سعید رحمان پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهار هزار و 533 بهره بردار در این اراضی مشغول اجرای طرح های کشاورزی و صنعتی هستند.
وی با اشاره به اینکه 175 هزار و 444 هکتار اراضی ملی و مرتعی در شهرستان نقده وجود دارد، ادامه داد: 72 درصد این اراضی شامل حدود 124 هزار و 712 هکتار ممیزی شده است.
وی اضافه کرد: جلوگیری از تخریب و بهره برداری بی رویه از آن و ضابطه مند کردن بهره برداری ها اهداف اصلی ممیزی مراتع به شمار می رود.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری نقده بیان کرد: اجرای دستورالعمل بهره برداری از مراتع بر اساس مقررات و شرایطی از قبیل واحد دامی، ظرفیت چرا، پروانه مرتع داری، مرتع دار و فصل چرا از جمله موارد مهم در اجرای طرح ممیزی است.
رحمان پور با اشاره به اینکه 65 هزار و 547 دام مجاز در شهرستان نقده وجود دارد، ادامه داد: با اجرای طرح ممیزی، بهره برداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع به منظور صدور پروانه چرا شناسایی شده و ضوابط و شرایط بهره برداری اصولی بر اساس شرایط منطقه و وضعیت پوشش گیاهی مرتع تعیین می شود.
وی اضافه کرد: با انجام این کار، ضمن اینکه دامداران بهره بردار شناسایی می شوند، بهره برداری از مرتع نیز تابع رعایت زمان ورود دام به مرتع بر اساس آمادگی مرتع برای بهره برداری می شود.
وی با بیان اینکه 41 درصد اراضی شهرستان نقده جزو اراضی ملی است، بیان کرد: 72 هزار و 317 هکتار از ارضی مرتعی این شهرستان جز اراضی ملی ومابقی نیز با تحت پوشش قرار دادن 85 روستا جزو اراضی مرتعی هستند.
وی اضافه کرد: همچنین شهرستان نقده دارای 130 هکتار زمین ذخیره گاه مرتعی است که توسط قانون‌ها، ضوابط گوناگون و روش‌های فیزیکی و مراقبتی پاسداری می‌شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نقده ادامه داد: حفاظت از منابع طبیعی نیازمند مشارکت همه جانبه مردم است زیرا این منابع وابسته به دولت ها نیست و امر احیا و محافظت از آن یک امر همگانی است.
رحمان پور اضافه کرد: همشهریان می توانند جهت ارائه گزارش تخلف با شماره تماس 1504 تماس بگیرند تا ماموران حفاظت از منابع طبیعی برای برخورد با متخلفان در اسرع وقت اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، شهرستان 125 هزار نفری نقده یکی از شهرهای جنوبی آذربایجان غربی بوده و در فاصله حدود 80 کیلومتری جنوب ‌شرق ارومیه واقع شده ‌است.
هدف از ممیزی مرتع، شناسایی دامداران واقعی و مرتع برای اجرای تبصره یک ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع است.
بر اساس این ماده قانونی، هرگونه بهره برداری از منابع طبیعی ( جنگل ها و مراتع ) بر اساس طرح خواهد بود و قبل از تهیه طرح، بهره برداری بر اساس مجوزی خواهد بود که از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور صادر می شود.
آذربایجان غربی 2 میلیون و 750 هزار هکتار عرصه ملی دارد که 101 هزار هکتار آن را جنگل ها تشکیل می دهد و نقطه آغاز رویشگاه جنگلی زاگرس محسوب می شود.
وجود مراتع مناسب موجب شده است تا جمعیت دامی استان از تنوع خوبی برخوردار باشد؛ بیشتر مراتع در نوار مرزی بین ایران و ترکیه واقع شده و بنابراین بیشترین جمعیت دامی استان نیز در این ناحیه به ویژه در شهرستانهای ارومیه، خوی، مهاباد و سلماس تمرکز یافته است.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.