هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند و ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند و برای سفر به برخی شهرها نیز جریمه در نظر گرفته شده است.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۱ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۷۴ هزار و ۸۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۶۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون هشت میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۶۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

 

لاری گفت: هم اکنون بر اساس آخرین تحلیل ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

 

رژیم غذایی ضد آلودگی هوا

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس مطالعات و شواهد علمی، آلودگی هوا از عوامل مهم افزایش کروناست و انجام رژیم غذایی مناسب برای کاهش اثرات آلودگی هوا و کاهش موارد ابتلا به کووید۱۹ موثر است.

وی افزود: توصیه می شود از مصرف غذاهای چرب مثل سوسیس و کالباس و تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک خودداری کنید، آب فراوان بنوشید و از منابع غذایی حاوی ویتامین D مثل شیر در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید.

لاری ادامه داد: مصرف روزانه سیر و پیاز و تره فرنگی برای محافظت از مخاط بینی و دستگاه تنفسی بسیار مفید است و مصرف کرفس، اسفناج، لیمو شیرین، پرتقال، برگ سبز کاهو و مصرف روزانه یک عدد سیب نیز برای کاهش عوارض آلودگی هوا توصیه می شود.

وی گفت: جوانه گندم، روغن های گیاهی، گردو، جگر، سبزی های دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند در رژیم غذایی روزانه فراموش نشود و توصیه می شود روزانه از منابع غذایی حاوی سلنیوم مثل غذاهای دریایی، مرغ، نان سبوسدار، آجیل و مواد غذایی حاوی بتاکارتن مثل کدوحلوایی، اسفناج، انبه و کلم استفاده کنید.

 

آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

کاهش آمار مبتلایان و دو رقمی شدن فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در کشور امید برای نزدیک شدن به دوران پساکرونا را زنده کرده است، روزهایی که بار دیگر با آرامش خاطر مردم به زندگی روزمره بپردازند و دغدغه‌ای به لحاظ مبتلاشدن به این ویروس مرگبار نداشته باشند.

این روزها آنچه در نقشه رنگ بندی شیوع کرونا در ایران خودنمایی می کند، رنگ های زرد و آبی است که رنگ زرد شامل بستری‌های چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر و رنگ آبی بر اساس تعداد بیماران و سیر بیماری مشخص کننده کم خطری مناطق است که همه مشاغل در آن مناطق با رعایت شیوه نامه‌ها و محدودیت‌های مشخص شده می‌توانند فعالیت کنند و محدودیت ها هوشمند است و به محض تغییر شرایط و رنگ مناطق، محدودیت‌ها به ناچار بازخواهد گشت.

بر اساس دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرهای آبی مدارس با کمتر از ۵۰ نفر می‌توانند فعالیت کنند، اما در پایه‌های اول و دوم دبستان حداکثر ۱۰ دانش آموز می‌توانند در کلاس حضور داشته باشند و محدودیت های تردد بین شهری در شهرهای زرد برداشته شده است.

اکنون که شرایط کرونایی در کشور اندکی به ثبات رسیده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرده است: روند بیماری در سطح کشور به گونه‌ای است که حدود ۸۰ درصد بستری‌ها و ۷۰ درصد مرگ و میرها کم شده است اما به طور جدی توصیه می‌کنم هموطنان همچنان شیوه نامه‌ها را رعایت کنند چون به محض عادی انگاری و سهل انگاری در رعایت دستورالعمل‌ها بار بیماری افزایش خواهد یافت.

علیرضا رئیسی به صراحت اعلام کرده است: اگر رعایت نکنیم موج بعدی بیماری اگر اتفاق بیفتد تبعات آن به مراتب سنگین‌تر خواهد بود و علت آن هم جهش‌های ویروس است چون ویروس ضعیف‌تر نشده بلکه به واسطه جهش‌ها، قوی‌تر هم شده است.

وی افزود: اعتقاد دارم جلوگیری از پیک بعدی بیماری به عنوان یک دستاورد است و هنر ما باید این باشد که از پیک بعدی بیماری جلوگیری کنیم و این نمی‌شود مگر به دو شرط که یکی اینکه همه شیوه نامه‌ها را درست و دقیق رعایت کنیم و دیگری برنامه ریزی‌های مناسب در حوزه پیشگیری و بهداشت و درمان است.

اکنون به غیر از مازندران، اغلب استان ها و شهرهای کشور در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند و به همین خاطر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف بررسی وضعیت کرونایی مازندران - که اکنون پنج شهرستان شامل ساری ، قائمشهر ، آمل ، فریدونکنار و نکاء دارای وضعیت قرمز و ۱۷ شهرستان آن دارای وضعیت نارنجی است- ، به این استان سفر کرده است.

 دکتر سعید نمکی در نشست ستاد مقابله با کرونا مازندران در ساری به شناسایی چهار مورد جدید ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در ایران اشاره کرد و با بیان اینکه ناقلان آن تحت درمان قرار گرفته‌اند، افزود : این بیماران یک خانواده ایرانی ساکن یکی از کشورهای اروپایی هستند که اواخر هفته گذشته به کشور سفر کردند.

وی یادآورشد: یک مورد مشکوک به ویروس انگلیسی در استان مازندران نیز شناسایی شده بود که نتایج آزمایش منفی اعلام شده است.

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون یکهزار و ۳۵۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های مازندران بستری هستند که این آمار ۲ برابر تعداد بیماران بستری در روز اول آذر ماه است که طرح محدودیت های هوشمند کرونایی در سراسر کشور به اجرا گذاشته شد و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از یکهزار بیمار با علایم ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بستری هستند گفت : بررسی های چند روز اخیر نشان می دهد که آمار بیماران بستری روند کاهشی به خود گرفته است.

دکتر موسوی اظهار داشت: سرعت انتقال این ویروس در موج سوم ۱.۷ درصد بود که در روزهای اخیر به ۱.۵ درصد رسید و تلاش می شود با افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم این روند را کنترل کنیم.

با توجه به این شرایط و بر اساس اعلام استاندار مازندران از این پس کد ملی به عنوان یک سند سجلی معتبر برای کنترل ورودی غیربومیان به این استان در دستور کار قرار می‌گیرد.

احمد حسین زادگان افزود: پیشنهاد استفاده از کدملی سرنشینان خودروها را برای کنترل حجم زیاد تقاضای خودروهای غیر بومی برای ورود به مازندران به ستاد ملی مقابله با کرونا داده ایم و منتظر موافقت ستاد هستیم.

وی یادآورشد: در صورت تایید ستاد ملی مقابله با کرونا از این پس ملاک ورود به مازندران کد ملی افراد اعم از راننده و سرنشینان و پلاک های بومی خواهد بود که می تواند بخش زیادی از مشکلات ناشی از حجم تقاضاها را پوشش دهد و با اجرای این طرح ورود خودروهای با پلاک غیر بومی به مازندران تنها در موارد خاص و با دریافت مجوز از استان مبداء مجاز خواهد بود.

روند کاهش تدریجی مبتلایان و فوتی های کرونا در کشور همچنان ادامه دارد به گونه ای که بر اساس آخرین آمار سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.

روز گذشته ۲۰ دی ماه تعداد فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور ۸۲ نفر اعلام شده بود.

 

وضعیت کرونا در دیگر استان ها

استان البرز اکنون در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد و رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرده است که اکنون ۲۸۳ بیمار کووید ۱۹در بیمارستان های این استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

دکتر محمد فتحی گفت: از دیروز تا امروز ۲۱ دی ماه ۳۳ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شده اند و مجموع کل  بستری شدگان کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز به  ۲۹ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده و در ۲۴ ساعت گذشته سه بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۲ هزار و۶۱۳ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از کاهش ۶۰ درصدی فوتی‌های ناشی از کرونا با اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: اکنون در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد بستری و ۳۸ درصدی موارد مبتلا به ویروس کرونا هستیم.

 اصغر مکارم شروع طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را ابتدای آذرماه سال جاری اعلام کرد و و از انجام ۳۸۳ تست تشخیص سریع کووید ۱۹، حمایت مالی و کالایی از هشت هزار و ۲۱۳ خانواده آسیب پذیر، رهگیری چهار هزار و ۷۹۸ نفر از افراد در معرض تماس با بیماران کرونا، مراقبت از ۱۱۲ نفر در منزل و ارجاع ۴۵۸ نفر به مراکز منتخب نگهداری و مراقبت خبر داد.

در استان یزد نیز هم اکنون ۱۵۹ بیمار مشکوک به کرونا در مراکز درمانی بستری هستند که از این تعداد ۵۶ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند و در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد وضعیت استان را از نظر شیوع کرونا زرد اعلام کرد و گفت: شهرستان‌های ابرکوه، بافق، خاتم، تفت و مهریز در وضعیت زرد و شهرستان‌های اردکان، اشکذر، بهاباد، میبد و یزد در وضعیت آبی قرار دارند.

سیدابراهیم سلمانی از بستری ۲۶ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان، در شبانه روز گذشته خبرداد و افزود: در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند و در ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داد.

پس از حدود سه هفته وضعیت سفید بدون کرونا در شهرستان بافق، هم اکنون ۲ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در بخش مربوطه بستری هستند.

در این رابطه فرماندار بافق وضعیت کنونی این شهرستان را زرد و شکننده اعلام کرد و گفت: مراجعات و آمار بستری در بیمارستان این شهر در چند روز گذشته مجددا افزایش یافته است.

سید مهدی طلایی مقدم دورهمی خانوادگی را عامل اصلی انتشار ویروس کرونا دانست و از مردم خواست که از حضور در تفرجگاه‌ها، رفتن دستجمعی به دامن طبیعت و شب‌نشینی‌ها خودداری کنند.

از آذربایجان غربی هم خبر رسیده که طبق آخرین آمار، ۴۰۶ نفر با تشخیص سندرم حاد تنفسی در مراکز درمانی استان بستری بوده و اقدامات درمانی روی آنان در حال انجام است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این رابطه توضیح داد: از این تعداد، ۲۱۷ نفر مشکوک به کرونا، ۱۸۹ نفر نیز مبتلای قطعی تشخیص داده شدند و  ۱۵۹ نفر در مراکز درمانی تحت مراقبت های ویژه و ۳۳ نفر نیز متصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.

دکتر جواد آقازاده اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته شاهد ابتلای ۱۴۷ نفر به بیماری کووید ۱۹ در استان بودیم که از این تعداد ۴۶ نفر بستری شده و تنها یک مورد فوتی در شهرستان چایپاره بر اثر ابتلا به این بیماری گزارش شده است.

همراهی شهروندان بروجردی در رعایت پروتکل های بهداشتی هم منجر به کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا شده و هم اکنون این شهرستان در وضعیت کم خطر( آبی ) کرونایی قرار دارد.

احمد گودرزیان سرپرست فرمانداری بروجرد اظهار داشت: هفته گذشته این شهرستان  در وضعیت زرد قرار داشت که به دلیل همکاری خوب شهروندان در رعایت پروتکل های بهداشتی هم اکنون در وضعیت آبی کرونایی است.

وی اضافه کرد: در بررسی های انجام شده در هر ۱۴روز به طور متوسط روزانه کمتر از ۲ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت بستری می شوند و در شرایط فعلی مشاغل گروه چهار نیز مانند رستوران ها و تالارها با شرایط جدید و تاکید بر رعایت پروتکلها فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم از بهبود ۲۱ هزار و ۹۵۲ نفر از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و تعداد قربانیان کووید ۱۹ در این استان را ۴۱۳ نفر اعلام کرد.

پرویز یزدان افزود: هم اکنون ۱۵۰ بیمار در بیمارستان‌های معین کرونای  کهگیلویه و بویراحمد بستری که از این تعداد ۵۵ نفر مبتلای قطعی و ۲۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

وی بیشترین موارد مثبت را مربوط به شهرستان‌های بویراحمد، گچساران و کهگیلویه دانست و یادآورشد: هم اکنون هفت شهرستان این استان در وضعیت زرد کرونایی و دو شهرستان باشت و چرام نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند.

اکنون شهرستان‌های آبیک، البرز و بویین زهرا در استان قزوین نیز در وضعیت آبی کرونایی هستند و جانشین مقابله با کرونای این استان در تشریح وضعیت آبی گفته است: زمانی که تعداد بیماران بستری کرونایی کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد و در واقع روزانه به تعداد ۲ نفر در یک صد هزار نفر جمعیت و کمتر برسد شهرستان در وضعیت آبی کرونایی تعریف می‌شود.

منوچهر حبیبی اظهار داشت: اکنون حدود ۱۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که به نسبت آذرماه حدود ۸۰ درصد کاهش داشته و تعداد فوتی‌های استان نیز حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر مریم مدرسی مدیرکل انتقال خون استان قزوین نیز گفت: ۴۸۲ بیمار بهبود یافته کرونا در استان برای کمک به بهبودی دیگر بیماران درگیر با این ویروس، پلاسمای خون خود را اهدا کردند.

روند نزولی شیوع کووید ۱۹ در استان اردبیل نیز همچنان ادامه دارد به طوری که این استان با مهار شیوع بیماری، هم‌اکنون در وضعیت زرد قرار گرفته و تعداد فوتی‌های کرونا نیز به یک نفر کاهش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این رابطه گفت: با زرد شدن وضعیت شیوع کرونا، مجموع افراد بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان با ۲۹۹ نفر کاهش نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده به ۲۰۴ نفر رسیده است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده از بستری شدن ۲۷ نفر بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه روز گذشته خبر داد و افزود: که این آمار ۸۶ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.

وی اضافه کرد: تعداد بستری افراد بدحال مبتلا به کرونا در استان طبق انتظار و پیش‌بینی انجام شده روند نزولی گرفته و به ۶۲ نفر کاهش یافته است.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته یک نفر در شهرستان کرمانشاه بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و سه مورد بیمار مثبت بستری و ۲۴ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شد.

مهدی محمدی افزود: هم اکنون ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان کرمانشاه بستری هستند.

دکتر ابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرهای سقز، دهگلان، قروه، کامیاران، مریوان و بانه آبی و در سنندج، بیجار، دیواندره و سروآباد زرد است.

 

 

استان مرکزی و روز بدون فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: هیچ موردی از فوت بر اثر ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان مرکزی ثبت نشده است.

دکتر محمد جمالیان روز شنبه افزود: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ۴۰مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ساعت گذشته در استان مرکزی شناسایی شد.

وی اظهارداشت: ۶ مورد از مجموع بیماران جدید شناسایی شده در استان، در بیمارستان‌ها بستری شدند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی اراک گفت: ۳۴ مورد از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بودند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش در منزل قرنطینه شدند.

جمالیان افزود: تاکنون ۳۴ هزار ۴۹۷ نفر در استان مرکزی به کرونا مبتلا و یک هزار و ۴۰۲ نیز فوت کردند.

 

یک نفر دیگر در کرمانشاه قربانی کرونا شد

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه این استان در ۲۴ ساعت گذشته یک فوتی ناشی از بیماری کووید ۱۹ داشته است، گفت: تعداد جانباختگان کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون هزار و ۴۳۲ نفر بوده است.

«مهدی محمدی» روز یکشنبه گفت:‌ با فوت یک نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در شهرستان کرمانشاه، مجموع جانباختگان مربوط به بیماری کووید ۱۹ در استان به هزار و ۴۳۲ نفر رسید.

وی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته سه مورد بیمار مثبت بستری و ۲۴ بیمار مثبت سرپایی در سطح استان کرمانشاه شناسایی شدند.

وی افزود: در همین بازه زمانی ۵۱ بیمار جدید با علایم بیماری کووید ۱۹ بستری و ۴۶ نفر هم از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان گفت: هم اکنون ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند.

تعداد بستری های بیماران کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه در آبان ماه به هزار و ۲۶۰ نفر رسید و در ۲۴ آبان ۲۴ فوتی داشتیم که بیشترین آمار در یک روز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بوده است.

 

سیر بیماری کووید ۱۹ در کرمانشاه نزولی است

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خوشبختانه در هفته‌های اخیر سیر بیماری کووید ۱۹ در استان نزولی بوده و تعداد مبتلایان و موارد مرگ و میر در اثر ابتلای قطعی به کرونا کاهش یافته است.

دکتر محمودرضا مرادی  در نشست اخیر ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا افزود: تلاش و زحمات تمام همکاران در مدت اوج بیماری و در مدیریت کووید ۱۹ در استان بسیار قابل تقدیر است و باوجود کمبودها، مشکل جدی در زمینه مقابله با کرونا مواجه نبودیم.  

وی اظهار داشت: اما باید آمادگی مواجهه با پیک بعدی بیماری را داشته باشیم، چرا که با وجود تاکید دانشگاه علوم پزشکی در خصوص لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و هشدارهایی که در این زمینه به شهروندان داده می شود، متاسفانه هم اکنون استان از لحاظ کاری، اجتماعی،  روحی و روانی به شرایط عادی بازگشته است.

 

کرونا جان ۲ نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت:  با فوت ۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان کرونا در استان از ابتدای همه گیری ویروس تاکنون به یک هزار و ۴۳۳ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز یک شنبه بیان کرد: با شناسایی ۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع موارد مثبت بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های این استان به ۹ هزار و ۸۹۸ نفر رسید.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کووید ۱۹ بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۳۶۱، بهار ۵۶۲، تویسرکان ۶۰۸، رزن ۳۹۹، درگزین ۱۷۴، فامنین ۱۷۲ و کبودراهنگ ۶۲۶ نفر بوده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: همچنین یک هزار و ۸۵۲ نفر در ملایر، یک هزار و ۱۰۵ در نهاوند و سه هزار و ۷۷۱ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

وی با بیان اینکه ۲۶۸ نفر از بیماران بستری، افراد غیربومی و از خارج استان هستند، توضیح داد: برخی از افرادی که به این استان مسافرت کرده بودند به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های این استان بستری شده و از خروج آنها تا زمان بهبودی کامل و پیشگیری از انتقال ویروس به دیگر افراد جلوگیری شد.

طبق آخرین گزارش ارائه شده، سه شهرستان بهار، فامنین و اسدآباد در وضعیت آبی و هفت شهرستان دیگر استان همدان در وضعیت زرد کرونایی هستند.

 

۳۵ درصد تست کرونا بیماران بابلی مثبت است

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل گفت: از بدو شیوع ویروس کرونا در این شهرستان به طور میانگین تست ۳۵ درصد از بیماران دارای علایم مشکوک مثبت بود.

دکتر سید فرزاد جلالی روز یکشنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا که با حضور وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور در ساری برگزار شد، افزود : در موج سوم ویروس کرونا در استان از جمله شهرستان بابل تست حدود ۶۰ درصد از بیماران مشکوک در بیمارستان های بزرگ به خصوص بر روی افراد بزرگسال مثبت شد.

وی ادامه داد: طی سه موج کرونایی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل نتایج مثبت برای اطفال مشکوک به ویروس کرونا نسبت به افراد بزرگسال پایین‌تر بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل اظهار داشت: براساس آمار تاکنون حدود ۹ هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بستری و درمان شدند.

جلالی تعداد بیمارانی که با علایم مشکوک به ویروس کرونا به بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه مراجعه و به صورت سرپایی مورد ارزیابی قرار گرفتند را بیش از ۵۰ هزار نفر اعلام کرد که حدود ۱۰ درصد از جمعیت شهرستان بابل را تشکیل می دهد.

وی برای شناسایی سریع بیماران با علایم مشکوک خواهان افزایش سهمیه تست رپید اختصاصی شد و افزود: وزارت بهداشت و درمان برنامه‌ریزی برای انجام روزانه ۱۰۰ هزار تست را در دستور کار قرار داد که بر اساس جمعیت سهم مازندران حدود چهار هزار تست است که حدود یک هزار و ۵۰۰ تست سهم دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با وجود اینکه تا حدودی مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، ولی رنگ کرونایی شهرستان بابل همچنان وضعیت نارنجی را نشان می‌دهد و آمار تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های بابل کاهشی شد.

دکتر جلالی با قدردانی از تلاش درمانگران دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل اظهار داشت: از بدو شیوع ویروس کرونا حدود یکهزار پرستار تحت استخدام این دانشگاه به ویروس مبتلا شدند که پس از بهبودی به بیمارستان های محل خدمتشان بازگشتند.

وی با اشاره به وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی استان، عادی انگاری رفتار کرونایی را دلیل اصلی این وضعیت بیان کرد و خواهان اجرای تمام مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با محدودیت ها به خصوص جریمه برای عادی انگاران کرونایی شد.

استان مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران دارد که نخستین بار ۳۰ بهمن ماه با شناسایی ۲ بیمار در بابل حضور ویروس کرونا در این خطه شمال کشور تایید شد.

طبق آخرین گزارش اکنون یکهزار و ۳۶۲ بیمار دارای علایم ویروس کرونا بستری در بیمارستان های استان مازندران بستری هستند که از این تعداد حدود ۲۳۰ نفر در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری می باشند.

 

وضعیت کرونا در ۶ شهر کردستان آبی شد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرهای سقز، دهگلان، قروه، کامیاران، مریوان و بانه آبی و در سنندج، بیجار، دیواندره و سروآباد زرد است.

دکتر ابراهیم قادری روز یکشنبه در گفت و گوی خبری با اشاره به اینکه ستاد مقابله با کرونا برای شهرهای کم خطر با آمار پایین کرونا، وضعیت جدید رنگ آبی را تعیین کرده است افزود: بر اساس شاخص نمادهای سامانه نرم افزار ماسک، رنگ آبی نشانه کم خطر، رنگ زرد خطر متوسط، رنگ نارنجی وضعیت پرخطر و رنگ قرمز نشانه وضعیت خیلی پرخطر است.

وی اضافه کرد: وضعیت آبی برای مناطق زردی که روند فراگیری در آنها، نزولی و نرخ بیماری ۲ در ۱۰۰هزار باشد لحاظ می‌شود و طبق رنگ بندی جدید شهرهای سقز، دهگلان، قروه، کامیاران، مریوان و بانه در وضعیت آبی قراردارند و سنندج، بیجار، دیواندره و سروآباد هنوز در وضعیت زرد هستند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: محدودیت تردد بین شهری در شهرهای زرد و آبی برداشته شده است اما محدودیت تردد درون شهری از ساعت ۲۱ شب تا ۴ صبح در وضعیت مذکور همچنان استمرار دارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت آبی به معنی از بین رفتن کرونا نیست، اظهار داشت: لازم است مردم کماکان از مسافرت‌های غیر ضروری، تجمع در اماکن عمومی و دورهمی‌های خانوادگی خودداری کرده و تا قطع زنجیره بیماری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به نحوه تفسیر رنگ‌بندی شهرها بر اساس وضعیت کرونا  افزود: شهرهایی که در وضعیت سفید (کم خطر) قرار دارند باید طی دو هفته اخیر متوسط میزان بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت حداکثر یک نفر مبتلا و متوسط تعداد بستری روزانه آن منطقه یک نفر باشد.

دکتر قادری با بیان اینکه وضعیت سفید به معنای عدم مخاطره شهرستان در امر کرونا نیست، افزود: شهرستانی در وضعیت قرمز (خطر بالا) قرار دارد که طی دوهفته اخیر متوسط میزان بستری روزانه آن (به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت) بیش از  ۵ نفر باشد. 

وی با بیان اینکه وضعیت زرد بر مبنای بستری بودن ۳ نفر بیمار مبتلا به کرونا و وضعیت نارنجی به معنای ۴ نفر بستری به ازای هر صد هزار نفر جمعیت است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: وضعیت آبی بیانگر پایداری شرایط کرونا نیست و اگر دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود در ماه‌های آتی با موج جدید بیماری مواجه خواهیم شد.

در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ظهر یکشنبه ۲۱ دی ۶۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان کردستان شناسایی شده و یک بیمار نیز  جان خود را از دست داد و تعداد جانباختگان کرونا از اسفندماه پارسال تاکنون به یک هزار و ۴۴ نفر رسید.

در حال حاضر ۱۲۶ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۶۲ نفر در سنندج، ۱۰ نفر در سقز،  ۶ نفر در مریوان، ۶ نفر در قروه، ۱۰ نفر در کامیاران، ۱۸ نفر در بانه، پنج نفر در بیجار ، سه  نفر در دیواندره، چهار نفر در دهگلان و ۲ نفر در سروآباد بستری هستند.

  ۳۲ نفر از بیماران کرونایی بدلیل وخامت حال در بخش (ICU) بیمارستان‌های استان، تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا کنون در مجموع ۶ هزار و ۲۵۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۸۵ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.

از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به یک میلیون ۲۷۴ هزار و ۵۱۴ نفر رسیده و ۵۶ هزار و ۱۸ نفر هم جان خود را از دست داده‌اند و یک میلیون و ۵۸ هزار و ۶۵۴ نفر بهبود یافته‌اند.

 

روز بدون مرگ مبتلایان کرونا در لرستان ثبت شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۱۹ دی به عنوان روز بدون مرگ مبتلایان کرونا پس از گذشت چندین ماه در استان ثبت شد.

مریم کوشکی روز یکشنبه بیان کرد: تا ۱۹ دی ماه ۱۶۶ هزار و ۸۳۳مورد مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد، پاسخ ۱۶۶ هزار و ۸۰۱ مورد اعلام شده است.

وی اظهار داشت: تا این تاریخ، ۶۱ هزار و ۸۲۵ شهروند لرستانی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و پاسخ ۱۰۴ هزار و۹۷۴مورد منفی بوده است.

کوشکی ادامه داد: متاسفانه تاکنون یک هزار و ۳۰۴ لرستانی به دلیل به ابتلا به کرونا در استان جان باختند.

در آزمایش مخاطی کرونا (پی سی آر)، تکنسین یک سوآب پنبه‌ای ۱۵ سانتی متری را درون دهان و بینی قرار داده و آن را حرکت می دهد، سپس سوآب را به آزمایشگاه ارسال می کنند.

براساس اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد استانی مقابله با کرونا لرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

 

 

سفر به کدام شهرها جریمه دارد؟

 

photo_2021-01-10_17-16-49

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.