به گزارش ایرنا مردم مهاباد، هیات امنا بازار و مغازه داران این شهرستان نسبت به افزایش سطح خدمات رفاهی به مسافران مطالبه هایی را طرح می کنند که در توسعه اقتصادی و صنعت گردشگری این شهرستان حائز اهمیت به نظر می رسد.
مسافران و میهمانان در روزهای تعطیل برای تفریح و خرید اجناس به مهاباد سفر می کنند و نیاز به ساماندهی بازار تجاری تاناکورا، مغازه ها، پارکینگ و ایجاد امکانات رفاهی - خدماتی و اقامتی این شهرستان بیش از پیش آشکار می شود.
این شهرستان به علت برخورداری از جاذبه های گردشگری همواره مورد استقبال هموطنان زیادی از سراسر کشور قرار می گیرد و روزانه حدود پنج هزار نفر از بازار تجاری تاناکورای مهاباد دیدن و خرید می کنند.
بازار تاناکورای مهاباد با فروش اجناس متفاوت یکی از پرطرفدارترین واحدهای تجاری آذربایجان غربی بوده که نیازمند استقرار واحدهای خدماتی و رفاهی برای مسافران است.
کمبود جدی پارکینگ، واحدهای اقامتی و تفریحی مناسب و غذاخوری و ساخت مغازه های جدید بدون کار کارشناسی از جمله مشکلاتی است که هیات امنا و فروشندگان این بازار به آن تاکید دارند.
رئیس هیات امنای بازار تاناکورای مهاباد با اشاره به مشکلات این واحدها، گفت: سرمایه عظیم مالی در این واحدها از طرف مغازه داران جمع شده و در صورت بروز آتش سوزی هیچ گونه سیستم اطفا حریق در این بازار وجود ندارد و آتش گرفتن یک مغازه برابر با نابودی کل تاناکورا است.
'حسن زردی' با بیان اینکه راه اندازی یک سامانه اطفای حریق در این بازار بسیار پر اهمیت است، گفت: هزینه اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آتش سوزی با هزینه خسارت های احتمالی حریق قابل مقایسه نیست.
وی ادامه داد: راهروهای تاناکورا به گونه ای طراحی شده که امکان عبور و حرکت خودرو آتش نشانی در مواقع نیاز وجود ندارد یا سخت بوده بر این اساس راه اندازی این سیستم اجتناب ناپذیر است.
عضو هیات امنای تاناکورای مهاباد نیز با تاکید بر اینکه همه مغازه ها باید کپسول های آتش نشانی متناسب با نوع آتش سوزی احتمالی را داشته باشند، گفت: از 925 مغازه تاناکورای مهاباد تنها 25 مغازه دارای کپسول است و با توجه به قانون، صدور پروانه کسب، هر مغازه باید به صورت مستقل دارای کپسول های آتش نشانی باشد.
'کاوه رسولی' افزود: تاسیسات سیم کشی برق تاناکورای مهاباد نیز فرسوده و بسیار ناایمن بوده و احتمال اتصال و آتش سوزی را 2 چندان کرده است.
این عضو هیات امنای تاناکورا در خصوص دیگر مشکلات اساسی این بازار عنوان کرد: تاناکورای مهاباد دارای یک پارکینگ اصلی است که با ظرفیت نزدیک به 200 خودرو نمی تواند جوابگوی مسافران و حتی مغازه داران باشد.
رسولی با اشاره اینکه روزانه حدود 500 خودروی خود فروشندگان در اطراف این بازار پارک می شود، ادامه داد: ساخت پارکینگ طبقاتی از ضرورت های تاناکورای مهاباد است اما به جای آن مغازه می سازند.
وی ادامه داد: طبقه دوم تاناکورا نیز دارای استحکام کافی از لحاظ مهندسی نمی باشد و بیشتر آنها به صورت انباری استفاده می شود.
یکی از فروشندگان تاناکورا نیز به ایرنا گفت: امکانات رفاهی برای مسافران مانند سرویس های بهداشتی و آبخوری مناسب در این بازار به اندازه کافی وجود ندارد و امکانات موجود در مقایسه با تعداد مسافران جوابگو نیست.
'سلیمان معروفی' افزود: امکانات تفریحی و سرگرمی برای بچه ها و تعداد غذاخوری و پذیرایی مناسب در این مکان مناسب نیست در حالی که می توان از طبقه دوم بازار برای ایجاد امکانات رفاهی استفاده کرد.
'رحیم بابایی' از دیگر مغازه داران بازار تاناکورای مهاباد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش کرایه مغازه ها در سال های اخیر و زیاد شدن تعداد مغازه ها موجب شده است فشار مضاعف مالی به فروشندگان وارد شود.
وی همچنین در خصوص امنیت بازار نیز گفت: تاناکورای مهاباد از هر چهار طرف باز بوده و امنیت مغازه ها در شب بر عهده نیروهای شخصی و هزینه آن بر عهده مغازه داران است.
بابایی، سد معبر را از دیگر مشکلات بازار عنوان کرد و گفت: بساط دستفروشی بخشی از راهروهای تاناکورا را اشغال کرده و موجب سخت شدن رفت و آمد برای خانواده ها شده است.
به گزارش ایرنا تاناکورای مهاباد با سه هکتار مساحت، 925 مغازه دارد و تنوع محصول و اجناس خاص از جاذبه های این بازار برای مسافران است.
متوسط مبادله روزانه تاناکورا مهاباد پنج میلیارد ریال و مجموع دارایی های این واحد تجاری بیش از 500 میلیارد ریال است.
3093/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.