اغراق نخواهد بود اگر بگوییم خبرنگار می تواند نظم را حاکم کند یا ریشه ظلم را بخشکاند؛ خبرنگار چشم بینا و زبان گویای مردم در عرصه تحولات و رخدادهاست و با زبان رسای خود به بیان دردها و رنج های جامعه می پردازد و ذهن خاموش جامعه را به تکاپو وامی دارد.
زدودن زنگارها از واقعیت و انعکاس حقایق مهمترین وظیفه‌ای است که خبرنگار در دنیای متلاطم امروز بر عهده دارد؛ بسیارند کسانی که شجاعانه این حرفه شریف را برگزیده اند و تمام تلاش خود را در این مسیر معطوف کرده اند.
خبرنگاران و رسانه ها رکن چهارم دموکراسی خوانده شده اند و با وجود داشتن مشکلات متعدد، همچنان فریاد رسای مردمیبه شمار می روند که قدرت بیان دردهای خود را ندارند.
** خبرنگار درد جامعه را آشکار می کند
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس حبرگان رهبری گفت: خبرنگار وجدان بیدار جامعه هستند و نباید تحت تاثیر جوسازی‌ها، شایعه ‌پراکنی‌ها، هوچیگری‌ها و هیاهو آفرینی‌ها قرار گیرند.
آیت الله عسگر دیرباز اضافه کرد: قلم خبرنگار در دل جامعه حرکت کرده و با مشاهده مشکلات، پلیدی ها و زشتی ها زبان به اعتراض می گشاید و مسوولان را ملزم به تلاش و پاسخگویی می کند.
عضو خبرگان رهبری افزود: اگر تلاش خبرنگاران و رسانه ها نبود، هرگز دردهای پنهان جامعه آشکار نمی شد و هیچ مقامی اظهار نگرانی نمی کرد.
وی ادامه داد: امروز شاهد حضور خبرنگارانی در میدان های مبارزه همانند غزه و عراق، سوریه و دیگر مناطق جهان هستیم که برای ثبت وقایع و انعکاس وحشیگری مدعیان دروغین حقوق بشر از جان خود می گذرند و با تمام توان اقدام به ثبت وقایع می کنند.
رییس دانشگاه جامع قم افزود: اگر قلم و دوربین خبرنگاران نبود هرگز دنیا از کشته شدن کودکان و قتل عام زنان به دست دشمنان بشریت آگاه نمی شد و این قلم خبرنگار است که افکار عمومی را با جنایت های جانیان قرن آشنا می کند.
آیت الله دیرباز اضافه کرد: رمز تعالی و پویایی هر جامعه قلم خبرنگار است و اوست که آسیب ها را شناسایی و برای درمان آن مدیران را به چاره جویی وادار می کند.
وی ادامه داد: خبرنگاران باید ظرفیت انتقادپذیری مدیران را بالا ببرند زیرا در این صورت مشکلات جامعه و کشور حل می شود.

** مبارزه با جهالت و نادانی رسالت بزرگ خبرنگاران است
موسی صمیمی، استاد دانشگاه های آذربایجان غربی با بیان اینکه رستگاری و تعالی هر جامعه ای با قلم خبرنگار محقق می شود، افزود: آگاه ساختن مردم، بیان حقایق و جلوگیری از گسترش خرافات و تفکرات غلط در جامعه از رسالت های بزرگ خبرنگاران است و آنان می توانند جامعه ای متعالی را خلق کنند و جلوی انحراف را بگیرند.
وی ادامه داد: خبرنگاران در اطلاع ‌رسانی، حلقه واسط بین واقعیت‌ها و مخاطبان محسوب می‌شوند و تهیه خبر و گزارش از رویدادها و حوادث جامعه، عامل تعیین کننده‌ای در نگرش، بینش و رفتار مخاطبان به شمار می‌رود و باعث تغذیه روحی و فکری افراد جامعه می‌ شود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: رسالتی بسیار مقدس بر دوش خبرنگاران است و یک خبرنگار متعهد برای انجام هر چه بهتر رسالت خود باید از جان و دل تلاش کند.
صمیمی بیان کرد: یک خبرنگار متعهد باید به حفظ مصالح ملی و عمومی توجه خاص و ویژه داشته باشد و ارزش‌ها و آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی را همیشه و در هر مکان مد نظر قرار دهد.

** صدای مشکلات خبرنگاران باید شنیده شود
یک مدرس دانشگاه معتقد است که صدای مشکلات خبرنگاران شنیده نمی شود و این قشر متناسب با مسوولیتی که بر عهده دارند، مورد توجه قرار نمی گیرند.
علی محمدی با بیان اینکه حل مشکلات خبرنگاران می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی بر کیفیت کارشان بگذارد، گفت: توجه به حل مشکلات خبرنگاران در شرایط کنونی بیشتر از هر زمان دیگری ضروری است زیرا امروز ایران اسلامی پله های ترقی را طی می کند و نیازمند رسانه ها و خبرنگارانی پویا و توانمند است.
وی با بیان اینکه امنیت شغلی خبرنگاران نیز باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: وظیفه و رسالت خبرنگار طرح مطالبات مردم و در نتیجه پیگیری حقوق آنان است اما غم‌انگیز این است که نمی‌تواند از حقوق خود دفاع کند.

** برای تجلیل از خبرنگار یک روز کافی نیست
فردین میلانی صدر، نویسنده برجسته کشور گفت: تجلیل از مقام خبرنگار نباید تنها به یک روز خلاصه شود زیرا انسانهایی که بی ادعا و با کمترین سرمایه تلاش می کنند، باید هر روز و هر ساعت تجلیل شوند.
وی افزود: شان و منزلت خبرنگار نباید تنها در هدیه های ناچیز خلاصه شود زیرا مقام او فراتر از آن است که با هدیه های ناچیز مقایسه شود.
میلانی ادامه داد: رشد و بالندگی هر جامعه ای در سایه تلاش خبرنگاران صورت می گیرد بنابراین باید به این قشر نخبه فرصت داده شود تا به راحتی مشکلات جامعه را مطرح کنند.
وی فرصت دادن به جامعه خبرنگاری برای انعکاس معضلات و دردهای جامعه را گامی بزرگ برای رها ساختن جامعه از چنگال آسیب های اجتماعی دانست.
وی توجه به وضعیت معیشتی خبرنگاران را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و افزود: در دنیایی که دشمنان دیگر جنگ فیزیکی را کنار گذاشته اند و مغزها را نشانه گرفته اند، این قشر خبرنگار است که می تواند دژی محکم در برابر هجمه های مختلف دشمنان باشد و با آگاهی سازی و هشدار به مردم فتنه دشمنان را خنثی کند.
به گزارش ایرنا، 17 مرداد روز شهادت شهید محمود صارمی/ رییس دفتر نمایندگی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در افغانستان/ در تقویم کشور روز خبرنگار نامگذاری شده است.
آخرین پیام خبرنگار شهید محمود صارمی چنین بود: مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه 1377، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری. مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می شوند به من بگویید که چه وظیفه ای ...
8135 /3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.