طبق آخرین توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت 8 استان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفتند و 4 استان نیز در وضعیت هشدار به سر می برند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «از دیروز تا امروز ۱۰ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۳۵ مورد بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر رسید.
استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجان های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.»
البرز وارد وضعیت قرمز شیوع کرونا شد
استاندار البرز اعلام کرد که براساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی البرز ، این استان وارد وضیت قرمز شیوع کرونا شده است.
عزیزاله شهبازی روز سه شنبه در بازدید از دانشکده دندانپزشکی البرز بیان داشت: با این حال وضعیت استان به صورت مداوم در حال رصد است و ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه علوم پزشکی البرز داریم.
استاندار البرز اضافه کرد: از امروز در شیب تندی قرار گرفتیم که می تواند خساراتی را برای ما داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید از طریق رسانه ها اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بیشتری داشته باشیم، گفت: ورود به وضعیت قرمز خبر بدی است ولی به ناچار باید اعلام کنیم که از تردد غیرضروری پرهیز شود و استفاده از ماسک ضرورت دارد و این الزام قانونی در ستاد ملی کرونا اجباری شد.
شیوع کرونا در برخی شهرستان ها در حال افزایش است
معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان گفت: مردم استان ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از حضور در آیینهای شادی و سوگواری پرهیز کنند.
محمود ثمینی روز سه شنبه در جلسه ستاد شهرستانی مدیریت کرونا در سالن همایش های الغدیر فرمانداری سلسله، اظهار داشت: با آزادسازی فعالیت مشاغل و بازگشایی اماکن و تالارها ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، این امر برای مردم اینگونه تلقی شد که شرایط عادی شده است در حالی که اینگونه نیست.
وی با اشاره به آسیب شناسی های صورت گرفته و ارائه گزارش مسوولان شهرستان ها، افزود: آمارها نشان می دهد که مجددا شیوع بیماری در برخی شهرستان ها در حال افزایش است و این امر ناشی از برپایی اجتماعاتی همچون مراسمات عزاداری و شادی و پایبندی مردم به سنت هایی است که مناسب شرایط فعلی نیست.
ثمینی افزود: حضور در مراسمات عزاداری و تجمع گسترده مردم در مراسم هایی همچون تشییع و تدفین و ختم، روند ابتلا به بیماری را سرعت بخشیده و این زنگ خطر است.
وی ادامه داد: گرچه تالارها با ۵۰ درصد ظرفیت بازگشایی شده اند اما باید نظارت دقیقی بر نحوه فعالیت آنها و پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی در آنها صورت بگیرد.
وضعیت کرونا در قزوین پایدار نیست
معاون سیاسی استاندار و سخنگوی ستاد مقابله و پیشگیری کرونا قزوین گفت: وضعیت بیماری کرونا در استان پایدار نبوده و شهروندان باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس باشند.
منوچهر حبیبی روز سهشنبه اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت این ویروس در شهرهای آبیک، آوج و البرز سفید، قزوین و بویین زهرا زرد و شهرستان تاکستان نیز نارنجی متمایل به قرمز است.
وی ادامه داد: شرایط بیماری کرونا در سطح استان به هیچ عنوان قابل اطمینان نبوده و هر لحظه ممکن است با تغییر وضعیت شیوع این بیماری روبرو شویم.
زنجان در آستانه پیک بیماری کرونا قرار دارد
فرماندار شهرستان زنجان گفت: بر خلاف انتظارها که تصور می شد با گرم شدن هوا شیوع ویروس کرونا محدود شود ولی با تداوم شرایط کنونی و نادیده گرفتن محدودیتها و جدی نگرفتن رعایت پروتکلها، در اوج گرمای تابستان شاهد شکل گیری پیک بیماری در زنجان هستیم.
رضا عسگری روز سه شنبه در ستاد فرماندهی عملیات بیماری کرونا با بیان اینکه جبهه مبارزه با کرونا جبهه سنگینی است، افزود: رزمندگان این جبهه به واسطه ناشناخته بودن ویروس، شناختی از محیط پیرامون خود ندارند و از آنجا که هنوز علم چندانی راجع به رفتار ویروس کرونا به دست نیامده، همین امر کار را برای کادر درمان سخت و پیچیده کرده است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش چند برابری تجهیزات وامکانات بهداشتی و درمانی در زنجان با اجرای طرح تحول سلامت و افزایش ۴۵ تخت آی سی یو جدید و ارتقای شمار این تخت ها به ۹۰ مورد، در صورت پیک بیماری کرونا، امکانات موجود پاسخگوی اوج بیماری نخواهد بود.
عسگری با بیان اینکه با در نظر گرفتن مجموع شرایط حاضر، مبارزه با کرونا بسیار سخت و طاقت فرسا است، اظهار داشت: همکاری و مشارکت اقشار مختلف جامعه همچون اصناف، خیران و تولید کنندگان ماسک و مواد ضد عفونی برای مهار کرونا باید همچنان استمرار داشته باشد.
فرماندار زنجان با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده اعضای خانواده ۸۵ درصد بیماران کرونایی بستری شده، درگیر این بیماری شده اند، افزود: همچنین بر اساس پایش صورت گرفته، بیش از ۵۳ درصد از مبتلایان به کرونا، ویروس را از بستگان درجه یک خود دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه عامل دیگر ابتلا به ویروس کرونا، حضور در اجتماعات، عروسی ها، مراسم ختم و مهمانی های خانوادگی است، ادامه داد: به عنوان مثال از جمع یک مهمانی خانوداگی در یکی از رستوران های شهر، تست کرونای ۱۳ نفر مثبت شد و یا در مورد دیگر براساس تست های انجام شده در یک عروسی، ۳۵ نفر مبتلا به کرونا بودند و یا در مورد دیگری، آزمایش کرونای ۵۰ نفر در یک مراسم عروسی در یکی از روستاها مثبت بوده است.
شیوع کرونا در بین شهروندان مشهدی بسیار خطرناک شده است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: اعمال محدودیتهای مرتبط با کرونا در استان خراسان رضوی فردا چهارشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونای این استان بررسی خواهد شد.
حسن جعفری روز سهشنبه افزود: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان بستری و سرپایی در مشهد و استان خراسان رضوی روز چهارشنبه جلسهای با حضور استاندار خراسان رضوی، مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دستاندرکاران مرتبط با کرونا در استانداری خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز امروز طی نامهای به رسانهها و خبرگزاریها نسبت به شیوع کرونا در مشهد و سایر مناطق استان خراسان رضوی هشدار داده و از آنان برای آگاهسازی مردم نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی استمداد خواسته است.
دکتر حمیدرضا رحیمی در این نامه آورده است: متاسفانه شرایط شیوع ویروس کرونا در بین شهروندان مشهدی بسیار خطرناک شده است به نحوی که تعداد بستریها و مراجعان سرپایی در این کلانشهر به شرایط دوره اوج رسیده است و زنگهای هشدار را به صدا درآورده است.
وی نسبت به لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از وسایل حفاظت فردی به ویژه ماسک و ضد عفونی مستمر دستها و سطوح تاکید کرد.
یکی از تشکلهای سیاسی فعال در استان خراسان رضوی نیز با انتشار بیانیهای از استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد خواسته است در مواجهه با موج دوم کرونا در مشهد محدودیت ها را بازگردانند.