سخنگوی وزارت بهداشت امروز دهم اسفند ماه اعلام کرد: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند. و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

 

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۶۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۳ نفر از مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۰ هزار و ۷۳ نفر رسیده است.

 سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۰ اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هشت هزار و ۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۹۴ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۶۹ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۱۲۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۷۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند.  و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: ماسک همچنان مهمترین عامل بازدارنده در انتقال ویروس کروناست بنابراین استفاده درست از ماسک و آموزش همگانی آن بسیار مهم است. هنگام استفاده از ماسک باید دقت شود که ماسک، پاره، مرطوب یا آسیب دیده نباشد.

وی افزود: قبل از دست زدن به ماسک باید دست ها را به مدت 20 ثانیه شست و شو دهید و از پوشاندن دهان، چانه و اطراف آن بدون شکاف مطمئن شوید. همچنین هنگام استفاده از ماسک از هر گونه لمس آن خودداری کنید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هنگام صحبت کردن با دیگران به هیچ وجه ماسک را بر ندارید و به محض مرطوب شدن ماسک آن را با یک ماسک تمیز جایگزین کنید. ماسک استفاده شده را در سطل در دار بیندازید و بدون تماس آن با خود و سطوح اطراف آن را دور بیندازید.

لاری افزود: پس از تعویض ماسک از دست زدن به صورت و چشم خودداری کنید. دست ها را با آب و صابون بشویید یا با الکل ضدعفونی کنید.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۴۵۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

 

دهم اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

پس از یک سال دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا، تلاش های جهانی و متخصصان ایرانی در حال به ثمر نشستن بود که نوع جهش یافته این ویروس با عنوان کرونای انگلیسی پیدا شد، ویروسی که بی محابا می تازد و کودک و جوان و بزرگسال نمی شناسد.

این ویروس منحوس که این روزها نوع دیگری از خود را رونمایی کرده است اکنون مردم ایران به ویژه در استان های جنوبی کشور را درگیر کرده و هر روز بر تعداد مبتلایان به این نوع از ویروس اضافه می شود.

استان خوزستان از جمله نقاطی است که کرونای انگلیسی یکه تازی می کند و البته در این میان شنیدن ابتلای کودکان و مرگ آنها غم انگیزتر و ناراحت کننده تر است، این روزها سرزمین جاذبه ها و حماسه ها حال خوشی ندارد و به واسطه شیوع ویروس کرونا اکنون ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند به همین خاطر محدودیت های شدیدی در این استان اعمال شده تا افراد بیشتری درگیر نشوند اما عده ای هم هستند که نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و قوانین و مقررات کم توجهی کرده و مشمول جریمه شدند.

در این رابطه رییس پلیس راهور خوزستان از جریمه سه هزار دستگاه خودرو در مدت ۲۴ ساعت گذشته در استان خبر داد و گفت: این جرائم توسط دوربین‌ها و دست افزارهای پلیس به علت تردد در شهرهای قرمز از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد اعمال شد.

سرهنگ منصور جمشیدی اظهار داشت: ممنوعیت تردد خودرویی تا زمانی که لغو آن از سوی ستاد مدیریت کرونا استان به ما اعلام نشود همچنان برقرار است و ورود و خروج به شهرهای قرمز ممنوع بوده و مردم باید رعایت کنند.

 رییس بیمارستان امیرالمومنین اهواز نیز از بستری ۱۱۰ بیمار کرونایی در بخش های مختلف این بیمارستان خبر داده و گفته است: با توجه به حجم بالای مراجعان، تمام تخت های بخش آی سی یو بیمارستان پر است و این امر موجب شده عده ای از بیماران را در بخش اورژانس بستری کنیم.

دکتر محمد آرزومند اظهار داشت: به دنبال پیک سوم بیماری، روز ۱۶ بهمن ماه ابتدا یک بخش به بیماران کرونایی اختصاص یافت اما ۱۰ روز بعد با دستور ستاد مدیریت کرونا استان تمام بخش های بیمارستان را در اختیار بیماران کرونایی گذاشتیم که در عرض پنج روز ظرفیت بیمارستان تکمیل شد.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ روز است که ظرفیت بیمارستان به صورت کامل پر شده است و مجبور هستیم بیماران را حداقل به مدت یک روز در بخش اورژانس قرار دهیم تا تخت های آی سی یو خالی شوند.

درباره وضعیت دیگر شهرستان های این استان نیز خبرها از افزایش شمار مبتلایان حکایت دارد به گونه ای که فرماندار شهرستان کارون از بستری ۱۹۴ بیمار کرونایی در بیمارستان سینا خبر داده و گفته است: تعداد مراجعه به بیمارستان سینا  بسیار بالا و روند افزایشی دارد لذا از مردم تقاضا داریم که پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و با پرسنل بهداشت و درمان همکاری لازم را داشته باشند.

معصومه خنفری اضافه کرد: آمار بستری ها در بیمارستان سینا از تاریخ ۱۶ بهمن تا هفتم اسفندماه، ۱۹۴ مورد بوده که ۸۸ نفر از آنها مربوط به اهواز، ۸۷ نفر مربوط به شهرستان کارون و مابقی بیماران کرونایی از سایر شهرستان های استان هستند.

شهرستان خرمشهر نیز بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و رئیس شبکه بهداشت و درمان خرمشهر اعلام کرده است که بیماران کووید ۱۹به دلیل تکمیل ظرفیت پذیرش بیمار در بیمارستان‌های هدف کرونا در آبادان، در بیمارستان ولیعصر خرمشهر بستری می‌شوند.

هنگامه پروین با اشاره به اختصاص ۲۹ تخت بستری به همراه ۶ تخت مراقبت‌های ویژه در بیمارستان ولیعصر خرمشهر اظهار داشت:با هماهنگی دانشکده علوم پزشکی آبادان بیمارستان خرمشهر تجهیز و  ورودی این بخش از کل بیمارستان مجزا شد و هم اینک ۱۲ بیمار با علائم حاد تنفسی و با علایم بیماری کرونا در این بخش بستری هستند و منتظر جواب آزمایش آنها هستیم ضمن اینک یک بیمار قطعی کووید ۱۹ در خرمشهر بستری است.

شهرستان دزفول نیز اکنون در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و تاکنون ۲ مورد کرونای انگلیسی در این شهرستان به ثبت رسیده است.

رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در خصوص علائم ویروس جهش یافته کرونا که اکنون در استان خوزستان به ویژه در میان کودکان شیوع پیدا کرده است، اظهار داشت: اسهال و استفراغ از مهمترین علامت‌های ابتلا به کووید ۱۹ در بین کودکان هستند و موارد مثبتی از ابتلای کودکان و نوزادان از ابتدای امر در سطح کشور از جمله دزفول داشتیم ولی این موارد در شرایط جدید بیشتر دیده می‌شود.

مریم نعمانی با بیان اینکه علائم کرونا در بین کودکان فصلی و به صورت آلرژی نیست، افزود: نباید منتظر علائم تنفسی برای کودکان باشیم اگرچه ممکن است فرد آبریزش بینی و دیگر علائم معمول  را نیز  داشته باشد و بعد از یک هفته دچار تب شود.

شناسایی ۳ مبتلای به ویروس کرونایی جهش یافته انگلیسی در استان چهار محال و بختیاری خبر دیگری بود که امروز به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی این استان منتشر شد.

مجید شیرانی در این رابطه توضیح داد: ۲ نفر از مبتلایان از استان خوزستان وارد استان شدند و یک مورد نیز در عراق مبتلا شده است و نگرانی موجود، خطر شیوع افقی و گردش درون استانی است که در همین راستا باید با ترغیب مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، محدودیت های شدید ترددی ایجاد کرد.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه شهرستان بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا و سایر شهرستان‌های استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

فرماندار کوهرنگ نیز درباره شرایط کرونایی این شهرستان گفت: با توجه به شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا در استان خوزستان و پیشگیری از ورود آن به شهرستان کوهرنگ مسیر ارتباطی این ۲ منطقه مسدود شده است.

مرتضی زمانپور افزود: شهرستان کوهرنگ در زمان حاضر در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارد و با توجه به مصوبه ستاد کرونا مبنی بر کنترل مبادی ورودی و خروجی با استان خوزستان این اقدام انجام شده است.

از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز خبری نقل شده مبنی بر اینکه سه مورد جدید ویروس کرونای انگلیسی در سیستان و بلوچستان شناسایی شده و تعداد افراد آلوده به این ویروس به چهار نفر رسیده است.

دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان کیت‌های تشخیصی کرونای انگلیسی فراهم شده و در قالب پاسخ سریع به برنامه‌های کرونا با وجود تحریم‌ها، وزارت بهداشت در خصوص ارتقای زیر ساخت آزمایشگاهی اقدامات خوبی را انجام داده است.

از آنجا که یکی از راه‌های تشخیص به موقع ابتلا به ویروس کرونا، انجام تست است اکنون در بیشتر مراکز بهداشتی و درمانی کشور در قالب اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی این کار صورت می گیرد و همین موضوع باعث شده تا مسوولان کادر درمان نظارت و کنترل بیشتری داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بهبهان در این رابطه از انجام ۱۱ هزار و ۳۹۸ تست کرونا با اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در شهرستان های بهبهان و آغاجاری خبر داده و گفته است: به واسطه این طرح هشت هزار و ۳۰۱ تست رپید و سه هزار و ۱۹۷ تست pcr در قالب طرح شهید قاسم سلیمانی انجام شد.

دکتر قدرت اله شاکری نژاد افزود: متوسط میزان رهگیری افراد در بهبهان به ازای هر نفر مثبت، ۱۱/۵  نفر است در حالی که حد نرمال آن در کشور ۱۰ نفر است. با اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی خیلی سریع توانستیم خیز دوم بیماری را کاهش دهیم و امیدواریم با استمرار این طرح توسط ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان بتوانیم خیز سوم را نیز کنترل کنیم.

بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در این استان در حال گردش است و بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمان حاضر پنج نفر در این استان مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی هستند.

دکتر سعید کشمیری افزود: این بیماران از شهرهای بوشهر، کنگان، عسلویه و دیلم هستند که حال آنها خوب است و در قرنطینه به سر می‌برند.

وی در باره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان بوشهر اضافه کرد: طبق گزارش نرم افزار سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت شیوع ویروس کرونا در ۶ شهرستان‌ این استان زرد است.

کشمیری یادآورشد: براین اساس شهرستان‌های جم، کنگان، دیر ،بوشهر، گناوه و دیلم در وضعیت زرد کرونایی، دشتستان، تنگستان، دشتی و عسلویه هنوز آبی هستند و هرگونه عادی انگاری احتمال تغییر رنگ در این استان را سرعت می‌دهد.

به گفته کشمیری در زمان حاضر شمارمبتلایان به ویروس کرونا در استان بوشهر به ۲۰ هزار و ۱۴۱ نفر رسیده‌است.

تعداد مبتلایان به کرونا در استان لرستان بر اساس اعلام ستاد مقابله با این ویروس تا هفتم اسفندماه به ۶۷ هزار و ۲۸۵ نفر رسیده است و تاکنون یک هزار و ۳۴۸ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر، دلفان و سلسله، دورود و ازنا در وضعیت زرد و رومشکان و چگنی در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

امین بهاروند مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان هم در خصوص وضعیت کرونایی این استان اینگونه توضیح داد که ۴۰۰ نفر از مجموع یک هزار و ۴۰۰ نفر کادر درمان این سازمان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا شدند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز هم با هشدار به مردم برای رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی اعلام کرد که پنج مورد جدید ابتلای افراد به کووید ۱۹ انگلیسی در این استان شناسایی شدند که چهار نفر سرپایی تحت مراقبت بوده و یک نفر آنان در بیمارستان بستری است.

دکتر علیرضا سلیمانی افزود: ۲ هفته پیش سه مورد مبتلا به کووید جهش یافته در بیمارستان های البرز شناسایی شدند که هر سه نفر جان باختند. از سه مورد مذکور ۲ نفر غیربومی و از استان های گیلان و قزوین بودند که در البرز جان خود را از دست دادند.

همچنین بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان البرز که اکنون از هفت شهرستان تابعه آن پنج شهرستان زرد و ۲ شهرستان آبی کرونایی است ۲۸۵ بیمار کووید ۱۹ اکنون در بیمارستان های استان تحت مراقبت درمانی قرار دارند و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان پذیرش و تحت و مراقبت درمانی قرار گرفتند.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا نیز تعداد شهرستان‌های استان دارای وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا که طی یکی دو هفته اخیر در استان وضعیت نارنجی نداشتند را پنج شهرستان شامل پاسارگاد، خنج، گراش، لامرد و مُهر اعلام کرد و گفت: تعداد شهرستان‌های نارنجی استان در مقایسه با ۲ ماه اخیر روند کاهشی داشته اما نسبت به ۲ هفته اخیر این روند افزایشی بوده است.

عبدالرضا قاسم پور افزود: علاوه بر این، ۱۱ شهرستان استان دارای وضعیت آبی و ۲۰ شهرستان نیز دارای وضعیت زرد هستند.

معاون استاندار فارس اضافه کرد: هرچه رنگ شهرستان‌ها از آبی به سمت زرد، نارنجی و قرمز پیش برود به همان میزان محدودیت‌ها نیز بیشتر و سختگیرانه تر خواهد بود و قطعا ضرر و زیان تداوم این روند به ویژه در آستانه نوروز متوجه اصناف مختلف خواهد شد.

اما روند نزولی شدت شیوع کرونا در استان اردبیل آغاز شده به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته آمار بستری روزانه مبتلایان به کووید.۱۹ در این استان نیز به ۲۵ نفر کاهش یافته و مجموع افراد بستری همزمان در مراکز درمانی این استان نیز به ۱۶۴ نفر رسید.

با وجود وضعیت پایدار شیوع کرونا، مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان اردبیل طی روزهای اخیر وضعیت این استان را در زمینه شیوع کرونا شکننده عنوان کرده و نسبت به شیوع موج چهارم کرونا هشدار داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: هم‌اکنون این استان در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به شکننده بودن وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل افزود: با توجه به شرایط جدید و احتمال شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی، همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های کنترلی بسیار ضروری است.

همچنین بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا شمار روزانه بیماران کرونایی بستری‌ در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در هفته نخست ماه جاری ۱۱۵ نفر بود طی دو روز اخیر رو به کاهش گذاشته است. 

بر اساس آمار طی یک سال گذشته، ۱۱۳ هزار و ۷۰۷ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و سه هزار و ۶۲۹ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.

این آمار نشان می دهد که روزانه به طور متوسط در آذربایجان غربی ۳۱۲ نفر و در هر ساعت ۱۳ نفر به کرونا مبتلا شده و روزانه ۱۰ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند.روزانه به طور متوسط ۳۱۲ مبتلا و حدود ۱۰ فوتی بر اثر کرونا در آذربایجان غربی ثبت شده است.

در این مدت، هفت درصد کل مبتلایان کشوری و ۶ درصد کل فوتی های کشوری ناشی از بیماری کووید ۱۹ مربوط به آذربایجان غربی بوده که به ترتیب سه و ۲ درصد بیشتر از سهم جمعیتی استان در بین استان های مختلف کشور است.

همچنین مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است: تعداد مراجعه کنندگان به مراکز منتخب تشخیص کرونا در استان خراسان رضوی در حال افزایش است و مهم ترین دلیل آن بی‌توجهی مردم به دستورالعمل های بهداشتی است.

دکتر محمدحسن درخشان با بیان اینکه مراجعات مردمی در هفته آخر بهمن ماه و هفته اول اسفند ماه به مراکز تشخیص کرونا افزایش یافته است، افزود: استفاده از ماسک در بین برخی از افراد کمرنگ شده و با شب نشینی‌ها و شرکت در مجالس، فاصله گذاری اجتماعی را نیز رعایت نمی‌کنند.

در نگاه کلی با توجه به آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در آذربایجان غربی، تاکنون از حدود هر ۳۰ نفر مردم استان، یک نفر به کرونا مبتلا شده و از هر هزار نفر جمعیت استان، یک نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده است.

اما بشنوید از محمد رضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم که از تایید تست کرونای جهش یافته انگلیسی یک کودک ۱۰ ساله دانش آموز در قم خبر داده و گفت: رهگیری ها و مراقبت های لازم توسط تیم های بهداشتی در حال انجام است و از همشهریان عزیز تقاضامندیم با تمام توان در راستای رعایت دستورات بهداشتی، به خصوص برای کودکان همکاری لازم را داشته باشند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز درباره نحوه ورود کرونای انگلیسی به این استان گفت: یک تبعه خارجی که با جواب تست منفی از امارات به ایران سفر کرده بود، در تست مجدد فرودگاه قشم مبتلا به کرونای جهش یافته(انگلیسی) تشخیص داده شد.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: با شناسایی این فرد ۳۵ساله، تعداد مبتلایان به کرونای جهش یافته در استان به ۱۳ نفر افزایش یافته است و غربالگری مسافران ورودی از کشورهای خارجی در فرودگاه‌های استان با جدیت انجام می‌شود

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم از احتمال ورود کرونای انگلیسی به این استان طی روزهای آینده در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی خبر داد و گفت: اکنون شاهد یک عادی انگاری خطرناک در جامعه هستیم و آخرین آمار استفاده از ماسک در استان یزد ۶۱ درصد و رعایت فاصله اجتماعی ۴۹ درصد گزارش شده که آمار مناسبی نیست.

دکتر ابراهیم سلمانی از ارسال ۱۶ نمونه مشکوک به کرونای انگلیسی به آزمایشگاه خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ یک از نمونه ها مثبت نبوده است.

در استان زنجان نیز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون آمار مبتلایان مثبت سرپایی کرونا بر اساس تست آزمایشگاهی به ۳۹ هزارو ۶۷۸ نفر رسیده که ۱۲۱ مورد آن، آمار روز گذشته را شامل می‌شود.

این آمار را رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اعلام کرده و گفته است: آمار موارد مثبت سرپایی استان روند افزایشی را دارد که این موضوع بیانگر آن است که تعلل و غفلت از پروتکلهای بهداشتی می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.

دکتر پرویز قزلباش افزود: بر اساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شریط کرونایی شهرهای سلطانیه، ایجرود و ماهنشان آبی بوده و مابقی شهرهای زرد هستند که بی توجهی ها به  پروتکل های بهداشتی می تواند وضعیت را دگرگون کند.

این مسوول تاکید کرد: در زمان حاضر شمار مبتلایان و بستری ها در بیمارستان‌های این استان روند نزولی به خود گرفته  که برای کنترل هر چه بهتر این بیماری، همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی عموم امری مهم و ضروری است.

معاون بهداشتی و سخنگوی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره وضعیت کرونایی این شهرستان گفت: ۲ مورد ابتلا به ویروس جهش یافته موسوم به کرونای انگلیسی در این شهرستان به طور قطعی شناسایی شد.

مهدی دلاوری افزود: این ۲ بیمار، تاجرانی هستند که از پیرانشهر و اربیل عراق به کاشان سفر کرده‌ و از ابتدای ورود در قرنطینه بسر می‌برند.

وی اظهار داشت: با توجه به ورود کرونای جهش یافته، احتمال در گردش بودن این ویروس در منطقه کاشان و قدرت سرایت ۳۰ تا٧٠ برابری آن نسبت به کرونای شایع، ضرورت اهتمام به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیش از پیش نیاز است.

 

تزریق واکسن کرونا 

تولید واکسن کرونا و اعلام بهره برداری رسمی از آن در نقاط مختلف دنیا از جمله کشورمان روزنه امیدی شد تا با تزریق این واکسن جلوی ابتلا و فوتی ها و خسارت های ناشی از آن گرفته شود.

اکنون این اقدام با تلاش متخصصان داخلی برای افرادی که در اولویت دریافت واکسن هستند، انجام می شود از جمله مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است که ۸۶۰ نفر از اعضای کادر درمان شاغل در بیمارستان های زیرپوشش این دانشگاه در خراسان رضوی تاکنون با تزریق واکسن کرونا ایمن‌سازی شده‌اند.

دکتر محمدجعفر صادقی نخستین محموله تحویلی واکسن کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد را شامل ۴۷۰ دوز اعلام و بیان کرد: همه واکسن های این محموله به کادر درمانی که بطور مستقیم درگیر امور درمان بیماران کرونایی در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های مشهد و چند شهرستان دیگر خراسان رضوی هستند، تزریق شده است.

وی افزود: دومین محموله واکسن کرونا نیز تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد و کار تزریق آن به اعضای کادر درمان از هفتم اسفند ماه جاری آغاز شده است. 

نخستین مرحله واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ هم در شهرستان لامرد استان فارس آغاز شد که بر اساس اعلام محمد احمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان لامرد در مراسم واکسیناسیون ۵۰ دوز واکسن روسی کرونا به شبکه بهداشت و درمان لامرد اختصاص پیدا کرده است.

وی افزود: براساس برنامه وزارت بهداشت، این واکسن در مرحله نخست به کارکنان بخش‌ مراقبت‌ ویژه بیمارستان‌ لامرد به عنوان مدافعان اصلی خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا تزریق شد و در مراحل بعدی براساس اولویت بندی، سایر کارکنان بخش بهداشت و درمان و گروه‌های آسیب پذیر واکسینه می‌شوند.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان رضوی هم گفت: سه هزار سالمند در مراکز زیرپوشش این اداره کل واکسن کرونا دریافت می‌کنند.

سعید فیروزی افزود: با توجه به تفاهم انجام شده میان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسیناسیون سالمندان زیرپوشش و مقیم در مراکز بهزیستی کشور انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این واکسیناسیون با اولویت سالمندان، بیماران روانی مزمن، معلولان ذهنی و معلولان جسمی مقیم در مراکز تحت نظارت بهزیستی انجام می‌شود که همراه آنان کارکنان این مراکز نیز واکسینه می‌شوند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز از اختصاص ۹۴۰ دز واکسن کرونا در مرحله دوم واکسیناسیون به این استان خبر داد و گفت: آغاز این مرحله بر اساس اولویت‌بندی ستادمقابله با کرونا شامل کادر درمان شاغل در بخش کرونا، مراکز ۱۶ ساعته، سالمندان و جانبازان شیمیایی است.

دکتر ابراهیم قادری با بیان اینکه وضعیت دریافت‌ کنندگان واکسن کرونا در مرحله اول مساعد است، تصریح کرد: تعداد کمی از آنها عوارض خفیفی از قبیل تب و احساس سرماخوردگی را از خود نشان دادند که این عوارض قابل پیش‌بینی بود اما هیچ کدام دچار عارضه جدی نشده‌اند.

امروز همچنین مرحله اول واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ در شهرستان میاندوآب آذربایجان غربی انجام شد و مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ در این رابطه گفت: ۱۵۰ دوز واکسن روسی "اسپوتنیک وی" کرونا به شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ اختصاص پیدا کرد و براساس برنامه وزارت بهداشت، این واکسن در مرحله نخست به کارکنان بخش‌ مراقبت‌ ویژه بیمارستان‌ عباسی به عنوان مدافعان اصلی خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا تزریق می‌شود و در مراحل بعدی براساس اولویت بندی، سایر کارکنان بخش بهداشت و درمان و گروه‌های آسیب پذیر واکسینه می‌شوند.

سهراب حیدری افزود: این واکسن در ۲ مرحله تزریق می‌شود که دوز دوم پس از ۱۴ روز انجام می‌گیرد.

 

 

دهم اسفندماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

 

 پس از یک سال دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا، تلاش های جهانی و متخصصان ایرانی در حال به ثمر نشستن بود که نوع جهش یافته این ویروس با عنوان کرونای انگلیسی پیدا شد، ویروسی که بی محابا می تازد و کودک و جوان و بزرگسال نمی شناسد.

این ویروس منحوس که این روزها نوع دیگری از خود را رونمایی کرده است اکنون مردم ایران به ویژه در استان های جنوبی کشور را درگیر کرده و هر روز بر تعداد مبتلایان به این نوع از ویروس اضافه می شود.

استان خوزستان از جمله نقاطی است که کرونای انگلیسی یکه تازی می کند و البته در این میان شنیدن ابتلای کودکان و مرگ آنها غم انگیزتر و ناراحت کننده تر است، این روزها سرزمین جاذبه ها و حماسه ها حال خوشی ندارد و به واسطه شیوع ویروس کرونا اکنون ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند به همین خاطر محدودیت های شدیدی در این استان اعمال شده تا افراد بیشتری درگیر نشوند اما عده ای هم هستند که نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و قوانین و مقررات کم توجهی کرده و مشمول جریمه شدند.

در این رابطه رییس پلیس راهور خوزستان از جریمه سه هزار دستگاه خودرو در مدت ۲۴ ساعت گذشته در استان خبر داد و گفت: این جرائم توسط دوربین‌ها و دست افزارهای پلیس به علت تردد در شهرهای قرمز از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد اعمال شد.

سرهنگ منصور جمشیدی اظهار داشت: ممنوعیت تردد خودرویی تا زمانی که لغو آن از سوی ستاد مدیریت کرونا استان به ما اعلام نشود همچنان برقرار است و ورود و خروج به شهرهای قرمز ممنوع بوده و مردم باید رعایت کنند.

 رییس بیمارستان امیرالمومنین اهواز نیز از بستری ۱۱۰ بیمار کرونایی در بخش های مختلف این بیمارستان خبر داده و گفته است: با توجه به حجم بالای مراجعان، تمام تخت های بخش آی سی یو بیمارستان پر است و این امر موجب شده عده ای از بیماران را در بخش اورژانس بستری کنیم.

دکتر محمد آرزومند اظهار داشت: به دنبال پیک سوم بیماری، روز ۱۶ بهمن ماه ابتدا یک بخش به بیماران کرونایی اختصاص یافت اما ۱۰ روز بعد با دستور ستاد مدیریت کرونا استان تمام بخش های بیمارستان را در اختیار بیماران کرونایی گذاشتیم که در عرض پنج روز ظرفیت بیمارستان تکمیل شد.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ روز است که ظرفیت بیمارستان به صورت کامل پر شده است و مجبور هستیم بیماران را حداقل به مدت یک روز در بخش اورژانس قرار دهیم تا تخت های آی سی یو خالی شوند.

درباره وضعیت دیگر شهرستان های این استان نیز خبرها از افزایش شمار مبتلایان حکایت دارد به گونه ای که فرماندار شهرستان کارون از بستری ۱۹۴ بیمار کرونایی در بیمارستان سینا خبر داده و گفته است: تعداد مراجعه به بیمارستان سینا  بسیار بالا و روند افزایشی دارد لذا از مردم تقاضا داریم که پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و با پرسنل بهداشت و درمان همکاری لازم را داشته باشند.

معصومه خنفری اضافه کرد: آمار بستری ها در بیمارستان سینا از تاریخ ۱۶ بهمن تا هفتم اسفندماه، ۱۹۴ مورد بوده که ۸۸ نفر از آنها مربوط به اهواز، ۸۷ نفر مربوط به شهرستان کارون و مابقی بیماران کرونایی از سایر شهرستان های استان هستند.

شهرستان خرمشهر نیز بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و رئیس شبکه بهداشت و درمان خرمشهر اعلام کرده است که بیماران کووید ۱۹به دلیل تکمیل ظرفیت پذیرش بیمار در بیمارستان‌های هدف کرونا در آبادان، در بیمارستان ولیعصر خرمشهر بستری می‌شوند.

هنگامه پروین با اشاره به اختصاص ۲۹ تخت بستری به همراه ۶ تخت مراقبت‌های ویژه در بیمارستان ولیعصر خرمشهر اظهار داشت:با هماهنگی دانشکده علوم پزشکی آبادان بیمارستان خرمشهر تجهیز و  ورودی این بخش از کل بیمارستان مجزا شد و هم اینک ۱۲ بیمار با علائم حاد تنفسی و با علایم بیماری کرونا در این بخش بستری هستند و منتظر جواب آزمایش آنها هستیم ضمن اینک یک بیمار قطعی کووید ۱۹ در خرمشهر بستری است.

شهرستان دزفول نیز اکنون در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و تاکنون ۲ مورد کرونای انگلیسی در این شهرستان به ثبت رسیده است.

رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در خصوص علائم ویروس جهش یافته کرونا که اکنون در استان خوزستان به ویژه در میان کودکان شیوع پیدا کرده است، اظهار داشت: اسهال و استفراغ از مهمترین علامت‌های ابتلا به کووید ۱۹ در بین کودکان هستند و موارد مثبتی از ابتلای کودکان و نوزادان از ابتدای امر در سطح کشور از جمله دزفول داشتیم ولی این موارد در شرایط جدید بیشتر دیده می‌شود.

مریم نعمانی با بیان اینکه علائم کرونا در بین کودکان فصلی و به صورت آلرژی نیست، افزود: نباید منتظر علائم تنفسی برای کودکان باشیم اگرچه ممکن است فرد آبریزش بینی و دیگر علائم معمول  را نیز  داشته باشد و بعد از یک هفته دچار تب شود.

 

شناسایی ۳ مبتلای به ویروس کرونایی جهش یافته انگلیسی در استان چهار محال و بختیاری خبر دیگری بود که امروز به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی این استان منتشر شد.

مجید شیرانی در این رابطه توضیح داد: ۲ نفر از مبتلایان از استان خوزستان وارد استان شدند و یک مورد نیز در عراق مبتلا شده است و نگرانی موجود، خطر شیوع افقی و گردش درون استانی است که در همین راستا باید با ترغیب مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، محدودیت های شدید ترددی ایجاد کرد.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه شهرستان بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا و سایر شهرستان‌های استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

فرماندار کوهرنگ نیز درباره شرایط کرونایی این شهرستان گفت: با توجه به شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا در استان خوزستان و پیشگیری از ورود آن به شهرستان کوهرنگ مسیر ارتباطی این ۲ منطقه مسدود شده است.

مرتضی زمانپور افزود: شهرستان کوهرنگ در زمان حاضر در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارد و با توجه به مصوبه ستاد کرونا مبنی بر کنترل مبادی ورودی و خروجی با استان خوزستان این اقدام انجام شده است.

از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز خبری نقل شده مبنی بر اینکه سه مورد جدید ویروس کرونای انگلیسی در سیستان و بلوچستان شناسایی شده و تعداد افراد آلوده به این ویروس به چهار نفر رسیده است.

دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان کیت‌های تشخیصی کرونای انگلیسی فراهم شده و در قالب پاسخ سریع به برنامه‌های کرونا با وجود تحریم‌ها، وزارت بهداشت در خصوص ارتقای زیر ساخت آزمایشگاهی اقدامات خوبی را انجام داده است.

از آنجا که یکی از راه‌های تشخیص به موقع ابتلا به ویروس کرونا، انجام تست است اکنون در بیشتر مراکز بهداشتی و درمانی کشور در قالب اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی این کار صورت می گیرد و همین موضوع باعث شده تا مسوولان کادر درمان نظارت و کنترل بیشتری داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بهبهان در این رابطه از انجام ۱۱ هزار و ۳۹۸ تست کرونا با اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در شهرستان های بهبهان و آغاجاری خبر داده و گفته است: به واسطه این طرح هشت هزار و ۳۰۱ تست رپید و سه هزار و ۱۹۷ تست pcr در قالب طرح شهید قاسم سلیمانی انجام شد.

دکتر قدرت اله شاکری نژاد افزود: متوسط میزان رهگیری افراد در بهبهان به ازای هر نفر مثبت، ۱۱/۵  نفر است در حالی که حد نرمال آن در کشور ۱۰ نفر است. با اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی خیلی سریع توانستیم خیز دوم بیماری را کاهش دهیم و امیدواریم با استمرار این طرح توسط ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان بتوانیم خیز سوم را نیز کنترل کنیم.

بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در این استان در حال گردش است و بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمان حاضر پنج نفر در این استان مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی هستند.

دکتر سعید کشمیری افزود: این بیماران از شهرهای بوشهر، کنگان، عسلویه و دیلم هستند که حال آنها خوب است و در قرنطینه به سر می‌برند.

وی در باره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان بوشهر اضافه کرد: طبق گزارش نرم افزار سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت شیوع ویروس کرونا در ۶ شهرستان‌ این استان زرد است.

کشمیری یادآورشد: براین اساس شهرستان‌های جم، کنگان، دیر ،بوشهر، گناوه و دیلم در وضعیت زرد کرونایی، دشتستان، تنگستان، دشتی و عسلویه هنوز آبی هستند و هرگونه عادی انگاری احتمال تغییر رنگ در این استان را سرعت می‌دهد.

به گفته کشمیری در زمان حاضر شمارمبتلایان به ویروس کرونا در استان بوشهر به ۲۰ هزار و ۱۴۱ نفر رسیده‌است.

تعداد مبتلایان به کرونا در استان لرستان بر اساس اعلام ستاد مقابله با این ویروس تا هفتم اسفندماه به ۶۷ هزار و ۲۸۵ نفر رسیده است و تاکنون یک هزار و ۳۴۸ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر، دلفان و سلسله، دورود و ازنا در وضعیت زرد و رومشکان و چگنی در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

امین بهاروند مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان هم در خصوص وضعیت کرونایی این استان اینگونه توضیح داد که ۴۰۰ نفر از مجموع یک هزار و ۴۰۰ نفر کادر درمان این سازمان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا شدند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز هم با هشدار به مردم برای رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی اعلام کرد که پنج مورد جدید ابتلای افراد به کووید ۱۹ انگلیسی در این استان شناسایی شدند که چهار نفر سرپایی تحت مراقبت بوده و یک نفر آنان در بیمارستان بستری است.

دکتر علیرضا سلیمانی افزود: ۲ هفته پیش سه مورد مبتلا به کووید جهش یافته در بیمارستان های البرز شناسایی شدند که هر سه نفر جان باختند. از سه مورد مذکور ۲ نفر غیربومی و از استان های گیلان و قزوین بودند که در البرز جان خود را از دست دادند.

همچنین بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان البرز که اکنون از هفت شهرستان تابعه آن پنج شهرستان زرد و ۲ شهرستان آبی کرونایی است ۲۸۵ بیمار کووید ۱۹ اکنون در بیمارستان های استان تحت مراقبت درمانی قرار دارند و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان پذیرش و تحت و مراقبت درمانی قرار گرفتند.

 

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا نیز تعداد شهرستان‌های استان دارای وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا که طی یکی دو هفته اخیر در استان وضعیت نارنجی نداشتند را پنج شهرستان شامل پاسارگاد، خنج، گراش، لامرد و مُهر اعلام کرد و گفت: تعداد شهرستان‌های نارنجی استان در مقایسه با ۲ ماه اخیر روند کاهشی داشته اما نسبت به ۲ هفته اخیر این روند افزایشی بوده است.

عبدالرضا قاسم پور افزود: علاوه بر این، ۱۱ شهرستان استان دارای وضعیت آبی و ۲۰ شهرستان نیز دارای وضعیت زرد هستند.

معاون استاندار فارس اضافه کرد: هرچه رنگ شهرستان‌ها از آبی به سمت زرد، نارنجی و قرمز پیش برود به همان میزان محدودیت‌ها نیز بیشتر و سختگیرانه تر خواهد بود و قطعا ضرر و زیان تداوم این روند به ویژه در آستانه نوروز متوجه اصناف مختلف خواهد شد.

اما روند نزولی شدت شیوع کرونا در استان اردبیل آغاز شده به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته آمار بستری روزانه مبتلایان به کووید.۱۹ در این استان نیز به ۲۵ نفر کاهش یافته و مجموع افراد بستری همزمان در مراکز درمانی این استان نیز به ۱۶۴ نفر رسید.

با وجود وضعیت پایدار شیوع کرونا، مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان اردبیل طی روزهای اخیر وضعیت این استان را در زمینه شیوع کرونا شکننده عنوان کرده و نسبت به شیوع موج چهارم کرونا هشدار داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: هم‌اکنون این استان در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به شکننده بودن وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل افزود: با توجه به شرایط جدید و احتمال شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی، همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های کنترلی بسیار ضروری است.

همچنین بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا شمار روزانه بیماران کرونایی بستری‌ در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در هفته نخست ماه جاری ۱۱۵ نفر بود طی دو روز اخیر رو به کاهش گذاشته است. 

بر اساس آمار طی یک سال گذشته، ۱۱۳ هزار و ۷۰۷ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و سه هزار و ۶۲۹ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.

این آمار نشان می دهد که روزانه به طور متوسط در آذربایجان غربی ۳۱۲ نفر و در هر ساعت ۱۳ نفر به کرونا مبتلا شده و روزانه ۱۰ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند.روزانه به طور متوسط ۳۱۲ مبتلا و حدود ۱۰ فوتی بر اثر کرونا در آذربایجان غربی ثبت شده است.

در این مدت، هفت درصد کل مبتلایان کشوری و ۶ درصد کل فوتی های کشوری ناشی از بیماری کووید ۱۹ مربوط به آذربایجان غربی بوده که به ترتیب سه و ۲ درصد بیشتر از سهم جمعیتی استان در بین استان های مختلف کشور است.

همچنین مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است: تعداد مراجعه کنندگان به مراکز منتخب تشخیص کرونا در استان خراسان رضوی در حال افزایش است و مهم ترین دلیل آن بی‌توجهی مردم به دستورالعمل های بهداشتی است.

دکتر محمدحسن درخشان با بیان اینکه مراجعات مردمی در هفته آخر بهمن ماه و هفته اول اسفند ماه به مراکز تشخیص کرونا افزایش یافته است، افزود: استفاده از ماسک در بین برخی از افراد کمرنگ شده و با شب نشینی‌ها و شرکت در مجالس، فاصله گذاری اجتماعی را نیز رعایت نمی‌کنند.

در نگاه کلی با توجه به آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در آذربایجان غربی، تاکنون از حدود هر ۳۰ نفر مردم استان، یک نفر به کرونا مبتلا شده و از هر هزار نفر جمعیت استان، یک نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده است.

اما بشنوید از محمد رضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم که از تایید تست کرونای جهش یافته انگلیسی یک کودک ۱۰ ساله دانش آموز در قم خبر داده و گفت: رهگیری ها و مراقبت های لازم توسط تیم های بهداشتی در حال انجام است و از همشهریان عزیز تقاضامندیم با تمام توان در راستای رعایت دستورات بهداشتی، به خصوص برای کودکان همکاری لازم را داشته باشند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز درباره نحوه ورود کرونای انگلیسی به این استان گفت: یک تبعه خارجی که با جواب تست منفی از امارات به ایران سفر کرده بود، در تست مجدد فرودگاه قشم مبتلا به کرونای جهش یافته(انگلیسی) تشخیص داده شد.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: با شناسایی این فرد ۳۵ساله، تعداد مبتلایان به کرونای جهش یافته در استان به ۱۳ نفر افزایش یافته است و غربالگری مسافران ورودی از کشورهای خارجی در فرودگاه‌های استان با جدیت انجام می‌شود

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم از احتمال ورود کرونای انگلیسی به این استان طی روزهای آینده در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی خبر داد و گفت: اکنون شاهد یک عادی انگاری خطرناک در جامعه هستیم و آخرین آمار استفاده از ماسک در استان یزد ۶۱ درصد و رعایت فاصله اجتماعی ۴۹ درصد گزارش شده که آمار مناسبی نیست.

دکتر ابراهیم سلمانی از ارسال ۱۶ نمونه مشکوک به کرونای انگلیسی به آزمایشگاه خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ یک از نمونه ها مثبت نبوده است.

در استان زنجان نیز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون آمار مبتلایان مثبت سرپایی کرونا بر اساس تست آزمایشگاهی به ۳۹ هزارو ۶۷۸ نفر رسیده که ۱۲۱ مورد آن، آمار روز گذشته را شامل می‌شود.

این آمار را رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اعلام کرده و گفته است: آمار موارد مثبت سرپایی استان روند افزایشی را دارد که این موضوع بیانگر آن است که تعلل و غفلت از پروتکلهای بهداشتی می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.

دکتر پرویز قزلباش افزود: بر اساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شریط کرونایی شهرهای سلطانیه، ایجرود و ماهنشان آبی بوده و مابقی شهرهای زرد هستند که بی توجهی ها به  پروتکل های بهداشتی می تواند وضعیت را دگرگون کند.

این مسوول تاکید کرد: در زمان حاضر شمار مبتلایان و بستری ها در بیمارستان‌های این استان روند نزولی به خود گرفته  که برای کنترل هر چه بهتر این بیماری، همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی عموم امری مهم و ضروری است.

معاون بهداشتی و سخنگوی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره وضعیت کرونایی این شهرستان گفت: ۲ مورد ابتلا به ویروس جهش یافته موسوم به کرونای انگلیسی در این شهرستان به طور قطعی شناسایی شد.

مهدی دلاوری افزود: این ۲ بیمار، تاجرانی هستند که از پیرانشهر و اربیل عراق به کاشان سفر کرده‌ و از ابتدای ورود در قرنطینه بسر می‌برند.

وی اظهار داشت: با توجه به ورود کرونای جهش یافته، احتمال در گردش بودن این ویروس در منطقه کاشان و قدرت سرایت ۳۰ تا٧٠ برابری آن نسبت به کرونای شایع، ضرورت اهتمام به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیش از پیش نیاز است.

 

تزریق واکسن کرونا 

 

تولید واکسن کرونا و اعلام بهره برداری رسمی از آن در نقاط مختلف دنیا از جمله کشورمان روزنه امیدی شد تا با تزریق این واکسن جلوی ابتلا و فوتی ها و خسارت های ناشی از آن گرفته شود.

اکنون این اقدام با تلاش متخصصان داخلی برای افرادی که در اولویت دریافت واکسن هستند، انجام می شود از جمله مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است که ۸۶۰ نفر از اعضای کادر درمان شاغل در بیمارستان های زیرپوشش این دانشگاه در خراسان رضوی تاکنون با تزریق واکسن کرونا ایمن‌سازی شده‌اند.

دکتر محمدجعفر صادقی نخستین محموله تحویلی واکسن کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد را شامل ۴۷۰ دوز اعلام و بیان کرد: همه واکسن های این محموله به کادر درمانی که بطور مستقیم درگیر امور درمان بیماران کرونایی در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های مشهد و چند شهرستان دیگر خراسان رضوی هستند، تزریق شده است.

وی افزود: دومین محموله واکسن کرونا نیز تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد و کار تزریق آن به اعضای کادر درمان از هفتم اسفند ماه جاری آغاز شده است. 

نخستین مرحله واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ هم در شهرستان لامرد استان فارس آغاز شد که بر اساس اعلام محمد احمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان لامرد در مراسم واکسیناسیون ۵۰ دوز واکسن روسی کرونا به شبکه بهداشت و درمان لامرد اختصاص پیدا کرده است.

وی افزود: براساس برنامه وزارت بهداشت، این واکسن در مرحله نخست به کارکنان بخش‌ مراقبت‌ ویژه بیمارستان‌ لامرد به عنوان مدافعان اصلی خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا تزریق شد و در مراحل بعدی براساس اولویت بندی، سایر کارکنان بخش بهداشت و درمان و گروه‌های آسیب پذیر واکسینه می‌شوند.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان رضوی هم گفت: سه هزار سالمند در مراکز زیرپوشش این اداره کل واکسن کرونا دریافت می‌کنند.

سعید فیروزی افزود: با توجه به تفاهم انجام شده میان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسیناسیون سالمندان زیرپوشش و مقیم در مراکز بهزیستی کشور انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این واکسیناسیون با اولویت سالمندان، بیماران روانی مزمن، معلولان ذهنی و معلولان جسمی مقیم در مراکز تحت نظارت بهزیستی انجام می‌شود که همراه آنان کارکنان این مراکز نیز واکسینه می‌شوند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز از اختصاص ۹۴۰ دز واکسن کرونا در مرحله دوم واکسیناسیون به این استان خبر داد و گفت: آغاز این مرحله بر اساس اولویت‌بندی ستادمقابله با کرونا شامل کادر درمان شاغل در بخش کرونا، مراکز ۱۶ ساعته، سالمندان و جانبازان شیمیایی است.

دکتر ابراهیم قادری با بیان اینکه وضعیت دریافت‌ کنندگان واکسن کرونا در مرحله اول مساعد است، تصریح کرد: تعداد کمی از آنها عوارض خفیفی از قبیل تب و احساس سرماخوردگی را از خود نشان دادند که این عوارض قابل پیش‌بینی بود اما هیچ کدام دچار عارضه جدی نشده‌اند.

امروز همچنین مرحله اول واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ در شهرستان میاندوآب آذربایجان غربی انجام شد و مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ در این رابطه گفت: ۱۵۰ دوز واکسن روسی "اسپوتنیک وی" کرونا به شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ اختصاص پیدا کرد و براساس برنامه وزارت بهداشت، این واکسن در مرحله نخست به کارکنان بخش‌ مراقبت‌ ویژه بیمارستان‌ عباسی به عنوان مدافعان اصلی خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا تزریق می‌شود و در مراحل بعدی براساس اولویت بندی، سایر کارکنان بخش بهداشت و درمان و گروه‌های آسیب پذیر واکسینه می‌شوند.

سهراب حیدری افزود: این واکسن در ۲ مرحله تزریق می‌شود که دوز دوم پس از ۱۴ روز انجام می‌گیرد.

 

یک بیمار کرونا مثبت در قم فوت کرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته یک تن از بیماران کرونا مثبت در قم فوت کرد و درحال حاضر ۱۱۷ بیمار با نشانه‌ها و علائم قطعی کرونا در بیمارستان‌های قم بستری هستند.

محمد رضا قدیر در گفت و گویی اظهار داشت: در شبانه روز منتهی به دهم اسفندماه ۲۲ تَن با علائم ویروس کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی استان مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی با اشاره به بستری شدن ۲۰ بیمار کرونا مثبت، افزود: ۲۲ تَن از بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری شده بودند نیز ترخیص شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین بیان کرد: در  حال حاضر حال ۹ تن از بیماران کرونا مثبت در استان وخیم است.

طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی‌ از نارنجی به زرد و در ۲۰ دی‌ماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است.

 

کرونا جان یک نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت که با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان قطعی کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع متوفیان کرونا در این استان از ابتدای اپیدمی تاکنون به یک هزار و ۵۲۳ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز یک شنبه افزود: همچنین با شناسایی ۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع موارد مثبت بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در استان به ۱۰ هزار و ۴۵۹ نفر رسید.

وی اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان همدان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۴ مورد بود که از این تعداد ۳۴ نفر در بخش عادی بستری شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: همچنین در حال حاضر ۱۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۲۸ بیمار وخیم گزارش شده است.

دکتر طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۳۷۹، بهار ۶۱۳، تویسرکان ۶۶۶، رزن ۴۵۴، درگزین ۱۹۷، فامنین ۱۸۳ و کبودراهنگ ۶۶۷ نفر است.

وی افزود: همچنین یک هزار و ۹۱۸ نفر در ملایر، یک هزار و ۱۵۲ نفر در نهاوند و سه هزار و ۹۵۳ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

شهرستان اسدآباد در وضعیت آبی و ۹ شهرستان دیگر استان همدان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

به گفته رشید حیدری مقدم، شرکت در اجتماعات با ۶۱.۴ درصد، تماس درون خانگی ۳۲ درصد، مسافرت چهار درصد و رعایت نکردن فاصله گذاری فیزیکی در محیط کاری ۲.۶ درصد عامل  شیوع و ابتلا به ویروس کرونا در استان همدان هستند.

 

پنج مورد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا در البرز شناسایی شدند

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز با هشدار به مردم برای رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی اعلام کرد که پنج مورد جدید ابتلای افراد به کووید ۱۹ انگلیسی در این استان شناسایی شدند.

دکتر علیرضا سلیمانی روز یکشنبه اظهار داشت: ۲ هفته پیش سه مورد مبتلا به کووید جهش یافته در بیمارستان های البرز شناسایی شدند که هر سه نفر جان باختند.

از سه مورد مذکور ۲ نفر غیربومی و از استان های گیلان و قزوین بودند که در البرز جان خود را از دست دادند.

وی بیان داشت: از مجموع پنج مورد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا ، چهار نفر سرپایی تحت مراقبت بوده و یک نفر آنان در بیمارستان بستری است.

سلیمانی تاکید کرد که این افراد تا زمان  بهبودی کامل تحت مراقبت قرار دارند و اطرافیان آنان نیز تحت مراقبت و نظر بهداستی درمانی خواهند بود.

وی ادامه داد: افرادی که با مبتلایان به ویروس جهش یافته در ارتباط بوده شناسایی و تحت مراقبت قرار می گیرند.

وی گفت : کسانی  که شناسایی می شوند ممکن است تا ۳۷ نفر از اطرافیان آنان مورد تست ویژه کرونا قرار بگیرند.

سلیمانی بیان داشت : از مجموع پنج بیمار شناسایی شده کووید ۱۹ جهش یافته ، سه نفر آنان مسافرت خارج از کشور داشته اند که در مرحله نخست از آنان تست «پی سی آر» معمولی و سپس تست جهش یافته گرفته شده است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز با اشاره به پایان سال و نزدیکی ایام نوروز گفت : سفرهای نوروزی می بایست متناسب با وضعیت کرونایی کشور و استان مورد توجه قرار گیرد و طبق این وضعیت باید برنامه ریزی کرد.

وی تاکید کرد که با توجه به شرایط کرونایی مردم نباید برای سفرهای نوروزی برنامه ریزی کنند و از حضور در مکان های پر ازدحام پرهیز نمایند.

سلیمانی بیان داشت : شناسایی موارد ویروس جهش یافته کرونا در مناطق مختلف کشور از مخاطرات بوده و در صورت انجام سفرهای نوروزی این ویروس به سرعت منتشر خواهد شد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز اظهار داشت : هیچ تضمینی نیست که کسی که  در ماه های گذشته به کووید ۱۹ مبتلا شده دوباره به این بیماری مبتلا نشود، پس باید همگان مراقب باشند.

وی ادامه داد: طی ماه های گذشته مشخص شد که افرادی که در گذشته مبتلا به کووید ۱۹ شده اند  پس از ۲ تا  ۶ ماه  بعد دوباره این بیماری گریبانگیر آنها شده است.

سلیمانی به مردم توصیه کرد که استفاده از ماسک  و مواد ضدعفونی کننده ، رعایت فاصله اجتماعی و  پرهیز از حضور در مکان های پرازدحام را اولویت قرار دهند.

استفاده از ۲ ماسک یکی پارچه ای و دیگری سه لایه توصیه  متخصص بیماری های عفونی و ریوی و  سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز به مردم است.

وی تاکید کرد که دوره نهفتگی  مشخصی را نمی توان برای ویروس جهش یافته  کرونا در نظرگرفت اما در این مورد شرایط زودتر به سمت شدید تر پیش می رود، بستگی به مقدار ویروسی دارد که وارد بدن می شود و هر چه قدر که زیاد و یا کم شود ضعف و یا شدت بیماری تحت تاثیر قرار می دهد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان البرز گفت : کسانی که ماسک نمی زنند ممکن است مقدار بیشتری  از ویروس جهش یافته وارد بدن آنها  شود و کسانی که ماسک می زنند حتی اگرمبتلا شوند بیماری آنها خفیف تر است.

وی بیان داشت: اکنون حدود ۳۰ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز درمانی بستری می شوند که در زمان حاضر حدود ۳۰۰ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بستری هستند.

دکتر سلیمانی افزود: بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بستری شدگان کووید ۱۹ در بیمارستان های البرز بدحال و دربخش آی سی یو تحت مراقبت درمانی قرار دارند.

وی تصر یح کرد: اکنون به طور میانگین روزانه بین ۲ تا سه بیمار کوویذ ۱۹ در بیمارستان های البرز جان خود را از دست می دهند.

این متخصص بیماری های عفونی و ریوی یاد آور  شد که ویروس کرونا  یک الگوی مشخصی دارد که ۸۰ درصد  مبتلایان خفیف و  ۲۰ درصد شدید هستند که به تخت های بستری انتقال می یابند.

وی افزود: از مجموع بستری شدگان به طور معمول بین ۲۰ تا ۳۰ درصد به بخش آی سی یو انتقال می یابند.

سلیمانی گفت : هر چند وضعیت استان  البرز به لحاظ کرونایی زرد و آبی است  اما  محدودیت های کرونایی همانند وضعیت قرمز در استان  اعمال می شود.

بیماری کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون نزدیک به ۳۲ هزار البرزی را به تخت های بستری کشانده که حدود ۲ هزار و ۷۵۰ نفر آنان جان باخته و حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر بهبود یافته اند.

اکنون از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز پنج شهرستان زرد و ۲ شهرستان آبی کرونایی هستند.

 

۱۱۰ بیمار کرونایی در بیمارستان امیرالمومنین اهواز بستری هستند

رییس بیمارستان امیرالمومنین اهواز از بستری ۱۱۰ بیمار کرونایی در بخش های مختلف این بیمارستان خبر داد.

دکتر محمد آرزومند روز یکشنبه اظهار داشت: با توجه به حجم بالای مراجعین، تمام تخت های بخش آی سی یو بیمارستان پر هستند و این امر موجب شده عده ای از بیماران را در بخش اورژانس بستری کنیم.

وی افزود: قطعا وقتی مازاد بر ظرفیت بیمارستان بیمار پذیرش کنیم ریسک آلودگی پرسنل و پرستاران بالاتر می رود و این موضوع کادر درمانی ما را دچار مشکل می کند. اگر یک پرستار به بیماری مبتلا شود به مدت ۲ هفته او را در اختیار نداریم و کارمان سخت تر می شود.

رییس بیمارستان امیرالمومنین اهواز گفت: به دنبال پیک سوم بیماری، روز ۱۶ بهمن ماه ابتدا یک بخش به بیماران کرونایی اختصاص یافت اما ۱۰ روز بعد با دستور ستاد مدیریت کرونا استان تمام بخش های بیمارستان را در اختیار بیماران کرونایی گذاشتیم که در عرض پنج روز ظرفیت بیمارستان تکمیل شد.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ روز است که ظرفیت بیمارستان به صورت کامل پر شده است و مجبور هستیم بیماران را حداقل به مدت یک روز در بخش اورژانس قرار دهیم تا تخت های آی سی یو خالی شوند.

آرزومند عنوان کرد: ما در هر سه پیک بیماری جزو بیمارستان های معین بودیم و پا به پای بیمارستان رازی حرکت کردیم. در ۲ پیک قبلی میزان پذیرش ما در بیمارستان پایین تر بود اما در پیک سوم حجم بیماران به قدری است که یک بخش دیگر به ظرفیت بیمارستان اضافه کردیم تا پاسخگوی بیماران باشیم.

وی افزود: قاعدتا بیماران نباید برای تخت معطل شوند به همین دلیل چاره ای جز بستری کردن آنها در بخش اورژانس نداریم. تجمع بیماران در اورژانس خطر ابتلا پرستاران را بیشتر می‌کند ولی چون تمام بخش های بیمارستان پر است راه دیگری نداریم.

رییس بیمارستان تامین اجتماعی اهواز با اشاره به اینکه بیمارستان امیرالمومنین دارای چهار بخش عادی و ۲ بخش ویژه است گفت: در حال حاضر ۱۲ تخت آی سی یو در بیمارستان داریم و بیشتر تخت های ما عادی هستند. پیش از این ظرفیت آی سی یو بیمارستان ۶ تخت بود که به دلیل وجود بیماران کرونایی به ۱۲ تخت افزایش یافت تا بتوانیم خدمات دهی مناسبی داشته باشیم.

وی افزود: ما اکنون با کمبود پرستار، کمک بهیار و حتی کارگر در بیمارستان مواجه هستیم لذا انتظار داریم که مردم این بیماری را جدی بگیرند. افزایش ظرفیت کادر درمان به سختی ممکن است پس مردم باید مراعات بیشتری کنند. در گذشته یک پرستار چندین جا کار می کرد اما با توجه به شرایط موجود، پرستاران نمی توانند بیشتر از یک شیفت فعالیت کنند زیرا ریسک آلودگی به بیماری بالا است.

آرزومند با بیان اینکه تاکنون ۲ مرحله واکسیناسیون در بیمارستان صورت گرفته است گفت: در ۲ مرحله اول ۵۴ دوز واکسن تزریق شد همچنین در مرحله سوم قرار است۹۰ دوز دیگر در اختیار بیمارستان قرار گیرد که اولویت تزریق با پرسنل بخش آی سی یو و اورژانس است. انتظار داریم طرح واکسیناسیون ابتدا برای پرسنل بیمارستانی هایی که درگیر کرونا هستند انجام شود و بعد قسمت های دیگر جامعه واکسینه شوند.

وی در خصوص فاطمه نجم السادات مامای این بیمارستان که به دلیل کرونا جان خود را از دست داد افزود: خانم نجم السادات در درمانگاه بیمارستان کار می کرد که به کرونا مبتلا شد. او از نیروهای بسیار خوب کادر درمان بیمارستان امیرالمومنین بود و زحمات بسیار کشید.

رییس بیمارستان تامین اجتماعی اهواز بیان کرد: کادر درمان ما خسته است و در یک سال اخیر از جان خود مایه گذاشتند لذا مردم باید مراقب سلامت خود و اطرافیانشان بوده و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند همچنین از مسئولین می خواهیم با جدیت بیشتری محدودیت ها را اعمال کنند تا بار مراجعه به بیمارستان ها کم شود در غیر اینصورت ظرفیت بیمارستان های استان جوابگوی بیماران نخواهد بود.

در حال حاضر ۱۱ شهرستان استان در وضعیت قرمز و هشت شهرستان نارنجی هستند.

 

۲ مورد کرونای انگلیسی در کاشان شناسایی شد

معاون بهداشتی و سخنگوی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۲ مورد ابتلا به ویروس جهش یافته موسوم به کرونای انگلیسی در این شهرستان به طور قطعی شناسایی شد.

مهدی دلاوری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: به دنبال رهگیری‌ها و پیگیری‌های انجام شده به موقع کارکنان حوزه بهداشت در منطقه کاشان ۲ فرد مشکوک به کرونای جهش یافته در قرنطینه قرار گرفتند و  امروز مشخص شد به کرونای انگلیسی مبتلا هستند.

وی ادامه داد: این ۲ بیمار، تاجرانی هستند که از پیرانشهر و اربیل عراق به کاشان سفر کرده‌ و از ابتدای ورود در قرنطینه بسر می‌برند.

سخنگوی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کاشان اطلاع‌رسانی بیشتر در این زمینه را منوط به دریافت اطلاعات بیشتر دانست و تاکید کرد: این ۲ بیمار همچنان تحت قرنطینه و تدبیرهای ویژه قرار دارند.

دلاوری اظهار داشت: با توجه به ورود کرونای جهش یافته، احتمال در گردش بودن این ویروس در منطقه کاشان و قدرت سرایت ۳۰ تا٧٠ برابری آن نسبت به کرونای شایع، ضرورت اهتمام به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیش از پیش نیاز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از همه مردم و مسوولان این منطقه خواست برای جلوگیری از گرفتار شدن موج‌های بعدی کرونا به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

پیش از این، محمد حاجی‌جعفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان ۲۶ بهمن از جان باختن نخستین قربانی ویروس جهش یافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی در این منطقه خبر داده بود.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل زرد است.

 

اعمال محدودیت‌ها ابتلا به کرونا در شادگان را کاهش داد

سرپرست فرمانداری شادگان با اشاره به کاهش مبتلایان و میزان بستری روزانه در سه روز اخیر در این شهرستان افزود: اعمال دقیق محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم منجر به کاهش بستری‌های کرونا در شادگان شد.

امید صبری‌پور یکشنبه اظهار داشت: میانگین روزانه تعداد ابتلا و بستری کرونا در شادگان در روزهای اخیر روند کاهشی یافته که نشان دهنده سیر نزولی ابتلا به کرونا در این شهرستان است.

وی افزود: برای مقابله با بیماری و قطع زنجیره کرونا و همچنین اعمال محدودیت‌های جدید کرونا در شهرستان شادگان تشدید نظارت‌ها توسط اداره صنعت، معدن و تجارت، شبکه بهداشت و تعزیرات در دستور کار قرار دارد.

سرپرست فرمانداری شادگان شیوه و روند اعمال و اجرای محدودیت‌های جدید کرونا در این شهرستان را مثبت و رضایت بخش ارزیابی کرد و گفت: کنترل رفت و آمدها در ورودی و خروجی‌های شهرستان توسط پلیس راه و نیروی انتظامی به خوبی در حال انجام است.

صبری‌پور بیان کرد: مجموعه دستگاه‌های اجرایی شهرستان با محوریت فرمانداری و شبکه بهداشت و سایر ادارات در تلاش هستند که هیچ گردهمایی و تجمعی در شهرستان برگزار نشود.

وی تجمع در آرامستان و حضور در مراسم عزا را یکی از مهم‌ترین عوامل گسترش ابتلا به کرونا ذکر کرد و افزود: مسیر ورودی آرامستان‌های شهرستان شادگان بسته شده و با برگزار کنندگان اینگونه مراسم به شدت برخورد خواهد شد زیرا پای سلامت و جان جامعه در شرایط کنونی و با توجه به قرمز بودن شهرستان در میان است.

وی در خصوص طرح غربالگری محله به محله  شهید سلیمانی در شهرستان شادگان افزود: این طرح با حضور و کمک دستگاه‌های اجرایی شهرستان برگزار شده است و با انجام این طرح توانسته‌ایم افراد ابتلا به ویروس کرونا را شناسایی کنیم.

صبری‌پور میزان رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی در این شهرستان را بیش از ۸۰ درصد عنوان کرد و گفت: مشکل فعلی شهرستان شادگان در بازارهاست زیرا رعایت پروتکلهای بهداشتی در این بازارها کمتر دیده می‌شود، اجرایی شدن محدودیت‌ها در بازار شهرستان الزامیست و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی بیان کرد: تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی در شهرستان باید کاهش یابد و مردم با رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی به قطع زنجیره کرونا کمک کنند.

۱۹۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های جنوب غرب خوزستان بستری هستند

رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان از ۱۹۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های جنوب غرب خوزستان بستری خبر داد و گفت: از  ۲۲۱ نمونه آزمایش PSR در ۲۴ ساعت گذشته در جنوب غرب خوزستان  ۴۱ بیمار در آبادان، ۱۹ بیمار در خرمشهر و ۳۹ بیمار در شادگان مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شدند.

 شکرالله سلمان‌زاده افزود: از این ۹۹ مورد مثبت جدید ۸۸ نفر به صورت سرپایی درمان شدند و ۴۹ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های منطقه بستری و ۳۲ بیمار پس از بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شدند.

سلمان‌زاده گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار مبتلا به کرونا در شهرستان شادگان جان خود را از دست داد.

بر اساس اعلام سیدمحمد علوی رییس مرکز بهداشت خوزستان، شهرستان‌های  شادگان، آبادان و خرمشهر در جنوب غرب خوزستان با ورود به پیک جدید کرونا، آلوده ترین و خطرخیزترین مناطق خوزستان به شمار می‌روند.

۱۱ شهرستان در استان خوزستان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و ویروس جهش یافته انگلیسی در چند شهرستان خوزستان تایید شده است.

 

۴۰ مبتلا به کرونا در بیمارستان های ایلام بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به ۱۳ بستری جدید کرونا در این استان، گفت: در حال حاضر ۴۰ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان های ایلام بستری هستند.

دکتر محمد کریمیان روز یکشنبه اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۳۹ مورد مثبت جدید کرونا در استان شناسایی شده است.

وی یادآور شد: شمار مبتلایان به کرونا در این استان به ۲۵ هزار و ۹۳۹ نفر افزایش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشده و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون ۶۶۴ نفر است.

دکتر کریمیان اضافه کرد: تاکنون با اهتمام و تلاش کادر درمان این استان ۲۴ هزار و ۵۲۷ نفر در این استان بهبود یافته اند.

وی تاکید کرد: مردم باید همچنان برای حفظ سلامت  خود  از ماسک استفاده کنند و از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد خودداری کنند.

 در حال حاضر چهار شهرستان آبدانان، دره شهر، ایلام و چوار در وضعیت زرد، دهلران در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت آبی کرونا هستند.

 

شناسایی روزانه ۴۰ بیمار مبتلا به کرونا در شهرستان باوی

فرماندار شهرستان باوی با تاکید بر جدی گرفتن ویروس کرونا از سوی مردم گفت: روزانه در سه حوزه شهری باوی، ۴۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا شناسایی می‌شوند. 

منوچهر ورناصری روز یکشنبه بیان کرد: روند شیوع این ویروس در شهرستان باوی که چسبیده به اهواز است، افزایشی بوده و از این جهت شرایط ما سخت‌تر است.

وی با بیان اینکه شهر شیبان از توابع شهرستان باوی به دلیل همجواری اهواز، بیشترین آمار مبتلا به کرونا را در باوی به خود اختصاص داده افزود: با توجه به تعطیلی بازارهای اهواز، برخی مردم این شهرستان به شیبان هجوم می‌آورند و این موضوع باعث بالا رفتن آمار بیماری در این شهرستان شده است.

وی گفت:به دلیل اهمیت موضوع در طول هفته، مانور کرونا در سه نوبت در شهر شیبان برگزار شد تا مردم از این بیماری و شدت سرایت آن مطلع شوند. همچنین طرح غربالگری شهید قاسم سلیمانی توسط بسیج و هلال احمر به خوبی درحال اجراست.

ورناصری بیان کرد: کارکنان حوزه سلامت شهرستان باوی ، شبانه روز در حال فعالیت هستند و چند نفر از آنها به کرونا مبتلا شدند، لذا از مردم تقاضا داریم که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه پس از اعلام وضعیت آبی کرونایی در شهرستان باوی، این موضوع برای مردم و مسوولان عادی انگاری شد و این موضوع سبب شد تا مجدد بیماری وارد این شهرستان شود.

روزانه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تست کرونا در شهرستان باوی انجام می‌شود

فرماندار باوی گفت:گشت‌های مشترک ما با بهداشت و درمان، اماکن و اداره صمت شهرستان باوی روزانه از اصناف سطح شهرها سرکشی کرده و با متخلفان برخورد می‌کنند اگرچه در روزهای اخیر کسبه شهرستان به خوبی پروتکل های بهداشتی را رعایت می‌کنند.

وی افزود: برگزاری آیین‌های ترحیم و عروسی در شهرستان باوی ممنوع است و به محض اینکه مطلع شویم آیینی با جمعیت بالا در حال انجام است با همکاری نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌کنیم.

ورناصری گفت: روزانه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تست کرونا در شهرستان باوی انجام می‌شود و این امر موجب شده تا بیماریابی خوبی داشته باشیم. با افزایش آمار نمونه گیری به دنبال شناسایی و ردیابی بیماران کرونایی هستیم تا پیک جدید کرونا را کنترل کنیم.

هم اکنون ۱۱ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی، و هشت شهرستان در حالت نارنجی قرار دارند.

 

مرحله دوم واکسیناسیون کرونا در هرمزگان آغاز شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از آغاز مرحله دوم واکسیناسیون کرونا در استان با واکسن روسی اسپوتنیک خبر داد.

دکتر فاطمه نوروزیان روز یکشنبه افزود: در این مرحله ۲هزار و ۲۰۰دوز واکسن به دانشگاه علوم پزشکی استان تحویل شده که بر اساس اولویت های تعیین شده و ابلاغی به ۲۲۰۰نفر تزریق می شود.

رییس روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: در این مرحله علاوه بر کادر بهداشت و درمان خط مقدم مقابله با ویروس کرونا، نیروهای مرکز فوریت‌های پزشکی واکسن را دریافت می کنند.

وی اضافه کرد: ایثارگران و سالمندان تحت پوشش بهزیستی، بهورزان و کارکنان شاغل در مراکز ۱۶ساعته و کارشناسان بهداشت محیط ناظر بر دفن اجساد، نیز اولویت های بعدی تزریق واکسن هستند.

وی یادآور شد: در مرحله اول ۸۰دوز واکسن در هرمزگان تزریق شد که هیچ عوارضی برای دریافت کنندگان ثبت و گزارش نشده است.

دکتر نوروزیان تصریح کرد: برابر اعلام مراجع ذیصلاح پزشکی، واکسن روسی اسپوتنیک در برابر ویروس جهش یافته کرونا نیز مصونیت ایجاد می کند.

وی با تاکید بر سرعت و عوارض بیشتر کرونای جهش یافته از مردم خواست با مشاهده اولین علائم بیماری در خود یا اطرافیان بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنند.

 

کرمانشاه یک روز دیگر بدون فوتی کرونا را سپری کرد

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به کرونا در کرمانشاه ثبت نشده و امروز مجموع جانباختگان بر اثر ابتلا به این ویروس در رقم هزار و ۴۸۴ نفر باقی ماند.

«مهدی محمدی» روز یکشنبه از بستری‌ شدن ۵۳ نفر در شبانه روز گذشته با علایم ویروس کرونا خبر داد و افزود: همچنین در این مدت ۴۲ نفر نیز پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

به گفته او اکنون ۱۴۵ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان کرمانشاه بستری هستند.

وی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته پنج بیمار بستری و ۲۹ بیمار سرپایی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در سطح استان کرمانشاه شناسایی شدند.

تعداد بستری های بیماران کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه در آبان ماه به هزار و ۲۶۰ نفر رسید و در ۲۴ آبان ۲۴ فوتی داشتیم که بیشترین آمار در یک روز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بوده است.

محمدی در ادامه افزود: شهرستان‌های پاوه، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، اسلام آبادغرب، سرپل ذهاب و صحنه هم اکنون در وضعیت زرد قرار دارند.

به گفته وی، شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو، قصرشیرین، کرمانشاه، گیلانغرب، جوانرود و روانسر هم آبی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از ورود دومین و سومین محموله واکسن کرونا به استان در روزهای اخیر خبر داد و گفت: اولین محموله واکسن کرونا ۲۱ بهمن امسال وارد استان شد و تاکنون سه محموله واکسن وارد استان کرمانشاه شده است.

دکتر «ابراهیم شکیبا» روز یکشنبه، با بیان اینکه در مجموع در دومین و سومین محموله ۲هزار و ۱۶۰ دُز واکسن کرونا وارد استان کرمانشاه شده است، افزود: در دومین محموله تعداد هزار و ۲۷۰ دُز واکسن کرونا و در سومین محموله نیز تعداد ۸۹۰ دُز واکسن وارد استان شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.