و این اقلام به اندازه کافی تامین شده است.

"محسن اسدبیگی" با بیان اینکه تهیه داروهای کرونا نسبت به ماه های قبل، چندین برابر افزایش یافته است ادامه داد: افراد می توانند داروهای درمان کرونا را با نسخه پزشک و مراجعه به داروخانه های منتخب تهیه کنند.

در چهارمحال و بختیاری که تمامی ۱۰ شهرستان آن  در وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر شیوع کرونا قرار دارند.، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اعلام کرد که با شیوع کرونا جامعه کارگری استان آسیب قابل توجهی دیده و تلاش شده با توزیع کمک‌های مومنانه بخشی از فشار کرونا بر جامعه کارگری را کاهش داد.

حفیظ‌الله فاضلی با بیان اینکه ۳۰ هزار نفر از جامعه کار و تلاش استان متاثر از ویروس کرونا شد، افزود: از این تعداد ۱۶ هزار نفر برای دریافت تسهیلات جبران خسارت کرونا مراجعه نکردند.

وی همچنین  از تشدید بازرسی‌ها از کارگاه‌ها و کارخانه‌های استان از سوی بازرسان کار و بهداشت محیط خبر داد و اظهار داشت: این بازرسی ها تا اردیبهشت‌ماه تشدید می‌شود و غربالگری کارگران بیمار در دستور کار قرار دارد.

خبر دیگر از کرمانشاه این که فرماندار هرسین از مقاومت برخی اصناف برابر اجرای پروتکل‌ها  خبر داد و این رفتار را تاسف بار خواند. 

عبدالله کنجوریان گفت: در جریان مشکلات آنها و اجاره سنگین مغازه‌ها قرار داریم، ولی سلامت مردم، خود و خانواده اصناف بر فعالیت اقتصادی و کسب درآمد ارجحیت دارد.

همچنین فرمانده انتظامی شهرستان ابهر اعلام کرد که در فروردین امسال  ۳۹ واحد صنفی ناقض محدودیت‌های کرونایی دراین شهرستان  پلمب شد

 سرهنگ محمد مهدیخانی  اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بر اصناف با محوریت پیشگیری از ویروس کرونا در این شهرستان را مورد تاکید قرار داد و افزود: طی مدت یاد شده نیروی انتظامی با همکاری اتاق اصناف و شبکه بهداشت شهرستان ابهر از هفت هزارو ۴۲۰ واحد صنفی در این شهرستان به صورت محسوس و نامحسوس بازدید داشتند.

 

جولان کرونا و تداوم محدودیت‌ها 

با توجه به وضعیت بحرانی و شرایط ناشی از همه گیری ویروس کرونا تصمیم هایی توسط ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ شده است که برگزار نشدن مناسک  نماز جمعه در مناطق پرخطر یکی از آنهاست. 

بر این اساس، نماز جمعه فردا در هیچ یک از شهرستان های استان های همدان و گیلان برگزار نمی شودو در خراسان جنوبی  هم با توجه به وضعیت رنگ بندی کرونایی آن، فقط  در شهرستان خوسف برگزار خواهد شد. 

در همین حال رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی اعلام کرد که نماز جمعه سوم اردیبهشت با رعایت شیوه‌نامه‌‎های بهداشتی مقابله با کرونا در صحن پیامبر اعظم (ص) حرم امام رضا(ع) اقامه می‌شود.

سید محمود تشکری گفت: نماز جمعه فردا به غیر از مشهد در شهرهای تایباد، فریمان، خواف، زاوه، رشتخوار، جنگل و فتح آباد این استان نیز اقامه می‌شود.

تمدید محدودیت های کرونایی از دیگر تمهیدات برای مقابله با کروناست. 

بر این اساس فرماندار اردبیل از تمدید یک هفته ای محدودیت ها در این استان خبر داد و گفت: اگر همراهی همه مردم را در اجرای محدودیت‌های کرونایی و رعایت پروتکل های بهداشتی نداشته باشیم دوباره زمان محدودیت‌ها تمدید خواهد شد.

مسعود امامی یگانه تصریح کرد: در شرایط کنونی عموم شهروندان فقط باید برای انجام امور خیلی ضروری در محافل عمومی و خارج از منزل حضور یابند و انتظار این است  فقط یک نفر از اعضای خانواده برای خرید و تامین مایحتاج عمومی مردم و حسب ضرورت از منزل خارج شود.

امامی یگانه ابراز امیدواری کرد با همراهی همه مردم در اجرای دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی در آینده نزدیک شاهد کاهش تعداد بستری و فوتی در سطح شهرستان اردبیل باشیم.

وی گفت: با توجه به شرایط سخت کرونا و اینکه ظرفیت بیمارستان‌های شهرستان اردبیل در حال تکمیل شدن است علاوه بر راه اندازی بیمارستان صحرایی یکی از مدارس اردبیل به ۱۵ تخت و امکانات لازم مجهز شد و در صورت نیاز، به بیماران کرونایی خدمات ارائه خواهد کرد.

روند افزایشی شیوع کرونا در استان اردبیل از حدود چهار هفته پیش و همزمان با سفر گسترده نوروزی شهروندان به استان شتاب گرفته و همانند نیمه پاییز پارسال، در مسیر صعودی قرار دارد.

در استان فارس هم محدودیت‌هایی کرونایی  یک هفته دیگر تمدید شد.

این خبر را عبدالرضا قاسمپورجانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اعلام کرد و افزود: هم‌اینک از مجموع ۳۶ شهرستان استان ۲۶ شهرستان از جمله شیراز در وضعیت قرمز، هشت شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲ شهرستان شامل بختگان و سرچهان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

 

واکسیناسیون 

امروز مشاور وزیر بهداشت اعلام کرد که ۲میلیون دوز واکسن کرونا تاکنون وارد کشور شده و طبق مندرجات سند ملی واکسیناسیون و بر اساس جمعیت، بین استان‌ها تقسیم شده است.

علی ابزاره که به سمنان سفر کرده است، با اشاره به افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور به خبرنگاران ابراز داشت: ۷۰۰ هزار دز واکسن آسترازنکا طی روزهای آینده در کشور تزریق می‌شود.

وی افزود: در ادامه گام‌هایی که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا برداشته شد، گام بعدی واکسیناسیون عمومی است و در این راستا، سند ملی واکسیناسیون تدوین شده و در حال اجرا است.

در حال حاضر، سهمیه واکسن هر استان طبق برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بر مبنای شمار پرسنل بهداشت و درمان هر دانشگاه، تعداد بیماران صعب العلاج و جانبازان و... اختصاص می یابد.

دیگر اخبار مرتبط با واکسیناسیون علیه کرونا، به آغاز نام نویسی از داوطلبان واکسن آزمایشی مربوط می شود. 

در همین ارتباط، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:نام نویسی از داوطلبان مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای نوترکیب انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در بندرعباس آغاز شد.

به گفته  دکتر فاطمه نوروزیان  این واکسن پس از گذراندن موفق مرحله ۱ و ۲، واردمرحله سوم کارآزمایی بالینی می شود تا پس از تایید نهایی، در انستیتو پاستور ایران نیز تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.

در اصفهان هم مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سهمیه اصفهان از مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا(کرونا پاستور) سه هزار و ۵۰۰ داوطلب است.

آرش نجیمی افزود: واکسن کرونای نوترکیب که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شد پس از گذراندن مراحل یک و دو وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شد تا پس از تایید نهایی در انستیتو پاستور نیز تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.

وی با بیان اینکه مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن در هفت استان از جمله اصفهان و بر روی ۲۴ هزار داوطلب انجام خواهد شد، اظهار داشت:  سهمیه  اصفهان تعداد یادشده است.

نجیمی با اشاره به شرایط داوطلبان برای مشارکت در اجرای این مرحله آزمایشی، خاطرنشان کرد: افراد واجد شرایط باید بین ۱۸ تا ۸۰ سال داشته و در شهر اصفهان ساکن باشند و از سلامت عمومی برخوردار بوده یا در صورت داشتن بیماری زمینه ای، کنترل شده باشد.

آغاز مرحله نخست تزریق واکسن کرونا به ۴۷ نفر از پاکبانان شهرداری اشنویه، آغاز نخستین مرحله واکسیناسیون پاکبانان شهرداری بیرجند که بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند، تزریق هزار و ۶۵۵ دوز واکسن کرونا به کادر درمان در خوی و تداوم این روند، قرار داشتن ۸۰۰ جانباز قزوینی در اولویت دریافت واکسن کرونا از دیگر  تحولات مرتبط با واکسیناسیون علیه این بیماری است. 

 

رکورد جدید کرونا با مرگ ۳۴ نفر در البرز

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۳۴ بیمار دیگر کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان خود را ازدست دادند که رکورد جدیدی طی موج چهارم کرونا در البرز است.

دکتر محمد فتحی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: با مرگ این تعداد بیمار، شمار جانباختگان کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به سه هزارو۲۹۶نفر درالبرز رسیده است.

وی ادامه داد: ۱۵۴ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان های استان انتقال یافتند که اکنون در مجموع یک هزارو ۵۳ بیمار در این مراکز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

فتحی بیان داشت: ۳۷ هزارو۶۶۴ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های  استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار گرفته که ۳۳ هزارو ۳۰۴ بیمار آنان بهبود یافته اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز از مردم خواست برای مهار کرونا در خانه ها بمانند و یادر صورت ضرورت با استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در مکان های عمومی حضور یابند.

استان البرز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.  

 

ثبت رکورد بستری همزمان ۵۹۷ بیمار مبتلا به کرونا در اردبیل

شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان در مسیر فزاینده قرار دارد به طوری که در شبانه روز گذشته، شمار افراد مبتلای بیماری کووید.۱۹ بستری در مراکز درمانی به ۵۹۷ نفر رسیده و رکودی دیگر در این زمینه به ثبت رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز پنجشنبه با اشاره به بستری شدن ۱۱۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته اعلام کرد: با جان‌باختن ۹ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع فوتی‌های کووید.۱۹ در این استان نیز به یکهزار و ۵۵۷ نفر رسید.

دکتر شهرام حبیب‌زاده، افزایش شمار مبتلایان کرونای بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان اردبیل به ۷۹ نفر را نگران کننده خواند و گفت: در شبانه روز گذشته ۸۵ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.

وی با اشاره به پر شدن ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی و افزایش شمار مراجعان اضافه کرد: بخش‌های اتاق عمل و فیزیوتراپی بیمارستان امام خمینی‌(ره) اردبیل به بخش کرونا تبدیل شده و یک بخش بیمارستان فاطمی و تمام ظرفیت بیمارستان امام رضا(ع) اردبیل برای بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در این استان را نسبت به موج‌های اول، دوم و سوم بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده و رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است.

وی همچنین بستری شدن دو برابری و سرعت انتقال و سرایت بالا را شاخصه اصلی ویروس کرونای انگلیسی شایع شده در استان اردبیل عنوان و اظهار کرد: به علت گسترده بودن حجم مراجعه بیماران به مراکز درمانی، وضعیت استان حاد و نگران کننده است.

بنا به اعلام دکتر حبیب‌زاده، هم‌اکنون حدود ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستانی استان اردبیل در بخش دولتی و خصوصی به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است و با روند کنونی شیوع و در صورت بی‌ توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پیش‌بینی می‌شود که تعداد بیماران بستری در استان به ۷۰۰ تا یکهزار نفر برسد.

وی خواستار تعطیلی همه دورهمی‌ها مانند مراسم افطاری جمعی ماه مبارک رمضان شد و گفت: برای مهار این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت سفت و سخت ضروری است و هر تجمع ضروری حتما باید با زمان بسیار کم و رعایت فاصله ۲ الی سه متری برگزار شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل به افراد مبتلا به کرونا که دارای علائم حاد نبوده و در منزل حضور دارند، توصیه اکید کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.

وی با اشاره به محدودیت‌های کارکنان بخش درمان، کمبود تخت و فشار کاری و خستگی شدید پزشکان و پرستاران مراکز درمانی استان اردبیل افزود: بار مراجعه بیماران کرونایی و ازدحام در مراکز درمانی استان در موج چهارم کرونا بسیار بالاست.

دکتر حبیب‌زاده، رعایت دقیق محدودیت‌های وضع شده، در خانه ماندن، عمل به شیوه نامه‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات و هر گونه دورهمی، تعطیلی مجالس عروسی و ترحیم را تنها راه برون‌رفت و گذر از شرایط بحرانی موجود ذکر کرد.

آمار فزاینده شیوع کرونا در استان اردبیل ادامه دارد به طوری که هم‌اکنون ۶ شهرستان نیر، کوثر، اصلاندوز، بیله سوار، سرعین و نمین در وضعیت نارنجی شیوع کرونا و ۶ شهرستان اردبیل، گرمی، انگوت، پارس‌آباد، مشکین‌شهر و خلخال در وضعیت قرمز و بسیار خطرناک قرار گرفته‌اند.

کارشناسان بهداشت و درمان استان از شهروندان خواسته‌اند به محض مشاهده علائم اولیه ابتلای به کرونا از جمله سردرد و بدن درد شدید و نیز ناراحتی‌های تنفسی، به سرعت به مراکز ۱۶ ساعته بهداشت و درمان مراجعه کرده و نسبت به اقدامات تشخیصی و درمان اقدام کنند.

روند افزایشی شیوع کرونا در استان اردبیل از حدود چهار هفته پیش و همزمان با سفر گسترده نوروزی شهروندان به استان شتاب گرفته و همانند نیمه پاییز پارسال، در مسیر صعودی قرار دارد.

مسئولان بهداشت و درمان استان اردبیل از حدود چهار هفته قبل شرایط این استان در زمینه شیوع کرونا را شکننده اعلام کرده و هشدار داده بودند که با حضور پرشمار گردشگران و کاهش سطح رعایت مقررات بهداشتی، روند شیوع کرونا در این استان افزایشی و صعودی خواهد بود.

 

خراسان رضوی هنوز به اوج قله موج چهارم کرونا نرسیده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هفته‌های سختی را پیش رو داریم، چراکه خراسان رضوی به لحاظ شمار مبتلایان کرونا اکنون در دامنه قرار دارد و هنوز به اوج قله موج چهارم نرسیده است.

دکتر مهدی قلیان اول روز پنجشنبه در جلسه کمیته اطلاع رسانی پیشگیری و مقابله با کرونا به میزبانی مرکز صدا و سیمای خراسان رضوی افزود: در حال حاضر تعداد بستری شدگان روزانه ناشی از کرونا در خراسان رضوی به ۳۶۲ نفر رسیده است.

وی بیان کرد: هم اکنون تعداد کل بستری شدگان در بیمارستان های خراسان رضوی حدود هزار و ۵۰۰ نفر است و شمار فوتی ها نیز با روندی افزایشی ۲ رقمی شده است.

وی در ادامه گفت: مثبت شدن آزمایش پی. سی. آر در مراجعان سرپایی مراکز منتخب کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

دکتر قلیان با اشاره به مشکل رعایت نکردن  تخلفات اصناف در خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۶۴ درصد اصناف مشهد محدودیت های کرونایی و پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و این میزان در استان ۵۳ درصد برآورد شده است.

مدیریت تصمیم‌گیری اهمیت زیادی دارد

مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی نیز در سخنانی در این جلسه گفت: در شرایط کرونایی امروز، رسانه ها فراتر از اطلاع رسانی باید به مقوله تحلیل بپردازند.

دکتر محمدمهدی مومنی افزود: در این شرایط باید از مدیریت احساسات به مدیریت ادراکات و مدیریت تصمیمات برسیم.

وی تصریح کرد: تا احساسات مردم تحریک نشود، پروتکل های بهداشتی رعایت نشده و اعتمادسازی رخ ندهد، کرکره های مغازه ها پایین کشیده نخواهد شد و اصناف به محدودیت های کرونایی توجهی نخواهند داشت.

وی تاکید کرد: تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا باید پشتیبانی و نظارتها تقویت شود، در این راستا انعکاس برخورد با متخلفان در رسانه ها یکی از راهکارهاست.

تشخیص و درمان سریع از تلفات کرونا پیشگیری می‌کند

مدیرکل صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی نیز گفت: تشخیص و درمان دیرهنگام عامل اصلی تلفات کرونا است و باید اطلاع رسانی ها به گونه ای باشد که مردم هراسی نداشته و سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

محسن نصرپور افزود: عادی انگاری شرایط کرونایی موجود خطرناک است و نیاز به آموزش و اقدامات پیشگیرانه بیشتر دارد.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از سه هزار دقیقه برنامه آموزشی و مرتبط با بیماری کووید ۱۹ در صدای و سیمای خراسان رضوی تولید و پخش شده است.

مطالبه گری در بحث واکسیناسیون جدی است

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: اکنون مساله اصلی جلوگیری و پیشگیری از انتشار بیماری است و انگشت اتهام نباید فقط به سمت مردم باشد.

مجتبی محمودی افزود: مسوولان باید در شرایط کنونی با مردم صادقانه و صمیمانه صحبت کنند و از تناقص در گفتار و رفتار بپرهیزند.

وی بیان کرد: اکنون مطالبه گری در بحث واکسیناسیون جدی است و سبک زندگی کرونایی باید در بین مردم آموزش داده شود.

وی با تاکید بر لزوم تشویق اصنافی که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، گفت: در این مسیر برخوردهای تنبیهی به تنهایی کافی نیست، همچنان که در قرآن کریم از کلمه "تبشیر" بیشتر از "تنذیر" استفاده شده است.

وی بخشودگی مالیاتی و برخی از عوارض شهرداری را از جمله اهرمهای تشویقی برای اصنافی عنوان کرد که محدودیت های کرونایی را اجرا می کنند و این موضوع می تواند نقش مهمی در ترغیب دیگران به رعایت قوانین داشته باشد.

به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  با فوت ۴۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر رسیده است.

در این مدت ۲۴ هزار و ۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۴۳۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۹۰۵ نفر رسید.

 

کرونا جان ۱۵ نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت ۱۵ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در این استان به یک هزار و ۷۹۷ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز  پنجشنبه اظهار داشت: همچنین تعداد موارد مثبت در بخش سرپایی و بستری استان در ۲۴ ساعت گذشته ۵۹۸ مورد گزارش شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: هم اینک شمار بیماران بستری مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۱۳ هزار و ۶۶۳ و بیماران سرپایی مثبت به ۳۴ هزار و ۵۹۷ مورد افزایش یافته است.

وی افزود: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۲۴ مورد بود که ۲۵۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: در عین حال هم اینک ۴۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۷۰ بیمار وخیم گزارش شده است.

دکتر طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۵۳۵، بهار ۷۴۵، تویسرکان ۸۵۱، رزن ۶۰۶، درگزین ۲۲۸، فامنین ۲۵۲ و کبودراهنگ ۸۵۵ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون ۲ هزار و ۴۷۰ نفر در ملایر، یک هزار و ۷۷۳ نفر در نهاوند و پنج هزار نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

همه شهرستان های استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

 

رییس علوم پزشکی: کرونا ۵ بیمار قمی را به کام مرگ برد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به بستری ۹۲ بیمار بدحال کرونایی در مراکز درمانی استان، گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به دوم اردیبهشت ماه جاری، ۵ تن بر اثر ابتلا به ویروس کووید۱۹ جان باختند.

محمدرضا قدیر در گفت و گویی، ادامه داد: در بیست و چهار ساعت گذشته، ۱۱۴ تن با علائم مشکوک به کرونا پذیرش شدند.

وی با بیان اینکه ۵۶۱ بیمار کرونایی در قم بستری هستند، افزود: از این بین ۱۰۸ تن در بیمارستان بستری و ۹۰ بیمار نیز با بهبودی از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۷۱۶ تست کرونا گرفته شد که ۵۲۳ مورد از آنها مثبت گزارش شده است.

 

روند بستری بیماران کرونایی در جنوب غرب خوزستان افزایشی است

رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: روند افزایش بستری در بیمارستان‌های جنوب غرب استان همچنان ادامه دارد.

شکراله سلمان‌زاده روز پنجشنبه افزود: طی شبانه روز گذشته از ۵۰۵ نمونه تشخیصی گرفته شده در آبادان، خرمشهر و شادگان ۲۳۰ بیمار مثبت قطعی ابتلا به کووید۱۹ شناسایی شدند.

وی کل موارد مثبت بستری در بیمارستان را ۳۰۲ نفر اعلام وبیان کرد: براساس معیارهای تشخیصی ابتلای ۱۰۴ بیمار در آبادان به کرونا، ۹۰ بیمار در خرمشهر و ۳۶ بیمار در شادگان تایید شد.

سلمان‌زاده افزود: از موارد مثبت جدید شناسایی شده در منطقه جنوب غرب خوزستان ۱۹۳ بیمار شامل ۷۱ بیمار در آبادان ، ۸۸نفر در خرمشهر و ۲۴ بیمار در شادگان به صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کردند.

رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان به بستری ۶۰ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های ‌آبادان، خرمشهر و شادگان اشاره کرد و گفت: ۳۸ بیمار نیز پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند.

وی افزود: متاسفانه در ۲۴ ساعته گذشته ۲ بیمار کرونایی در خرمشهر و ۲ بیمار نیز در شادگان جان خود را از دست دادند.

در حال حاضر هفت شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۵ شهرستان نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

شهرستان های شادگان، خرمشهر و آبادان در جنوب غرب خوزستان زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشکده علوم پزشکی آبادان قرار دارند.

 

۶ کرمانشاهی دیگر در شبانه روز گذشته تسلیم کرونا شدند

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۶ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ فوت کردند، گفت: مجموع جان باختگان استان بر اثر ابتلای قطعی به کرونا از ابتدای اپیدمی تاکنون به یک هزار و ۶۲۲ نفر رسیده است.

«مهدی محمدی» روز پنجشنبه افزود: تعداد بیماران بستری کووید ۱۹ استان در ۲۴ ساعت گذشته به ۸۶۳ نفر رسید که نسبت به روز قبل سه نفر افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۸۱ مورد بیمار مثبت بستری و ۴۰۱ بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۳۸ نفر افزایش داشته است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در شبانه‌روز گذشته ۱۸۸ نفر پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند که نسبت به روز گذشته ۳۸ نفر افزایش یافته است.

وی همچنین اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲۱۰ نفر با علایم بیماری کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شدند که ۱۹ نفر بیشتر از روز گذشته است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه ۳۰ فروردین رنگ‌بندی جدید استان‌های کشور را اعلام کرد که براساس آن شهرستان های سنقر وکلیایی، گیلانغرب، کنگاور، پاوه، هرسین، اسلام آباد غرب، کرمانشاه، سرپل ذهاب و صحنه در وضعیت قرمز قرار دارند.

براساس این گزارش، شهرستان های جوانرود، روانسر، دالاهو و قصرشیرین در وضعیت نارنجی و شهرستان ثلالث باباجانی نیز در وضعیت زرد قرار دارد.

تاکنون بیش از ۲۵ هزار دوز واکسن کرونا برای تزریق به کادر درمان، سالمندان، جانبازان و افراد دارای بیماری سخت وارد کرمانشاه شده است.

 

استان مرکزی با ۲۷ فوتی کرونا در شبانه روز اخیر رکورد زد 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت:  آمار ۲۷ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در شبانه روز اخیر گزارش شده که در یک‌سال اخیر بی‌سابقه بوده و نگرانی جدی مسئولان و مردم این خطه را برانگیخته است.

دکتر سید «محمد جمالیان» روز پنجشنبه افزود: با احتساب فوتی‌های ۲۴ ساعت اخیر ، شمار جان باختگان این استان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ از مرز یک‌هزار و ۷۱۶ نفر گذشت.

وی توضیح داد: بر اساس  یافته‌های آزمایشگاهی ۶۷۸ مورد ابتلای جدید در استان مرکزی به ویروس کرونا در  ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: ۱۱۰ مبتلایان جدید ویروس کرونا  در این استان به دلیل وخامت حال در بیمارستان‌های بستری شده‌اند و مراقبت‌های تخصصی درمانی برای آنان جریان دارد.

دکتر جمالیان یادآور شد:  ۵۶۸ نفر از بیماران جدید کووید ۱۹ استان نیز درمان سرپایی دریافت کرده‌اند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه بمانند.

وی تاکید کرد: سویه انگلیسی ویروس کرونا سرعت بالا در انتقال و شدت بیشتری در مراحل بالینی دارد بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مهار روند افسارگسیخته آن از سوی تک تک مردم ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک توضیح داد: آمار مبتلایان به ویروس کرونا از زمان همه گیری تاکنون در استان مرکزی به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسیده است.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

در رنگ‌بندی استان‌های کشور برای سنجش شیوع کووید ۱۹، استان مرکزی با رنگ قرمز تیره مشخص شده است که  وضعیت بحرانی  این خطه  را نشان می‌دهد.

 

کرونا چهار قربانی دیگر از ایلام گرفت

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: کرونا در ۲۴ ساعت گذشته چهار قربانی دیگر از ایلام گرفت و مجموع فوتی های استان به ۷۱۹ نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان روز پنجشنبه اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۵ ابتلای جدید شناسایی شد و مجموع مبتلایان در استان به ۳۴ هزار و ۳۷۳ نفر رسید.

وی با بیان اینکه بستری ها در حال افزایش هستند، افزود: ۶۰ بستری جدید در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان به ۳۰۱ نفر افزایش یافت و از بستری های جدید ایلام با ۱۳ نفر بالاترین آمار بستری جدید را به خود اختصاص داد.

دکتر کریمیان یادآور شد: از بستری های جدید پس از ایلام آبدانان و چرداول با ۱۱ نفر بیشترین بستری در استان را داشتند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: همچنین از بستری های جدید ۹ نفر مربوط به ایوان، هفت نفر دهلران، پنج نفر دره شهر، ۲ نفر بدره، یک نفر سیروان و یک نفر مربوط به مهران است.

دکتر کریمیان اظهار داشت: هلیلان و ملکشاهی در وضعیت زرد، سیروان در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان ها در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.

 

۳۳۶ بیمار بدحال کرونا در بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آخرین وضعیت کروناویروس در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز دوم اردیبهشت، اعلام و بیان کرد:هم اکنون ۳۳۶ بیمار بدحال با شرایط وخیم در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

سیدروح الله حسینی پنجشنبه گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۷۹۸ هزار و ۳۵۴ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۲۸ هزار و ۳۹۸ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

او گفت: همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۸۹ هزار و ۸۶۷ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۱۲ هزار و ۳۹۳ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۴۰ هزار و ۷۹۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

وی مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز دو هزار و ۵۳۹ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۳۳۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

حسینی در ادامه با اعلام جان باختن ۲۸ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را سه هزار و ۷۹۸ نفر اعلام کرد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به بهبودی ۲۰۹ هزار و ۷۶۱ نفر از ابتدا تاکنون اشاره کرد که از بیمارستان ها ترخیص یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

وی از مردم خواست تا ضمن رعایت اصول بهداشتی نظیر استفاده مداوم از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی از دیگران و شست و شوی مرتب دست ها، با خودداری از شرکت در تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی، برای پیشگیری و مقابله با کروناویروس در سلامت خود و جامعه نقش بسزایی داشته باشند.

 

۴ کرونایی در کاشان جان باختند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۲ مرد ۸۸ و ۹۰ ساله و ۲ زن ۶۷ و ۸۸ ساله مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته جان باختند.

مریم امیدی روز ‌پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل ۳۵۹ نفر است که ۳۰۶ بیمار در کاشان و ۵۳ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۴۸ نفر اعلام و اضافه کرد: ۴۴ نفر از بیماران در کاشان و چهار نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

ثبت ۲۲۰ مورد جدید کرونا در منطقه کاشان 

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۲۲۰ مورد جدید به ۲۰ هزار و ۲۵۸ نفر رسید.

وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۶ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۴۱ نفر از ۹ تا ۸۵ سال در کاشان و ۱۵ نفر از آران و بیدگل با سن ۳۲ تا ۷۴ سال تحت مراقبت و درمان هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۵۹ هزار و ۹۰ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.

وی اضافه کرد: در این مدت، ۹ هزار و ۹۶۱ بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.

به گفته امیدی، ۵۰۰ بیمار نیز به درمانگاه‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کرده‌اند و ۱۷۵ بیمار در مرکزهای ریفرال (زیرمجموعه) دانشگاه به طور موقت بستری هستند.

ایوب درویشی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری و دبیر ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان عصر دیروز (چهارشنبه) در نشست مشترک ستاد مقابله با کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل گفت: ۵۵ درصد شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کاشان رعایت می‌شود که پذیرفته نیست.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

همراه با موج چهارم شیوع کرونا در کشور وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل اواسط فروردین از زرد به نارنجی تغییر یافت و وضعیت کاشان ۱۶ فروردین قرمز شد.

بر پایه مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل گروه‌های ۲ و ۳ و ۴ در وضعیت قرمز تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌شوند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک با جدیت بیشتری مورد پایش قرار خواهد گرفت.

همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستان‌های نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به این شهرستان‌ها ممنوع است.

ویروس کرونا اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

 

شمار قربانیان کرونا در لرستان به یکهزار و ۵۸۲ نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: شمار قربانیان کرونا در این استان با فوت ۱۳ بیمار دیگر در شبانه‌روز گذشته به یکهزار و ۵۸۲ نفر رسید.

دکتر "مریم کوشکی" روز پنجشنبه به رسانه ها اعلام کرد: تعداد مبتلایان به کرونا در این استان نیز با شناسایی یکهزار و ۹۵ بیمار جدید طی شبانه روز گذشته به ۹۸ هزار و ۶۷۶ نفر رسید.

وی اظهار داشت: تاکنون ۳۰۹ هزار و ۷۴۶ نمونه تست تشخیص کرونا به آزمایشگاه ارسال شده که از این مجموع، ۳۰۶ هزار و ۷۳۰ مورد پاسخ داده شده و ۸۶  هزار و ۴۳ نمونه آن منفی بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در حال حاضر یک هزار و۳۰۲ بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

کوشکی ادامه داد: هم اکنون تمامی شهرهای لرستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
7 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.