بر اساس آنچه سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده 9 استان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند و 10 استان نیز در وضعیت هشدار به سر می برند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند.
استانهای تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار قرار دارند.
مردم جدا از سفرهای غیرضروری و به ویژه سفر به استانهای خراسان رضوی و مازندران خودداری کنند.»
مسافران به مازندران سفر نکنند
معاون کل وزیر بهداشت گفت: به دلیل قرمز شدن وضعیت کرونا در برخی شهرستانهای این خطه شمال کشور، مسافران تهرانی و سایر استانهای کشور به این استان سفر نکنند.
دکتر ایرج حریرچی عصر روز چهارشنبه در سومین سفرش به استان مازندران پس از همه گیری ویروس کرونا در گفت و گو با خبرنگاران افزود : سفر مردم سایر استان های کشور به این خطه شمال کشور هم می تواند درگیری مردم مازندران را در ارتباط با ویروس کرونا بیشتر کند و هم این که احتمال ابتلا به ویروس را در این افراد به دلیل بالا بودن آلودگی در مازندران افزایش دهد.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی که از یک هفته گذشته تاکنون روند ابتلا به ویروس کرونا در استان مازندران روند افزایشی به خود گرفته ؛ درخواست ما این است که مسافران تهرانی و سایر نقاط کشور اعم از جنوب ، غرب و شرق استان های کشور به مازندران سفر نکنند.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگرچه خوشبختانه میزان همه گیری ویروس کرونا در استان در یک هفته اخیر همانند اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه سال جاری نرسیده است ، ولی آمار بیماران مبتلا به این ویروس و بستری در بیمارستان های مازندران افزایش داشته است.
وضیعت شیوع کرونا در گلستان قرمز شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بهداشتی گلستان با اشاره به اضافهشدن گرگان و آزادشهر به جمع شهرهای دارای شیوع بالای کرونا گفت: شرایط ۱۲ شهر گلستان نگرانکننده بوده و شرایط کل استان قرمز است.
عبدالرضا فاضل روز چهارشنبه اظهار داشت: تعداد افراد کرونایی بستری در مراکز درمانی استان به بیش از ۷۵۰ نفر رسیده و ظرفیت بیمارستانهای گنبدکاووس و پنج آذر گرگان تکمیل است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان دیروز ۷۰۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی این استان بستری بودند.
رکورد بستری بیماران کرونایی در گلستان هزار و ۲۵۰ نفر و مربوط به اسفند پارسال است.
استاندار تهران: وضعیت هشدار برای ما قرمز است
استاندار تهران گفت: در خصوص شیوع ویروس کرونا وضعیت هشدار برای ما قرمز است چون تهران پیچیدگی های خاص خود را دارد.
انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: در صورتی که تهران به وضعیت قرمز برسد، کنترل شرایط در آن سخت می شود.
وی یادآورشد: اکنون شرایط شیوع کرونا در تهران قرمز نیست، ولی برای ما قرمز است چون سیاست های ستاد کرونای استان تهران، این بوده است که هیچ چیز را عادی فرض نکنیم و حساسیت های لازم را انتقال دهیم.
هر ۲.۵ ساعت یک کرمانشاهی بر اثر کرونا میمیرد
استاندار کرمانشاه بابیان این که شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد این استان خسارت وارد کرده است گفت: براساس آمار هر ۲.۵ ساعت یک کرمانشاهی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست میدهد.
۲۰ درصد مردم استان اردبیل به کرونا مبتلا شدند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: از زمان ورود ویروس کرونا به کشور تاکنون حدود ۲۰ درصد از جمعیت این استان به این بیماری مبتلا شدهاند.
رامسر در فهرست شهرهای وضعیت قرمز کرونایی مازندران قرار گرفت
رامسر به عنوان غربیترین نقطه مازندران بنا به گزارشهای رسمی به جمع دیگر شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی این استان پیوست.
روابط عمومی استانداری مازندران روز یکشنبه هفته جاری در گزارشی به نقل از استاندار اعلام کرد که پنج شهر "آمل ، بابل ، بهشهر ، نوشهر و فریدونکنار " به علت رعایت نکردن شیوه های مراقبت بهداشت فردی ، فاصله گذاری اجتماعی و مسائل دیگر در وضعیت قرمز قرار گرفته اند.
محدودیتهای جدید به ستاد کرونا خراسان جنوبی پیشنهاد شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای اعمال محدودیتهای جدید در شهرستانهای استان پیشنهاداتی به ستاد استانی کرونا ارسال شده است که در صورت موافقت اطلاع رسانی میشود.
محمد دهقانی فیروزآبادی روز چهارشنبه افزود: در پی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و براساس مصوبه ستاد استانی مدیریت کرونا مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی محدودیتهای پیشنهادی برای کنترل بیماری را بررسی و ارائه کند.
وی گفت: تعداد بیماران با علائم حاد تنفسی در استان روز به روز در حال افزایش است و نسبت به دوره قبل ۲.۵ برابر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: بیماران حاد تنفسی بستری در بیمارستانهای استان اکنون به بیش از ۲۱۸ نفر رسیده است.
وی بیان کرد: آمار بیماران مثبت مبتلا به کرونا نیز هر روز در حال افزایش است و شهروندان باید خیلی بیشتر مراقب باشند.
سرعت انتقال ویروس کرونا در مازندران ۲ برابر شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که سرعت انتقال ویروس کرونا در این استان طی روزهای اخیر رو به افزایش رفته و از حدود هفت دهم در اوایل تیر ماه جاری هم اکنون به ۱.۴ رسیده است.
دکتر سید عباس موسوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : البته سرعت انتقال در شهرهای دارای وضعیت قرمز بیشتر است و در این شهرها سرعت انتقال به حدود ۲ نفر رسیده است به این معنا که هر فرد مبتلا به کرونا می تواند ۲ نفر را به این ویروس مبتلا کند.
وی از شهرهای آمل ، بهشهر، نوشهر و بابل به عنوان مناطق دارای وضعیت قرمز کرونایی نام برد و گفت که وضعیت در شهرهای قائمشهر و رامسر نیز نارنجی است و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ، نزن ماسک و رعایت نکردن فاصله گذاری فیزیکی می تواند وضعیت قرمز را به تمامی شهرهای مازندران تحمیل کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هشدرا داد : با توجه به نزدیکی شهرهای استان مازندران به یکدیگر ، وضعیت قرمز کرونایی در یک شهرستان می تواند تهدید این وضعیت برای سایر شهرستان ها نیز باشد و با این رویه خطر پذیری استان مازندران بیش از سایر استان های کشور است.
بیمارستانهای تهران موظف به پذیرش بیماران کرونایی شدند
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای اعلام کرد که همه مراکز درمانی و بیمارستانها به جز بیمارستانهای تک تخصصی تا اطلاع ثانوی موظف به پذیرش بیماران مشکوک به کووید ۱۹ هستند.
قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در نامهای به روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و تهران نوشت: با عنایت به شرایط موجود و ضرورت تداوم مدیریت ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خواهشمند است دستور فرمایید تا اطلاع ثانوی کلیه مراکز آموزشی، درمانی و بیمارستانهای شهر تهران به استثنای بیمارستانهای تک تخصصی (چشم، ارتوپدی، قلب) موظف به پذیرش کلیه بیماران مشکوک و مبتلا به این بیماری هستند.
وی ادامه داد: در صورتیکه بیمار بدحال به بیمارستانی مراجعه کند و تختهای آن ظرفیت خالی نداشته باشد، لازم است با پیش بینی تمهیدات، وضعیت بیمار را پایدار و سپس با اخذ پذیرش از طریق ستاد هدایت به بیمارستانهای تابعه دانشگاه خود ارجاع کنند.
برگزاری مراسم عزا و عروسی در آذربایجان شرقی ممنوع شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان شرقی اعلام کرد: به منظور مقابله با شیوع کرونا برپایی مراسم عزا و عروسی در استان ممنوع است.
محبوب علیلو روز چهارشنبه در حاشیه ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به افزایش تصاعدی آمار ابتلا به کرونا در مراسم عزا و عروسی در استان گفت: تا اطلاع ثانوی برپایی این مراسم ممنوع است.
وی ادامه داد: افراد در هیچ شرایطی نمیتوانند در محلهای سربسته از جمله تالارها، رستورانها و باغ تالارها اقدام به برگزاری مراسم عروسی و عزاداری کنند و در صورت برپایی این مراسم این محلها پلمب و بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
علیلو افزود: همچنین اگر در چنین مراسمی افرادی به کرونا مبتلا شوند، کسانی که زمینه بروز این بیماری را ایجاد کرده اند اعم از صاحبان عزا یا عروسی، صاحب رستوران، تالار و باغ تالار از لحاظ کیفری و مدنی مسوولیت دارند و به عنوان ایراد صدمه بدنی یا قتل عمدی به پرداخت دیه و مجازات تعزیری محکوم میشوند.
فرماندار: وضعیت شهرستان ری به لحاظ بیماری کرونا نارنجی است
فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به افزایش تعداد آزمایشات مثبت کرونا در آزمایشگاههای تشخیص و آمار افراد بستری در مراکز درمانی جنوب تهران، گفت: وضعیت این شهرستان به لحاظ بیماری کرونا نارنجی و پرخطر است.
حسین توکلی کجانی روز چهارشنبه اظهار داشت: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط شهروندان جنوب تهران در بسیاری از نقاط پرتردد شهرستان ری روند کنترل شیوع بیماری کرونا را با مشکل مواجه کرده و امروز شاهد افزایش آمار مبتلایان هستیم.
آخرین وضعیت شهرهای خوزستان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به گسترش شیوع ویروس کرونا در این استان گفت: کمبود تخت آیسییو در خوزستان وجود ندارد اما ظرفیت خالی نیز نداریم.
دکتر فرهاد ابولنژادیان سه شنبه شب در گفتوگوی زنده با سیمای خوزستان با بیان اینکه کمبود زیرساختهای حوزه درمان یکی از مشکلات و عقبماندگیهای استان خوزستان از گذشته است افزود: تاکنون ۱۵۷ تخت آیسییو با همت دانشگاههای علومپزشکی استان آماده شده و هماکنون در حال ارایه خدمات به بیماران هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص کمبود دستگاه اکسیژنساز در استان توضیح داد: اکسیژن یکی از ضروریترین موارد و درواقع یک دارو برای بیماری کرونا به شمار میرود برخی بیمارستانهای استان از دستگاههای اکسیژنساز و برخی دیگر از کپسول اکسیژن استفاده میکنند.
وی بیان کرد: یکی از ویژگیهای کپسول اکسیژن این است که هنگام تعویض کپسول برای ثانیه جریان اکسیژن دچار افت فشار میشود برای همین تلاش شد تا بیمارستانهایی که نیاز بیمار به اکسیژن را با کپسول تامین می کنند مجهز به دستگاه اکسیژنساز شوند.
ابولنژادیان تصریح کرد: برای بیمارستان رازی اهواز سه دستگاه، بیمارستان سینا ۲ دستگاه و بیمارستانهای اندیمشک، بهبهان و مسجدسلیمان نیز هرکدام یک دستگاه اکسیژن ساز تامین شده است تا مشکلات مربوط به اکسیژن در این بیمارستانها برطرف شود و برای دیگر بیمارستانها در تلاش برای رفع کمبودها در این حوزه هستیم.
وی با تاکید بر کمکهای وزارت بهداشت به حوزه درمان استان خوزستان گفت: هر دستگاه اکسیژنساز ۲۰ میلیارد و چهارصدمیلیون ریال قیمت دارد که برای استان خوزستان از سوی وزارت بهداشت تامین شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: هم اکنون نیز ۸۰ تخت آی سی یو در حال آماده سازی و ساخت است تا کمبود موجود در این حوزه به حداقل برسد و امیدواریم در چهار ماه آینده ۴۰ تخت آی سی یو به بیمارستان گلستان اهواز، ۳۶ تخت به بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز و همچنین دیگر بیمارستانهای خوزستان اضافه شود تا اگر در فصل پاییز با مشکل رو به رو شدیم با کمبود تخت مواجه نشویم.
با توجه به آخرین بررسیهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص شیوع بیماری کرونا در استان، شهرهای دزفول، آبادان، رامهرمز، شوش، شوشتر، کارون، امیدیه، اندیمشک، ماهشهر، مسجدسلیمان، هندیجان و گتوند در وضعیت قرمز، شهرهای اهواز، بهبهان، حمیدیه و خرمشهر در وضعیت نارنجی و شهرهای آغاجاری، اندیکا، ایذه، باغملک، باوی، دشت آزادگان، رامشیر، شادگان، لالی، هفتکل و هویزه در وضعیت زرد قرار دارند.