عزیز سهندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال گذشته، 224 میلیارد ریال زکات در آذربایجان غربی جمع آوری شد که با توجه به جمع آوری حدود 205 میلیارد ریال در سال پیش از آن، رشدی حدود 20 میلیارد ریالی داشت.
وی اضافه کرد: میزان تحقق زکات جمع آوری شده در سال 1396 نسبت به پیش بینی ها، 104 درصد بود که این امر نشان از فعالیت خوب کشاورزان، مروّجان زکات و رسانه هاست.
وی بیان کرد: از کل زکات جمع آوری شده طی سال گذشته در آذربایجان غربی 84 درصد معادل 188 میلیارد ریال برای فقرا هزینه شد که رقمی قابل توجه در مقابله با فقر در جامعه است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی با اشاره به اجرای طرح های عمرانی در مناطق محروم از محل درآمدهای بخش زکات در استان ادامه داد: سال گذشته نزدیک به 36 میلیارد ریال به این امر اختصاص یافت.
سهندی گفت: ساخت مسجد، حسینیه و غسالخانه در کنار اجرای طرح های عام المنفعه در روستاها از جمله موارد مصرف زکات در بخش عمرانی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، زکات در لغت، به 2 معنای رشد و نمو و پاک آمده است.
کلمه «زکات» به سهمی اطلاق می‌شود که انسان از مال خود خارج می‌کند و به فقرا می‌دهد، به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیرو برکت را دارد، و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده می‌شود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشان آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار می‌شود.
همراهی این‌ دو به جهت اهمیت ویژه آنها است زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد و ذکر زکات در کنار نماز نشانه جامعیت اسلام و همه جانبه‌نگری دین مقدس اسلام است.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی هستند که زکات به آنها تعلق می گیرد.
آذربایجان غربی از جمله استان های موفق در حوزه جمع آوری زکات در کشور به شمار می رود و سال گذشته 173 میلیارد ریال زکات در این استان جمع آوری شد.
به گزارش ایرنا، در روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان حضرت امام خمینی (ره) و به منظور حمایت و امداد محرومان و مستضعفان و خودکفا کردن آنها، کمیته امداد امام خمینی (ره) ‌تشکیل شد.
این نهاد در چند دهه فعالیت خودخدمات و طرح‌های متنوع و متعددی را به منظور کمک به نیازهای ضروری مستضعفین و نیز توانمندسازی آنها انجام داده و دستاوردهای خوبی نیز داشته است.
اما با توجه به عدم کفاف بودجه‌های دولتی این نهاد، رسیدن وضعیت مستضعفین کشور به وضعیتی که مطابق با شان یک کشور اسلامی باشد بدون کمک‌ها و خدمات خیرخواهانه مردم امکان‌پذیر نیست.
تقویت فرآیند شناسایی، ارتباط و تعامل موثر با اشخاص حقیقی و حقوقی تاثیرگذار (از جمله نیکوکاران و موسسات خیریه) به منظور استفاده بهینه از ظرفیت آنان در راستای رفع مشکلات محرومان،تمرکز بر محله و محله‌گرایی در امور خیریه با محوریت مسجد،ایجاد همبستگی، تکافل و توازن اجتماعی در جامعه و ارتقای فرهنگ انفاق و نیکوکاری و شناسایی نیازمندان واقعی و کمک به رفع نیازهای ضروری آنها باتاکید بر توانمندسازی آنها ازاهداف شبکه نیکوکاری است.
با حمایت و نظارت کمیته امداد امام خمینی (ره) در برخی محلات، مساجد، دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی مرکز نیکوکاری افتتاح شده است.
مراکز نیکوکاری با شناسایی خیران و موسسات خیریه از یک سو و نیازمندان واقعی جامعه از سوی دیگر، پاسخگوترین تشکل های مردمی به نیازهای فقرا و محرومان هستند.
کمیته امدادآذربایجان غربی چهار درصد جمعیت استان را تحت حمایت خود قرار داده که 133 هزار نفر از جمعیت 3.2 میلیون نفری آذربایجان غربی را شامل می شود.
8137/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.