سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: بنای قدیمی طبیب ارومیه تبدیل به موزه تاریخ طب می شود.
حسن سپهر فر در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی گفت: کارگاه مرمت و ساماندهی ساختمان طبیب یا خانه چوبی دانشگاه ارومیه که یکی از ابنیه تاریخی موجود در پردیس دانشگاه ارومیه است از چندی پیش شروع شده و با اتمام آن ، مقدمات تبدیل این بنای ارزشمند تاریخی به موزه تاریخ طب فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: پس از بررسی ها ، جلسات هماهنگی و برنامه رزیزی های لازم و پیشنهاد و تخصیص اعتبار لازم و عقد قرار داد با پیمانکار ذیصلاح طی فرآیند و ضوابط قانونی ، کارگاه مرمتی این بنای تاریخی از اواخر سال گذشته شروع شده و هم اکنون در جریان می باشد .
سپهرفر گفت: اصلاح ایرادهای سقف تخت بنا در سطح 40 متر مربع - تهیه و آماده سازی و جاگذاری تیرهای چوبی برای سقف طبقات - تخریب بخشهای فرسوده و انجام آجرکاری به متراژ 2 مترمکعب از اقدامات مهم مرمتی آن بشمار میآید.
وی ادامه داد: مرمت بخشهایی از دیوار سنگی در حجم 15 متر مکعب – انجام تخته کوبی روی تیرهای چوبی- گرمایش از کف در سه طبقه زیرزمین ، همکف و اول اجرا خواهد شد ، همچنین ایجاد سیستم برق و روشنایی کل ساختمان – احداث سرویس های بهداشتی در طبقات از دیگر عملیات مرمتی است .
سپهرفر افزود: در ادامه عملیات مرمتی قصد داریم انجام سفیدکاری فضاهای داخلی – مرمت بالکن ورودی با تعویض تیرهای چوبی و فلزی – انجام لمبه کوبی سقف ها در طبقات - مرمت و رنگ آمیزی درب و پنجره های چوبی – مرمت و بهسازی راه پله چوبی داخل ساختمان انجام سنگ فرش کف زیرزمین – انجام پارکت در کف طبقات همکف و اول – نظافت و پاکسازی کل ساختمان را انجام داده و بنا را برای تبدیل به موزه تاریخ طب آماده کنیم.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: اعتبار تخصیص یافته برای این پروژه حدود 2500 میلیون ریال است که از محل اعتبارات استانی تامین شده است.
سپهرفر در پایان گفت: با اجرای این سرفصل های مرمتی،ساختمان طب آماده تبدیل به موزه تاریخ طب می شود که امیدواریم در سال جاری ، این اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا؛ خانه چوبی یا عمارت مسکن طبیب، یکی از بناهای تاریخی ارومیه واقع در محوطه پردیس دانشگاه ارومیه است، این بنا متعلق به اواخر دوره قاجار است و در سال 1384 در فهرست آثار تاریخی کشور بهثبت رسید. این ساختمان که با الگوبرداری از کوشک باغهای ایرانی طراحی و ساخته شده محل سکونت دکتر کاکران، پزشک آمریکایی، بوده که اولین دانشکده پزشکی کشور را در محل فعلی پردیس دانشگاه ارومیه بنا نهاد.
انتهای پیام