طبق توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت تعداد استان های با وضعیت قرمز کرونایی به 5 کاهش یافته، اما 10 استان همچنان در وضعیت هشدار به سر می برند.

به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت بهداشت امروز شنبه 21 تیر ماه 1399 گفت: «استانهای خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان شمالی در وضعیت قرمز قرار دارند.

استانهای تهران، البرز، لرستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد، زنجان، اصفهان، مازندران، گلستان و ایلام هم در وضعیت هشدار قرار دارند.»

 

۸ شهرستان بوشهر در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به اینکه هشت شهرستان این استان در شرایط قرمز شیوع بیماری کرونا قرار گرفته‌اند و تمدید محدودیت‌ها برای یک هفته آینده، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم مورد توجه جدی قرار گیرد.

دکتر سعید کشمیری روز شنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: با توجه به افزایش روند انتشار بیماری از مردم انتظار می‌رود با ماسک زدن و حضور نیافتن در تجمع‌ها به کادر درمان فرصت نفس کشیدن بدهند زیرا در زمان حاضر فشار زیادی در کادر درمان وجود دارد.

وی اضافه کرد:ا ز ۱۴ تیرماه جاری شهرستان‌های بوشهر، کنگان، دشتستان و گناوه در وضعیت قرمز  قرار گرفتند که براساس هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا و اختیارات استانداران محدودیت‌هایی برای مدت یک هفته اعمال شد.

دبیر ستاد استانی مقابله با کرونا در استان بوشهر بیان کرد: باتوجه به تقسیم بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بدلیل افزایش شیوع بیماری در زمان حاضر به غیر از شهرستان‌های دشتی و جم که در محدوده زرد قرار دارند مابقی هشت شهرستان دیگر استان بوشهر قرمز هستند.

کشمیری اضافه کرد: بر این اساس استفاده از ماسک در محیط‌های سربسته، دستگاه‌های اداری و اماکن عمومی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، ارائه نکردن خدمات به افرادی که ماسک استفاده نمی‌کنند، غیبت زدن برای کارکنانی که از ماسک در محیط کار استفاده نمی‌کنند، جلوگیری از هرگونه تجمع تا اطلاع ثانوی، تعطیلی خطوط اتوبوس‌رانی در شهرهای قرمز، برخورد با بازارها، پاساژها و فروشگاه‌هایی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در زمان حاضر ۳۱۹ بیمار در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که  از این شمار ۶۲ نفر در بخش‌های کرونایی بستری شده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بابیان اینکه در زمان حاضر ۱۷۹ مورد مثبت قطعی در بیمارستان‌های استان بستری هستند اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰ مورد از بستری‌های بخش‌های کرونایی در استان بوشهر با حال خوب از بیمارستان مرخص شده‌اند که از این تعداد ۱۹ مورد مثبت قطعی بوده‌اند.

کشمیری ادامه داد: در زمان حاضر ۴۸ مورد در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از این تعداد ۲۷ مورد از آنها با کمک دستگاه نفس می‌کشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: براساس آخرین آمارها شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این استان به ۱۵۲ نفر رسیده‌است که میانگین سنی آنها ۵۵ سال است.

وی یادآور شد: کمترین سن فرد مبتلا به کووید ۱۹ فوت شده ۲۵ روز و بیشترین آن ۹۳ سال بوده‌است.

 

ابراز نگرانی مردم و مسئولان نسبت به شیوع مجدد ویروس کرونا در غرب مازندران

افزایش شمار متبلایان به بیماری کووید ۱۹ در کمتر از یک هفته در برخی از شهرهای استان مازندران، مهم‌ترین دغدغه و نگرانی این روزهای مردم و مسئولان دست اندرکار بهداشتی غرب استان تبدیل شده است.

استاندار  مازندران هفته گذشته اعلام کرد که  حدود پنج شهر این استان شامل نوشهر ، آمل ، بابل ، بهشهر، فریدونکنار ،  به علت رعایت نکردن شیوه های بهداشتی خود مراقبتی ، فاصله گذاری اجتماعی و دیگر مسائل در بعد پیشگیری ، مقابله و مهار ویروس کرونا در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اخیرا اعلام کرد که تعداد دیگری از شهرهای این استان از جمله سوادکوه ، قائم شهر ، رامسر و محمود آباد نیز از وضعیت عادی و ناریجی خارج شده اند و هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته اند و آمار دادند که کمتر از یک هفته بیماران بستری کرونایی در بیمارستان های زیرپوشش از شمار ۳۰۰ نفر تا روز گذشته /جمعه /  این عدد به یک هزار نفر رسیده است. 

پس از به صدا در آمدن آژیر خطر قرمز شدن کرونایی در این شهرها ، به همین منظور  نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا در استانداری مازندران و به تبع آن در فرمانداری این شهرها تشکیل تصمیمات مختلفی هم  در این زمینه از جمله اعمال برخی از محدودیت های کرونایی شامل  تعطیلی موقت بازار های هفتگی ،ورزش های پرخطر ، بوستان های شهری و جنگلی ، تالارهای پذیرایی ، رستوران ها ، قهوه خانه ها ، آئین عبادی سیاسی نماز جمعه اتخاذ شده است.

ضمن آنکه به خاطر بحرانی بودن وضعیت این استان ،  وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی نیز به دکتر حریرچی یکی از معاونانش ماموریت داد تا سفری به این استان داشته باشد تا این موضوع را از نزدیک دنبال  و با ریز مشکلات و نارسائی ها موجود در فرآیند کنترل این ویروس در مازندران آشنا شود و پس از توصیه و ارائه راهکارهای لازم در این بخش، گزارش جامع و روشنی از امکانات و تجهیزات موجود مراکز درمانی این استان تهیه کند و در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.

جمعی از مسئولان دست اندرکار و مردم غرب مازندران با ابراز نگرانی از روند افزایشی ویروس کرونا و احتمال تحت تاثیر قرار دادن دیگر نقاط روستایی و شهری این استان تاکید دارند که کنترل این ویروس بدون  همراهی و همکاری مردم بویژه مسافران ، گردشگران و اعمال برخی از محدودیتها در این مناطق گردشگرپذیر میسر نیست.

 

اردبیل وارد وضعیت قرمز کرونا شد

شهرستان ۶۰۶ هزار نفری اردبیل که حدود نیمی از جمعیت استان را در خود جای داده، در پی افزایش تعداد مبتلایان و رشد صعودی بیماران بستری مبتلا به ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفت.

افزایش فزاینده ابتلا و بستری بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل طی یک هفته اخیر موجب شده است که سه شهرستان اردبیل، نیر و نمین این استان در وضعیت قرمز قرار گیرد.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، در شبانه روز گذشته، ۴۶ مبتلای جدید کرونا در این استان شناسایی شده و ۲ نفر دیگر نیز جان خود را به علت ابتلای به این بیماری از دست داده‌اند.

بنا به این گزارش، در ۲۴ ساعت گذشته از ۲۳۶ مورد بستری، تعداد ۴۲ مورد در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان اردبیل تحت‌نظر قرار دارند.

در پی افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و افراد بستری سازمان انتقال خون استان اردبیل از عموم بهبود یافتگان کرونا به ویژه گروههای خونی A مثبت O مثبت دعوت کرد تا به شکرانه سلامتی خود، بخشی از پلاسما یا خون خود را برای بیماران بدحال کرونای بستری در بیمارستان اهدا کنند.

سازمان انتقال خون استان اردبیل در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مرکز ثابت خونگیری اردبیل واقع در جنب بیمارستان فاطمی اردبیل با توجه به نیاز فوری و اورژانسی، آماده دریافت خون هموطنان بهبود یافته کرونا برای کمک رسانی به افراد مبتلاست.

هم‌اکنون بسیاری از شهرستان‌های استان اردبیل نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار گرفته‌اند و در اغلب آنها آمار مبتلایان به کرونا سیر صعودی دارد.

مقام‌های مسئول در استان اردبیل می‌گویند که به‌رغم هشدارها، هنوز بسیاری از شهروندان در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی سستی و اهمال کرده و به بهداشت و سلامت عمومی بی‌توجه هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل روز گذشته در مصاحبه ای اعلام کرد: پیک نخست بیماری کرونا در این استان در نیمه فروردین ماه با ۳۷۰ نفر بیمار شناسایی شده به ثبت رسیده و روند کنونی نیز حاکی از ورود استان به پیک دوم بیماری است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با بیان این‌که تخت‌های آی‌سی‌یو در استان از بیماران مبتلا به کرونا پرشده است، اضافه کرد: هشت تحت جدید نیز به مجموعه تخت‌های آی‌سی‌یو استان اضافه شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هشدار داد که تداوم وضعیت فعلی موجب خستگی و فرسودگی کادر درمانی در استان خواهد شد و ضروری است که شهروندان پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.