سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه 30 استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار کرونایی به سر می برند از هموطنان خواست تا به استان مازندران سفر نکنند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۵۷ هزار و ۲۱۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۸۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۶ هزار و ۱۶۹ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۹ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۵۶۷ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۵۷ هزار و ۲۱۹ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۱۶۹ نفر رسید.

لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۸۰ هزار و ۹۵۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۰۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: تاکنون چهار میلیون و ۱۴ هزار و ۸۲۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی افزود: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

وضعیت کرونا در استان مازندران

سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در استان مازندران گفت: پس از عبور از خیز بسیار شدید بیماری در اسفند سال گذشته و خیز دوم بیماری در اواخر تیر تا اوایل مرداد سال جاری، از نیمه مرداد نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در استان مازندران روند نزولی به خود گرفت و در شهریور ماه این روند کاهشی متوقف و در حال حاضر به یک پایداری نسبی رسیده است.

وی ادامه داد: هم اکنون شهرستان‌های بهشهر، رامسر، سوادکوه، کلاردشت و گلوگاه در استان مازندران در وضعیت قرمز و شهرستان‌های بابل، تنکابن، جویبار، چالوس، عباس‌آباد، محمودآباد و نوشهر در وضعیت هشدار و بقیه شهرستان‌های استان در وضعیت زرد یعنی با خطر متوسط بیماری قرار دارند.

میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران

لاری درباره میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان مازندران اظهار کرد: میانگین استفاده از ماسک توسط مردم در مراکز و اماکن عمومی استان مازندران ۵۴.۳ درصد است که بیشترین میزان استفاده در شهرستان بهشهر و کمترین میزان در شهرستان نوشهر گزارش شده است. به طور کلی میانگین استفاده از ماسک در کلیه گروه‌ها از جمله مراکز و اماکن عمومی، وسایل نقلیه و همچنین کارمندان اداره‌ها، بانک‌ها و شاغلان اصناف و صنایع استان مازندران پایین‌تر از میزان متوسط کشوری است. بیشترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان مازندران در مساجد و دفاتر پیشخوان دولت و کمترین میزان رعایت در رستوران‌های این استان گزارش شده است.

از سفر به مازندران خودداری کنید

وی بیان کرد: درخواست ما از همه هموطنان این است که از اقدام به هرگونه سفر غیر ضروری به استان مازندران به طور جد خوداری کنند و فراموش نکنیم که بروز رفتارهای اجتماعی پرخطر تاثیر زیادی در شیوع هرچه گسترده‌تر بیماری در کشور خواهد گذاشت.

***

مسئولان استان قم زودتر از سایر استانها خطر موج سوم کرونا را جدی گرفتند و در جلسه امروز چهارشنبه به ریاست استاندار قم تصمیم گرفته شد که محدودیت‌هایی به مدت یک هفته از روز پنجشنبه (۱۰ مهرماه) در این استان اعمال شود و بعدا درباره تمدید یا لغو آنها تصمیم‌گیری مجدد خواهد شد.

 تعطیلی کلیه بوستان‌ها، شهربازی‌ها و مهدهای کودک، گیم‌نت‌ها،استخر و سالن‌های ورزشی، ممنوعیت برپایی ایستگاه‌های صلواتی، مراسم در مساجد، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران، لغو کلیه آزمون‌های مجامع امور صنفی و غیر صنفی و همایش‌ها و اعمال محدودیت در آرامستان‌ها از جمله این محدودیت هاست.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی تبریز  موقعیت کنونی این استان در خصوص بیماری کرونا را بحرانی توصیف کرده و گفته است: شرایط در این استان هر روز بدتر از روز قبل می شود.

علی اکبر طاهر اقدام افزود: از آغاز شیوع کرونا به طور متوسط روزانه ۸۵۰ نفر بستری کرونایی در بیمارستان های داشتیم که این رقم اکنون به یکهزار و  ۱۰۰ نفز افزایش رسیده است و تعداد فوتی ها نیز به تبع افزایش بستری های کرونایی در استان رو به افزایش است. 

وی بر ضرورت همراهی و همکاری اصناف با کارشناسان مرکز بهداشت برای اجرای هر چه بهتر پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین میزان مرگ بر اثر کرونا را در این استان کمتر از متوسط کشوری عنوان کرد و افزود: وقوع متوسط روزانه ۶ مرگ بیمار کرونایی در استان ثبت می شود که غالب مرگ‌ها مربوط به افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای یا سن بالا هستن.

علی نیکبخت افزود: از مجموع  ۵۷۶ تخت بیمارستانی مختص بیماران کرونا در استان ۱۲۳ تخت مربوط به مراقبت های ویژه است که تقریبا تمامی این تعداد اشغال هستند و از تخت های عادی نیز تنها ۸۹ دستگاه خالی است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۲۷ هزار و ۵۳۶ نفر در لرستان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶ هزار و ۲۸۶ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۵۸۸ نفر نیز جان باخته اند.

 معاون درمان علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری  نیز خبر از  بالاترین اوج شیوع بیماری طی هفت ماه اخیر در استان خبر داد و گفت: اکنون روزانه در حدود ۳۰۰ مورد نمونه‌گیری ویروس کرونا در استان انجام می شود که حدود ۵۰ درصد آن مثبت قطعی است.

فریدن رحمانی تصریح کرد: با وجود تدابیر و اقدامات به کار گرفته طی ماه‌های اخیر در مهار و کنترل این ویروس، موفقیتی حاصل نشده و این موضوع می‌طلبد همراهی و همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشدید شود.

وی چرخش خانوادگی ویروس را از مهمترین عوامل شیوع این ویروس اعلام کرد و گفت: همچنان از مردم استان درخواست می‌شود تا در مراودات اجتماعی و خانوادگی خود به محدودیت‌ها توجه داشته و از برپایی دورهمی‌ها و مراسمات عزاداری خودداری کنند.

 

وضعیت شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری نگران‌کننده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای شیوع کرونا در این استان، بیشترین اوج شیوع این ویروس در روزهای اخیر گزارش شده است و این روند همچنان رو به وخامت و نگران‌کننده است.

فریدون رحمانی روز چهارشنبه افزود: در حال حاضر بالاترین اوج شیوع بیماری طی هفت ماه اخیر را در استان شاهد هستیم به طوری که روزانه در حدود ۳۰۰ مورد نمونه‌گیری ویروس کرونا در آزمایشات استان مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: از این تعداد آزمایش در حدود ۵۰ درصد مثبت قطعی اعلام می‌شود و با شدت گرفتن تعداد موارد مثبت اوضاع استان بیش از پیش نگران‌کننده می‎شود.

رحمانی تصریح کرد: با وجود تدابیر و اقدامات به کار گرفته طی ماه‌های اخیر در مهار و کنترل این ویروس، موفقیتی حاصل نشده و این موضوع می‌طلبد همراهی و همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشدید شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش تعداد قربانیان ناشی از کرونا در این استان، اظهار داشت: با فوت سه بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد فوتی‌های ناشی از این ویروس در استان به ۲۶۹ نفر رسید.

رحمانی چرخش خانوادگی ویروس را از مهمترین عوامل شیوع این ویروس اعلام کرد و گفت: همچنان از مردم استان درخواست می‌شود تا در مراودات اجتماعی و خانوادگی خود به محدودیت‌ها توجه داشته و از برپایی دورهمی‌ها و مراسمات عزاداری خودداری کنند.

چهارمحال و بختیاری در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارد.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

 

۵۰ درصد آزمایش‌های کرونا در لرستان مثبت است

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۷۰۰ تا ۷۵۰ تست کرونا روزانه از افراد مشکوک در استان گرفته می شود که ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر حدود نیمی از این تعداد مثبت هستند.

محمدرضا نیکبخت روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وضعیت ابتلا به کرونا در لرستان " خراب" است افزود: افزایش تعداد مبتلایان از شهریور آغاز شده و بدون شک  مهرماه نیز بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: متوسط نمونه های مثبت کووید ۱۹ بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است درحالیکه این مهم در لرستان به حدود ۵۰ درصد رسیده است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به وقوع متوسط روزانه ۶ مرگ بیمار کرونایی در استان گفت: گرچه غالب مرگ‌ها مربوط به افرادی است که بیماری‌های زمینه‌ای یا سن بالا دارند اما مواردی هم از فوت جوانان گزارش شده است.

نیکبخت با انتقاد از اینکه توجه مردم به استفاده از ماسک کمتر شده تصریح کرد: این درحالیست که آرایش و ژنوم ویروس کرونا تغییر کرده و بیماری زایی و کشندگی آن بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه میزان مرگ بر اثر کرونا در لرستان کمتر از متوسط کشوری است اظهار داشت: کادر درمان شامل پزشکان، پرستاران، بهورزان، نیروهای آزمایشگاهی و نیروهای خدماتی با جانفشانی برای خدمت به مردم تلاش می کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: از مجموع  ۵۷۶ تخت بیمارستانی مختص بیماران کرونا در استان ۱۲۳ تخت مربوط به مراقبت های ویژه است که تقریبا تمامی این تعداد اشغال هستند و از تخت های عادی نیز تنها ۸۹ دستگاه خالی است.

نیکبخت افزود: ۲۷ هزار و ۵۳۶ نفر در لرستان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶ هزار و ۲۸۶ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۵۸۸ نفر نیز جان باخته اند.

وی ادامه داد: از زمان شیوع کرونا تاکنون ۵۰۰ پرستار در قالب نیروهای طرحی یا شرکتی جذب شده‌اند و تعدادی نیز در آینده استخدام رسمی می شوند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.