هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با شناسایی ۲۵ هزار و ۵۸۲ بیمار جدید رکورد جدیدی از شناسایی روزانه بیماران کرونا ثبت شد و با فوت ۳۰۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۵ هزار و ۳۵۹ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد:  از دیروز تا امروز (۲۵ فروردین ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۸ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۱۴۳ هزار و ۷۹۴ نفر رسید. هم

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تا کنون یک میلیون و ۷۳۹ هزار و  دو نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۵۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۱۳ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۵۷۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دُز رسید.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۳۸ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۹۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

 

۲۵ فروردین ماه و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

استان‌های کشور این روزها بحرانی‌ترین برهه زمانی را به لحاظ شیوع کووید ۱۹ تجربه می کنند و این در حالی است که به واسطه بی‌توجهی برخی هم میهنان به شیوه‌نامه‌های بهداشتی، ویروس کرونا به ویژه نسخه جهش یافته انگلیسی آن میل شدیدی به چرخش و گسترش پیدا کرده است.

۱۴ ماه از ورود کرونا به کشور می گذرد و تجربه سه موج شیوع بیماری قبلی نشان می دهد که در صورت همکاری و همراهی مردم در رعایت پروتکل ها و توصیه های بهداشتی، می توان در کوتاهترین زمان ممکن بر آن غلبه کرد.

با شروع موج جدید کرونا در کشور، محدودیت های بیشتری اعمال شده، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشدید شده و ظرفیت‌ها برای غربالگری و بیماریابی کووید ۱۹ بسیج شده است؛ در این فرآیند  اما همراهی مردم مهمترین نقش را دارد.

اخبار و گزارش های رسمی نشان می‌دهد که هم اکنون نمودار ابتلا و بستری کرونا در ایران با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استان ها با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجهند؛ این در حالی است که میزان عمل به پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور همچنان پایین است به طوی که طبق آخرین ارزیابی‌ها این میزان تنها ۵۶ درصد است. 

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در زنجان به ۵۰ درصد رسیده است

در استان زنجان، میزان رعایت میزان پروتکل‌های بهداشتی از ۹۵ درصد در ۳۰ اسفند سال گذشته به ۵۰ درصد کاهش یافته که این روند موجب شده است اغلب شاخص‌ها به صورت معناداری تغییر یابد.

به گفته فتح الله حقیقی استاندار زنجان، عوارض این تغییر رفتارها موجب افزایش شمار بیماران سرپایی، بستری و بدحال، رنگ قرمز کرونایی چهار شهر استان و رنگ نارنجی سه شهر دیگر شده است.

حقیقی با بیان اینکه طی بازدید از بیمارستان ها، اماکن اصناف و دستگاه‌های اجرایی موارد تاسف بار از عدم رعایت پروتکل ها مشاهده شد، افزود: با وجود وضعیت حاد کرونایی کنونی برخی ها این بیماری را شوخی تصور می کنند، ماسک استفاده نمی کنند و حتی برای اطمینان بخشی از افراد بی توجه تست سریع گرفته شد که متاسفانه مثبت بودند.

تداوم بی توجهی مردم در آذربایجان‌غربی و شیب صعودی آمارهای کرونایی

عادی انگاری ها به زنجان محدود نیست؛ در آذربایجان غربی هم که منحنی‌های مربوط به جداول ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا روند صعودی دارند، تداوم بی توجهی مردم به اجرای پروتکل ها زنگ خطر تداوم شیب صعودی آمارها را به صدا درآورده است.

در همین زمینه، استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به روند نگران کننده ابتلا به کرونا در استان گفت: با ادامه این روند باید بیمارستانهای غیر دانشگاهی هم پای کار بیایند.

محمدمهدی شهریاری افزود: تقویت رعایت دستورالعمل های بهداشتی، پرهیز از دورهمی‌ها و نظارت جدی بر اجرای محدودیت ها سه راهکار اساسی برای مقابله با کرونا به شمار می‌رود.

وی از افزایش ابتلا به کرونا در استان خبر داد و اضافه کرد: اگرچه بخشی از این افزایش به خاطر عملکرد خوب دانشگاه علوم پزشکی در افزایش نمونه گیری دارد اما کاهش شدید رعایت دستورالعمل ها و افزایش تجمعات خانوادگی و نبود نظارت جدی باعث این وضعیت شده است.

استاندار آذربایجان غربی ترددهای مرزی، جابجایی های داخل و خارج استان و کاهش استفاده از ماسک را از دیگر عوامل افزایش شیوع کرونا در استان ذکر کرد. 

کرونا در استان‌ها 

ویروس کرونا و انواع جهش یافته آن تقریبا در تمامی کشور به چرخش درآمده، به طوری که در سیستان و بلوچستان ۱۹۳ نفر دیگر را به جمع مبتلایان افزوده است. با احتساب این موارد، شمار مبتلایان در سیستان و بلوچستان به ۲۹ هزار و ۸۳۹ نفر رسید.

 همچنن به بیان رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، شمار درگذشتگان ناشی از ابتلا به این ویروس در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن چهار نفر دیگر به یکهزار و ۲۰۹ نفر رسید. 

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری با ابراز نگرانی از احتمال ورود استان به موج دیگری از سیوع بیماری، گفت که موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه ۷۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

وی بیان کرد: کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

همچنین در کرمانشاه، هم اکنون بیش از ۷۶ درصد از تخت‌های اختصاص یافته به کرونا در استان پُر شده است و به گفته رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،  بیشترین تعداد بیماران با ۱۲۳ نفر در بیمارستان فارابی شهر کرمانشاه بستری هستند.

«مهدی محمدی» افزود: سنقر و کلیایی با ۵۸ بیمار کماکان بیشترین بیماران را در شهرستان‌ها دارد و پس از آن کنگاور با ۴۵ و پاوه با ۴۲ بیمار در رده‌های بعدی هستند.

وی با اعلام اینکه بیشترین بیماران بخش‌های ویژه با ۳۹ بیمار در بیمارستان گلستان بستری هستند، گفت: هم اکنون ۶۸۲ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

اما در قم که از روز هجدهم فروردین‌ماه در وضعیت قرمز کرونایی به سر می‌برد، نتیجه ۹۰ درصد آزمایش های کرونا ابتلا به ویروس انگلیسی است

این خبر را محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد و  گفت: شاهد شیب صعودی میزان ابتلا و بستری و همچنین مرگ و میرها در قم هستیم که بسیار نگران کننده است.

وی در خصوص وضعیت بیمارستان‌ها نیز گفت: بخش مراقبت‌های ویژه دوم بیمارستان امیرالمومنین(ع) به دلیل زیاد شدن بیماران بدحال آماده و مقرر شد تا تمامی بیمارستان‌ها علاوه بر پذیرش بیمار کرونایی، بستری موقت هم داشته باشند.

وی تاکید کرد: سرعت رشد ویروس چهار برابر شده و میزان ابتلا نیز ۲.۷ برابر ویروس کلاسیک وهان بوده و مهمترین سیاست ما باید تمرکز بر کانون های پر ازدحام باشد.

همچنین در استان زنجان که شهرهای زنجان، ابهر، خرمدره، خدابنده و سلطانیه آن رنگ قرمز کرونایی و طارم، ایجرود و ماهنشان رنگ نارنجی دارند،  رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اعلام کرد که  ۷۷۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند.

دکتر پرویز قزلباش با بیان این که این وضعیت زنگ خطری است که اقدامات جدی و قاطعانه برای کنترل بیماری را می‌طلبد، افزود: افطاری دادن و افطاری رفتن در شرایط کرونایی به لحاظ شرعی نیز رفتاری غیرمجاز است و برگزاری تجمعات به ویژه برای افراد پرخطر از قبیل زنان باردار، سالمندان و بیماران می‌تواند خطرناک باشد.

شیوع فزاینده کرونا در استان اردبیل نیز همچنان ادامه دارد به طوری که در شبانه روز گذشته با ثبت رکوردی دیگر، مجموع افراد بستری مبتلا به کووید ۱۹ به ۵۵۰ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به بستری شدن ۹۹ فرد جدید مبتلا به کووید۱۹ اعلام کرد: آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل در وضعیت حاد و نگران کننده قرار گرفته است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده افزود: با فوت ۶ نفر دیگر از اهالی استان، مجموع آمار جان‌باختگان کرونا در این استان طی ۱۳ ماه گذشته نیز به یک هزار و ۵۰۵ نفر رسید.

وی سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل را نسبت به موج‌های اول، دوم و سوم بسیار زیاد عنوان کرد و ادامه داد: در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به افزایش شمار مبتلایان کرونای بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان به ۷۷ نفر گفت: هم‌اکنون حدود ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستانی استان در بخش دولتی و خصوصی به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.

بنا به اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، با روند کنونی شیوع و در صورت بی توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پیش‌بینی می‌شود که تعداد بیماران بستری در استان به ۷۰۰ تا یکهزار نفر برسد.

استاندار اردبیل نیز با توجه به شیوع کرونا در استان،از شهروندان این استان خواست هرگونه تخلف کرونایی از جمله تجمع ، برگزاری دروهمی و آیین‌های جشن و ترحیم را به شماره۳۱۳۳ اطلاع دهند. 

 اکبر بهنامجو اظهار کرد: متاسفانه بعد از دید و بازدیدهای عید نوروز این ویروس شیوع بیشتری پیدا کرده و هر روز به تعداد بستری‌ها در بیمارستانها افزوده می‌شود و نیازمند همکاری همگانی در استان هستیم.

وی همچنین گفت: تعدادی از کارخانه‌ها پروتکل‌های بهداشتی را خوب رعایت می‌کنند و با آنهایی که رعایت نمی‌کنند باید برخورد شود و همه کارفرمایان باید ماسک سه لایه در اختیار کارگران قرار دهند

در لرستان هم که تمامی شهرهای آن در وضعیت قرمز قرار دارند، تعداد جان‌باختگان کرونا با فوت ۱۱ بیمار طی شبانه‌روز گذشته، به یک هزار و ۴۷۰ نفر رسید و تعداد مبتلایان کرونا نیز با شناسایی یک هزار و ۱۱۵ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته به ۸۹ هزار و ۹۵۷ نفر افزایش یافته است.

 

واکسیناسیون راهکاری برای مقابله با کرونا 

در حالی که مسوولان حوزه بهداشت و درمان برای توزیع سراسری واکسن کرونا تلاش می کنند، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: واکسیناسیون وسیع مردم علیه ویروس کرونا با استفاده از واکسن‌های تولید داخل از اواخر بهار شروع می‌شود.

دکتر قاسم جان‌بابایی  امروز در جریان سفر به استان اردبیل با بیان این که آمار بستری مبتلایان به کرونا در سطح کشور در موج چهارم شیوع کووید.۱۹ نسبت به موج قبلی چهار برابر شده است، میهمانی‌ها، مسافرت شهروندان و دید و بازدیدهای عید نوروز را از عوامل اصلی شیوع پیک چهارم کرونا در کشور اعلام کرد و افزود: در این موج از شیوع کرونا، میانگین بستری مبتلایان در بیمارستان ۶.۳ روز است.

وی اعلام کرد: از اواخر بهار با ورود واکسن‌های تولید داخل به چرخه درمان، شرایط بهتری برای پیشگیری از ابتلای مردم علیه کرونا فراهم می شود و تا آن زمان باید شیوع کرونا در جامعه مدیریت شود.

وی اظهار کرد: البته واکسیناسیون علیه کرونا با استفاده از واکسن‌های خارجی از چند ماه قبل به شکل محدود و بیشتر برای کادر درمان آغاز شده و به زودی همه کادر درمان کشور علیه بیماری کووید.۱۹ واکسینه می‌شوند.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از دلایل آرامش در میان کادر درمان مرتبط با کرونا را انجام واکسیناسیون این افراد و ایجاد شرایط ایمن برای فعالیت آنها ذکر کرد و افزود: تلاش برای تهیه واکسن از منابع خارجی همچنان ادامه دارد.

در سیستان و بلوچستان، رییس سازمان نظام پزشکی زاهدان گفت: ۲۰۰ دز واکسن کرونا از مجموع یکهزار و ۲۰۰ کادر بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر اساس اعلام اولویت‌های وزارت بهداشت و درمان تزریق شده است.

سید سعید سید الحسینی افزود:  اولویت‌های تخصیصی دریافت واکسن کرونا براساس ابلاغ وزارت بهداشت مربوط به کادر درمانی فعال در بخش‌های آی. سی. یو کرونا، اورژانس کرونا و بخش‌های بستری کرونا است.

وی ادامه داد: در این راستا به ترتیب اولویت فراخوان لازم به کادر درمان و پرستاری داده شده و تلقیح واکسن کرونا برای این نیروهای خدوم صورت پذیرفته است.

رییس سازمان نظام پزشکی زاهدان گفت: در این مرحله از واکسیناسیون از واکسن اسپوتنیک روسی استفاده شده که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و مرحله دوم تزریق این واکسن ۲۸ روز بعد از زمان دریافت دوز اول خواهد بود.

وی افزود: کادر درمانی بخش خصوصی نیز باتوجه به اینکه در ارتباط مستقیم با عموم مردم قرار دارند واکسینه شدن آنها علیه ویروس کرونا برای ارائه خدمات مطلوب به مردم مهم و ضروری است.

سید الحسینی گفت: همزمان با واکسیناسیون کارکنان حوزه بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به بیماران خاص و پارکبان نیز واکسن تزریق می‌شود.

در استان مرکزی هم تاکنون ۴ محموله خارجی از واکسن کرونا وارد استان شده و بر اساس اولویت، پنج هزار نفر واکسینه شده‌اند.

دکتر "علی علیمحمدی"  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت تزریق واکسن کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اراک همزمان با سراسر کشور از اواسط بهمن سال گذشته آغاز شده و تاکنون چهار مرحله از کشور روسیه (اسپوتنیک وی)، ۲ محموله از کشور چین(سینوفارم) و یک محموله نیز از کشور هند(بهارات) وارد و به افراد گروه هدف تزریق شد.

وی اظهار داشت: خوشبختانه تا این لحظه در هیچ یک از افرادی که این واکسن‌ها را دریافت کرده‌اند، عارضه جدی گزارش نشده است.

در لرستان هم امروز مرحله دوم واکسیناسیون سالمندان مراکز نگهداری این استان علیه ویروس کرونا آغاز شد و به مدت سه روز انجام می‌شود که طی آن، برنامه های مراقبتی از سالمندانی که به دلایل مختلف واکسینه نشدند، همچنان ادامه دارد.

 

 راهکارهایی دیگر برای مقابله با کرونا 

در راستای اقدامات پیشگیرانه مقابله با کرونا، برنامه های معنوی در ماه مبارک رمضان با سبک و سیاق متفاوتی برگزار می شوند.

در این راستا امروز اعلام شد که برنامه ترتیل‌خوانی قرآن کریم ویژه ماه مبارک رمضان در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بدون حضور جمعیت برگزار و از شبکه قرآن سیما پخش می‌شود.

این ویژه برنامه با حضور قاریان ممتاز و بین المللی کشور، در طول ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۸ به صورت مستقیم از شبکه قرآن سیما پخش می شود.

در همین حال، تجمعات و نماز جماعت در فضای سرپوشیده در استان قم هم براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوع شد و لازم است نمازگزاران طبق شیوه نامه های بهداشتی رفتار کنند.

بهرام سرمست استاندار قم  بیان کرد: بر اساس مصوبه های ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا، و با توجه به وضعیت قرمز کرونایی قم، هر گونه برنامه تجمعی تعطیل است و باید نمازگزاران روزه دار طاعات و عبادات خود را در ایام اعمال محدودیت ها به صورت انفرادی انجام دهند. اما از مساجد به عنوان پایگاه پشتیبانی از مراکز درمانی و بیماران استفاده می شود.

 همچنین به دلیل وضعیت قرمز شیوع کرونا در گنبدکاووس و روند صعودی مبتلایان به این ویروس، اعضای ستاد مقابله با کرونای شهرستان برای صیانت از سلامت مردم، اقامه جماعت نماز تراویح را در مساجد این شهرستان ممنوع کنند.

اقامه نماز ۲۰ رکعتی تراویح در شب‌های ماه مبارک رمضان (پس از اقامه نماز عشا) اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در میان اهل سنت دارد.

نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی و برخورد با متخلفان از دیگر  راهکارهای به اجرا درآمده در راستای قطع زنجیره ابتلا در استان هاست. 

در همین پیوند، رئیس مرکز بهداشت شهرستان جیرفت از غیرفعال شدن ۲۵ واحد صنفی به دلیل بی توجهی به مصوبات ستاد مبارزه با کرونا خبر داد.

به گفته فرزانه برخوری، واحدهای صنفی غیرفعال شده شامل پنج مرکز عرضه قلیان، هفت قهوه خانه، هفت باشگاه ورزشی، یک گیم نت و پنج تالار در شهر جیرفت هستند. 

همچنین در استان لرستان اعلام شد که ۸۰۸ واحد صنفی استان به دلیل رعایت نکردن محدودیت‌های وضعیت قرمز کرونا و نقض پروتکل‌های بهداشتی از ۱۹ فروردین جاری تاکنون شناسایی و پلمب شده‌اند.

بیشترین موارد پلمب در لرستان  با ۲۳۳ مورد مربوط به شهرستان سلسله و کمترین با ۱۱ واحد در شهرستان رومشکان بوده است.

همچنین سه دفتر پیشخوان خدمات دولتی و بخش عمومی در شهر روانسر به علت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و عدم رعایت فاصله اجتماعی پلمب شد 

افزن بر این، به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با شروع موج چهارم کرونا، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان تشدید شده و با تلاش‌ و تمهیدات صورت گرفته به منظور شناسایی سریعتر افراد مبتلا به کووید۱۹ و افرادی که در تماس نزدیک با آنها بوده‌اند، تعداد روزانه تست‌های تشخیصی کرونا در سطح استان افزایش یافته و غربالگری بیماران با جدیت ادامه دارد.  

همچنین رییس پلیس راه خراسان رضوی گفت: طی ٢٤ ساعت گذشته، مالکان٣٦٣ دستگاه خودروی غیربومی در ورودی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی این استان جریمه شدند.

سرهنگ حسین میش مست افزود: ٣٢١ دستگاه از این تعداد به دلیل ورود به شهرهای قرمز با جریمه ١٠ میلیون ریالی اعمال قانون شدند و ٤٢ دستگاه نیز با ورود به شهرهای با وضعیت نارنجی کرونایی هر یک به مبلغ پنج میلیون ریال جریمه شدند.

وی اضافه کرد: ٩٥٦ دستگاه خودرو نیز طی روز گذشته از ورودی شهرهای قرمز و نارنجی برگردانده شدند و طی این مدت رانندگان هزار و ٢٠٤ دستگاه خودرو تذکر گرفتند.

براساس گزارش امروز وزارت بهداشت، هم اکنون ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دُز رسید.

 

۳۰۲ بیمار بدحال در بیمارستان‌های فارس خدمات ویژه تنفسی دریافت می‌کنند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت :۳۰۲ بیمار بدحال مبتلا به کرونا با وضعیت وخیم در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند که نشانگر افزایش کم سابقه بیماران مبتلا به این ویروس در فارس است.

 عبدالرسول همتی چهارشنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۷۵۳ هزار و ۶۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۱۱ هزار و ۷۶۱ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

او ادامه داد: همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۸۱ هزار و ۷۴۹ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۱۰ هزار و ۲۰۴ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۲۱ هزار و ۹۶۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

وی مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز دو هزار و ۳۴۳ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۴۱۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند و  از تعداد بستری ها، ۳۰۲ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

همتی در ادامه با اعلام جان باختن ۴۲ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی ۴۸ ساعت گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را سه هزار و ۵۷۵ نفر اعلام کرد.

 وی همچنین گفت:۱۹۳ هزار و ۴۲۰ نفر از ابتدا تاکنون بهبودی یافتند که از بیمارستان ها ترخیص و یا از ایزوله خانگی خارج شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هشدار داد: با وضعیت بحرانی مواجه هستیم و موج چهارم به مراتب سهمگین تر از موج های قبل است.

همتی با بیان اینکه ۲۷ شهرستان فارس از مجموع ۳۶ شهرستان استان در وضعیت قرمز به سر می برند و شهرستانی به عنوان کم خطر و یا بی خطر وجود ندارد، از مردم خواست تا در رعایت دستورات بهداشتی و محدودیت هایی که از طرف ستاد کرونا اعلام شده است، پایبند باشند.

 یکه تازی کرونا در سایه بی توجهی به پروتکل های بهداشتی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نیز بی توجهی و عادی انگاری به پروتکل های بهداشتی را عامل اصلی یه تازی کرونا عنوان کرد.

مهرزاد لطفی در سیصد و دومین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹  گفت: پس از گذشت بیش از یک سال از شیوع کروناویروس و آمار چشمگیر موارد ابتلا و فوتی ناشی از آن، همچنان برخی از مردم استان، این بیماری خطرناک و مرگ آفرین را جدی نگرفته اند و در رعایت پروتکل های بهداشتی بی توجه هستند.

 وی ادامه داد: ایثار و فداکاری شبانه روزی کارکنان مجموعه سلامت در پاندمی کروناویروس، بر هیچ فردی پوشیده نیست و قدردانی از این حافظان سلامت، تنها با مشارکت کامل مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی میسر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: با توجه به روند رو به افزایش موارد ابتلا به کروناویروس، مسوولان دانشگاه روزانه در حال تلاش برای افزایش تخت های بیمارستانی هستند.

لطفی گفت: آمادگی بیش از پیش مراکز درمانی استان برای مقابله با این ویروس منحوس در موج چهارم وجود دارد و تمام مراکز درمانی و بیمارستان های خصوصی و خیریه نیز همانند گذشته با مجموعه دانشگاه همکاری دارند و در حال خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کووید۱۹ هستند.

 لطفی با تاکید بر توسعه فعالیت ها در طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی»، ضمن بررسی اجرای مصوبات قبلی و ارزیابی میزان اشغال تخت های بیمارستان ها، در خصوص واکسیناسیون علیه کووید۱۹ و تزریق سریع آن به گروه های هدف توضیحاتی ارایه داد.

 

کرونا جان ۸ نفر دیگر را در کهگیلویه و بویراحمد گرفت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: nv ۲۴ ساعت گذشته ۸ هم استانی بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

پرویز یزدان پناه روز چهارشنبه در این باره اظهار داشت: شمار جانباختگان کووید ۱۹ استان به ۵۱۰ نفر رسیده است.

وی افزود: هم اینک ۴۹۸ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری بوده که ۱۳۶ نفر از این بیماران مبتلای قطعی و ۲۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

یزدان پناه ادامه داد: از مجموع مبتلایان به کووید ۱۹ در کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ هزار و ۴۳۶ نفر بهبود یافته گزارش شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به خصوص افزایش تجمعات و دورهمی‌ها منجر به شیوع بیش از پیش کرونا در این استان شده است.

وی ابراز داشت: از نمونه‌های پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه سلولی و مولکولی یاسوج، بیشترین موارد مثبت در شهرستان‌های بویراحمد، کهگیلویه، گچساران و لنده است.

یزدان پناه بیان کرد: روند افزایشی کرونا در استان از اسفند ماه شروع و همزمان با سفرها و جابجایی‌های گسترده نوروزی شهروندان به استان شتاب گرفته و در مسیر صعودی قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به خصوص افزایش تجمعات و دورهمی‌ها منجر به شیوع بیش از پیش کرونا در این استان شده است.

 

شمار بیماران مبتلا به کووید۱۹ گیلان نزدیک به چهار برابر شد

مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان گفت: هم اکنون ٩٨٠ بیمار مبتلا به کووید ١٩ در بیمارستان های استان گیلان بستری بوده و ۱۲۵ بیمار نیز بدحال هستند که نسبت به اواخر اسفندماه پارسال نزدیک به چهار برابر شده است.

دکتر حسن رخ شاد روز چهارشنبه اظهار داشت:  ٢٢٠ بیمار مبتلا به بیماری کووید ١٩ دیروز در بیمارستان های گیلان بستری شدند که همه این آمارها نشان دهنده روند صعودی بیماری در این استان است.

وی با بیان اینکه در این شرایط از خروج غیرضروری از منزل باید خودداری شود، اضافه کرد: در صورت مشاهده علایم بیماری در اسرع وقت به مراکز ۱۶ و  ۲۴ ساعته بهداشتی مراجعه شود.

مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت استان گیلان با تاکید بر استمرار رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا بیان داشت: در ماه مبارک و پربرکت رمضان باید از برگزاری دورهمی ها و پهن کردن سفره های افطاری اجتناب شود. 

 هم اکنون جز شهرستان رضوانشهر که در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد، بقیه شهرستان های استان گیلان قرمز هستند.

تعداد جان باختگان  بیماری کووید ۱۹ در ایران به ۶۵ هزار و ۳۵۹ نفر و مجموع بیماران  در کشور به دو میلیون و ۱۴۳ هزار و ۷۹۴ نفر رسیده است.

 

آخرین وضعیت بیماران کرونایی در بیمارستان کودکان اهواز

رییس بیمارستان کودکان ابوذر اهواز گفت: بیش از ۶۰۰ بیمار مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون، در این بیمارستان پذیرش شده که از این تعداد ۱۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

دکتر محسن علی سمیر روز چهارشنبه بیان کرد: روزانه بین ۱۲ تا ۱۵ کودک بیمار بستری داریم و هنوز روند مراجعه مبتلایان، به این بیمارستان بالا و در یک حد ثابت است لذا از والدین انتظار داریم از کودکان خود مراقبت بیشتری کنند.

وی افزود: پیش از این از هر پنج بیمار مراجعه کننده به این بیمارستان، چهار نفر بیمار مثبت کرونایی بودند اما اکنون از هر پنج نفر سه مورد قطعی کرونایی داریم.

رییس بیمارستان ابوذر اهواز گفت: در چند روز گذشته بیشتر کودکان مبتلا به کرونا با علایم گوارشی به ما مراجعه می‌کنند در حالی که والدین آنها فکر می‌کنند یک اسهال و استفراغ ساده است. همچنین یکی دیگر از علایم بیماری در روزهای اخیر، خروسک است لذا والدین باید با تغییر صدا در کودکان به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی افزود: نباید تصور کرد که دورهمی خانوادگی و حضور در تجمع‌ها و تردد غیر ضروری ، برای کودکان مشکل ساز نیست در حالی که همین موارد، سلامت کودکان را به خطر می‌اندازد.

علی سمیر با بیان اینکه هم اکنون ۱۷ کودک بیمار در بخش عادی این بیمارستان بستری هستند،گفت: همچنین ۹ کودک بیمار در بخش آ.سی.یو این بیمارستان بستری هستند که چهار نفر آنها مثبت قطعی و پنج بیمار مشکوک به کرونا هستند.

وی با بیان اینکه بیشترکودکانی که درگیر این بیماری شده‌اند، قربانی بی‌توجهی والدین هستند افزود: قدرت واگیری ویروس نوع جهش یافته انگلیسی به مراتب بیشتر از ویروس چینی بوده و علایم تنفسی و گوارشی در آن شدیدتر است لذا تنها راه مقابله با انتشار آن، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و ماندن در خانه است.

رییس بیمارستان کودکان ابوذر اهواز با اشاره به اینکه تاکنون در زمینه کمبود تخت و دستگاه اکسیژن ساز مشکلی نداشته‌ایم گفت: امیدوارم هر چه زودتر این بیماری در کشور و استان ریشه کن شود.

هم اکنون ۱۶ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی و هشت شهرستان در وضعیت نارنجی هستند.

 

۳۵۰ ابتلای جدید کرونا در ایلام شناسایی شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۳۵۰ ابتلای جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۳۲ هزار و ۸۸ نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان روز چهارشنبه اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته کرونا جان ۲ ایلامی دیگر را گرفت و مجموع فوتی های ناشی از کرونا در استان تا این لحظه به ۶۹۵ نفر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه روند بستری ها افزایشی است، افزود: ۵۹ مورد جدید نیز مراکز درمانی استان بستری شدند و مجموع بستری های موجود به ۲۷۳ نفر رسیده است.

دکتر کریمیان شرایط استان را نگران کننده عنوان کرد و گفت: شهرستان های ایلام، دهلران، دره شهر، آبدانان، مهران، چردول، بدره، چوار، ایوان و  سیروان در وضعیت قرمز و هلیلان و ملکشاهی در وضعیت نارنجی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: پیک چهارم کرونا قوی تر و سرعت انتشار آن بیشتر است و مدت زمان بستری بیماران در مراکز درمانی نیز طولانی تر است و با ادامه این روند قطعا میزان فوتی ها افزایش خواهد داشت.

دکتر کریمیان تاکید کرد: در خانه ماندن بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است و امیدواریم مردم با رعایت پروتکل ها کارکنان درمان را در رسیدگی بیشتر به بیماران یاری کنند.

 

۴۸۳ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان به کووید۱۹ گفت: آمار بیماران مبتلا به کرونا در مراکز درمانی این استان به ۴۸۳ تن رسید.

محمدرضا قدیر در گفت و گویی افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و پنجم فروردین ماه جاری، متاسفانه سه بیمار دیگر مبتلا به کرونا در این استان جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به پذیرش ۸۵ بیمار دیگر با علائم کرونا در شبانه روز گذشته، ادامه داد: همچنین در این مدت ۷۸ بیمار کرونایی جدید در مراکز درمانی قم بستری و ۸۵  نیز با بهبود از مراکز درمانی قم ترخیص شدند.

قدیر اظهار داشت: هم اکنون ۹۱ بیمار بدحال مبتلا به این ویروس در بخش های ویژه بیمارستانی بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۰۶ تست در این استان انجام شده  که از این تعداد جواب ۱۸۵ تست مثبت بوده‌است.

 

۴۰ درصد بستری‌های کرونایی در ساری غیرمازندرانی هستند

نماینده استان مازندران در شورای عالی استان‌ها گفت: اکنون ۴۰ درصد از بستری‌های بیماران کرونایی در شهر ساری، غیر ساروی و غیرمازندرانی هستند، یعنی از نقاط دیگر کشور به این استان آمده‌اند و درگیر بیماری و مجبور به بستری شده‌اند.

علیرضا مبشری روز چهارشنبه در چهل و یکمین اجلاس عمومی این شورا که به صورت غیرحضوری برگزار شد با اشاره به همه گیری شدید ویروس کرونا در استان‌های شمالی کشور گفت: با توجه به شیوع بالای ویروس کرونا در استان‌های گردشگرپذیر مازندران و گیلان نیاز به دریافت دوز بیشتری از واکسن کرونا وجود دارد.

وی افزود: پیش از عید نوروز وضعیت این استان‌ها بهتر بود که متاسفانه در حال حاضر شرایط تغییر کرده است.  برای مثال شهر رامسر در ۲۸ اسفند چهار بستری کرونایی داشته است اما امروز تعداد بستری‌ها به ۸۰ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از دلایل افزایش بیماری در استان‌های شمالی باز کردن راه‌ها برای مسافران نوروزی بوده است. بنابراین باید تصمیم بگیریم که اکنون چه کاری برای مهار بیماری انجام دهیم.

مبشری با بیان اینکه وضعیت استان مازندران از قرمز هم بدتر است و هر روز آمار تغییر قابل توجهی دارد،  ادامه داد: در حال حاضر راهکاری که موثر به نظر می رسد اختصاص دوز بیشتر واکسن کرونا به این استان است.

وی گفت: پس از اختصاص دوز واکسن باید به دنبال واکسینه کردن گروه‌های در معرض خطر مانند کاربران پمپ بنزنین‌ها، کادر درمان، پاکبان‌ها و ... باشند.

نماینده استان مازندران در شورای عالی استان‌ها افزود: متاسفانه امکانات دریافتی ما در استان‌های گردشگر پذیر برای مقابله با ویروس کرونا مطابق با نیاز جمعیت موجود نیست.

این استان‌ها به اندازه جمعیت خود امکانات دریافت می‌کنند اما باید به جمعیت زیادی از جمله گردشگران هم خدمات ارایه دهند.

وی از رئیس شورای عالی استان‌ها خواست تا ضمن رایزنی با وزارت بهداشت و کشور شرایط را برای رسیدگی به وضعیت استان‌های مازندران و گیلان فراهم کنند.

 

تعداد بیماران کرونایی در استان اصفهان ۱۰ برابر شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تعداد بیماران کرونایی شناسایی شده در این استان به ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در روز رسید که نسبت به اواخر اسفند پارسال ۱۰ برابر شد.

بهروز کلیدری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اواخر اسفند پارسال روزانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ بیمار جدید کرونایی در استان شناسایی می شد اما در زمان حاضر ۱۰ برابر شد و شرایط حوزه درمانی کاملا بحرانی است.

وی با بیان اینکه به طور تقریبی همه نقاط استان در همه گیری بیماری کووید ۱۹ قرمز است و بار زیادی از جهت بیماران سرپایی و بستری به مراکز درمانی مختلف وارد می شود، اظهار داشت: در ۲ هفته گذشته سیر غیر عادی  این بیماری را در داخل استان تجربه کردیم و بیش از پنج هزار و ۲۰۰ نفر بستری شدند که تقریبا ۲ برابر کل بستری ها در اسفند گذشته بود.

کلیدری با اشاره به اینکه آمار بستری ها در شبانه روز در هفته آخر اسفند حدود یکصد نفر بود، اضافه کرد: این تعداد در پنج روز گذشته به ۴۰۰ نفر در شبانه روز رسید و مراکز درمانی ما فشار غیر عادی را تجربه می کنند.

وی با بیان اینکه در شهرستان های مختلف نیز در چند روز گذشته فشار زیادی از جهت بیماران بستری شده متحمل شدیم، خاطرنشان کرد: میزان بستری ها در برخی شهرستان ها یک و نیم برابر موج قبلی یعنی مهر و آبان پارسال بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در فریدن بیش از ۱۰۰ بیمار، بیمارستان شهید منتظری نجف آباد ۱۲۸ بیمار و فلاورجان ۱۵۰ بیمار در ۲ بیمارستان بستری هستند و بیمارستان گلدیس شاهین شهر در شمال اصفهان وضعیت وخیمی داشت.

کلیدری با تاکید بر اینکه ظرفیت های درمانی استان اصفهان به حداکثر شدن بسیار نزدیک شده و نگران کننده است، گفت: آستانه تاب آوری مراکز درمانی استان در پذیرش بیماران کرونایی تا سه هزار تخت است و اگر بیش از این رقم شود خدمات رسانی به سایر بیماران حتی اورژانسی غیر کرونایی نیز به شدت تهدید خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیروهای پزشک و متخصص بیمارستان ها بویژه در شهرستان ها نیز به شدت تحت فشار هستند، اضافه کرد: در این شرایط ممکن است تعدادی از آنها بدلیل مسائل مختلف مانند ابتلا به کرونا یا حوادث از دور خدمات رسانی خارج شوند یا اینکه اشتباهاتی داشته باشند.

کلیدری همچنین خاطرنشان کرد: میزان مرگ و میرهای کرونا در ۲ هفته گذشته رشد کرد هرچند تعداد مرگ و میرهای واقعی این موج ۲ تا سه هفته آینده مشخص می شود.

وی با اشاره به اینکه در ۲ هفته گذشته ۳۳۶ بیمار کرونایی را در استان از دست دادیم که جواب تست کرونای حدود ۵۰ درصد آنها مثبت بود، افزود: میزان مرگ و میر در زمان حاضر به ۱۵ تا ۲۰ نفر در روز رسیده که قابل توجه و نگران کننده است و اگر شرایط کنترل نشود در روزهای آینده با مرگ های بیشتری مواجه می شویم.

۹۴۰۰ فوتی کرونایی در استان اصفهان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به آمار ۱۴ ماهه همه گیری بیماری کووید ۱۹ در این استان (به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل) اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون ۸۶ هزار بیمار بستری کرونایی داشتیم که ۹ هزار و ۴۰۰ نفر از آنها جان خود را از دست دادند.

کلیدری با اشاره به اینکه از میان بیماران فوت شده، نتیجه تست کرونا حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر مثبت بود، تصریح کرد: تاکنون ۲۹ هزار دوز واکسن کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دریافت شده و ۲۳ هزار دوز واکسن تزریق شده است.

به گفته وی تا کنون حدود ۸۰ تا ۱۰۰ درصد کادر درمان بیمارستان های مرجع کرونا در استان اصفهان علیه کرونا واکسینه شدند.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر بیمارستان الزهرا (س) برای بیماران کووید ۱۹ با ۷۵۰ تخت تخصیص یافته است، افزود: بیمارستان غرضی به طور کامل به کرونا تخصیص داده شد و در بیمارستان شریعتی ۶۰ تخت، بیمارستان خورشید ۱۰۰ تخت و بیمارستان فارابی ۱۰۰ تخت به بیماران کرونایی اختصاص داده شد.

کلیدری با اشاره به خدمات رسانی بیش از ۵۰ مرکز شبانه روزی و ۲۸ کلینیک سازمان تامین اجتماعی در شیفت های صبح و عصر به بیماران کرونایی، خاطرنشان کرد: ۵۰ مرکز مراقبت و ارایه خدمات در منازل نیز فعال شدند.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ همه شهرستان‌های استان اصفهان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند بطوریکه ۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز و بسیار پر خطر و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و پر خطر است.

طبق گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،  ۲ هزار و ۶۹ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که ۲۸۴ نفر آنها بدحال بوده و در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند و از پنج هزار و ۲۹۶ نمونه تست کرونا حدود ۵۰ درصد مثبت شد.

به گفته مسوولان وزارت بهداشت، سرعت افزایش بستری در خیز جدید حدود چهار برابر موج های دوم و سوم شیوع کروناست بهمین دلیل سرعت تغییر رنگ ها بالاست.

استان اصفهان پنج میلیون نفر جمعیت و ۲۴ شهرستان دارد.

 

۹۸۸ نفر دیگر در استان همدان به کرونا مبتلا شدند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با ابتلای ۹۸۸ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته به کرونا شمار مبتلایان مثبت بستری و سرپایی از ابتدای اپیدمی این ویروس تاکنون در این استان به ۴۲ هزار و ۶۹۴ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز چهارشنبه اظهار داشت: همچنین با فوت ۱۳ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته مجموع متوفیان قطعی ابتلا به کرونا در این استان از اپیدمی این ویروس تاکنون به یک هزار و ۶۵۳ نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۱۸۱ مورد بود که ۲۷۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در عین حال هم اینک ۲۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بخش آی. سی. یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۵۹ بیمار وخیم گزارش شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۴۵۹، بهار ۶۸۳، تویسرکان ۷۸۶، رزن ۵۲۱، درگزین ۲۱۳، فامنین ۲۰۹ و کبودراهنگ ۷۶۳ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون۲ هزار و ۲۰۴ نفر در ملایر، یک هزار و ۵۰۹ نفر در نهاوند و چهارهزار و ۴۷۷ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

همه شهرستان های استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

 

۲ کرونایی در کاشان جان ‌باختند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۲ زن ۶۶ و ۸۶ ساله مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی این شهرستان جان باختند.

مریم امیدی روز ‌چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ادامه روند افزایشی در ۲۴ ساعت گذشته از ۳۱۹ به ۳۲۹ نفر رسید.

وی اظهار داشت: از مجموع بیماران بستری‌شده، ۲۸۷ بیمار در کاشان و ۴۲ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی این منطقه را ۴۲ نفر اعلام و اضافه کرد: ۳۹ نفر از بیماران در کاشان و سه نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

ثبت ۱۹۰ مورد جدید کرونا در منطقه کاشان

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۱۹۰ مورد جدید به ۱۸ هزار و ۲۰۱ نفر رسید.

امیدی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۴۵ نفر در کاشان با سن ۱۳ تا ۸۶ سال و ۱۳ نفر از آران و بیدگل با سن ۲۶ تا ۷۹ سال تحت مراقبت و درمان هستند.

وی افزود: از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون ۱۵۴ هزار و ۹۳۹ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: در این مدت، ۹ هزار و ۵۵۳ بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.

به گفته وی، ۴۱۳ نفر نیز به درمانگاه‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه کردند.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

همراه با موج چهارم شیوع کرونا در کشور وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل اواسط فروردین از زرد به نارنجی تغییر یافت و وضعیت کاشان ۱۶ فروردین قرمز شد.

بر پایه مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل گروه‌های ۲ و ۳ و ۴ در وضعیت قرمز تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌شوند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک با جدیت بیشتری مورد پایش قرار خواهد گرفت.

همچنین خروج خودروهای بومی از شهرستان‌های نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به این شهرستان‌ها ممنوع است.

ویروس کرونا اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.