به گزارش ایرنا سال آبی 1396- 1397 به اذعان بسیاری از کارشناسان، کم بارش ترین سال آبی در حداقل نیم قرن گذشته به شمار می رود و با وجود بارش های خوب انتهای فصل زمستان و ابتدای فصل بهار بسیاری از نقاط کشور با کم آبی و مقدمات خشکسالی تابستانی رو به رو است.
آذربایجان غربی نیز همچون دیگر استان های کشور با کاهش بارش های زمستانی، پاییزی و حتی بهاری مواجه شده و نقطه حائز اهمیت در این خصوص کمبود قابل توجه بارش برف به ویژه در کوه ها بود که نگرانی های کارشناسان را موجب شد.
در چند سال گذشته با آغاز فصل بهار و ریزش آب های کوهستانی به سمت مخازن سدها در آذربایجان غربی، موضوع رهاسازی آب به سمت دریاچه نیز مطرح و به طور معمول میلیون ها مترمکعب آب پشت چند سد اقماری با هدف افزایش حجم آب به سمت دریاچه سرازیر می شد.
امسال نیز در نخستین گام حدود 250 میلیون مترمکعب آب از چهار سد اقماری به سمت دریاچه سرازیر شد ولی گام دوم این امر با وجود اعلام شرکت آب منطقه ای و ستاد احیا به ثمر ننشست و در ابتدای راه متوقف شد.
در اطلاعیه ای که در این خصوص از سوی روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی صادر شده، آمده است: در حال حاضر به علت کاهش قابل توجه آورد رودخانه ها و به تبع آن کاهش حجم ذخایر آبی سدهای استان عملیات رهاسازی و انتقال آب از سدها به سمت دریاچه ارومیه متوقف شده است.
در این مرحله میزان رهاسازی از سد مهاباد 12 میلیون متر مکعب، از سد شهرچای 15 میلیون متر مکعب، از سد کاظمی بوکان 25 میلیون متر و از سد ساروق تکاب به میزان 10 میلیون متر مکعب پیش‌بینی شده بود.
البته وضعیت دریاچه ارومیه نیز تعریفی ندارد و با وجود تثبیت نسبی آب این دریاچه، تراز آبی آن نسبت به زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
این دریاچه طبق آمار ثبت شده حدود چهار سانتیمتر از تراز سال گذشته پایین تر است و بیش از پیش به ورودی روان آب ها برای افزایش ارتفاع نیازمند است.
در کنار این آمار، از جمله مهمترین آمار موجود می توان به حجم مخازن سدها در آذربایجان غربی اشاره کرد که از 13 سد موجود، 6 سد با کاهش تراز نسبت به سال گذشته مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از کاهش حجم مخزن 6 سد در استان نسبت به زمان مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این سدها شامل بوکان، ماکو، زولا و دریک سلماس، شهرچای ارومیه و حسنلوی نقده بوده که از این تعداد پنج سد به عنوان سدهای اقماری دریاچه ارومیه مطرح است.
کیومرث دانشجو افزود: میزان کاهش حجم مخازن این 6 سد حدود 135 میلیون مترمکعب است که بیشترین میزان کاهش به سد بوکان با 90 میلیون مترمکعب اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا، با توجه به کمبود بارش، کاهش آورد رودخانه ها، کاهش مخازن سدها و نیاز آبی بخش کشاورزی و دریاچه ارومیه، همه بخش ها، مردم، رسانه ها و فعالان زیست محیطی دست به دست هم بدهند تا زمینه حل مشکل فراهم شده و از جیره بندی آب در همه بخش ها جلوگیری شود.
3072/2093
گزارش: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.