تقی کهوریان روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی، ایجاد و توسعه دفاتر تسهیل و توسعه شهرستان ارومیه افزود: دستگاه های اجرایی باید 30 درصد از خدمات خود را به مناطق حاشیه نشین اختصاص دهند و تحقق این امر نیازمند بررسی جدی مسوولان است.
وی ادامه داد: مسوولان باید نگاه ویژه ای به ترمیم شکاف به وجود آمده بین مناطق حاشیه نشین و سایر مناطق شهری داشته باشند تا بتوان اهداف دولت را در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی پیش برد.
سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه از راه اندازی دفاتر تسهیل گری در 10 نقطه از سکونتگاه های غیررسمی ارومیه خبر داد و بیان کرد: علاوه بر آن، این دفاتر در شهرهای خوی، مهاباد، بوکان و میاندوآب که از مشکلات حاشیه نشین رنج می برند، راه اندازی می شود.
اکبر محمدی اضافه کرد: راه اندازی دفاتر تسهیل گری در ارومیه با همکاری 6 سازمان مردم نهاد فعال در امور آسیب های اجتماعی انجام می شود و این دفاتر به عنوان بازوان همراه دستگاه های اجرایی در ارائه خدمات به مناطق حاشیه نشین هستند.
وی گفت: شناسایی و بهره برداری از ظرفیت های مناطق حاشیه نشین، جلوگیری از تقلیل سرمایه های اجتماعی در این مناطق و ارائه خدمات بهتر به ساکنان حاشیه نشین از اولویت های دفاتر تسهیل گری است.
وی افزود: یکی از دستاوردهای ماندگار دولت تدبیر و امید توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی است که در سال های گذشته مغفول مانده بود.
به گزارش ایرنا حاشیه نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال 1382 روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از 11 محله در سال 1382 با جمعیت برابر با 90 هزار نفر به 31 محله با جمعیت 240 هزار نفر در سال 96 افزایش یافته است.
وسعت سکونت گاه های غیر رسمی در شهر ارومیه با یکهزار و 140 هکتار معادل 10 درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده و در حال حاضر 33 درصد جمعیت شهر نیز دراین مناطق ساکن هستند.
سکونتگاه های غیر رسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجان غربی شامل 21 محله با 125 هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسئولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیه نشین در شهر خوی 2 هزار و 100 هکتار وسعت دارد که 15 هزار و 310 نفر جمعیت شهررا در خود اسکان داده است.
50 هزار نفر از جمعیت 160 هزار نفری شهر مهاباد در 11 سکونتگاه غیررسمی با 342 هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستان ها در حال حاضر640 هکتار از شهر بوکان و 470 هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی و اجرای سریع طرح های بازآفرینی شهری است.
آذربایجان غربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاه های غیررسمی دارد که می توان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرح های سرمایه گذاری کم هزینه و توسعه ای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال آفرینی روستایی بخشی از روند فزاینده توسعه سکونتگاه های غیررسمی آن را کنترل کرد.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.