'جمال قاضی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اسب نژاد کرد علاوه بر زیبایی خاصی که دارد، دارای استقامت بی نظیر بوده و به عنوان اسب بومی ایران به دنیای سوارکاری معرفی شده است.
وی با اشاره به کم خوراک بودن این اسب، افزود: در زمستان های سخت نواحی کوهستانی کردستان که هیچ وسیله نقلیه ای قادر به حرکت و عبور نیست، از این اسب برای انتقال بیماران به مراکز بهداشتی استفاده می شود.
قاضی با بیان اینکه اسب کردی از نظر اخلاقی خشن تر از دیگر نژادهاست، گفت: بلندای این اسب بین 150 تا 155 سانتی متر است و نداشتن برجستگی در استخوان بندی سر و شانه نیرومند از دیگر ویژگی های آن به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه اسب نژآد کردی دارای سه رنگ سیاه و سفید تیره، تیره جاف و کهر می باشد، ادامه داد: این اسب در بیشتر اوقات سرش را به طرف بالا می‌گیرد.
قاضی با اشاره به نحوه نگهداری و پرورش اسب ها نیز گفت: روزانه سه وعده غذا شامل یونجه، کاه، جو و علف های مخصوص به آنها داده می شود و هر اسب بیش از 20 لیتر در طول روز آب می خورد.
وی با اشاره به اینکه این واحد پرورش اسب زیر نظر دامپزشکی است، بیان کرد: سالانه 2 بار تمام اسب های این واحد واکسینه می شود تا علاوه بر از بین بردن بیماری مشترک بین انسان و اسب از مرگ آنها نیز جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه هر اسب در طول سال یک بار زاد و ولد می کند، افزود: جفت گیری اسب ها بیشتر در بهار انجام می گیرد تا زمان تولد کره اسب در فصل گرما و براحتی انجام گیرد.
پرورش دهنده اسب و مربی سوارکاری گفت: اکنون 17 اسب از نژادهای کرد و ترکمن در این پرورشگاه نگهداری شده و سالانه چهار کره اسب تولید می شود که همگی در بازار داخلی به فروش می رسد.
به گزارش ایرنا اسب کرد از قدیم نماد فرهنگی و تاریخی مناطق کردنشین بوده و داشتن آن همواره برای خانواده ها مایه مباهات و فخر بودده است.
شهرستان مهاباد با 237 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.
3093/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.