حسن جوادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نگاه معرفتی، بصیرتی و همچنین برخورداری از قدرت بالای علمی و فرهنگی را از مهمترین ویژگی های شهید چمران عنوان کرد و افزود: ایشان افزون بر توانایی در عرصه های علمی، دارای وجهه نظامی و شخصیت انقلابی نیز بود.
وی ادامه داد: به طور نمونه مدیریت کارآمد دکتر چمران در جریان شکست حصر پاوه یکی از جمله تجربیات موفق وی در کارنامه دلاوری شهیدان ایرانی است.
وی به فعالیت های دیگر شهید چمران در سال های حضورش در لبنان در کنار امام موسی صدر نیز اشاره کرد و افزود: امروز‌‌ همان دانش آموزان تربیت شده این شهید هستند که با مقاومت خود، افتخار و مایه مباهات منطقه هستند.
وی ویژگی های مهم دیگر شهید چمران را مسوولیت پذیری، انقلابی گری، تبعیت از ولایت فقیه و داشتن احساس تکلیف برشمرد و بیان کرد: ایشان با بصیرت و درک والایی که داشت، در اسرع زمان وارد میدان می شد و به معنای واقعی کلمه آتش به اختیار بود.
شهید دکتر مصطفی چمران در سال 1310 در تهران به دنیا آمد؛ وی فیزیک‌دان، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران، وزیر دفاع ایران در دولت مهدی بازرگان و دولت موقت شورای انقلاب از همراهان موسی صدر، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی، از فرماندهان ایران در جنگ ایران و عراق و بنیان‌گذار ستاد جنگ‌های نامنظم در جریان جنگ تحمیلی بود.
وی در دانشگاه تهران، تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک به پایان برد. سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و درجه دکتری در فیزیک پلاسما کسب کرد. پس از گذراندن آموزش‌های نظامی در مصر، به لبنان رفت و به همراه موسی صدر، در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری داشت و از فرماندهان آن بود.
شهید چمران یکی از فرماندهان نظامی ایران بود که با شروع جنگ به اهواز رفت و ستاد جنگ‌های نامنظم را بنیان‌گذاری کرد. از دیگر کارهای مهم وی ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند.
شهید چمران در 31 خرداد ماه 1360 در مسیر دهلاویه - سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به پشت سرش به فیض شهادت نائل شد.
3214/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.