«باشگاه مخاطبان» پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران آماده دریافت خبر، عکس، فیلم و سوژه های مخاطبان گرامی است. تمامی مخاطبان می توانند از طریق پست الکترونیکی News@jamaran.ir با جماران در ارتباط باشند. «جماران» آمادگی دارد تا نظرات مسئولان را در این مورد منعکس کند.
یکی از مخاطبان سایت جماران نامه ای را برای باشگاه مخاطبان ارسال کرده است که در آن گفته بود، به دلیل هفت روز قسط عقب افتاده وام مسکن، مأمور یکی از شعب بانک مسکن [...] با بردن اخطاریه به در منزل، وی را تهدید کرده است که اگر تا 24 آینده قسط خود را پرداخت نکند، بانک بر سردر منزلشان «بنر بد حسابی» نصب می کند و بعد از آن طبق متن اخطاریه اقدامات لازم را جهت مصادره منزل انجام می دهد.
در پی پیگیری هایی که سایت جماران در این رابطه انجام داد، صحت و سقم این موضوع را از مدیر شعبه مذکور و مسعود ایزدی، مسئول روابط عمومی بانک مسکن جویا شد.
با وجود این که ایزدی فرستادن مأمور برای هفت روز دیرکرد قسط را غیر ممکن دانست و گفت: هیچ بانکی نمی تواند چنین اقدامی را انجام دهد؛ اما رئیس این شعبه، منکر این موضوع نشد و عنوان کرد: مهم این است که اگر هم حرفی زده شده به آن عمل نشده است. هرچند این موضوع، موضوعی نیست که من بخواهم برای آن وقت بگذارم.
شرح گفت و گو با مسئول روابط عمومی بانک مسکن و مدیر شعبه بانک مذکور در ذیل می آید:
ایزدی: به دنبال بردن آبروی دیگران نیستیم
مسعود ایزدی مسئول روابط عمومی بانک مسکن با بیان این که هیچ شعبه ای نمی تواند برای هفت روز دیرکرد قسط وام، مامور به در منزل بفرستد، گفت: رفتن اخطاریه بعد از هفت روز به در منزل مشتری غیر ممکن است، حداقل من در مدت چندین سال خدمت خود، چنین چیزی را مشاهده نکرده ام.
وی ادامه داد: پیگیری اقساط معوقه در عرف بانک ها این چنین نیست که به خاطر یک یا دو قسط عقب افتاده بانک مامور به در منزل بفرستد و تهدید به نصب بنر و ... کند. روال بانک ها این است که در ابتدا بانک پیامی جهت یادآوری به وام گیرنده می فرستد، در صورت عدم پرداخت، بانک در ماه بعد با شخص تماس می گیرد، بعد از آن باز هم اگر مشتری قسط خود را پرداخت نکرد به صورت کتبی بانک می تواند اخطاریه به در منزل فرد بفرستد و ... که این روند چند ماه طول می کشد.
ایزدی تاکید کرد: ما که به دنبال بردن آبروی دیگران نیستیم، ما یک بانک دولتی هستیم و می خواهیم مردم خانه دار شوند.
وی اضافه کرد: به هر حال این روش، روش درستی نیست که به خاطر یک قسط عقب افتاده بانک مأمور خود را به در منزل افراد بفرستد و باعث بی آبرویی مردم شود. البته این به نفع مشتری است که بانک هر ماه، زمان قسط او را یادآوری کند، چون ممکن است واقعاً گاهی اوقات وام گیرنده یادش نباشد قسط خود را پرداخت کند. اما این که برای هفت روز دیرکرد، مامور به در منزل برود و بخواهد بنر نصب کند، طبیعی و منطقی نیست.
رئیس بانک مسکن شعبه مذکور
این درست است که مأمور شما به خاطر هفت روز قسط عقب افتاده به درب منزل وام گیرنده رفته و وی را تهدید به نصب بنر و مصادره منزل کرده است؟
مامور ما شاید خیلی مطالب را وقتی به در منزل وام گیرنده مراجعه می کند عنوان کند. اما آیا این اتفاق افتاده است؟
هر چند این موضوعی است که برای به نتیجه رساندن اصول مطالبات و برای این که مشتری زودتر قصد خود را پرداخت کند عنوان می شود، اما حالا که بنری نصب نشده است. ضمن این که من به این مشتری زمانی که به بانک مراجعه کردند گفتم که چندین بار با شما تماس گرفته شده است وقتی که جوابی دریافت نشده، مامور بانک اخطاریه را به در منزل شما آورده است.
ولی ایشان گفته اند تماسی با من گرفته نشده است
بله، ایشان در بانک هم عنوان می کردند که باید با من تماس گرفته شود. من در جواب ایشان گفتم، اصلا همچین چیزی نیست. بانک یک بار وام بدهد یک بار هم تماس بگیرد که قسط خود را پرداخت کنید؟ این از نظر شما صحیح و عقلانی است؟
از نظر قانونی بعد از چند قسط عقب افتاده بانک می تواند شماره ملی وام گیرنده را مسدود و بر سر در منزل او بنر نسب کند؟
بحث چند ماه نیست، بانک هر وقت فرصت داشت با توجه به این که مدیران ارشد بر این موضوع تاکید می کنند، می تواند موضوع را پیگیری کند. حتی روز و موعد قسط هم بانک می تواند به مشتری زنگ بزند و قسط خود را از او بخواهد.
یعنی مامور همان روز می تواند به در منزل مشتری برود؟ این مخاطب عنوان کرده است موعد اقساط من سیزدهم هر ماه است و مامور بانک بیستم ماه، یعنی هفت روز بعد از گذشت مهلت پرداخت قسط، جلوی منزل آمده است.
نه، اصلاً و ابدا همچین چیزی نیست.
یعنی مامور به در منزل نرفته است؟
رفته است، اصلاً وظیفه مامور است که به در منزل برود، مامور دستور از شعبه دارد و باید دستور را اجرا کند. اما این که بعد هفت روز باشد این گونه نیست.
این فرد عنوان کرده است که بعد از این که به بانک مراجعه کرده است کارمند بانک قصد گرفتن تعهدی را از وی داشته است که در صورت پرداخت نکردن قسط تا بیست و هشتم شهریور، بانک بتواند اقدامات مذکور را با تعهد خود شخص اجرایی کند؟ شما این موضوع را تأیید می کنید؟
نه، اولا من موظف به پاسخ گویی در این رابطه نیستم شما اگر سوالی داشته باشید می توانید از بازرسی مدیریت سوال تان را بپرسید. اما در مورد نصب بنر و پاره کردن اخطاریه، جسارتاً من از پشت میز مدرسه نیامده ام که اینجا بنشینم. می دانم که این صحبت ها برای ایجاد چالش است. این برگه پاره نشده است، ایشان برگه ای را به ما دادند که نسخه اصلی آن در پرونده موجود بود و این نسخه دیگر به کار ما نمی آمد، ما موظف هستیم که این برگه را از ایشان بگیریم، اخطار دادن غیر قانونی نیست که ما بخواهیم برگه اخطار را از ایشان بگیریم و پاره کنیم.
در ضمن چنین موضوعاتی در همه بانک ها وجود دارد، چک خود بنده در یکی از بانک ها[...] به خاطر دو قسط عقب افتاده، با این که مسئول این قسمت می دانست که من مسئول شعبه بانک و از هکارانشان هستم، برگشت خورد. من باید به آنجا می رفتم و می گفتم که چرا به من زنگ نزده اید؟ من تعهدی داده بودم و باید به آن پایبند می بودم و اقساط خود را به موقع پرداخت می کردم.
در موضوع پروند این مشتری هم باید بگویم که حرف با عمل تفاوت زیادی دارد اگر مأمور ما حرفی هم زده است به آن عمل نکرده است. این همکار بنده در حال حاضر مسافرت است و من واقعیت ماجرا را از زبان ایشان نشنیده ام، شاید ایشان منکر صحبت های این مشتری شوند. از این مهم تر این است که وقتی ایشان به شعبه مراجعه کردند من به همکار خودم گفتم که برای یک قسط نباید به جلوی منزل می رفتید، ایشان عنوان کردند که این مشتری پاسخ گوی تلفن ها نبوده است.
این مسئله به نظر من انقدر مهم نیست که وقت شما و ما را بگیرد. مسئله این است که مردم در این دو سه سال از نظر معیشت شاید مشکلاتی داشته باشند و نتوانند اقساط خود را سر وقت پرداخت کنند. حتی من از بانک های دیگر اطلاع دارم، خیلی با شدت و حدت بیشتری پیش می روند. به خاطر یک قسط من راضی نیستم که این مسائل پیش بیاید و با شأن افراد بازی شود؛ اما این دوستمان وقتی به بانک مراجعه کرده بود من احساس کردم که از اولش به دنبال حاشیه می گردد. من هم واقعیتش برای این گونه مسائل وقتم را تلف نمی کنم.
جماران علاوه بر پیگیری های خود، آمادگی دارد نظر مسئولین مربوطه را در این مورد منعکس کند.