به گزارش ایرنا، مدیر واحد مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در این نشست با اشاره به کیفیت نامطلوب نشریات در استان گفت: متاسفانه بعضی از نشریات به دلیل نداشتن کیفیت مطالب، فقرمحتوا و محتوای ضعیفشان از دور نشر حذف می شوند.
امید سیاح افزود: جریان سازی خاصی توسط نشریات مجوزدار در سطح شهرستان خوی مشاهد نمی شود و این نشریه ها نمی توانند جامعه را به سمت انتقاد و اصلاح سوق دهند.
رئیس خانه مطبوعات آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت:خوی با بزرگانی چون عباس زریاب خویی و امین ریاحی آراسته شده و با شعر محمدآقاسی و حقیرخویی عطرآگین شده است و با روزنامه 'مکافات' در دوران مشروطه کار خود را شروع کرده است.
یوسف پیربداقی افزود: فرهنگ مجموعه باورها، آیین ها و اعتقادات در طول تاریخ و تمدن کشور است که به صورت نوشتاری و زبانی به نسل های بعدی منتقل می شود.
این روزنامه نگار توسعه فرهنگی را وابسته به شرایط زمان عنوان کرد و افزود: توسعه براساس سه عنصر اصلی، هویت ملی، هویت محلی و هویت دینی ایجاد می شود و توسعه فرهنگی باید محلی بوده و درهر شهری، برخاسته از فرهنگ بومی آن محل باشد.
کریم محمودی، استاد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور خوی نیز در این همایش به نقش رسانه ها در توسعه فرهنگی پرداخت و گفت: رسانه ها درعدم توسعه یافتگی جوامع مجرم هستند زیرا رسانه می تواند با سه سازوکارهویت سازی، تقویت جامعه مدنی و ایجاد ارزش ها مفید واقع شود.
به گزارش ایرنا، در ادامه این نشست پیام معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی قرائت شد که چنین شروع بود: 'برگزاری نشست توسعه فرهنگی و رسانه را به همه فرهیختگان خطه آذربایجان‌غربی و علاقه مندان حوزه رسانه و ارتباطات و فرهنگ تبریک می‌گویم. وجود رسانه در هر جامعه‌ای به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی چه به لحاظ فرهنگی و چه به لحاظ سیاسی و اقتصادی به شمار می‌رود.'
در ادامه پیام محمد سلطانی‌فر آمده بود: 'رسانه موتور محرک توسعه در هر جامعه‌ای است و تعدد و تکثر رسانه‌ای نشانه وجود مردم سالاری در آن جامعه است. رسانه و رسانه‌نگار، یکی از ستون‌های اصلی رشد و بالندگی در کشور هستند و فعالیت آنها نشانه بلوغ فکری و فرهنگی جامعه است.'
وی همچنین آورده بود: ' ممکن است فرمت رسانه در گذر زمان تغییر کند اما ماهیت کار رسانه که اصلی‌ترینش آگاهی بخشی است از بین نمی‌رود. زمانی رسانه عبارت بود از روزنامه، بعدها خبرگزاری و رادیو و تلویزیون به آن اضافه شد اما اکنون نه تنها پایگاه‌های خبری و وب سایت‌ها که رسانه‌های اجتماعی مجازی و حتی بازی‌های رایانه‌ای نیز به عنوان رسانه محسوب می‌شوند.'
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرده بود: ' توسعه فعالیت‌های آزادانه رسانه‌ها در کشور، سیاست راهبردی دولت تدبیر و امید است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مامور پیشبرد این راهبرد در حوزه‌های مختلف رسانه‌ای است.'
سلطانی فر در پایان بیان کرده بود: 'به همه برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی، خدا قوت می‌گویم و روز خبرنگار را به همه فعالان حوزه رسانه تبریک می‌گویم و یاد و خاطره شهید محمود صارمی را گرامی می‌دارم.'
به گزارش ایرنا نشست توسعه فرهنگی و رسانه با همت سازمان تبلیغات اسلامی خوی، ماهنامه سراسری ندای قلم، بنیاد قلم و هفته نامه محلی شفق آذربایجان برگزار شد.
شهرستان خوی با 385 هزار نفر جمعیت در شمال آذربایجان غربی قرار گرفته و دومین شهر پرجمعیت استان است؛ اولین روزنامه این شهر طبق اسناد موثق مربوط به سال 1287 هجری شمسی با نام 'مکافات' است و در سالن میراث مکتوب موزه خوی نگهداری می شود.
در زمان حاضر 15 نشریه در این شهرستان مجوز انتشار دارد و 11 نشریه از این تعداد در حال حاضر فعال است و بر روی پیشخوان دکه های مطبوعاتی این شهرستان قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا محمود صارمی خبرنگار و رییس نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در افغانستان به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در 17 مرداد سال 1377 در مزار شریف به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید و به همین مناسبت در تقویم رسمی کشور 17 مرداد، روز خبرنگار نامگذاری شده است.
7132/2093/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.