به گزارش ایرنا، 'رضا حسینی' شامگاه چهارشنبه در کمیسیون ویژه قاچاق کالا و ارز در محل بازارچه مرزی کیله سردشت افزود: بخشی از درآمدهای مرزنشینان به مبادلات مرزی گره خورده است و برای فاصله گرفتن از این واقعیت و ایجاد فرصت های جدید باید برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت صورت بگیرد.
حسینی همچنین هدف از برگزاری این جلسه در کیله سردشت را بررسی ظرفیت های مرزی عنوان و بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های استانی تامین بخشی از درآمدهای این منطقه از طریق تجارت کالا و مشاغل خدماتی را دنبال می کنیم و اگر بخش خدمات فعال شود به طور قطع ارزش افزوده آن از بخش صنعتی هم بیشتر خواهد بود.
حسینی همچنین به نزدیکی این شهرستان به عتبات عالیات در مقایسه با سایر مرزهای غربی کشور اشاره کرد و افزود: یکی از محورهای امن برای اعزام زایران استان های شمالغرب کشور به عتبات عالیات که به هزینه و زمان کمتری نیاز دارد، مرز سردشت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی بیان کرد: ذهنیت جنگ و درگیری در دوران دفاع مقدس هنوز هم بر توسعه بسیاری از مناطق استان سایه انداخته و مشکلاتی را از این نظر ایجاد کرده است که باید برای زدودن این ذهنیت گام برداشته شود.
فرماندار سردشت نیز در این جلسه با تاکید بر رسمی شدن مرز کیله، گفت: بازارچه بودن مرز کیله شاید از لحاظ اشتغال کارگری شرایط بهتری داشته باشد اما اصل قضیه رسمی شدن و تردد از این مرز با هدف توسعه پایدار این شهرستان است.
نژاد جهانی بیان کرد: در صورتی که تردد مسافر از مرز کیله سردشت انجام شود، مردم اقلیم کردستان عراق تمایل بیشتری به سفر به ایران از مرز کیله خواهند داشت و این موضوع از ظرفیت های سردشت است.
وی تصویب 2 بازارچه در سردشت را نگاه ویژه و مساعدت دولت به این شهرستان دانست و گفت: برای حصارکشی محوطه بازارچه کیله از اعتبارات استانی 10 میلیارد ریال مصوب شده که سه میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: استاندار آذربایجان غربی نیز برای معابر کوله بری 6 میلیارد ریال به صورت جهشی تزریق کرده که 2 میلیارد ریال آن در اختیار گمرک قرار گرفته است اما گمرک غیر از تعدادی تجهیزات هنوز گزارشی از بقیه هزینه کردها ارائه نداده است.
وی مطالبات اصلی شهرستان را اعمال کارت بازرگانی همانند کارت پیله وری در بازارچه، مجاز کردن تولیدکننده ها و صنایع شهرستانی به واردات مواد اولیه به عراق با جذب سرمایه گذار واحدهای تجارت چمدانی و خرده فروشی اعلام کرد.
وی همچنین از معاون هماهنگی امور اقتصادی توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی خواست تا رسمی شدن مرز کیله را مجدد به جریان بیاندازد.
به گزارش ایرنا، سردشت دارای 2 معبر موقت مرزی 'اشکان' و 'قاسم رش' و بازارچه رسمی کیله است که بر اساس مصوبه دولت، معبر اشکان بازارچه بوده و معبر قاسم رش در بازارچه کیله ادغام شده است.
صادرات بازارچه کیله سردشت در سه ماهه اول امسال با 35 میلیون دلار رتبه برتر استانی را به خود اختصاص داده است و روزانه به طور متوسط 200 کامیون ایرانی و 200 کامیون عراقی از طریق این بازارچه تردد می کنند.
در بازارچه کیله 25 غرفه زیر نظر فرمانداری فعالیت کرده و به صورت خرده فروشی اقدام به صادرات کالاهای مجاز می کند و سالانه بیش از 30 میلیون دلار از همین محل صادر می شود و به صورت روزانه 150 مسافر عراقی از بازارچه خرید می کنند.
شهرستان سردشت با 120 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و مجاور شمال عراق قرار دارد.
7562/3093/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.